• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaslar hepnie merhaba

yasadigimiz onca seyden sonra cok sukur, binlerce kez sukur yeniden evimdeyim; kizim yanimda uyuyor ve ben size yaziyorum

heppiniz beni merak edip sormussunuz, , dualar etmissiniz; Allah razi olsun; dualar sayesinde allah bebegimizi bana ve esime , beni de ikisine bagisladi hayattayiz.

psikolojim hala bozuk, durup durup agliyorum, yasanilanlari atlatmam zaman alacak sanirim ama ucumuz beraber asicaz zorluklari insallah.

dogum oykumu yazip yazmamak konusunda kararsizim, uzucu, okuyan belki eylul, belki ekim annelerini korkutacak ama biryandan da icimi sizlere dokmek istiyorum

satagore beklenen dogum tarihim 29 ag. isi; 18-20 agustos arasi da sez. planliyorduk doktorumla.

04 agustos gunu esim yeni baslayacagi isine 1 gunluk egitime gitti, normalde saat 18.30 gibi eve donecekti. sansa 16. gibi erken geldi. erkek kardesim de o gun beni ziyarete gelmisti yanimdaydi. saat 4 te adet sancisi gibi hafif sancim oldu, onemsemedim; yalanci sancidir dedim; esimle oturduk yemek fgalan yedik. saat 6da yeniden bir sanci girdi kasigima, esim doktoru ara diye israr etti, aradim; gel istersen nst cekelim dedi; esim kalk gidelim diyor ben yatiyorum; 1 saat dinleneyim gecer diyorum. kalk dedi esim gidelim; ayaga kalktim lavaboya gittim ki , benden asiri bi kan bosaldi; panikle aglayip bagirmaya basladim; esim yanima geldi, doktoru aradi yeniden, acil hast.ye gelin demis doktor; ben guya ped koydum, hast. gidene kadar butun esofmanim batmisti; eism korna cala cala, dortleri yaka yaka 6.20 de hast. yetistirdi bizi; Allahtan hast. yakinmis

hemen nst ye baglandim; doktor geldi; 2 doktor arkadasini daha cagirmis,
bebegin kalp atislari asiri yuksekcikti; o an yasam mucadelesi veriyormus yavrum.
plesanta erken ayrilmis; (plesanda decolmani diye okurunuz belki ) ameliyata alindigimda %40 i ayrilmis rahim duvarindan; %80 olsa bebegimi kaybediyormusum Allah korusun; o da dakikalarla olculuyormus.

beni tok oldugum icin spinal anes. yaptilar once.
bebegimi cşkarttiklarinda doktorum yuzume egildi, cok sukur bebek cok saglikli cikti dedi; annesine gosterelim dedi, getirdiler gozleri ack bana bakti yavrum, bi kokladim bi optum. bebegi goturduler, ama biseyler ters gitmeye basladi, 3 doktor birden karnima abanip duruyorlar; biran da ben fenalastim; beynim patlayacak gibi hissettim; benim beynim patliyor dedim; oksijen verelim dedi anestezi doktoru (bu arada anestezi doktoru ameliyatin basindan bei sen aspirin mi ictin diyip duruyor; daha belime igne batirdigi anda belimden bile kan sizmaya baslamis cunku) neyse oksiyen verdiler olmadi yine fenayim.
ben de DIC gelismis , yani dikisleri yapmislar ama ger bir yanimdan kan fiskirmaya baslamis; kanim pihtilasmamais. beni tamamen uyutmuslar sonra, ameliyathanede bana kan verilmeye baslanmis.

esim, ablamlar heyecanla bebek severken, saatler ilerlemis ben cikmamisim, kan goturuldugunu gormusler; tabi esim yikilmis.
sonra ben cikmisim; yogun bakima goturuluyor demisler.

yogun bakimda narkozdan ayilmam hayatimdaki en korkunc seydi;
labirentlerin arasindan, sipsiz kuyulardan ciğkar gibiydim; kendimi pikassonun tablolari gibi parca parca zannediyorum; sanki beni kestiler, agzim burm-num hepsini bi tarafa attilar :-(((

askim, askim diye bagirmisim hep, esim kapida duyuyor sesimi bisey yapamiyor; en sonunda askini alin demisler; esim gelmis; ona 2 cumle demisim sadece; "askim seni cok seviyorum, askim beni kurtar" esim duramamis cikmis yanimdan duvarlari yumruklamis, aglamis; ona bisey olursa bana da igne yapsinlar, beni de 1 saniye yastamasinlar demis... kizlar, bunlari anlatmak cok cok zor gercekten , yeniden yasamak gibi :-((((

sonradan yogun bakim gorevlileri anlatiyor; oyle cokaskim diye sayiklamisim ki, bu kiz esini ne cok seviyor demisler; sonra esimin halini gorunce ama esi de onu cok seviyormus demisler. hemsireler varmis bikac; biz evlenmek istemiyorduk, onlarin askini gorunce evlilige sicak bakmaya basladik diye ablama anlatmislar; Allah bizi birbirimize bagisladi cok sukur.

sonra kan bulma sorunu yasandi. bana toplam 17 unite kan 6 unite trombosit verilmis. kan bulunmu fakat ist.dki hicbi hastanede trombosit bulunamamis; 55.000 e dusmus trombositim , 50000'e dusse once disetleri sonra beyin ici kanamaya basliyormus, sonra da hayatini kaybediyormussun allah korusun. abimin kani bana uyuyor fakat ondan kan alip bana vermenin turlu riskleri varmis, ama son care doktorum kan bulunamasa abimi yatirip yanima direkt ondan bana baglayacakmis kani, riskleri goze alip ..
neyseki --bunu burdan yazmamam gerek ama- doktorumun esi calistigi ozel hast.den trombositleri atik kan -imha olarak gosterip cikarmis, abimler gidip alip gelmisler; normalde yasak olan bisey
kartal kizilay kan merk. mesai saati bittigi gerekcesiyle kan vermedigi icin oldu tum bunlar; ertesi sabah verebilecegini soyluyor; ertesi sabaha ben olmus olurdum :-(((

sukur knlar yestisti; ben sabaha haytai tehlikeyi atlattim;
3 gun yogun bakimda kaldim; cokacilar cektim; kanlar verildi, kiminde soka girdim; kiminde titremeler tuttu beni ;
1 yudum su icin yalvardim; pamukla dudaklarimi isladilar..

ama hepsi gecti, su an cok cok iyiyim; bebegim de minik ama buyuyecek insallah.

onun icin deger, o iyi olsun, esim iyi olsun tek istegim o artik hayatta... kendi cektigim acilar, hicbiri umurumda degil de, esimin yogun bakim kapisinda yasadiklarini hayal ettikce cok agliyorum, onun o kadar uzulmesi beni mahvediyor.
ama simdi biraradayiz ya onemli olan o..

bebegim 3 gun mama ile beslenmis, o yuzden ememiyor; silikon ucla biraz emzirmeyi basarabiliyorum bazen ama cok ac oldugunda memeden sut emmeye tahammulu olmuyor; biberonda agzina bolca aksimn istiyor; agzida cok kucuk zaten guclu guzlu cekemiyor memeyi.. ben de sagip veriyorum; napim, o iyi olsun da. onun disinda bi sikintimiz su an icin yok cok sukur

hizli iyilesmem icin; bebegimin de buyumesi icin yine bize dua edin olur mu kizlaR;
hepinizi opyum cok

canım ne zor günler atlatmışsın sen ya rabbim bidaha yaşatmasın tatlım ya inşallah bu hayatınızdaki en zor gününüz olur ve bi daha hiç bi zaman böyle zor günler yaşamazsınız hep mutlu sağlıklı bi hayatınız olur canım

Gunaaydin konsey karar verdi dün aksam 10 da kendiminsagdim hiç süt yOk hadi sen uykuya dediler zira Cook uykusuzdum bundanda süt um olmuyodu sanırım bide kızım dün tüm gün saat bası emdi beni üretim yapacak saat bulamadım sanırım neyse 10 dan sabah 5 e kadar annemlerrr baktılar kızıma mama verdiler bende uyudum megerseee kızım ac kalıyormuş karnı doyumda gazını da çıkarmış uykusuda uzun surmuş
Uykusuzluk bizi kısır döngüye sOkmuş süt yok meme emzik olmuş saat bası emzikle oynamisiz
Sizde dikkat edin aynı yanılgıya düşmeyin dün gündüz mama verip yatırsaydım ikimizde toparlanacaktik ama bilmemezlk :(
Neysee ne yapalm hemşire bana dediki beraber büyüyerek öğreneceksiniz aynen de öyle oluyor

merhaba kızlar kızımdan zaman bulup giremiyorum benim sıkıntım gece terlemeleri gece zaten çok az uyuyabiliyorum ve ter içinde kalıyorum sıcak falan da değil acaba hormonlardan mı? benim gibi olan var mı. bu arada o küçük hint cevizleri gaza biraz iyi geldi.

kızlar selam nasılsınız? geçmişi yıne fazla okuyamadım ama peppermint , canım doğum hıkayenı dehşetle okudum resmen gozlerım doldu , eşinede çok üzüldüm.
bende sunı sancı çekerken uyutun benı dedığımde eşimin gözlerinin dolduğunu görünce bişey sanmıştım. rabbim birdaha sınamasın bağlılığınızı. ama şimdi bebeğinin ve senın ıyı olduğunuza cok sevındım canım. rabbım sağlıklı sıhatlı uzun omurler versın hepimizin evladına insallah.

kızlar bizim gaz sancılarımız ıkıncı haftada başladı maalesef. bazen boyle erken başlıyabılıyormus.
yedıklerıme okadar dıkkat edıyorumkı, sütten gecmesi imkansız, hatta bazen sadece sabah kahvaltısı ile durduğumu farkediyorum.
gercı okuduğum dığer orneklere gore daha sakın gecırıyoruz kolığımızı ama daha ıkı haftalığız bakalım kolik doruklara ulasınca ne yapıcaz.
bebeğin mızırdanmasını sabaha kadar cektığım yetmıyormus gibi birde eşime ses gitmesin diye uğrasıyorum. o yuzden hemen kucağıma almak zorunda kalıyorum. eşim ağır şartlarda çalıştığı ıcın uykusunu alıp, aklını toplayıp öyle gitmesi lazım işe. bende elimden geleni yapıyorum. ama çalışmadığı zamanlarda cok yardımcı oluyor allah razı olsun.
bunlar biraz zor olsada, meleğime bakınca iyiki doğurmusum senı dıyorum keyfim yerine geliyor:)
en cok meleklerın neyını seviyorsunuz kızlar?
benn hanı meme yada emzik ağzına verınce, öyle kocaman açıp deli gibi sağa sola savurmasına bağılıyorum:) o zaman kocaman ısırasım gelıyor ağzını yuzunu :)))))
şimdi yanımda koltukta yatıyor bebişim. camdan güneş vuruyor ohh bol d vitamını:)
vitamın demişken, size 15. gunde başlamanız ıcın vıtamın verdımı doktor. ya benım kıza dun verdım ama direk geri çıkarttı sız nasıl içiriyorsunuz allah aşkına? rezene çayının içine koysam içermiki, neyse uyanınca bıde onu denıyeyım.

merhaba kızlar kızımdan zaman bulup giremiyorum benim sıkıntım gece terlemeleri gece zaten çok az uyuyabiliyorum ve ter içinde kalıyorum sıcak falan da değil acaba hormonlardan mı? benim gibi olan var mı. bu arada o küçük hint cevizleri gaza biraz iyi geldi.

ya o cevızı bende denemek ıstıyorum. hatırlıyorum annem yiğenlerime verırdı gazları gecsın dıye.
dısarı cıkamıyorumkı bebeği birine bırakıpta, neyse olmazsa yarın eşime aldırırım. birde dereotunu cok meth ediyorlar. bazıları dırek yıyor bazıları kaynatıp suyunu ıcıyormus. nette arastırdım bıraz. olmadı onuda denıcem.
gunduz olsa sancılar super olacakta, gece olması cok yoruyor benı::(:37:

arkadaşlar bana akıl verin lütfen..bebeğim bugün 1 haftalık oldu ve benim gideceğim yerler var şöyle anlatıyım..bursadayım burdan adapazarına gidip orda 3 gün kalıp ordanda istanbula gitmem lazım ordada 2 gün kalıp tekrar evime dönmem lazım.kardeşimin düğünü var..çocuğa bişey olurmu acaba ..doktora sorsan olur diyoda etraftan bazı kadınlarda bişey olmaz diyo..siz ne dersiniz.aranızda varmı bebeğini böyle erken gezmelere götüren..

kızlar selam nasılsınız? geçmişi yıne fazla okuyamadım ama peppermint , canım doğum hıkayenı dehşetle okudum resmen gozlerım doldu , eşinede çok üzüldüm.
bende sunı sancı çekerken uyutun benı dedığımde eşimin gözlerinin dolduğunu görünce bişey sanmıştım. rabbim birdaha sınamasın bağlılığınızı. ama şimdi bebeğinin ve senın ıyı olduğunuza cok sevındım canım. rabbım sağlıklı sıhatlı uzun omurler versın hepimizin evladına insallah.

kızlar bizim gaz sancılarımız ıkıncı haftada başladı maalesef. bazen boyle erken başlıyabılıyormus.
yedıklerıme okadar dıkkat edıyorumkı, sütten gecmesi imkansız, hatta bazen sadece sabah kahvaltısı ile durduğumu farkediyorum.
gercı okuduğum dığer orneklere gore daha sakın gecırıyoruz kolığımızı ama daha ıkı haftalığız bakalım kolik doruklara ulasınca ne yapıcaz.
bebeğin mızırdanmasını sabaha kadar cektığım yetmıyormus gibi birde eşime ses gitmesin diye uğrasıyorum. o yuzden hemen kucağıma almak zorunda kalıyorum. eşim ağır şartlarda çalıştığı ıcın uykusunu alıp, aklını toplayıp öyle gitmesi lazım işe. bende elimden geleni yapıyorum. ama çalışmadığı zamanlarda cok yardımcı oluyor allah razı olsun.
bunlar biraz zor olsada, meleğime bakınca iyiki doğurmusum senı dıyorum keyfim yerine geliyor:)
en cok meleklerın neyını seviyorsunuz kızlar?
benn hanı meme yada emzik ağzına verınce, öyle kocaman açıp deli gibi sağa sola savurmasına bağılıyorum:) o zaman kocaman ısırasım gelıyor ağzını yuzunu :)))))
şimdi yanımda koltukta yatıyor bebişim. camdan güneş vuruyor ohh bol d vitamını:)
vitamın demişken, size 15. gunde başlamanız ıcın vıtamın verdımı doktor. ya benım kıza dun verdım ama direk geri çıkarttı sız nasıl içiriyorsunuz allah aşkına? rezene çayının içine koysam içermiki, neyse uyanınca bıde onu denıyeyım.

d vitaminini çay kaşığına 4 damla damlatıp ağzına veriyorum değilse kaç damla olduğunu anlayamıyorum hemen ardından emziriyorum çıkarmasın diye..

Son düzenleme:
arkadaşlar bana akıl verin lütfen..bebeğim bugün 1 haftalık oldu ve benim gideceğim yerler var şöyle anlatıyım..bursadayım burdan adapazarına gidip orda 3 gün kalıp ordanda istanbula gitmem lazım ordada 2 gün kalıp tekrar evime dönmem lazım.kardeşimin düğünü var..çocuğa bişey olurmu acaba ..doktora sorsan olur diyoda etraftan bazı kadınlarda bişey olmaz diyo..siz ne dersiniz.aranızda varmı bebeğini böyle erken gezmelere götüren..

Benim doktorum bebeği kontrole bile çağırmadı 1 aydan önce evden çıkmasın diye. Kadın doğumcum evde kontrole geldi bebek dışarı cıkmasın diye , sarılık için kan alınması lazımya onada ebeler eve gelip hallettiler. Şuan 25 günlük ben yarım saatlik yola gidip babamı ziyaret edemiyorum mikrop kapar , düzenimiz bozulur diye. Sen üç beş gün başka şehire gitmekten bahsediyorsun. Büyük cesaret...Bence lohusasın kimse alınmaz bebişini düşün , çok küçük ....

başlarda ben de gece çok terliyordum şimdi azaldı..

Kızlar çok moralim bozuk. Sabah dr. kontrolümüz vardı. bebek 3998 g olmuş ve doktorum bayramda yok. Bebeğin kafası hala yukarıda yani doğuma rahat 1 hafta daha var diyor ve yarın sezeryan ile almak istediğini söyledi akşama kararımızı bildireceğiz. Ama ben şoktayım kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım. Sabahtan beri ağlamaktan öldüm. AMa diğer dr. arkadaşlarım ise 1 hafta daha beklersem 4 kg üzerine çıkabilir diyorlar. Sezeryan olmamı öneriyorlar. Bir türlü karar veremiyporum. İşin doğrusu biraz da sezeryan sonrası kilolarımın gitmemesinden de korkuyorum :((( ama normali beklersem ve bebek iri olursa bu seferde bebek için riskler oluşabilir. OFFFF noluurr sizde fikir verin. Özellikle sezeryan doğum yapmış olan arkadaşlar sezeryan sonrası durumlarınızı bildirebilir misin,iz?

Kızlar çok moralim bozuk. Sabah dr. kontrolümüz vardı. bebek 3998 g olmuş ve doktorum bayramda yok. Bebeğin kafası hala yukarıda yani doğuma rahat 1 hafta daha var diyor ve yarın sezeryan ile almak istediğini söyledi akşama kararımızı bildireceğiz. Ama ben şoktayım kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım. Sabahtan beri ağlamaktan öldüm. AMa diğer dr. arkadaşlarım ise 1 hafta daha beklersem 4 kg üzerine çıkabilir diyorlar. Sezeryan olmamı öneriyorlar. Bir türlü karar veremiyporum. İşin doğrusu biraz da sezeryan sonrası kilolarımın gitmemesinden de korkuyorum :((( ama normali beklersem ve bebek iri olursa bu seferde bebek için riskler oluşabilir. OFFFF noluurr sizde fikir verin. Özellikle sezeryan doğum yapmış olan arkadaşlar sezeryan sonrası durumlarınızı bildirebilir misin,iz?

sezerayan sonrası kiloların gitmemesinden korkma bence ben sezerayan olalı 1 ay oluyo ve eski kilomdayım doğumdan önceki kilo ile şuan ki kilom arasında 2 kilo var onuda veririm diye düşünüyorum:61: beslenmemede dikkat ediyorum şuan emzirdiğim için ama yine de kilo verdim.bence onu dert etme

canım zaten 4 kilonun üstüne çıkarsa sezeryan olman daha iyi bence ben sezeryan oldum bundan daha önce apandist ameliyatı olmuştum nerdeyse 1 ay sürmüştü iyileşmem düşün ne kadar kolay bişi artık apandist ama sezeryanda hiç öyle olmadı bünyemin çok zayıf olmasına rağmen hemen topaarlandım en fazla 3 4 gün sürüyo ağrılar ondada antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyosun zaten kiloyuda hiç dert etme ben gitmez kilolarım ne güzel kalır derken şimdi hamile kaldığım kilomdayım dert etme yani

tesekkurler canım ağrılarım azaldı gıbı hastaneden cıkarken ığne olup cıktım sımdı evdeyım oğlum uyuyor.sutum gelmıyor 1-2 damla şeffaf gelıyor sonrası yok eşim pompa alıp gelmıs bugun baktık kı hıc yokmus sütum bebegım 2gun boş boş mememi çekmış.hastaneden mama takvyesı yapmamı soyledıler sarılık baslangıcı varmıs.bu arada merak ettgm bn ozel de doğum yaptm topuk kanını aldılar.bugun eve geldım sağlık ocagndan aradılar yok bızde alcaz bakanlk bzden ayrı ıstyr falan..ona canım skldı

canım bi hastanede birde 10gün sonra sağlık ocağında kan alıyorlar...

Bu arada bebeğime yalancı meme verdim sustu...Doğru mu acaba ,sizler verdiniz mi????

bende ağladığı zaman sakinleşsin diye veriyorum fakat istemiyor geri itiyor

ah keşke benimkide alsa....artık ssussun yoksa ben çıldırcam....ben hem damaklı hemde anne göğsüne benzer emzik adlım ikisinide almadı..bugün eşim anne göğsüne benzerin daha büyüğünü alıp gelicek..birde onu deniycez..yoksa uyanık olduğu sürece ağlıyor...biberonuda emzik niyetine kullanıyor..mama içmesede ağzında tutuyor..
gözdemmm bu arada doğrumu acaba demişsin..artık doğrusu yanlışı kalmadı..bütün teorik bilgiler gitti..çocuğa ne iyi geliyo onu yapmaya çalışıyorum

Merhaba arkadaşlar, ben mart annesiyim bebeğim şuan 5 ayı bitirdi benimde şimdi kardeşim doğum yapıcak heran bekliyoruz siler ağustos annesi olarak doğum yapmışsınız son bir kaç sayfadada bazı sorunlar okudum bende size kend yaşadıklarımdan yardım etmeye çalışayım.
AŞI dan hiç korkmayın ya ağızdan damla oluyor yada bacağından oluyor zaten hemşire tutuyor doktor 2 saniyede yapıyor iğnenin ucuda minnacık oynatsada kırılmaz korkmayın ki bebeğinizde sizin strestte olduğunuzu anlamasın.

KIRMIZI NOKTALAR benim oğlumun yüzünde oldu kızarıklar ben çok üzüldüm ve doktorda özellikle sakallı kişilerin öpmesi sonucu tahriş olmuş dedi bazı kırmızı lekeler vardı ensede burnunun kenarında onlar için doğum lekesi dedi 1 yaşına kadarda açılır dedi . Tahriş olanlar 3 haftada bitti amaa ben kimseye öptürmedim doktor kızdı dedim. kaynanam çok dedikodumu yapmış ama oğlum benim canımdan da kıymetli kimsenin lafını umursamayın herkes bi karışır ilk zamanlar sonra sıkılırlar. doğum lekeleride geçti soldu.

EMZİK bize doktor mikrop taşıyacağı için vermemeye çalışın dedi ama damağını geliştirirmiş bebeği sakınleştırırmış rahat uykuya geçmesini sağlarmış ve emzik emmeyen çocuk belkii ellerini emermiş isterse verin dedi ben verdim çok alışmadı sadece bir aydır onunla uykuya dalıyor dalınca bırakıyor bende alıyorum.

BİBERON benim göğüs ucum kiçik olduğu için silikon uç kullandım alışkanlık oldu hala onunla emiyor ilk gün sarılık olmaya yakın ben sağarak biberonla verdim ve sarılıktan köşeden döndük . Hem mama verdim hem sağıp verdim hem beni emdi halda tam gaz devam hala emiyor . sağın biberonla verin bence bol bol içsin anne sütü çook yararlı daha hiç hasta olmadı kuzum ki martta doğdu.

UYKU ilk 2 ay gaz vesaire uykusuz geçti ben dedim benim hayat bitti. ama kuzum 3 aydan sonra gece 10 sabah 6 hiç aralıksız uyudu doktorda artık gece uykusundan uyandırmayın 7 saati geçerse emzirin dedi. Gündüz aydınlık gece tam karanlık veya hafif loş olsun ki geceyi gündüzü bilsin dedi. Şimdi gece 9-10 arası kendiliğinden yatıyor sabah 7-8 e kadar uyuyor çok şükür düzene girdi.

TOPUK KANI hastanede alındı sağlık ocağıda almak istedi ama ben eğer önemli birşey olsa doktorumun hastanemde alırdı diye düşünerek aldırmak istemedim. kağıt imzaladım ve aldırmadım sizde çocuk doktorunuza danışın derim.

başka bir sorunuz olursa oğluşumla tecrübelerimizden faydalanarak cevap veririm sağlıklı çocuklar büyütmeniz dileğiyle

bende emzik kullansın istiyorum..yoksa beni hiç rahat bırakmıyor.biberonuda emzik niyetine kullanıyor eşim bugün bi emzik daha alcak farklı ..deniycez bakalım..şu uyku olayı inşallah bizimde senin gibi olur....zombi gibi geziniyom valla...
tecrübeler içinde teşekkürler canım

canım ben sezaryandanda dr.umdan da çok memnun kaldım ya yapısal bi durum yada dr.un kalitesinden....benim fazla ağrım olmadı..biliyosun ben birde hep diyetime dikkat ettim..hamilelikte hemen hemen 5 kilo aldım eve geldim 2 gün sonra 10 kilo vermişim...göbek kısmımda zaten vardı öncedende ama 40ım çıkınca dr. egzersiz vericek onları yapıcam...hamile kaldığım kilodan çok daha fazla zayıfım...canım kilo için korkma sen diyetisyensin..verirsin..egzersizde yaparsın...ben çarşamba doğum yaptım cuma eve geldim cumartesi temziliye başladım..evi toparladım :D benim gibi olursa inşallah tavsiye ederim.normal doğumda bile belki bukadar toparlanamazdım..dikişimde yok yapıştırmıuş dr. eve geldim bandajımı açtım ağrı sızı yok...

Gelişimci ben o anne göğsüne benzer emziklerden de aldım kızım onuda almadı dediğin gib 3 çeşit emzik var hiç birini almıyor.ağlayınca sakinleşsin diye veriyorum inatla itiyor ama biberon ver emiyor:61: çok uğraştım bende ama almıyor malesef

Selam arkadaslar salı gunu epidural sezeryanla oğlumuz nihat efe' yi kucagımıza aldık. Cok guzel bır duyguymus gercekten. Kımse doğumdan korkmasın ben kan aldırırken bıle bayılan bır ınsandım kı ben dogurduysam herkes dogurur cok rahat oldu oglum 4 kılonun ustunde dogdu. Belden uyusturmayı bıle cok hıssetmıyorsunuz zaten konusturuyorlar amelıayathaneye gırdıgımde aglamaya baslamıstım korkuyorum dıye butun ekıp destek oldu sağolsun. Muzık bıle getırdıler dınlettıler rahatlarsın fılan dıye. Sonra uyutuyorlar zaten gozunu actıgında bebek yanında oluyo onun dogum anına sahıt olmak cok guzel. Sımdı 4uncu gunumuz bıraz emme problemı var ama onuda ınatla verıyorum sagıyorum mama da takvıye edıyorum oyle gıdıyor. Herkese hayırlı dogumlar dılerım ....

Selam arkadaslar salı gunu epidural sezeryanla oğlumuz nihat efe' yi kucagımıza aldık. Cok guzel bır duyguymus gercekten. Kımse doğumdan korkmasın ben kan aldırırken bıle bayılan bır ınsandım kı ben dogurduysam herkes dogurur cok rahat oldu oglum 4 kılonun ustunde dogdu. Belden uyusturmayı bıle cok hıssetmıyorsunuz zaten konusturuyorlar amelıayathaneye gırdıgımde aglamaya baslamıstım korkuyorum dıye butun ekıp destek oldu sağolsun. Muzık bıle getırdıler dınlettıler rahatlarsın fılan dıye. Sonra uyutuyorlar zaten gozunu actıgında bebek yanında oluyo onun dogum anına sahıt olmak cok guzel. Sımdı 4uncu gunumuz bıraz emme problemı var ama onuda ınatla verıyorum sagıyorum mama da takvıye edıyorum oyle gıdıyor. Herkese hayırlı dogumlar dılerım ....

:nazar:gözün aydın canım allah analı babalı uzun ömürler versin...canım uyutuyorlar demişsin ya orayı anlayamadım..epidural oldunsa nezmaan uyudun?

slm kızlar size birşey danışmak istiyorum bebeğim 17 günlük oldu şükür herşey yolunda bebğim sık sık nefes alıyo bu noral diye biliyorum ama böyle göğsü inip çıkıyo nefes alırken ben mi evham yapıyorum bilmiyorum sizdede öylemi lütfen bi cevap yazın arkadaşlar dr götürsemmi? yoksa normalmi

d vitaminini çay kaşığına 4 damla damlatıp ağzına veriyorum değilse kaç damla olduğunu anlayamıyorum hemen ardından emziriyorum çıkarmasın diye..

canım ben doktorun azizliğine uğradım vıtamın konusunda. normalde 10. gun kontrolunde sağlık ocağına gıttığın zaman d vıtamınını ordan verıyorlarmıs. ama ben ılk hafta kontrolune hastanedekı doktoruma gıttığımde zaten receteme bır multı vıtamın yazmıs. bende aldım yazdı dıye, bırde 60 tl verdım ssk karsılamıyormus dıye. sağlık ocağındakılerde bu damlam var dıye bana ayrıca o d vıtamını damlasını vermedıler. e ne sorun var dıyeceksın.
bu bende olan oyle 4 damla falan verılmıyorkı. damlanın kapağında serçe parmağım kadar damlalık var, onla sonuna kadar cekıyorsun yanı ıcınde epey bı fazla oluyor. bakalım rezene cayına katıcam bu gun.
bu arada kızlar şu saç kurutma makınası hakıkaten krıze gırmıs bebeği sustutruyor:))) sun kuzum yıne kendını yırtarken merak ettım açtım makıneyı, hönkkk diye kaldı oyle :D anammmm hemen sakınlestı ağlaması falan durdu.
bende bunun uzerıne daha onceden duyduğum kolik cd sini arastırdım. buziki orhan ın kolık cd sı, internetten dinlettim, bebeğiniz uyusun adlı muzığını, uyudu kaldımı bızımkısı:))))))) sanırım benım kurtarıcım olacak.
bu gun babam pendık pendorya da d&r dan bulup almış cd yı 19 tl ye, bakalım ilk krıze girdiğinde takıp dınletıcem kuzuma:) deneyın umarım sızdede ıse yarar.

Back