• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kadir geceniz mübarek olsun arkadaşlar.doğum yapan-yapmayan tüm arkadaşlar birbirimiz için dua edelim.Allah bize de sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

bugün 1 aylık kontrolümüz vardı kızlar... herşey yolunda çok şükür.. biraz az kilo almış ama genel olarak sağlıklı kızım... bu arada biz de gazdan kıvranıyoruz... önce metsil damla denedik.. sonra sab simplex... şimdi de NURSE harvey's DİYE BİTKİSEL BİR ŞURUP ÖNERDİ DR.UMUZ.... kızlar bu gaz işi bebekten bebeğe değişiyormuş.. piyasada birsürü gaz ilacı var ama size hangisi yarayacak maalesef deneyerek tecrübe ederek bulacaksınız... dedi dr.umuz... masajlar, yağlar falan da anlık etki yapabilir ama yarın işinize yaramayabilirmiş.... bakalım biz de sırayla deniyoruz... bütün gazlı bebeklere acil şifalr diliyorum....

bugün 1 aylık kontrolümüz vardı kızlar... herşey yolunda çok şükür.. biraz az kilo almış ama genel olarak sağlıklı kızım... bu arada biz de gazdan kıvranıyoruz... önce metsil damla denedik.. sonra sab simplex... şimdi de NURSE harvey's DİYE BİTKİSEL BİR ŞURUP ÖNERDİ DR.UMUZ.... kızlar bu gaz işi bebekten bebeğe değişiyormuş.. piyasada birsürü gaz ilacı var ama size hangisi yarayacak maalesef deneyerek tecrübe ederek bulacaksınız... dedi dr.umuz... masajlar, yağlar falan da anlık etki yapabilir ama yarın işinize yaramayabilirmiş.... bakalım biz de sırayla deniyoruz... bütün gazlı bebeklere acil şifalr diliyorum....

herkese gazsız günler:))
canım doğum kilosu ne kadardı, şimdi ne kadar oldu ki??

selam kizlar

gene 2 gundur gezmelerdeydik gelemedik. bizim kiz benim gibi evde durmayi pek sevmicek galiba. disaridayken hic sesi cikmiyor eve gelince aglamaya basliyor. bu doktorun dedigi gibi gaz sorunu psikolojik olarak geciyor sanirim:))

ama yuzumuz cok fena oldu. isilikmidir nedir bilmiyorum ama heryerimiz kipkirmizi. acaba burasi cok sicak ondanmi. ama ilk gunden beri surekli banyo yaptiriyoruz. zaten agladimmi direk banyoyu hazirliyoruz aglarken susuyor banyoya girince. ama bu kirmizi seyler gecmedi cok fena. olmadi doktora gidicez. bu arada bebisleriniz kac kilo olmus. dun bizde jumbodan tarti aldik. bide video monitor izleyelim bebegi diye. surekli uyudugu yere gitmek zorunda kalmiyoruz cok isimize yaradi. baska herkesler nasil. dogumlari takip edemiyorum umarim herkesin dogumu kolay geciyordur.

selam kizlar

gene 2 gundur gezmelerdeydik gelemedik. bizim kiz benim gibi evde durmayi pek sevmicek galiba. disaridayken hic sesi cikmiyor eve gelince aglamaya basliyor. bu doktorun dedigi gibi gaz sorunu psikolojik olarak geciyor sanirim:))

ama yuzumuz cok fena oldu. isilikmidir nedir bilmiyorum ama heryerimiz kipkirmizi. acaba burasi cok sicak ondanmi. ama ilk gunden beri surekli banyo yaptiriyoruz. zaten agladimmi direk banyoyu hazirliyoruz aglarken susuyor banyoya girince. ama bu kirmizi seyler gecmedi cok fena. olmadi doktora gidicez. bu arada bebisleriniz kac kilo olmus. dun bizde jumbodan tarti aldik. bide video monitor izleyelim bebegi diye. surekli uyudugu yere gitmek zorunda kalmiyoruz cok isimize yaradi. baska herkesler nasil. dogumlari takip edemiyorum umarim herkesin dogumu kolay geciyordur.

Gözdecim Tunahanın da yüzü kıpkırmızı olmuştu başta isilik sandım sonra sadece yüzünde olamaz isilik dedim korktum doktora götürdük bebek sivilcesiymiş bi kaç güne geçer dedi ve geçti,internetten araştır istersen.
Bizimde yarın 1.ay kontrolümüz var çok merak ediyorum ne kadar kilo aldı herşey yolundamı diye ve aşı olacak yavrum canı yanacak diye şimdiden korkuyorum

canım benim hayırlı olsunnn.uzun ömürler versin Rabbim.Süt gelir zamanla eve gidip ılık duşunu aldınmı rahatlarsın gelmeye başlar.bu arada ağrılar bende de çok oldu ama 5.gün falan geçiyor canım Allah yardımcın olsun.öpüyorum

tesekkurler canım ağrılarım azaldı gıbı hastaneden cıkarken ığne olup cıktım sımdı evdeyım oğlum uyuyor.sutum gelmıyor 1-2 damla şeffaf gelıyor sonrası yok eşim pompa alıp gelmıs bugun baktık kı hıc yokmus sütum bebegım 2gun boş boş mememi çekmış.hastaneden mama takvyesı yapmamı soyledıler sarılık baslangıcı varmıs.bu arada merak ettgm bn ozel de doğum yaptm topuk kanını aldılar.bugun eve geldım sağlık ocagndan aradılar yok bızde alcaz bakanlk bzden ayrı ıstyr falan..ona canım skldı

kızlarrr merak ettgm birsey var bn ozel de doğum yaptm topuk kanını aldılar.bugun eve geldım sağlık ocagndan aradılar yok bızde alcaz bakanlk bzden ayrı ıstyr falan dedıler. sızın bılgınız varmı bu durumdan?? bn tekrar aldırmak ıstemıyorum

kızlarrr merak ettgm birsey var bn ozel de doğum yaptm topuk kanını aldılar.bugun eve geldım sağlık ocagndan aradılar yok bızde alcaz bakanlk bzden ayrı ıstyr falan dedıler. sızın bılgınız varmı bu durumdan?? bn tekrar aldırmak ıstemıyorum

güle güle büyüt bebişini canım :3: evet 2 defa alıyorlar topuk kanını bir kez hastanede bir kezde sağlık ocağından alıyorlar malesef :25:

Gözdecim Tunahanın da yüzü kıpkırmızı olmuştu başta isilik sandım sonra sadece yüzünde olamaz isilik dedim korktum doktora götürdük bebek sivilcesiymiş bi kaç güne geçer dedi ve geçti,internetten araştır istersen.
Bizimde yarın 1.ay kontrolümüz var çok merak ediyorum ne kadar kilo aldı herşey yolundamı diye ve aşı olacak yavrum canı yanacak diye şimdiden korkuyorum

ciddimisin. evet oyle birsey okumustum. peki ne kadar zaman kaldi yuzunde. bizimde kafasinda sac derisinde ve yuzunde var. kollarinin ek yerlerindede var ama ayni degil onlar. yuzundekiler daha bir sivilce gibi. ayy isallah gecer yaa.

canim asiya birinci aydami baslaniyor orda? burda 2. ayda basliyorlarmis. yaa evet nasil goturucez bilmiyorum bende cok korkuyorum asi olayindan ya kolunu oynatirsa diye

efsung , estada , sezencagla ,nurayturhan ,aysegulyıldız , awez ve mesajlarını kacırdıgım dıger arkadaslar hepınıze tesekkurlerr

kızlar benım sutum henuz gelmedı mama verıyoruz doktor kasıkla verın dedı kasıkla verıyoruz 3-4 kasıgı agzında brıktp cıkarıyor ve hep uyuyor:)her mamaya yada emzırmy kalktgmzda uyuyor yanı.smdı bız bu oğlusumu nasıl beslıcez yaaa sarılık baslangıcıda varmıs bıberonla denedık super emıyor doyuyor bellıkı ama alısacak korkusuda var

herkese gazsız günler:))
canım doğum kilosu ne kadardı, şimdi ne kadar oldu ki??

3.400 gr doğdu kızım... şimdi de 4.100 gr. boyu da 55 cm olmuş....:nazar::nazar::nazar: ilk ay bebeklerin çoğu 1 kg civarında alıyorlarmış... sütümün geç gelmesi, ağır bir sarılık dönemi... idrar yolu enfeksiyonu derken ... anca bu kadar olmuşuz:))) şimdi sağlıklı ya çok şükür...

kızlar bakalım sizin bebişlerin 1. ay kontrolünde durum ne olacak.. inşallah herkesin bebeği güzel güzel kilolarını alır, boyları da selvi gibi uzar....:)))

kızlar benım sutum henuz gelmedı mama verıyoruz doktor kasıkla verın dedı kasıkla verıyoruz 3-4 kasıgı agzında brıktp cıkarıyor ve hep uyuyor:)her mamaya yada emzırmy kalktgmzda uyuyor yanı.smdı bız bu oğlusumu nasıl beslıcez yaaa sarılık baslangıcıda varmıs bıberonla denedık super emıyor doyuyor bellıkı ama alısacak korkusuda var[/

ben sadığım sütü biberonla veriyorum ama emmeyi bırakmadı.sağdığım zaman mecburen veriyorum süt ziyan olmasın diye çok şükür emiyorda biberon kullanıyorum ama emmeyi bırakmadı...

3.400 gr doğdu kızım... şimdi de 4.100 gr. boyu da 55 cm olmuş....:nazar::nazar::nazar: ilk ay bebeklerin çoğu 1 kg civarında alıyorlarmış... sütümün geç gelmesi, ağır bir sarılık dönemi... idrar yolu enfeksiyonu derken ... anca bu kadar olmuşuz:))) şimdi sağlıklı ya çok şükür...

kızlar bakalım sizin bebişlerin 1. ay kontrolünde durum ne olacak.. inşallah herkesin bebeği güzel güzel kilolarını alır, boyları da selvi gibi uzar....:)))

bizim doğum tarihlerimiz aynıydı seninle benim kızımda 3.400 doğmuştu şimdi 4.400 boyu 57 cm olmuş :)) bizim kızlar hemen hemen aynı gidiyor yani :61:

kızlar benım sutum henuz gelmedı mama verıyoruz doktor kasıkla verın dedı kasıkla verıyoruz 3-4 kasıgı agzında brıktp cıkarıyor ve hep uyuyor:)her mamaya yada emzırmy kalktgmzda uyuyor yanı.smdı bız bu oğlusumu nasıl beslıcez yaaa sarılık baslangıcıda varmıs bıberonla denedık super emıyor doyuyor bellıkı ama alısacak korkusuda var

Bizden de iki defa aldılar...Biberon olayına gelince bende alışır die kaşıkla vermeye kalktımdoktora kontrolünde hem sarılığı artmıştı hem kilo vermişti...Doktor bebeği bu şekilde terbiye edemezsin die kızdı..mamayı fazla fazla yap istediği kadar emsin dedi....Şimdi süt sağıp veriyorum ,memeyi de silikon uçla alıyo...Öbür türlü tutamıyor....

ciddimisin. evet oyle birsey okumustum. peki ne kadar zaman kaldi yuzunde. bizimde kafasinda sac derisinde ve yuzunde var. kollarinin ek yerlerindede var ama ayni degil onlar. yuzundekiler daha bir sivilce gibi. ayy isallah gecer yaa.

canim asiya birinci aydami baslaniyor orda? burda 2. ayda basliyorlarmis. yaa evet nasil goturucez bilmiyorum bende cok korkuyorum asi olayindan ya kolunu oynatirsa diye

aşıyı bacağından yapıyorlar canım. ben bacağını tuttum, hareket etmesin die, hemşire de yaptı.

Merhaba arkadaşlar, ben mart annesiyim bebeğim şuan 5 ayı bitirdi benimde şimdi kardeşim doğum yapıcak heran bekliyoruz siler ağustos annesi olarak doğum yapmışsınız son bir kaç sayfadada bazı sorunlar okudum bende size kend yaşadıklarımdan yardım etmeye çalışayım.
AŞI dan hiç korkmayın ya ağızdan damla oluyor yada bacağından oluyor zaten hemşire tutuyor doktor 2 saniyede yapıyor iğnenin ucuda minnacık oynatsada kırılmaz korkmayın ki bebeğinizde sizin strestte olduğunuzu anlamasın.

KIRMIZI NOKTALAR benim oğlumun yüzünde oldu kızarıklar ben çok üzüldüm ve doktorda özellikle sakallı kişilerin öpmesi sonucu tahriş olmuş dedi bazı kırmızı lekeler vardı ensede burnunun kenarında onlar için doğum lekesi dedi 1 yaşına kadarda açılır dedi . Tahriş olanlar 3 haftada bitti amaa ben kimseye öptürmedim doktor kızdı dedim. kaynanam çok dedikodumu yapmış ama oğlum benim canımdan da kıymetli kimsenin lafını umursamayın herkes bi karışır ilk zamanlar sonra sıkılırlar. doğum lekeleride geçti soldu.

EMZİK bize doktor mikrop taşıyacağı için vermemeye çalışın dedi ama damağını geliştirirmiş bebeği sakınleştırırmış rahat uykuya geçmesini sağlarmış ve emzik emmeyen çocuk belkii ellerini emermiş isterse verin dedi ben verdim çok alışmadı sadece bir aydır onunla uykuya dalıyor dalınca bırakıyor bende alıyorum.

BİBERON benim göğüs ucum kiçik olduğu için silikon uç kullandım alışkanlık oldu hala onunla emiyor ilk gün sarılık olmaya yakın ben sağarak biberonla verdim ve sarılıktan köşeden döndük . Hem mama verdim hem sağıp verdim hem beni emdi halda tam gaz devam hala emiyor . sağın biberonla verin bence bol bol içsin anne sütü çook yararlı daha hiç hasta olmadı kuzum ki martta doğdu.

UYKU ilk 2 ay gaz vesaire uykusuz geçti ben dedim benim hayat bitti. ama kuzum 3 aydan sonra gece 10 sabah 6 hiç aralıksız uyudu doktorda artık gece uykusundan uyandırmayın 7 saati geçerse emzirin dedi. Gündüz aydınlık gece tam karanlık veya hafif loş olsun ki geceyi gündüzü bilsin dedi. Şimdi gece 9-10 arası kendiliğinden yatıyor sabah 7-8 e kadar uyuyor çok şükür düzene girdi.

TOPUK KANI hastanede alındı sağlık ocağıda almak istedi ama ben eğer önemli birşey olsa doktorumun hastanemde alırdı diye düşünerek aldırmak istemedim. kağıt imzaladım ve aldırmadım sizde çocuk doktorunuza danışın derim.

başka bir sorunuz olursa oğluşumla tecrübelerimizden faydalanarak cevap veririm sağlıklı çocuklar büyütmeniz dileğiyle

Back