• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Mrb cnm mrb kızlar sayfamıza gryrm ama cepten yazmk omur valla okuyamadan yazamadan kapatyrm suan hala hastanedeym bgn ckcm nasıpse dogumum cok zor baslahsdı omurılıgmdekı sıkıntıdn dolayı epıduralm 32 dakika surdu detayını yazıcm neyse sonuc olrk dogma baslandı busefer bebegme kordon dolanms ve kordon dugum olmus sukur bunuda gectk bnm ıcın en zoru bebegmn dogdgnda aglamaması ve doktor hemsre anestezıcı hepımzı korkuttu onu kaybedıcem sandm hala tuylerm dıken dıken olyr.allaha sukur smdı cok ıyı bnm dıkıs agrılrm dısında sag omzumla boynumn arasndakı kasl ar cok fena agrı kesıcı ıgneyle durablyrm bgn eve gtcz umrm evde tekrarlmz cunku kaburgamada sızzlama gryr sırtımdan dogru resmen nefesm kesılıyor ıgne yapmasalr sankı olcem gıbı.sabah 4bck ıgnesyle duruyorum daha sonra yıne yazarm.bebegm emıyor ama sut yok sankı br ıkıı damla saeffaf su gıbı gelmedkcede bbgm hırslanyr ama cokkk tatlıı ya superr anlatlmz duyguymus annelık

gözün aydın hayırlı olsun canım güle güle büyüt yavrunu:)

Mrb cnm mrb kızlar sayfamıza gryrm ama cepten yazmk omur valla okuyamadan yazamadan kapatyrm suan hala hastanedeym bgn ckcm nasıpse dogumum cok zor baslahsdı omurılıgmdekı sıkıntıdn dolayı epıduralm 32 dakika surdu detayını yazıcm neyse sonuc olrk dogma baslandı busefer bebegme kordon dolanms ve kordon dugum olmus sukur bunuda gectk bnm ıcın en zoru bebegmn dogdgnda aglamaması ve doktor hemsre anestezıcı hepımzı korkuttu onu kaybedıcem sandm hala tuylerm dıken dıken olyr.allaha sukur smdı cok ıyı bnm dıkıs agrılrm dısında sag omzumla boynumn arasndakı kasl ar cok fena agrı kesıcı ıgneyle durablyrm bgn eve gtcz umrm evde tekrarlmz cunku kaburgamada sızzlama gryr sırtımdan dogru resmen nefesm kesılıyor ıgne yapmasalr sankı olcem gıbı.sabah 4bck ıgnesyle duruyorum daha sonra yıne yazarm.bebegm emıyor ama sut yok sankı br ıkıı damla saeffaf su gıbı gelmedkcede bbgm hırslanyr ama cokkk tatlıı ya superr anlatlmz duyguymus annelık

canım çok çok geçmiş olsun ve de gözün aydınnnnnnnnnn:)) kavuştunuz nihayet sağsalim:) ilk gelen süt zaten öyle oluyo canım şeffaf sarı gibi az miktarda, kolostrum deniyo ona, o kadarı yetiyo bebeğe sen merak etme aç kalmaz yani:) öpüyorum ikinizi de çokkk:)

canım gözün aydın çok geçmiş olsun sende anne oldun sonunda bebişinle mutluluklar

Canım evet 2500 gr doğdu kuzum. Bizim doktor hiç öyle bişey demedi. Valla içim rahatladı şimdi.
İçim içimi yiyordu neden çok uyuyor diye.
Senin kızında 2500 gr dı sanırım. Şimdi kilo aldı mı?Rahat emzirebiliyormusun?

canım benim kızım 3310 doğdu ama bizimkide devamlı uyuyodu ve hiç ağlamıyodu hiç sesi çıkmıyodu :) 3saatte bir emzirmek için zorla uyandırıyodum hep uyumak istiyodu benim kız 2hafta önce doğdu erken doğan bebekler gününü karnımızda tamamlamadığı için gününü dışarıda tamamlarmış. gününü tamamlayınca öyle bi ağlamaya başladı ki günler geçtikçe yükseliyo sesi:) annemlere anlatıyodum telefonda inanmıyolardı bana sen abartıyosun o hep uyuyo diyolardı :))

kızlar bugün çok mutluyum gece okadar güzel uyudum ki erken kalkmama rağmen uykumu almışım benim kız gece çok usluydu hep uyudu sadece emmeye uyandı tekrar uyudu. akşam 10.30 gibi uyudu ama uyumadan çok fazla emdi saat 03.30da uyandı emdi uyudu sonrada 07.30da kaktı emdi bir buçuk saat kadar uyanık kaldı hemde kucak istemedi zaten o kucak mahfediyodu beni tvden radyoyu açtım sesini dinledi dinledi uyudu sonra :))) çok mutlu oldum ya:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: darısı sizin başınıza ve benim bir dahaki gecelerime:1:
birde bi taktik denedim geçen nette okumuştum kızımı emziriyorum biraz kaldırıp gazını çıkarıyorum tekrar emzirip tekrar gaz çıkarıyorum ve tekrar emziriyorum memeyi almayana kadar devam ediyorum iyice doyana kadar. gaz midede yer ediyomuş gaz çıkınca midede boşluk oluyomuş gerçi belki siz biliyosunuzdur ama ben yeni öğrendim :))

Canım evet 2500 gr doğdu kuzum. Bizim doktor hiç öyle bişey demedi. Valla içim rahatladı şimdi.
İçim içimi yiyordu neden çok uyuyor diye.
Senin kızında 2500 gr dı sanırım. Şimdi kilo aldı mı?Rahat emzirebiliyormusun?

Benim kızımda 2550 g doğdu, hastenden 2500g çıktık canım. 1. ay kontrolümüze 3400g dı. Ben çabucak büyüsün istiyorum tabi:)1 ayyda en az 1 kg alır demiştim ama bunada çok şükür tabi:8:
Emzirme olayına gelince canım sıkıntı çektik çok. Aşama aşama başardık diyebilirim. Benim göğsümü hiç tutamadı kızım.Kızımın ağzı küçücük, göğüslerim büyük, göğüs ucum hiç yok nerdeyse birçok şey denedik ama kimse tutturamadı memeyi :(( Hastanede geldiği kadar süt sağıp verdik, üstü mama takviyesi tabiki. Evdede 1 hafta biberonla beslendi yine süt sağıp verdik. Sonra denerken denerken silikon uçla emebilmeye başladı. 1 ay onla devam ettik, arada da silikonsuz vermeye çalıştım bazen emebildi bazen sabırsızlığından ağladı kızardı bozardı yine silikonla emdi...Ve şimdi sol göğsümü silikonsuz veriyorum, ama sağ göğsümden silikonla emiyor yine. Bir müddet sonra onu da başarır diye umuyorm.
Bizim emzirme hikayemiz böyle canım aşama aşama başardık emme olayını:74:

Son düzenleme:
pepermint canım okurken başıma ağrı girdi çok zor bir dönemden geçmişsiniz ama çok şükür ki sonu iyi Rabbim inşallah bidaha böyle acılar göstermez ve minik kızımız da bir an önce annesini emerek kilo alır ttekrar geçmiş olsun canım

canım benim hayırlı olsunnn.uzun ömürler versin Rabbim.Süt gelir zamanla eve gidip ılık duşunu aldınmı rahatlarsın gelmeye başlar.bu arada ağrılar bende de çok oldu ama 5.gün falan geçiyor canım Allah yardımcın olsun.öpüyorum

Son düzenleme:
merhaba kızlar.umarım herkes iyidir.
bugün benim adet sancısı gibi ara ara sancım oluyor.bebişmi gelicek ne?
artık bir an önce gelsin diyorum.ama doğumdan çok tırsıyorum.:18:
tabi bunda çevreden gelen normal doğurda normal doğur baskısı var.bende normal olsun istiyorum ama muaynede bile kendimi çok sıkıyorum.nasıl olucak bilemiyorum.neolur bana dua edin kızlar.

tabi bunda çevreden gelen normal doğurda normal doğur baskısı var.bende normal olsun istiyorum ama muaynede bile kendimi çok sıkıyorum.nasıl olucak bilemiyorum.neolur bana dua edin kızlar.

canım stres yapma biraz sakinleş ne bu telaş bırak düşünme doğumu gözünde büyür herşey olacağına varır herkes nasıl doğuruyorsa sende öyle doğuracaksın rahat bırak kendini sen asıl bebeğini düşün kucağına alacaksın meleğine kavuşacaksın öyle tatlı oluyolar ki çok seveceksin onu canından can o sevilmez mi sürekli bebeğini seyredeceksin ona hayranlıkla bakacaksın bunları düşün relaks relaks sakin

Kİzlar dün aksam yazdım söyle kaka yaptı diye yaa uff bı daha demiyceem aksam 10 gibi uyudu 1 de kaldırdım besledim 3.30 da kalktı alt degisimi beslenme gaz kaka cikaramama aaa bı baktım saat 5'olmus bizimki cin gibi arada sancilaniyor velhasil o sekilde sabah ettik ben uykusuz o uykusuz dedim uyur neerdeee kucağımda uyuyor sonra yerine koyunda gozleaciliyor. Gündüz hiç uyutamiyorum Yaaa naaapicaaam :((( sancı ya bide uyku eklendi ooofffffff ;(((

artık ikinizde uyudunuz yasa mühim olan o gecmis olsun ;)))

kızlar bugün çok mutluyum gece okadar güzel uyudum ki erken kalkmama rağmen uykumu almışım benim kız gece çok usluydu hep uyudu sadece emmeye uyandı tekrar uyudu. akşam 10.30 gibi uyudu ama uyumadan çok fazla emdi saat 03.30da uyandı emdi uyudu sonrada 07.30da kaktı emdi bir buçuk saat kadar uyanık kaldı hemde kucak istemedi zaten o kucak mahfediyodu beni tvden radyoyu açtım sesini dinledi dinledi uyudu sonra :))) çok mutlu oldum ya:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: darısı sizin başınıza ve benim bir dahaki gecelerime:1:
birde bi taktik denedim geçen nette okumuştum kızımı emziriyorum biraz kaldırıp gazını çıkarıyorum tekrar emzirip tekrar gaz çıkarıyorum ve tekrar emziriyorum memeyi almayana kadar devam ediyorum iyice doyana kadar. gaz midede yer ediyomuş gaz çıkınca midede boşluk oluyomuş gerçi belki siz biliyos

unuzdur ama ben yeni öğrendim :))
darısı bize olsun 3 gzundur az uykuylayimngundz uyumayinca bende dinlenemiyorum :(('
Gaaz olayını arkadasım demişti ama denemedim dur deneyeyim bı:(

Kİzlar dün aksam yazdım söyle kaka yaptı diye yaa uff bı daha demiyceem aksam 10 gibi uyudu 1 de kaldırdım besledim 3.30 da kalktı alt degisimi beslenme gaz kaka cikaramama aaa bı baktım saat 5'olmus bizimki cin gibi arada sancilaniyor velhasil o sekilde sabah ettik ben uykusuz o uykusuz dedim uyur neerdeee kucağımda uyuyor sonra yerine koyunda gozleaciliyor. Gündüz hiç uyutamiyorum Yaaa naaapicaaam :((( sancı ya bide uyku eklendi ooofffffff ;(((

artık ikinizde uyudunuz yasa mühim olan o gecmis olsun ;)))

darısı bize olsun 3 gzundur az uykuylayimngundz uyumayinca bende dinlenemiyorum :(('
Gaaz olayını arkadasım demişti ama denemedim dur deneyeyim bı:(

canım sancı olduğu için dalamıyodur masaj yaptın mı

arkadaşlar doğumdan sonra bebeğin giymesi için neler verdiniz hemşireye.ben bir tane body ,tulum ,çorap ,saç bantı hazırlayıp penye battanniyesine sardım öyle vermeyi düşünüyorum,eksik bişey var mı yardımcı olurmusunuz
eldivenle şapkada koy canım..saç bantını daha sonra odana gelince takarsın..bebekler doğunca üşüyorlar...

hastaneye bebek için alt üst takım çıtçıtlı body eldiven şapkalı bir takım ve tulum body eldiven şapkalı bir takım koydum kızlar.yani ki takım koydum.yeterli mi kıyafet olarak?

2 takım yeterli ama ben doğum yaptığımda hava çok sıcaktı sadece badi giydi. ve 3 gün 2 gece kaldık..her sabah banyo yaptırıp tekrar giydirdiler..sen yine takım olmayan tulumda koy istersen..

Hafiiflemis olarak yazıyorum şimdi vaka sudur ;
Gaz kaka yapamama bugün surundurdu bizi benim erkek kardesimin oğlu yani yeğen Demir de 3 ay felaketti gazdan sancıdan bı gegirirdi koca adam gibi tabii bizim gelin tecrübeli bugün onlar geldiler hem Bayram gemde beni ve kızımı görmek icin çok yardımcı oldu pozisyonlar gösterdi gaz çıkarmak icin olmadı olmadı en son saat 7 gibi zeytinyağı ile makata masaj yaptım altını besledim karnını doyurdum hatmek uykusuzluktan saat 10 gibi kaldırdım alt ve beslenme ısı icin bir iki pirtlatti sonra bı fiskirtti ne yatak ne benm üstüm heryer battı ama kasime mutluluk nidaları attık :))) kuzum huzurla uyuyor :)))
Gaz sancısında kabizlikta makata zeytinyağlı masaj tavsiye ediyorum :))))

canım ben masajlar yağlar neler denedim olmadı..hatta 2 gün önce fizyoterapist arkadaşımda gösterdi masj...ama işe yaramadı sanırım yine gece fitil attık ve az önce daha 3 bez kirletti..altıonı yıkayıp geldim..havluya sardım ve havluda yapmaya devam etti..çok şükür epey çıkarttı...ama fitilmi masajmı işe yaradı çözemedim..şurda 2 ay kaldı..onuda bi atlatsak..yoksa hep ilgi ve kucak istiyor..gerçi kucakta gaza iyi gelirmiş dr. dedi...

canım sancı olduğu için dalamıyodur masaj yaptın mı

eldivenle şapkada koy canım..saç bantını daha sonra odana gelince takarsın..bebekler doğunca üşüyorlar...

2 takım yeterli ama ben doğum yaptığımda hava çok sıcaktı sadece badi giydi. ve 3 gün 2 gece kaldık..her sabah banyo yaptırıp tekrar giydirdiler..sen yine takım olmayan tulumda koy istersen..

canım ben masajlar yağlar neler denedim olmadı..hatta 2 gün önce fizyoterapist arkadaşımda gösterdi masj...ama işe yaramadı sanırım yine gece fitil attık ve az önce daha 3 bez kirletti..altıonı yıkayıp geldim..havluya sardım ve havluda yapmaya devam etti..çok şükür epey çıkarttı...ama fitilmi masajmı işe yaradı çözemedim..şurda 2 ay kaldı..onuda bi atlatsak..yoksa hep ilgi ve kucak istiyor..gerçi kucakta gaza iyi gelirmiş dr. dedi...

Aaayyy neler dendim kucak masaj sıcak havlu gaz ilacı sap simpleks zeytinyağı. Dolastirma titretme karnına sırtına madılar bacaklar bisiklet çevirir gibi ... Üstelik yediklermede dikkat ediyorum demek etmesem kaybolursa kizimla ;((
Bizim daha 2,5 ayımız var valla gün ayıyorum yurtdışından gaz ilacı sileriz ettik bakalım 1-2 haftaya gelir arkadaşım kEndi ilacın verecke onuda deniycez bakalım artık hangisi ise yararsa :((

sakin ol kendine olumlu telkinler ver normal de olsa sezaryen de olsa dua et gerçekten insana güç veriyor.. :34:

Aaayyy neler dendim kucak masaj sıcak havlu gaz ilacı sap simpleks zeytinyağı. Dolastirma titretme karnına sırtına madılar bacaklar bisiklet çevirir gibi ... Üstelik yediklermede dikkat ediyorum demek etmesem kaybolursa kizimla ;((
Bizim daha 2,5 ayımız var valla gün ayıyorum yurtdışından gaz ilacı sileriz ettik bakalım 1-2 haftaya gelir arkadaşım kEndi ilacın verecke onuda deniycez bakalım artık hangisi ise yararsa :((

canım soğuk yiyip içmekte gaz yapıyomuş bide ayaklarını üşütmek sen üşütürsen onada geçer karın ağrısı yapar

stzmn cım tekrar tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün yavrunu:nazar:

yaa şu gaz olayı bizde de var kıvranıyo iki büklüm oluyo masaj yapıyorum ama olmuyo ilaç vericem sanırım sonunda

bugün 6 gibi hastaneden hemşireler gelicek oğlum bakıcaklar boyu ve kilosunu falan ölçücekler bide banyosunu yaptıracaklarmış. genel bi muayene yapıcaklarmış.
çok merka ediyorum kilosunu.. bugün doğduğu ilk gün giydiği elbisesini giydirdim kısa geldi:nazar: boyu uzamış zaten belli ediyo ama kilosu takılıyo kafama acaba iyi besleniyomu falan sütüm yetiyomu merak ediyorum. hem şu gaz işinide sorucam

Back