2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar ben bu kadının seminerine gittim hamileyken süper bi ebe tüm anlattıklarını uyguluyorum ve kullandıklarınıda kullanıyorum bezimiz huggies organik pamuklu kişisel ürünlerimiz yani şampuan v.s hepsi mustela masajı hep bu şekilde yapıyorum ve gaz problemimiz nerdeyse hiç olmadı diyebilirim maşallah subhanallah diyelim nazar deymesin özelliklle dizlerini göbeğine doğru çekiyo ya süper pırtlıyolar o zaman

kızlar mamasız gecemiz diyemeyeceğim çünkü en fazla sabah namazına kadar dayanabildim 11den sabah 5e kadar vıyakladı durdu pışpışlasamda uyumadı hep mırıldandı
en son dayanamadımm 60lık mama verdim ve uyudu
göğsmden süt fışkırıyodu ama emmedi işte o mamayı emmeden uyumam abi diyenlerden benim kız
hangi dr ne derse desin mamayı kesemeyeceğiz kızımın ağlaması daha kötü benim için
tamam mama iyi bişi değil ama ağlamasına hiç dayanamıyorum
gündüzleri mama istemiyo zaten emiyo uyuyo derin derin ama gece oldumu mamasız yapamıyo
bununda bi çaresi yok artık napalım geceleri mama ile uykuya daldıracağım artık

cevaplarınız için çok teşekkür ederim hepinize.hiç öncesinde sezeryan düşünmemiştim bugün gündeme gelince endişelendim açıkçası.çok rahatlattınız ağrım olmadan bebeğimle kenddim ilgilenmek istiyorrum bugün ilk defa doğumdan yana tedirgin oldum çok sakince bekliyordum öncesinde.zaman azaldığı için heyecanım arttı muayeneden sonra.

merhaba kızlar valla hayatımın bu kadar değişeceğini söyleseler inanmazdım tüm hayatım bebek oldu şimdi bile bunu zor yazıyorum annem bugün gitti ne zormuş bebişle yalnız kalmak alışmış yanında birinin olmasına sürekli mutfakta yemek bile hazırlayamadım yatmak istemiyo sürekli kucakta gezse dursa bayramda annemler burdaydı biri bıraktı biri kucakladı bizim minik kuzuda hemen alıştı kucağa bu arada dün tuzladık kızımı hiç ağlamadı maşallah pek dayanıklı çıktı bu iştende kurtulmuş olduk böylece şimdi kırkımız çıkınca banyo işi var o nasıl olacak bilginiz varmı kızlar

tuzlama ne cnm

canım bizde bebek göbeği düşünce tuzlanır yani onun özel bi tuzu var içine karanfil falan konur ve başka bitkiler bebeğin vücudu hafif ıslatılır ve tuz sürülür sonra bi çarşafa sarılır ve biraz bekletilir sonrada yıkanır tuzun antiseptik özelliği olduğu için bebeğe faydalı olduğu söylenir bizde adet yerini bulsun diye yaptık

hmm değişik bişeymiş (= nerelisinz cnm

Selamlar,
Bebekleriniz kac gunluk? Ben de ilk 15 gun agir depresyondaydim. Bebegimin anneannesi, babababannesi, babasi bebegimi severken ben oylece kalakalmistim. Keske yapmasaydim bile diyordum. Simdi 45 gunluk olduk. Artik daha iyi hissediyorum. Bebegime alistim. Yalniz basimiza kalmaya bile basladik. Zamanla bu hislerinizin gececegine inanin. Ben kendimi hep pozitif yonde motive etmeye calisiyorum. Bebeginizle yapamayacaginiz seyleri degil, onunla birlikteyken yapabileceklerinizi dusunun. size gulumsedigini, anne dedigini, sizi gorunce kollarini actigini. Eger bebeginize bakacak kimseniz varsa, 1-2 saatligine disari cikin, yemek yiyin, alisveris yapin. Dondugunuzde kendinizi daha iyi hissedeceksiniz, bebeginizi ozleyeceksiniz. Bebeginizi de alin disari cikin. Temiz hava iyi gelecektir. Bebeginizi opun koklayin. hepsi gececektir...

eşim de tuzlayalım diyor o biliyormuş nasıl oldugunu.tuzlayınca büyüdüğü zaman ter kokmadığına inanıyorlar eşime de yapmışlar bebekken gerçekten hiç ter sorunu oldugunu görmedim.ben de deneyeceğim sonuçta tuz sadece.ama tuz cildini yakmadan temizleniyor.

Kızlar selammmm,
uzun zamandır yazamadım. Özledim sizleri...

Kızımı emzirmekle meşgulüm.

22 ağustosta 2360 gr
27 ağustosta 2608 gr
2 eylülde 3100 gr...

Pazartesi sağlık ocağına gidicez, bakalım kaç kilo olmuş. Sizin miniklerin kiloları nasıl?

Kızımı emzirdikten sonra 2-3 dk hıçkırıyor. Sizlerde de oluyor mu?

Bazen emzirdikten sonra yarım saatten fazla uğraşıyorum gazı çıkmıyor, bazen de 2 dk da gaz çıkarıyor. Normal mi acaba bu durum...

canım biz 1 saat beklettik normalde 2 saat falan bekletiyolar biz 1 saat beklettik ben daha fazla durdurmadım benide tuzlamışlar sabahtan öğlene kadar yatmışım içinde benimde hiç ter sorunum yok uzun süre yıkanmasam bile kokmam bence tuzlamak gayet iyi

selam kızlar kaka problemi yaşayanlar varmış.. bende geçenlerde bu problemle başbaşa kalınca doktoru aradım ve etkili bir yöntem öğrendim sizinle de paylaşmak istedim.. benim bebiş ilave olarak mama kullanıyor ve her mama verdiğimde içine yarım çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum kakasını rahat rahat yapıyor.. tavsiye ederim.. bu arada sarılıkla başımız dertte 3 gündür değerleri ölçtürüyoruz bugünde ölçtürdük 16 olmuş değer.. pazartesi tekrar bakılacak düşmemişse tedavi uygulanacak.. Allah hepimizin bebişlerini korusun..

Canım mama vermiyorum ben, yağı çay kaşığı ile versem olur herhalde...

Bebişin kaç günlük canım? Sarılık değeri yüksekmiş biraz. Bol bol emzirsen değeri düşürebilirsin..

Bizim 13,6 idi en son 2 saatte bir 20 dk emzirdim ve 2 güne kalmadı sarılığı gözle görülür şekilde azaldı..

Şu an 17 günlük kızım, gözlerinde çok hafif bir sarılık var ama vücudundan komple kayboldu...

bunu duymuştum ama uygulayan birinden duymak içimi rahatlattı.iki gündür bizde de sorun var yapıyoruz ama gunumuz nasıl zor geçiyor yapana kadar,masaj banyo vs...uyku da olmuyor haliyle gece gündüz ayaktayıZ.sarılık bizde neredeyse 17 ye çıkmıştı ilk gunlerin psikolojisi ile nasıl moral bozukluğu yaşamıştım,kafana takma geçiyor eni sonu.Bir topuktan kan aırlarken içim dayanmıyordu allahtan son seferinde cildinde ölçenn aleti kullandılar sadece.

Bizim ilk kontrolde kaybımız normaldi onra güzel güzel 500 gr almıştı.Ben emziricem mam vermem diye direttim.3650den 3400 e düşmüş minnoşum 4 günde.16.Günde 3400dü bakalım ne kadar olmuş.Gazını bazen çok kolay çıkarıyor bazen tık yok...her gun başka başka huyları buların

slm kızlar benim bebeğim doğduğunda 3500 gr dı 5 günlükken 3650 olmuş 16 günlükken 4150 gr dı bugün 24 günlük pazartesi sağlık ocağına götürücem bende bide ben çok fena grip oldum nolucak şimdi bir haftadır mahvoldum bayram günüde memem şişti aklımı kaçırıcaktım ama allahtan daha iyi tuzlamaya gelince bizde tuzladık ter kokmuyomuş öyle diyorlar ama göbeği düştükten sonra ben göbeği düşmeden yıkamadım bile

selam canım bende 26 ağustosta epidural sezeryan oldum çok korkuyordum sezeryandan ama hiçbir zorluğu yok merak etme iki günden sonra ciddi şekilde ağrın olmuyor bile zaten epiduralın etkisi 4 saat felan sürüyormuş onun için doğumdan çıkınca da bir iki saat çok sıkıntı olmuyor bebeğini görüp emzirebiliyorsun sezeryan olacaklsan epiduralı tavsiye ederim

slm kizlar benide araniza alirmisiniz
benimde 20 gunluk bi kizim var
kizima anne sutu vermeyi kafaya koydugum icin bastan beri hep emzirmeye calistim ancak dogumdan sonra toparlanamadigim icin sutum hep yetersiz geldi
bebegim aclikdan aglama krizlerine giriyordu oncesinde sebebini anlamazken hemsireler bunu farketti ve mamaya basladik
gun gectikce kizim emmeyi azaltti mamaya yogunluk vermeye basladi son iki gundur de 4-5 saatde bir ancak bir iki dakika emip tekrar aglamaya basliyor
bende anne sutu almasini cok istiyorum iki gundur zorla sagip cay kasigiyla veriyorum olcdum iki gogusten sadece 20ml sut geliyor tabi elimle nekadar sagabilirsem okadar cikiyo
simdi size soruyorum pazartesi gunu elektrikli bi pompa alip sagsam sutum cogalirmi ve bebegim sonrasinda emermi cok uzuluyorum bu duruma
/COLOR]

acil cevaplarinizi fikirlerinizi bekliyorum lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…