2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kizlar hemen sorayim PATRİCİA nerde noldu ona boyle yaPmazdi girmiyo hic gerci onlarinda 40 ydi ama
Bizde 40 mizisaydik sonrada ucurduk gezmeye gittik git gel trafik falan kiyamiyorum kizima helak oluyOr gibi hissediyorum bide kaygana kaydana ile hareket etmektende haz etmiyorum gerci ilgileniyolar sagolsunlar dasimdi biz hala eski aliskanlik elis i 3 saatte bir besliyorduk eve gelincd ben yattim 7 gibi bunlarda uyanana kadar ellemeyelim demisler elis O zaman 50 cc mama icip uyudu saat 1 de sesine uyandim kaygana uyandirma acikinca uyanir demis 1 de kalkti yne 50 cc mama aldi uyuya kaldi zzorladim falan almadi hatta bi ara kaygana biberonu tutuyir elise bende aguzdan uyariyirum bi baktm elimi itti b.k benim kizim bu kendini ne zannediyorsa neyse daha yeni ilk gun parlamamak gerek kari sinir ama hemen bugun ene bi hastalandi sekeri dustu Arkadasimin evinde ulan biliyosun bak basinin caresine bende yasadim yani sonra arkadasima diyiki bak benim ayagim catkadi sanki mamrifetini anlatiyor kaydana da evin kirasi aidat bakici parasi ulan muhasebecimisin sen ayip beesabah kalktik saat 1 e kadar v dandiniydi sonra esime dedimki kalk el atmamiz lazim ilk gun bicaliyor heralde salon mutfak oteki oda fenaydi yani valla keske gelmesemiydi dedim neyse gorucez artik sagolsun oglen salata yapmis bana yesilliklerden sutum artsin diye uzattimda
Sunu sorucam
Mama sut karisik besliyoruz ya uyandirmasam olurmu ac olsa alirdi heralde demekki tok ama normale gore az yedinaslinda bugunde offf yaaa ne bilim bi sey olmasa bari kizima bide kaygana pek hijyne dikkat etmiyo sanirom ben bi gozlemliyim de uyaririm sonra amanbugun 7 de bitmistim yoksa haytta kizimi birakip uyumazdim allahtan benle bir bebeegimde uyumus ehuehu coook sevindim :))
Bizde migros indiriminden aldik ama coknanlamsiz mis bazen marketler indirim yapinca uny yenidogan 3 lu paket 9.90 a satiliyornsmdi migros 12.90 mi 13.90 uzerinden indirim yapmis bezlerde premiumncare marketten19.90 ama migros 21.90 danmi ne indirmis aldik ama pek mantikli degilmis esim aldi
Tel den yaziyirum sorry :))
Eyeszaycim ayagi yandi deyince icim cizz etti valla el kadar bebk canim bebk bakmaya zamanla alisirsin merak etme buyuduler zaten artik zamanla dillerinide anliycaz iyce max 1 haftay alisirsin sende
Umarim herkesler iyidir :))

Aa uNuttumnkizimda konak olabilirnsac dibi ve kaslarinda sankinderi dokulmeai olacak gibi

günaydın kızlar çok uykusuzuzum gece 3 e kadar oğlum durmadan ağladı yedirdik temizledik salladık emzik bile verdik ama susmadı o ağladı ben ağladım telef oldu yavrum.içim gitti bugün aile hekimliğine gideceğiz birazdan aşı ve topuk kanı için.ordan da dbakıra hastaneye genel kontrole gideceğiz sarılığına bakacaklar bir de kalp kontrolü yapılacak eşim doğuştan kalp hastası çünkü.bize dua edin her şey yolunda gitsin.gene yazarım öpüyorum

günaydın kızlar hep aynı sıkıntılar gaz uykusuzluk ama sağlıkları yerinde olsun başka sıkıntımız olmasın da amann. bizim de dün hiç durmadı bebeğimiz. bugün de aşısı var 1 aylık doktor kontrolü var dün ilk defa zorla emzik verdik bebeğime siz veriyor musunuz? bu arada faceteki anket ne oldu biz de gelmek istiyoruz bakalım?
awez canım umarım hiç bir sorun çıkmaz.
patricia nerde cidden

azıcık zeytinyağı içir canım rahat yapıyo o zaman varsa birazda rezene içir bide yanında saç kurutma makinası çalıştır kimi zaman rahatlıyo bebişler öyle

sağolun kızlar.ayy neler çekirdi bana ama 11 de uyudu inanırmısınız bidaha 5:30 da kalktınasıl uykumu almışım anlatamam.biraz aç kalmış ama mızıklandığında boşyere yemişti ya o onu idare etmiş heralde:)şuanda uyuyo fırsattan istifada evde azıcık iş yapıyım..ev aldı başını gidiyo sizinde öylemi...

ne zaman belli olacak sonuçlar

evet ben şahidim vallaa

onuçlar henüz belli değil... evet esencim valla direndikçede biraz tepki topladım gibi..aslında hiçbir çıkarımda yok sadece iyi niyet....ve bazı arkadaşların daha yeni burdan oraya gitmesine vesile olduğum halde onlar bile istemiyoruz dediler..buna çok şaşırdım....ben elimden geleni yaptım..artık bişey diyemiyorum...

kızlar selamlar nasılsınız. ya hafta sonu sızlerı merakta bıraktım kusura bakmayın, genelde hafta sonları evde olmuyoruz bız, hanı anlatmıştım kuzen var onlar çağarıyor hep orda kalıyoruz. onlarında cocukları yok bızımde yoktu, oyle avunuyorduk bırbırımızle. şimdide miraçtan kopamıyorlar, çocukla baska yerde kalmak benım ıcın epey meşakatli oluyor ama yanlış anlamasınlar dıye gidiyoruz bızde.
neyse hafta sonumu anlatayım sıze.
ilk işim miraçı eşime satmak oldu :))) girdim banyoya bı guzel yıkandım, ay kırklandım resmen :))) rahat rahat. sonra saçımı yaptım suslendim püslendim çıktık.
aaaa ama bundan önce miraçın gözü, doktorumuz izinliydi gidemedik, bu arada nöbetcı doktora gidene kadar ben tabı saatte bi kaynamış suya batırılmış pamukla sılıyordum gozunu, ama ne bitmez iltahapmış çapak değildi yanı, siler silmez yerine yenisi geliyordu. göz pınarında mercimek kadar iltihap ve göz bebeğinede yayılmış şekilde. neyse , nette arastırma yaptım :)))) anne sutunun antibiyotık ve ıyıleştirici özelliğinden dolayı göze ve burna damlatıldığını okudum. hadı dedim deniyelim(korka korka) ıkı sefer damlattım birkaç seferde peçeteye damlatarak sildim.
sankı anında etkı ettı kızlar ınanmazsınız. aksama kadar kurudu. aksam ben yınede nobetci doktora gitmek istedim neyse gittik, aceminin teki, hemen antibiyotık yazdı, yahu dedım daha test yapmadınız ne antibiyotığı, kadın zaten benımsorduğum sorular karşısında cevap vermeke hep zorlandı aceminin teki(ezik) neyse ben kendi doktoruma sormadan tabı almadım antibiyotığı.
bu gun arıcaktım dr ama gecti miracımın gözü:)))
evettt bırde hani laktoz intoleransı konusu vardı.
mamayı cuma akşamı kullanmaya basladım, baslar başlamaz gaz ıkınmaları falan gectı inanılmazdı 4 saat falan uyudu. yenıden doğdu cocuk resmen.ama gece yarısından sonra bır feryattttttt, dedim zeytın yağı yapayım. bır sert kaka geldıkı sormayın zor cıkarttım. sonra rahatladı bı 4 saat daha uyudu yawrum. yanı anladımkı şu karın ağrısı olmasa epey uyuyup benıde rahat bırakacak bır bebekmiş bizimkisi.
neyse pazar gunude mamayı kullanmaya devam ettık ama bu seferde kabızlık cıktı ortaya ve bu seferde normal gazını yaparkende ağlamaya basladı resmen canının yandığı belli oluyordu yawrumun.
neyse ben pazar akşamı evdekı mamayı kaldırdım, ve aptamıl conformıl actım bıtane, hemen cıvık kakalar geldı gece ama tabı bunun yanındada surekli bır ıkınma ve gaz halı ama en azından cok canının yandığı belirtısı yok.
neyse kendı doktorumuza gıdene kadar aptamıl conformıl kullanıcam. laktozunu yemışim.
e boyle oluncada dun gece hıc uyumadık sureklı gaz kıpırtısından ıkıdebır uyanıyor e uyku alamayıncada huysuzlasıyor cadaloz.
mıç sorunumuzda buydu.
heh sonunda chiccoya gıdıp kanguruyu aldık:))) basım goğe erdı tabı. yanı ilk defa taktığım ıcın bıraz zorlandık. öyle dışardan gorunduğu gıbı tak çıkart basıt bışey değilmiş. neyse neye alışmadıkkı onada alışırız.
bızde durumlar boyle, yanı dusunun kendıme cay yapmaya zamanım olmadı ,bende sabah eşim için demlediğim cayı ısıttım içiyorum. mirac hanımda kucağımda mamasını içiyor,bır yandanda size yazmaya devam edıyorum. :))))))

efsuncum kayınvalıden epey bı rahatlatıcak senı ama bence sen yapta alış canım bak cok zorlanacaksın.

he bırde mıgrosa gıttım pazar gunu.
işte bezler mamalar falan doldurdum arabaya. kasada uyuzun tekı denk geldı. aldıklarımın hıc bırınde yokmus ındırım. zaten kutu mamalarda hıc yokmuş, o kucuk kavanoz mamalarda varmış.
neyse barı kampanyalı bezlerden alalım dedık esım gıttı ıcerı değiştirdi geldı, bu seferde money kartınız olması lazım dedı, ben bastım kalayı bangır bangır reklam yapıyorsunuz musterı gelıncede bin turlu zorluk çıkartıyorsunuz. bıde yalana bak tum bebek urunlerınde dıye. neyse cırlayınca bırden bıyerden money kart buldu geldı gecırdı urunlerı kasadan. ben zaten uyuz oldum ıptal ettırmek ıcın kasadan gecırmesını bekledım. hehe dedım şimdi iptal et uğras dedim çıktık ordan eşimde tırstı benden ses cıkartmadı:))
metroya gıdın kızlar orda hersey her zaman ucuz. ben toptan alıcam şimdi mamayı bezi falan. eczaneyede sorucam toplu mama alsam kaçtan verırsın dıye. tek tek pahalıya gelıyor. yada toptancıları falan yokmu bunların arastırmak lazım.

ay hakkaten ya beyaz gurultu dediniz aklıma geldı babam bana kolık cd si getırmıstı beyaz gurultu:)))) ama ben hala sac kurutma makınası kullanıyordum. ay dur ıyı aklıma geldı gecelerı acayım ağlasada ağlamasada rahat uyur.

kızlarrrr bir soru benim minnak elini emiyor neden acep ? ben çekiyorum o alıyor yine ağzına

bir de amptamil conformil nasıl bir mama ? ben aptamil 1 numara veriyorum ?

merhaba arkadaslarrr;

gorusmeyeli nasilsiniz? herkes iyidir umarim. benim ne nete girmeye ne de baska biseye vaktim var; tum zamanimi nehir aliyor. tatli kizim cok kisa sureler uyuyor; o surelerde de sut sagiyor, tuvalete gidiyor, bisiler yiyorum ancak .( dun aksam 1 geceligine annem geldi 3 hafta aradan sonra; seni biraz dinlendireyim dedi; gece 12 de yattim; 3,30 da kalktim sut sagdim; sonra da sabah 6 ya kadar uyudum.. toplam 5,5 saatlik bu uyku cok iyi geldi bana; 3 haftadir gece uykum yoktu dogru durust :-((

bikac sey sorayim size

sut meselesi bu sutu nasil artiricaz kizlar ya; sik sagmak mi iyidir, aralikli sagmak mi? ne yiyip icsek; kiz buyudukce sut yetmiyor;
gunde 1 ya da 2 kez mama takviyesi yapiyorum mecbur

gaz/kaka meselesi sizden duydugum uzere pamuklu cubuk ve z.yagi ile uyarinca ancak yapabiliyor bizim kiz kakayi, bu durum aliskanlik yapar mi ya, yapmasam mi? ama yavrum saatlerc ikinip kipkirmizi oluyor hatta mosmor, icim gidiyor ; kiyamiyorum
nette ayse onerden masaj izledim gaz icin; deneyen faydasini goren var mi??

gezme/tozma meselesi bebeginizle gezmelere asladiniz mi? ben enfeksiyon olayindan korkuyorum ama alistirmak da lazim yavas yavas; ben gunde yarim saat bebek arabasi ile dolastiriyorum biraz o kadar. hic ev oturmasina falan gitmedik daha kimseye

Merhaba Arkadaslar

Patricia, meraktaydik, iyi oldugunuza sevindim. Doktora gerek kalmadan olayi sen cozmussun canim zaten. Kuzenler de denemeye devam etsinler bu isin kacincida tutacagi belli degil, bol sanslar diliyorum onlara. Soyledigin gibi yavrularimizin gaz olayi olmasa ne guzel uzun uzun uyuyacaklar ve de daha cabuk buyuyecekler....

kızlarrrr bir soru benim minnak elini emiyor neden acep ? ben çekiyorum o alıyor yine ağzına

Emme refleksi daha taa anne karnindayken baslamisti, bazi ultrasonlarda ben bebisimin o zamanlardan parmagini emdigini gormustum. Bir kac sayfa once bir yazi kopyalamistim vaktin varsa bir oku derim. Biz Aptamil AR veriyoruz cunku kizim agizdan ve burundan kusuyordu, bir kac gun once Milupanin doktoruna mail gonderdim bunu bulamazsak ne alalim diye onlarda confirmili onermisler. Az kusmalarda bayagi etkili oldugunu yazmislar ama biz henuz kullanmadik cunku AR sayesinde kiizm kusmaktan kurtuldu, heryerde bulamiyorum o var.

Peppermint ben de seni ve Nehiri merak ediyorudum. Sut meselesini hic sorma diger basarili olan arkadaslar umarim yazarlar.

Gaz icin Ayse Oneri'in masaji bizde acaip ise yariyor pirt pirt cikariyor fakat bir sonraki beslemede yine gaz bombasi seklinde ayni seyleri yasiyoruz. Ayni seyleri her seferinde yapiyorum bazen basarili olamiyoruz.

Gezme tozmaya ciktik, kisilerin opmemesine ozen goster, biz de basindan opuyoruz. Yavrularimiz Allah'a emanet, sut veriyorsun nasil olsa dogal antibiyotik ve bagisiklik sistemini calistirmasina yardimci oluyorsun.

Son düzenleme:

canım emme refleksi kuvvetlı oluyor bu donemde ve gaz varsa rahatlıyorlar bışey emerken zaten gazlı bebeklere emzık verın dıyor drlar. bıraz zor oluyor ama alıştır ıstersen. ben gaz problemı yuzunden conformıl kullanıyordum , bır gun baska mamaya gectık mahfolduk. tekrar conformıle dondum memnunum. gaz ve kaka olayını cozuyor ama o ınıltılerden kurtulamıyorsun kesınlıkle. bebelac ac almıronda aynı etkıde aklında olsun bulamazsan.

canım süt rezervın nekadarsa okadar cıkıyormuş. zaten rezervlerın genışse bol su ıcerek coğaltabılırsın ama yok benım gıbı azsa yapacak bışey yok. gaz için aptamıl conformıl onerırım o akasınıda rahat yaptırıyor.
bır prof demış. bitki çaylarıyla sut artsaydı ılk once ıneklere verılırdı dıye. yanı kapasıte nekadarsa onun dısına cıkılmıyor,sadece sıvı.

mamasının ıcıne yada sutunun ıcıne bır cay kasığı zeytın yağ atarsan hem cok besleyıcılı hemde bağırsaklarına yardımcı olurmus benım dr dahıl bır cok dr desteklıyor bunu.

bız cıktık canım zor oluyor alışamadık daha,asılarının tamamlamasını beklersen 12 sene beklemen lazım. zaten anne sutu enfeksyonlaran koruyor. hatta ben kanguru aldım artık gunluk markete falanda gıdıcem kızımla kı anne sutu almıyor.

kirk muayenesi

bunu da sizden duydum kizlar;
benim doktorum cagirmadi beni. arayip sorsam mi??
bende bılmıyorum ama gıtmek lazım kontrol ıcın. smear testı alıyorlar genelde, almasada ıstemek lazım bence.
bu arada dınlenmene sevındım. benıde esım dınlendırıyor arada bırde olsa süper geliyor.

rezene çok rahatlatıyo ama doktorlarda verebilirsiniz diyo ben durmadığı zaman 25 cc veriyorum rahatlıyo hem çok güzel pırtlıyo o zaman

Ne kadar surede 25cc veriyorsun bir kez mi? Cunku bebislerin hep gazi var....Nasil rezene tohum mu yoksa sallama cay mi granul mu?

Bazen boyle oluyor ben hep gaza bagliyorum, Allah hepimize kolaylik ve sabrini versin.

Gazdan olabilir, bacaklarini kendine dogru cekiyor mu? Umarim sarilik deger dusmustur, kalp icin nasil bir yontem izlenecek, nasil bakacaklar? Esine de gecmis olsun canim. Sen nasilsin agrilar sizilar hafifledi mi?

Emzigi biz de zorla alistirdik, iyiki de alistirmsiiz, tavsiye ederim, zor anlar kurtaricisi diyorum ben....

Eyeszay, faydali bir link yazmisin sagol arkadasim. Bir de sizin kullandiginiz kanguru kac aya kadar kullaniliyordu, memnun musunuz? markasi neydi canim? ALlah kavustursun annecik gitmis, neyse kayinvalide var.

kızlar bu arada hava gecelerı serın oluyor. ben battanıyemı cıkarttık. sızler bebelere ne örtüyorsunuz. bu arada uyku tulumu aldınızmı ya ben almak ıstıyorum ama ne alsam nerden nasıl alsam bılemedım. e bebekte satılan hem yaz hem kıs kullanılabılıyormus buna dıkkat etmek lazım.
maalesef bızım bınada kardesler arası mal paylasımı kavgadan dolayı olamadığından bbız eve doğal gaz yaptıramıyoruz. şu elektrıklı peteklerden alıcam kızın odasına. yanı sıkı gıydırmem lazım bır nebze.
sız kışlık kıyafet aldınızmı? yanı bır penye esofman yeterlı olacakmıkı? yada polar falan aldınızmı bıseyler. daha benım kızın penyeden baska bıseyı yok. gercı kadıfe tulumları var ama dısarda gıymek ıcın? sızler ne hazırlık yaptınız gayrı?

ah canım bılmezmıyız yaaaa, benımkıde dun gece 12 de bı uyandı sabah 5 te anca gozlerını kapadı oda kıpır kıpır ıkıde bır uyanarak yanı, ben yıne basında pıspısladım. ağağımda sallamaktan dıslerım ağrıdı atık. bi ara uyuyakalmşız ıkımızde:) o pozısyonda:) uyanınca tekrar basladım sallamaya hıc pozısyon bozmadan.
bu donemde bu huzursuzlukların doruk noktasındayız kızlar , ben gecelerı cok moral bozukluğuna uğruyorum ama gunduz kendıme gelıyorum. bırde her sabah 6 da uyanıp esıme kahvaltı hazırlıyorum, ay oda ıkıncı bebem onuda kahvaltısız gondermek ıcıme sınmıyor zıra poğça yedığınde cır cır oluyor koca bebeğim:) anlayacağınız bızde ailece bağırsak sorunları mevcut. ben zaten robot olmus durumdayım.

selam kizlar

benim kizim dün gece cok huysuzdu dün bütün gün uyumamisti uyuduklari d 10-15 dk falandi tilki uykusu gibi aksam da cok agladi uyumamakta direndi resmen. karni tok alti temiz gazini cikartti defalarca kaka problemimizde yok defalarca yapti neden o kadar agladigini anlamis degilim caresizlik deli edicek beni kucagimda durmuyo dizimde salliyorum olmuyo simdi de dizimde uyuyo biraksam hemen kalkiyo. ne yapicagimi sasirmis durumdayim. tuvalete bile gidemiyorum dogru dürüst yemek yiyemiyorum bu gidisle sütüm azalicak diye korkuyorum (((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…