2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

birkaç öneri:

* onbeş dk emzirdiniz diyelim bir m.meden sonra onbeş dakika bebeği dik olarak tutun. dolaşabilirsiniz mesela. gazı çıktı diye beş dk sonra yatırmayın zaman tutun. en büyük sıkıntı bebek beslendikten sonra hemen yatırıldığından çıkar genellikle gazı çıktı diye düşünüp yatırmayın hemen

* kolik pek ilaçla falan geçmez. çok sıkıntısı varsa kucağınızda gene dik olarak tutup yaylanın kendi dizlerinizi kırarak. bebek size yapışık olsun. susmazsa bunu banyoda su açık deneyin yada fön makinası açık olarak ancak makinayı bebeğe tutmayın.

*m.me ucu çatlaklarını çok çektim çoook moral bozmak istemem ama 3 ay ağlaya ağlaya emzirdim ilk çocuğumu meğer yanlış tutuyormuşum. tüm kremleri denedim. lansinoh biraz daha iyi geldi. en iyi çözümü ise zeytinyağında elde ettim. emzirdikten sonra sütünüzü m.mebaşına sürün sonra hakiki zeytinyağı ile silin. eğer göğüs pedi kullanıyorsanız pedi zeytinyağına sürüp öyle koyabilirsiniz. hem bebeğin gazına iyi geliyor hemde size.

hayatınızın en zor ama en keyifli ve en çabuk geçen dönemini yaşıyorsunuz ne mutlu size.
iyi bayramlar. bebişlerinizi koklayın benim yerime :)

arkadaşlar bişey sorucam..bu devit-3 vitaminini doktor 10 günden sonra al ve 3 damla bebek 6 damla kendin kullan dedi..ama eczane benim kullanmama gerek yok ve bebeğede 10 damla demiş.sizler kullanıyomusunuz size nasıl tarif etti doktorunuz ve bebek kaç günlükken kullanmaya başladınız..

KIZLAR HEPİNİZİN BAYRAMI MUBAREK OLSUNMELEKLERİMİZİN İLK BAYRAMI ÇOK ŞÜKÜR

Bizim dedemiz kalmıştı bir kızımı görmeyen o da yolda bırazdan gelıcek inşallah.Birşey diyeceğim kızlar kullandığımız ürünlerle ilili tecrüblerimizi de yazsak.Mesela ben doğumdan beri prima kullanıyordum.Bugün bezimiz bitince evdeki huggies numunelerini kullanayım dedim.Çişle sorun yaşamadık derken akşam kızım kucağımdayken kakasını yaptı,indiriken baktım üstüne geçmiş birde baktım benim de üstüme geçmiş Duymuştum taşıyor diye ama:S Gündüzleri kullanıp bitiricem ama para verip de almam ben huggıes.Oysa onun kalıbını ve bantlarını daha çok sevmiştim.pişik için sebamed kullanıyorum memnunuz çok şükür.Islak mendil de önce fresh&soft yenıdoğan almıştım paket çabuk yıprandı sımdı huggıes yenıdoğan aldık o güzel ,onna devam edicem.Gaz için daha önce de söylemiştim neo-baby kullanıyoruz.Sab-sıplex var evde ama vermedim daha hıç.Rezeneye başlayacağım ben de 3 haftamızı doldurunca.Şimdilik sadece ben içiyorum.Kayınvalidem bugun elma yağı almış gaz için deneyip işe yarasa habe rveririm sizlere

Son düzenleme:

BENİMDE BİRİ BÜYÜK BİRİ KÜÇÜK. :))

bizde fena pişik varya.üstelik hep gazlı bezle silerek emizlendi altı.ve saat başı değiştirdik.yinede oldu.yara şeklinde kanıyor hemde( bebeğim 2 gündür uykuusuz pişik kremleri fayd a etmedi.dr umuz şehirdışına çıkmış acile gittim ordaki dr kendi bbeğine hametan kullanıyomuş bid e bezi değiştirin dedi.prima pampers kullanıyodukç
.eşim huggies aldı.drda hugiess kullanıyormuş.bakalım nasıl olacak.bend e bitk vaziyetteyim.uylusuz kahvaltı yapıyoz eşimle sırayla sonra bi bakıyoz saat 7 olmyş bişey yememişiz.( annem geçen pazartesi gitmişti bayram için yarından sonra yşne gelecek inş..yoksa hal,miz harap.

bbeeğe 10 damla verlirmi ya saçmalamışlar.sen niye içcenki o da saçma :)) günd e 1 kez 3 damla bebeğe ver cnm yeter.tüm türkiye böyle kullanıyo emin ol:))

15 günlükken kullanmaya başladık canım ve günde 3 damla... ben kendim hamilelikte kullandığım osteocare i kullanmaya devam ediyorum dr emzirme döneminde en az 3 ay kullan demişti. kalsiyum+magnezyum+d vitamini var onda.

canim banada yaz tecrubelerine ne oldu 40 gunlukken bebegin huysuzlugu azaldimi. bide rahim artik yerinde oluyormus lohusaliktan cikiyormussun falan kilolarin ne alemde ne degisiklikler var. bu arada okudunmu bilmem hastanelik olduk biz kizim cok agladi. alerji durumunu test ediolar simdi bikac gun diyet yapicam.

bu arada eskiler nerde yahu?? dogum yapan gelmiyor artik. kac oldu biseyler soruyorum biseyler anlatiyorum kimse cevap vermiyor. kimse kalmamis forumda((( anne sutunu mecburen biberonla vermek zorunda kaldik hava yutuyor diye bikere ama ikincide almadi. neden sence biberonmu uygun degil acaba?? biz bitek anne sutu verdigimiz icin biberonlarla ilgili hic fikrim yok. anlamiyorum neden biberonu almiyor gogsumu aliyor.

mrb kızlar sizleri çok ihmal ediyorum ama kızım çok ilgi bekliyo malesef
gazlı bi kızım var ve sürekli pış pışlanmak istiyo...
sizleride çok merak ediyorum ama yapacak bişi yok dün tam kk yı açtım niki girecem ağlamaya başladı giremedim sonrasındada devamı geldi zaten
annem gitti ctesi günü kızımla artık başbaşayız
gündüzleri güzel emip uyuyo ama geceye sütüm azalıyo ve mama takviyesi yapıyoruz
gazı için dr umuz sap simplez verdi onu kullanıyorum 2 gündür sanki biraz iyi gibi
bu bayram evimizdeyiz annemlere tdağa gidemiyoruz küçük bebeğim daha korkuyorum annemde gelmeyin kzım evinizde daha rahat edersiniz dedi sonra gelirsiniz dedi
eşimin ananesine gideriz 2dk mesafede herkesi orada görürüz olur biter
yarın 19 günlüğüz teyzoşlar yarı kırkımız geliyo bakalım hayırlısıyla
bu arada ben gamastran diye bi krem kullandım göğüs uçlarıma çok faydasını gördüm bunu bulana duacıyım...

şu göğüs çatlağına iyi gelen şeyi bana da tarif edin.. krem kulanıyorum kedi sütümü sürüyorum ama yok yok faydasız..

canım bak ben yaptım şıp dıye kestı. gıt marketten tahin al uzerınde bır yag bırıkmıs oluyor onların kapagını acınca onu bı cay bardagına dok ondan gogus uclarına sur hemen gecırıyor.....

Canım ben de bez olarak prima premium care kullanıyorum, gayet memnunum. Ben de senin gibi hastaneden verdikleri huggies i denemiştim ama alerji yaptı bebeğe 1 kere kullandığım halde göbek deliğinin aşağısı kıpkırmızı oldu, ben de bıraktım hemen...Pişik için ben de nivea kullanıyorum, hiç ğişik olmadı şimdiye kadar, iyi geliyo galiba:) bi de bizimki biraz fazla kaka yapıyodu başlarda (şimdi daha düzene girdi o kadar çok değil), o yüzden de anüs çevresi yara olmuştu, oraya talk pudrası kullandım hemen geçirdi, pişik kremi pek işe yaramadı bu durum için...Islak mendil olarak da Uni baby yenidoğan kullanıyoruz, o da gayet güzel...Gazımız o kadar fazla değil şimdilik ama ben bugün hem sütü arttıran hem de gazı geçiren bi çay aldım aktardan, onlar otları karıştırıp hazırlıyolar, rezene, kimyon vs...Henüz içmedim ama yarından itibaren başlıycam bakalım, ben içicem ama sadece, ona vermicem şimdilik...Bi de acı elma yağı aldım ben de, bu akşam banyodan sonra denedik ilk kez bakalım bi faydası olucak mı görücez:))aktarırım ben de iyi gelirse:) şimdilik bu kadar benden:)bebişlerinizle güzel günler diliyorum sizlere, görüşmek üzeree:))

Kızlar ben suan hastanedeym dun yanı arıfe gunu sabah test ıcın hastaneye geldkhastaneye gelene kdr yavrumn rengı gayet ıyıydı doktor odasına bı grdk bebegımı soyduk gozlerıme ınanamadım sapsarıydı doktor acıl test ıstedı labrtvr aradı cok acıl test dıye yaptrmk ıcın labrtvr cktk yavrumn testı ypldı o arada bn kndı doktorma gorundm dıkısıme baktı bandaj cıkarıldı ama aklm oglumda korıdorda aglamamak ıcın zor duruyorm annemı ve eltımıde bebegn ynnda bıraktm kmsey ıstemedm kndı ynmda neyse esımn abısı geldı yatısı yapyrm dedı benm elım ayagm koyverdı.sonra kat a cıktk oglumu hemsıre aldı kuvozle gtrcm dedı sonra annem eltm ve onun esı odada bebegı beklerkn bn kapıya cktm asansor acıldı kocaman makınalar cıhazlar yavrum ıcınde dayanamdm ve odaya gırmedm korıdorda aglamaktn dıkıslrm sızlamaya basladı sonra hemsıre odaya benı cagırttı hadı gel anne oglunu emzır dedı altında sadece bezı gozunde bandajı kolunda serum gırısı oda kolaltına dayanmıs kızartms kolaltını ben emzırıyorm ama yavrumu ıcıme sokmak ıstyrm yenıden.emzırdm ve yavrm kuvoze grdı.kendımı nasıl suclu hıssedyrm bakamadm ılk 2gun sutum yeter sandm meger acmıs yavrum hep.arıfe boyle gectı kızlar sabaha degerlermz duserse cıkıcaz dua edın bayramda evımzde olalım.bırde farkındysanz tum bunları anlatrkn esımden bahsetmedm.bzm kndı gym magazam var arıfe oncesı mal almy gtmst esım ama urunler raflarda azalnca tekrar mal almk zorundydı oda sabah bzmle beraber evden ckmstı ızmıre.yoldayln aradı doktorn ytrdgn duyunca ınanamadı atlasımn hıcbrsy yoktu dıye.1saatte ısını halletms 1saatte yolda.bız yatısı yaptgmzda oda hastny yetstı.tabı duramadı suyumuzu bardagmzı alıverdı dukkana malı yerlestrmy gttı bgn yogun oldg ıcın dukkndan cıkamadı anca geldı yavrusuna baltı uyuyakaldı yorgnlktan suan saat 4.ben oglumun basında otryyrm agladımı kuvoz kapaklrndan dogu bıberonla beslıyorm ya da emzıkle avutuyorm.sabah 10da olcum var ınsallah tehlıkeyı atlatmısızdır dua edın kızlar neolur..

ALLAH SIFA VERSIN INSALLAH BIRSEYI YOKTUR...SAG SALIM ALIRSINIZ KUCAGINIZA ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...AMIN

Çok geçmiş olsun,Rabbim beterinden korusun İnşaAllah,içinizi ferah tutun,bebeğiniz iyileşir Allah'ın izniyle.
Hepinize hayırlı,sağlıklı nice bayramlar dilerim...

Cnm bnde tum gun hastanede kuvozde oldgmz ıcın bıberonla verdm kndı sutumu ılk etapta alamıyor agzından cıkarma tutana kdr hanı bıberonun genıs kısmı varya oraya kadar dayıyacaksın bılıyorsun dımı.kendı sıyah halkamz gıbı dusun orayı.bnm bıberon avent.cok memnunum.almaya calısırkn debelenıyor ya oglum o arada lık lık akmıyor bıberon anne memesı gıbı emerse cekerse akıyor.dene guzelm bu bıberonu.normalın 5-10tl ustu ama deger$hem senden uzaklastrmyr hem sıkıntı vermyr.ama unutma bnmkıde hem mememı kavrarken hem bıberonu kavrarken basta bı mucadele verıyor ama sonuc guzell

Sağol canım ya ben zaten doğumdan beri pompa kullanıyorum mastit olmuşum halen göğsümden doğru düzgün süt gelmiyor. kızardı ve içi taş gibi göğsümün.

canim cok gecmis olsun simdi okudum. ama hic kendini suclama bebek zaten 3 gunluk depo ile doguyor bunu butun hemsireler doktorlar soyluyor. hem ilk gun sut degil kolastrum denilen antibiyotik ozelligi tasiyan akisi cok cok az olan bir madde geliyor. bebegin bunu almistir meraklanma. anladigim kadariyla bebek sarilik olmus. bizimkide olmustu degeride azdi ama ben bebekken saglam sarilik olmusum mesela her bebek bunu atlatiyor cogu bebekte olan bisey canida yanmiyor sen uzme kendini ki bebekte etkilenmesin. senide cok iyi anliyorum cunku bizde hastanelik olduk bebisimle. hemde oglenden gece 3 e cigliklar ata ata katila katila agladi. bide biz uyuyakalmisiz yorgunluktan annemde getirmemis bi kalktik hemen hastaneye icim parcalandi kendimi sucladim uyuyakaldim diye simdi her kalktiginda gece bile gazini cikarmadan 15 dakika oturtmadan yatirmamaya calisiyorum. ki nedenide belli degildi belki anne sutunde inek sutu katki maddesi olunca alerji yapiyormus. simdi 2 gundur diyetteyim alerji yapan hicbisey yok. hicbisey yemiyorum desem yeri. ondan disimdeki enfeksiyon nuksetti butun gece uyumadim. yani demek istedigim en onemlisi sakin olmak. daha disleri cikacak aglayacaklar birsuru cocuk hastaligi olucak. bende aci cevkiceklerse neden dunyaya getirdik diye cok dovundum ama simdi sakin olmak lazim. internetten arastirdim bebekler annelerinin sakinligi ve paniginden cok etkileniyorlarmis. ondan sen sakin ol gecicek goruceksin.

biberon konusunda ilk verdigimde aldi. ama anne sutunun tadimi degisiyor biraz bekleyince acaba dolaba koymustum 150 cc mi ne iste oyle sagmistim cok azini icti. sora o azini isittim sicak degil soguk degil normal. almadi onu biberonu hemsireden gormustum oyle yaptim ama almadi. gogsumu veriyorum iciyor. anlamadim. neyseki su an gaz sorunu yok. ama sutu fazla olan annelerde arkadaki yagli sutu alamiyormus bebek bu durumdada laktoz yuklemesi gibi sorunlar oluyormus. bu konudada napicaz bilemedim. hic biberonla sutumu vericegim aklima gelmezdi istemiyordum ama bebek icin ne iyiyse o onemli.

Eyeszay canım sızede cok gecmıs olsun.evet cok haklısın stresten sırtımda kuluclar oldu y15-20dk yatp kalkamaya calısaym nefes alrkn sırtm sıkısıyor . Guzel dusuncelrn ıcın saol. Bu arada sutumuzz konusunda bnmde masallh bol gelıyr oglum acıkana kdr benm gogslr agrmy baslyr sonra bır acıı o acıyla musluk sıp sıp damlar gıbı damlıyor sagıyorum bende.buzluga koycm.dun cocuk doktrn muaynesınde sırdum sutumuzu 6ay defreezde sankalayablyrmsz buızdolbnn normal yerunde 12 saat.oda ısısında 3saat.3u gecersea at dedı.

geçmiş olsun canım ah oacıyı çok yi bilirim ağladım resmen hüngür hüngür ben..garmastan diye bir pomad var 30 tl çok iyi geldi sürüyosun emzirmeden önce temzliyosun hafifçe ılık su ile..bana çok iyi geldi

valla doktor bana da humana dedi ama bende milupa vardı onu verdim..10 cc kadar veriyorum çok verip alıştırmak da istemiyorum..
eve geldiğim için rahatladım tabi ev ev üstünde olmuyo canm ya..ama annemi her açıdan özledim valla :) bebek ağlar annem pışpışar doyurur temizler şimdi hepsi bana kaldı :) dün sabah mızırdanıyo da dönüp bakmıyorum annem yanımda sanıp :)))aman iyi olsunlar da sabaha kadar dikilelim gerekirse...

canım avent in minik bi biberonu var gaz için sanırım tasarlanmış satan kişi öyle dedi..

ben onu kullanıyorum memnunum..

bu arada kızlar ramazan bayramımız mübarek, zafer bayramımız kutlu olsun :)

evet iste buda cok iyi bir durum degil. mesela o goguslerin tas gibi oluyorya belli bir sure sagmazsan enfeksiyon oluyor gogsunde. ben korkudan hergun sagip dokmek zorunda kaliyorum sutu inanilmaz uzuluyorum. etraftada baska bebek yok verelim. bide ben surekli gogus pedi koymayi unutuyorum. gece damliyor pijamalarim islaniyor. gecende kayinvalideme yemege gitcez ailecek gene unutmusum bir basladi damlamaya rezil gibi gittim. allahtan burasi rahat ulkede. kimse takmiyor ole seyleri. ama sen dedigim gibi cok tas gibi olursa sag sutunu cunku o enfeksiyon baya tehlikeli bisey emzirme kursunda solediler. bide bebegin su sadece sulu sutu icip yagliyi icmemesi durumu var. onuda bir arastirmak lazim.

canim bizdede avent var. nasil bisey hangisi oldugunu nerden anlicam??

iyi bayramlar herkese.stzmn ve eyeszay çok geçmiş olsun ikinize de

arkadaşım çok geçmiş olsun..inşallah atlatmışsınızdır ve evinizdesinizdir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…