2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

valla kızlar biz hazırladık bahşiş ama vermedik..neden ?

rahat 10 tane hemşire geldigitti hangi birine vercen ? :)

bende deniyeyim o zaman çayı ağlıyomuş gibi akıyo nasıl yapıcam pamuğu batırıp gözünemi sürücem ben
evet canım pamuğu bandır ılımış çaya ve göze girmeyecek şekilde sil al..bir de cereyanda kalırsa bebek çapakyapıyo haberin olsun yani başını hep kollayacaksın ben cereyanda emzirmişim farkında olmadan o yüzden olmuştu

slm kızlar siz tecrübeli annelere bişey sorucam allah nasip ederse benim doğumumda 30 eylül sezeryan olcak.. ya çantanıza neler koydunuz araştırıyorum çok gereksiz şeyler yazıyo ben abartmak istemiyorum birde sezeryan olanlar gecelik mi iyi pijama takımımı yardımcı olun kızlar ya:61::61::61:
ben gecelik tavsiye ederimçok rahat oluyor sezeryanda..
çanta içinse bizim bi topikimiz vardı onu bulsak

kizlar ya esim beni deli ediyo. is yerinde bi arkadasi demis ki cay icersem bebekte uykusuzluk yaparmis benim ictigim de alti üstü kahvaltida bi bardak acik cay. o da ekmekler islansin diye zaten öyle cay kahve icme huyum yoktur fazla. kolayi da hamilelikten beri icmiyorum. simdi de cay icirmiyo bana. sizler cay iciyomusunuz??? haaa bi de patates yemekte cocugu kabiz yaparmissss. deli olucam ya ne yicegimi sasirdim cok bilmis koca yüzünden :47:

canım ben bir oturdum mu bir demlik çay içiyorum etkisi olduğunu düşünmüyorum..
ama kahve hala içmedim kafein geçecek diye
canım bir de sigara istiyo ki Allah kahretsin şu sigarayı:41:

güzel anneler bebbek bezinde ne kullanıyosunuz. benim bebeişim küçük ama yenidoğan bezleri sıkıyo bacaklarını. prima almayı düşünüyorum aktif bebe mi alıcam premium care mi, bi de oyna uyu var.. tavsiyelerinizi bekliyorum...

Merhaba Agustos anneleri,
Bebeklerinizle guzel-hayirli-saglikli omurler diliyorum oncelikle.
Sorum su; genel anestezi ile belki ama spinal epidural anestezi ile sezeryan olan anneler
esleriniz yaniniza giremedi mi?
Yuzduk yuzduk kuruguna geldik, normal dogumda esim yanimda olabilirmis de
ameliyathanede olacagi icin herturlu sezeryanda esim olamazmis!

canım ben epidural anestezi ile doğum yaptım eşim doğuma girdi. ankara güven hastanesinde doğum yaptım.

Sen ignelere dogum sonrasi devam ettin mi? Ben yaklasik 1 ay kadar daha koldan yaptim sonra fenalik geldi biraktim, doktorum 40 gun demisti!!! Bir de benim ayak bileklerim gebelikte cok agriyordu ben gebelikten ve kilomun fazlaligindandir diye dusunuyordum. Halen devam ediyor her ne kadar 10 kilo fazlam var ama bazen oyle agri yapiyorki agri kesici aliyorum ilk firsatta doktora gidecegim. Daha onceden okudugum bilgilere gore kan sulandircilar kemik erimesine neden olabiliyormus, esim benim hastalik hastasi oldugumu dusunuyor ama yinede ayak bileklerimdeki agrinin nedenini ogrenmek istiyorum. Sende var mi boyle birsey?
Ben de sagip bir sure oyle vermistim, umarim seninki de azalmaz canim. 30'u cuk cuk icip bitirdiyse biraz daha fazla ver derim, biberonda kalani hesaplar ona gore bir sonrakini yaparsin. Kizim minik dogdugu icin biz 20cc ile baslamistik, 30-40 artira artira gittik. Once emzirirsin akabinde mamayi verirsin, mamayi iki dk.da icmesinin nedeni cok zahmetsiz tabii, anne memesi icin daha cok caba sarfetmesi gerekiyor. Biz her 1.5-2 saatte 60-90cc arasi veriyoruz.

canım doğum sonrası 10 gün iğne oldum. çook geçmiş olsun hamilelikte de şimdi de kemiklerde ağrı olmadı. şimdi kollarım ağrıyo ama sanırım bebiş bakmaktan.. hastalık hastası niye olasın. maalesef etkisi var bu pıhtılaşmadan önlemini almak lazım. bi doktora danış.. ben de şeker sınırda çıkmıştı. bebişe eko önermişlerdi bugün çektirdik. sırf önlem olsun diye çok şükür bi sorun çıkmadı. rica ettik bebeği tartılar 2 günde 70 gr almış. belki ogün yanlı tartılar. biraz keyfim yerine geldi. mamayı dediğin gibi artırarak vereyim. 3610 olmuş çook minik yaa...toparlasın hemen..

aynen ya arada gözünü açıp açıp kapıyo, birileri var mı yanımda diye bakıyor resmen:1:

Canım o ağlama hali bence herkeste var ve zamanla geçiyor merak etme...çoğumuzun eşleri de aynı sen saatlerce uykusuz kalıyorsun onun uyuması batıyor insana gerçekten onlar da bazen bizim triplerimizi çekemiyorlar galiba ama her türlü biz haklıyız tabi:9::9: Ben alışma ve kabullenme dönemi olarak görüyorum valla. Bir ara Eylül uyusun da balkonda oturayım serinleyeyim, tv ye bakayım, nete gireyim fln diye düşünürdüm ve hiç birini yapamazdım, emmesi bitse altına yapardı, uyutmaya çalışırken saatler geçer tekrar acıkırdı ve odadan saatlerce çıkamayıp hayatı kaçırdığımı düşünüyordm o yüzden de sinirlerim iyice geriliyordu...artık kabullendim plan yapmıyorum yani inan bu şekilde ruh halin daha iyi oluyor.

Maşallah canım yaa ben de kızlarımızı benzetiyorum, sadece seninki benimkinden biraz daha tombul, biz 2550g doğduk da:16:

Canım 30cc az, en az 60 içer bence, genelde 1 aylık bebekler 60-90 arası içiyorlar.

Arada bulursa emiyor, her zaman değil.

sağol canım. evet bebişe yetmiyo besbelli. artırarak vereyim ben.. ya bu sütün yetmemesi çok zormuş. allahtan şimdiki mamalar anne sütüne olabidiğince yakın. napalım sağlık olsun..

Selam kizlar kayinvalide mler geldi heyecan heves hersey yolunda tabii ama bakalim bi hafta sonra ne olacak esimde sagolsun anne sunu soyle bunu boyle yap gibisinden surekli uyariyor yonlendiriyor oda hevesli bakalim kayinpeder bir sure sonra memlekete gider gelirmis oda iyi hediyelerimizde vediler simdi ben sut ve mama veriyorum ve suti de sagarak ama emzirmek istiyirum aslinda esimde amaaan millet gogsum bozulur diye ozellikle emzirmeyor bosver cocukta ugrasmasin sag kendini diyor bende mevzuu buyumsind iye kac kere soyledim simdi gunduz o yokken emzirip gece de mama veya sagilmis sut verilyorum insallah sutum cogalirda hep emziririm yada 1 ogun mama verrim kqynimin oglu var mayista dogdu 8 kiloymus gayet iyi bir kilo sirf anne sutu aliyir her dakka emmek istiyormus k.validem diyorki mandira gibi mubarek benim esimdemanne sutunu az almis k.validem anlamaz diyodum ki onunda strestn kesilmis aksamlarin 1 kez emzirebiliyordum ancak dedi ayy iyi bari anne sutune iksir muameleside yapmicak
Haa bu arada arik durumlarabbagli olarak girislem azalabilir ama gencepten takipteyim :))) yazamasamda
İyikinhepinizle yollarimiz kesismis yoksansimdinkimlenkonusurdim bunlari :€)))

kızlar kola canımız cekıyor ama ıcemıyoruz demıssınız ben 2 gune kadar lıkır lıkır ıctım ya soğuk bıde.dun ondan oncekı gun bugun agzıma surmedım annem kızıyor dıye:) bebege gaz yapacak dıye.ama ben hamılelk oncesı gunde 1 lıtrem vardı hamılelıkte bıraktm ama cok zorlanmıstım sımdı yıne basladım ıcmeye.ama sadece kolaya bu tutkum:)fanta falan yalan.bırde sıcaklık hala 35 derece ya soğuk su ıcılır ya sğukkk bır kola.ÖF CANIM CEKTI YINE
canım bende de aynı koladan vazgeçemem:61: hamileyken sigarayı hemen bıraktım ama kolayı bırakamadım...şimdi içiyorum dayanamıyorum:61: dediğin gibi fanta falan hikaye...
e peki kola bebişte gaz yapmıyo mu
güzel anneler bebbek bezinde ne kullanıyosunuz. benim bebeişim küçük ama yenidoğan bezleri sıkıyo bacaklarını. prima almayı düşünüyorum aktif bebe mi alıcam premium care mi, bi de oyna uyu var.. tavsiyelerinizi bekliyorum...
canım ben huggies kullanıyorum organik pamuklusunu gayette memnunum
Selam kizlar kayinvalide mler geldi heyecan heves hersey yolunda tabii ama bakalim bi hafta sonra ne olacak esimde sagolsun anne sunu soyle bunu boyle yap gibisinden surekli uyariyor yonlendiriyor oda hevesli bakalim kayinpeder bir sure sonra memlekete gider gelirmis oda iyi hediyelerimizde vediler simdi ben sut ve mama veriyorum ve suti de sagarak ama emzirmek istiyirum aslinda esimde amaaan millet gogsum bozulur diye ozellikle emzirmeyor bosver cocukta ugrasmasin sag kendini diyor bende mevzuu buyumsind iye kac kere soyledim simdi gunduz o yokken emzirip gece de mama veya sagilmis sut verilyorum insallah sutum cogalirda hep emziririm yada 1 ogun mama verrim kqynimin oglu var mayista dogdu 8 kiloymus gayet iyi bir kilo sirf anne sutu aliyir her dakka emmek istiyormus k.validem diyorki mandira gibi mubarek benim esimdemanne sutunu az almis k.validem anlamaz diyodum ki onunda strestn kesilmis aksamlarin 1 kez emzirebiliyordum ancak dedi ayy iyi bari anne sutune iksir muameleside yapmicak
Haa bu arada arik durumlarabbagli olarak girislem azalabilir ama gencepten takipteyim :))) yazamasamda
İyikinhepinizle yollarimiz kesismis yoksansimdinkimlenkonusurdim bunlari :�)))

canım bebişin memeni alıyosa neden emzirmiyosun ki sağmadan daha çok süt gelir sağan arkadaşlar zamanla bittiğini söylüyolar hep

kızlar bugün migrosta ıslak mendil çocuk bezi ve mamalarda 2. ürün %50 indirimde
ben bez alıcaktım zaten oraya gidicem
sizde hep diyosunuz ya mamalar masraflı diye haberiniz yoksa söyleyim dedim

kızlar bugün migrosta ıslak mendil çocuk bezi ve mamalarda 2. ürün %50 indirimde

süpermiş sağol haber verdiğin için:61: kola akşamları içiyorum dayanamıyorum çok şükür çok gazlı değil kızım ama gaz yapıyodur tabi...

QUOTE]

prima premium care kullanıyorum çok memnunum..2 numarasını dene yenidoğan sıkıyorsa

nuraycım yarın da indirim var mı rica etsem öğrenip yazar mısın ancak yarın doktora giderken eşim uğrayabilir.migros bize çooook uzak.

kızlar kola canımız cekıyor ama ıcemıyoruz demıssınız ben 2 gune kadar lıkır lıkır ıctım ya soğuk bıde.dun ondan oncekı gun bugun agzıma surmedım annem kızıyor dıye:) bebege gaz yapacak dıye.ama ben hamılelk oncesı gunde 1 lıtrem vardı hamılelıkte bıraktm ama cok zorlanmıstım sımdı yıne basladım ıcmeye.ama sadece kolaya bu tutkum:)fanta falan yalan.bırde sıcaklık hala 35 derece ya soğuk su ıcılır ya sğukkk bır kola.ÖF CANIM CEKTI YINE

bence canın çekiyorsa iç..zaten sütün umar derler....ayrıca ben emzirmediğim halde bebekte gaz var..ne yaparsak yapalım zaten 3-4 ay gaz olucak..kendimizi suçlamanın anlamı yok..ama tabi dikkat etmeyle gazı aztabiliriz ama yok olmuyor......maalesef...

Emine'den bir soru daha;
Acaba bebegi veren hemsireye babanin bahsis vermesi gerekiyor mu?

bebeği benim ablam almış eşim yanmda bekliyordu o vermiş ama bazı hastanelerde hemşireler almıyormuş hastane politikası gereği:61:

Verilir gibi geliyor ama dedigin gibi bazi hastanelerde yasakmis.
Esim 'verilir bence' diyor, bilemedik.

valla kızlar biz hazırladık bahşiş ama vermedik..neden ?

rahat 10 tane hemşire geldigitti hangi birine vercen ? :)

evet canım pamuğu bandır ılımış çaya ve göze girmeyecek şekilde sil al..bir de cereyanda kalırsa bebek çapakyapıyo haberin olsun yani başını hep kollayacaksın ben cereyanda emzirmişim farkında olmadan o yüzden olmuştu

ben gecelik tavsiye ederimçok rahat oluyor sezeryanda..
çanta içinse bizim bi topikimiz vardı onu bulsak

canım ben bir oturdum mu bir demlik çay içiyorum etkisi olduğunu düşünmüyorum..
ama kahve hala içmedim kafein geçecek diye
canım bir de sigara istiyo ki Allah kahretsin şu sigarayı:41:

fazla bişey değil ama eşim 100 tl yi 20 lik yaptırdı gelen giden hemşireye verdi..hem daha çok ilgilendiler diye düşünüyorum...yada ben öyle sandım :D :)))

arkadaşlar...facedeki grupla görüştüm..herzaman açık olmuyor...açık olursa bildirecekler bana..

kızlar komik bi sorum olucak.ya annemler çocuğa 2 paket bez almışlar 3-6 kiloluktan primanın..bizdede bi yarım paket var.e çocuk bugün 28 günlük ve 4.5 kilo bu bezler bitermiki 6 kilo olana kadar yoksa 1 ini gidip değiştiriyimmi..bide bu devit-3 ü sizde kullanıyomusunuz.doktor çocuğa 3 damla bana 6 damla dedi.ayrıca demir ve d vitamini kullan dedi siz neler kullanıyosunuz isimlerini yazarmısınız.

kızlar merhaba EYLÜL annesiyim. bende bugün 40+3 günlük oldum.normal doğum yapıcam allah nasip ederse..dün akşam nişan dedikleri şey geldi büyük bir parça.tecrübeli ve ya konuyla ilgili bilgileri olan anneler sizce doğum ne zaman:))))

günaydın arkadaşlar....pardon tünaydın:))))

kalktık kahvaltıı ettik tam hengame zaten o iş kızım kaçar ben kovalar şekildeyiz bir yandan ömer ağlar:))

şimdi kızım babannesiyle nikaha gitti bende oğlumla oturuyorum babası erken gelicek bugün fatihe alışverişe gidicez

indirim haberin için teşekkürler arkadaşım.bide bursalılar die bi yere girmedim ben..hiç haberim bile yok:)

kızlar okulda benimle hamile olan bir arkadaş vardı bebeği down sendromlu doğmuş hem de 2 doktora birden gidiyorlardı hamilelikte çoook üzüldüm resmen etkilendim hayırlısı olsun rabbim herpimizin bebeklerini korusun sorun yaşayanlara da şifa versin yardım etsin

kızlar okulda benimle hamile olan bir arkadaş vardı bebeği down sendromlu doğmuş hem de 2 doktora birden gidiyorlardı hamilelikte çoook üzüldüm resmen etkilendim hayırlısı olsun rabbim herpimizin bebeklerini korusun sorun yaşayanlara da şifa versin yardım etsin

oyyy Allah sabır versin çok zor bir durum....ne kadar önlem alırsan al olacakla öleceğin önüne geçilmiyor işte

indirim haftasonu için diye biliyorum ben.ama aklınızda olsun mama için gitmeyin boşuna çünkü bizim kullandığımız 1 nolu mama indirime dahil değil.facebookda sayfaları var orada okudum.sağlık bakanlığı ilk 6 ay anne sütünü desteklemek için 1 nolu tipi mamalarda indirim yapmak yasakmış.

indirim haftasonu için diye biliyorum ben.ama aklınızda olsun mama için gitmeyin boşuna çünkü bizim kullandığımız 1 nolu mama indirime dahil değil.facebookda sayfaları var orada okudum.sağlık bakanlığı ilk 6 ay anne sütünü desteklemek için 1 nolu tipi mamalarda indirim yapmak yasakmış.
tamam işte bugün pazar haftasonu. numranında indiriminin de yasak olmması ne saçma şeymmiş yaaa komedi resmen
indirim haberin için teşekkürler arkadaşım.bide bursalılar die bi yere girmedim ben..hiç haberim bile yok:)
bide bursalılar die bi yere girmedim ben.derken ne demek istedin canım anlayamadım
kızlar komik bi sorum olucak.ya annemler çocuğa 2 paket bez almışlar 3-6 kiloluktan primanın..bizdede bi yarım paket var.e çocuk bugün 28 günlük ve 4.5 kilo bu bezler bitermiki 6 kilo olana kadar yoksa 1 ini gidip değiştiriyimmi..bide bu devit-3 ü sizde kullanıyomusunuz.doktor çocuğa 3 damla bana 6 damla dedi.ayrıca demir ve d vitamini kullan dedi siz neler kullanıyosunuz isimlerini yazarmısınız.
bence birini değiştir zehra bizim 5kilo oldu 3 numaraya geçiccem artık. bende zehraya günde 3damla devit-3 damlatıyorum ama benim için bbişey söylemediler
nuraycım yarın da indirim var mı rica etsem öğrenip yazar mısın ancak yarın doktora giderken eşim uğrayabilir.migros bize çooook uzak.
yok canım sadece pazar diye biliyorum reklamlarda gördüm bende

indirin.........
$adsız.JPG

tamam işte bugün pazar haftasonu. numranında indiriminin de yasak olmması ne saçma şeymmiş yaaa komedi resmen

bide bursalılar die bi yere girmedim ben.derken ne demek istedin canım anlayamadım

bence birini değiştir zehra bizim 5kilo oldu 3 numaraya geçiccem artık. bende zehraya günde 3damla devit-3 damlatıyorum ama benim için bbişey söylemediler

yok canım sadece pazar diye biliyorum reklamlarda gördüm bende

nuraycım bursada oturuyorum demiştim sana sende bursalılar diye bi linktenmi ne bahsettin ya orda görmedim ben seni demiştin..ona karşılık yazdım..biraz geç yazdığım için hatırlayamadın sen.ama napıyım benim ufaklık bütün zamanımı alıyo:)evt haklısın bezin birini değiştiriyim.teşekkürler cnm

Back