• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yaa bisey sorucam simdi ben bitek anne sutu veriyorum emziriyorum ya. bazen gogsum cok sisiyor aciyor onu sagiyorum ama biberon vermek istemedigimden dokmek zorunda kaliyorum hic istemesemde. simdi anlamadigim bu makine ile saginca sut az geliyor. elimle saginca daha cok geliyor bende elimle sagiyorum neden acaba. ben bu makineyi kullanmayimi beceremedim. cokta acitiyor bide.

ahhhh.. ahhh gözde sen o döktüğün sütleri bize versene güzelim.... valla döküyorum deyince içim cız etti:(((( benim sütüm çooookkk azzz....mama takviyesi yapıyorum hep. sahi gözde, sen niye döküyosun o mucize gibi sütünü? lansinohun my mommy's milk poşetleri var. onlara koyup dondurucuya koy. senin olmadığın zamanlarda ben-mari usülü çözdürüp kızına içirebilirler...

bu arada haklısın, bende de medelanın pompası var, en yüksek devirde kullandığımda bile taş çatlasın 5 cc süt sağıyor... gerçi benim sütüm de az dediğim gibi ama hastane tipi kullanmamı tavsiye etmişti bir hemşire... onlar daha iyi sağıyormuş...

yaa bisey sorucam simdi ben bitek anne sutu veriyorum emziriyorum ya. bazen gogsum cok sisiyor aciyor onu sagiyorum ama biberon vermek istemedigimden dokmek zorunda kaliyorum hic istemesemde. simdi anlamadigim bu makine ile saginca sut az geliyor. elimle saginca daha cok geliyor bende elimle sagiyorum neden acaba. ben bu makineyi kullanmayimi beceremedim. cokta acitiyor bide.

ahhhh.. ahhh gözde sen o döktüğün sütleri bize versene güzelim.... valla döküyorum deyince içim cız etti:(((( benim sütüm çooookkk azzz....mama takviyesi yapıyorum hep. sahi gözde, sen niye döküyosun o mucize gibi sütünü? lansinohun my mommy's milk poşetleri var. onlara koyup dondurucuya koy. senin olmadığın zamanlarda ben-mari usülü çözdürüp kızına içirebilirler...

bu arada haklısın, bende de medelanın pompası var, en yüksek devirde kullandığımda bile taş çatlasın 5 cc süt sağıyor... gerçi benim sütüm de az dediğim gibi ama hastane tipi kullanmamı tavsiye etmişti bir hemşire... onlar daha iyi sağıyormuş...

Canım elinle derken manuel pompa ile mi? Yoksa direk elinle sıkıyor musun göğsünü?? Bu şekilde makinadan nasıl daha fazla çıkıyor anlamadım yahu:44::44:
canım bana da kaşıkla ver dediler. ben kaşıkla verince oğlum o gün memeyi almadı. sağdığım sütü ve rezeneyi biberonla veriyorum.memeden soğuma gibi bi durum olmadı çok şükür. emzik de kullanıyorum. bebekten bebeğe değişiyor herhalde.
Ben de kaşıkla verildikten sonra memeyi bırakan çok duydum...Biz hastanede de eve gelince bir müddet biberonla besledik alışma gibi bir durum olmadı...
Kızlar benim kızım hep uyuyor. Arada uyanıyor, emziriyorum ve yine uyuyor.
Geceleri hiç uyanmıyor. Ancak zorla uyandırırsam kalkıyor.
Sarılık da gitti artık. 3 gün önce sarıydı ama şimdi yok bişey.
Sizinde böyle mi kuzularınız?
Canım senin bebeğin de küçük doğmuştu diye hatırlıyorum. Genel olarak bebekler ilk haftalarda çok uyuyorlar ama küçük doğan bebekler ilk 3 hafta nerdeyse beslenme dışında uyanmıyorlar. Biz hastaneden çıkarken doktor uyarmıştı küçük olduğu için ilk bir kaç hafa uyuşukluk hali devam eder merak etmeyin diye :) Ama zaman geçtikçe uyanık kaldıkları süre artıyor.

Ben de avent in manuel pompası var, doğumdan önce pompa almamıştım, sonra bu hediye geldi; ben gayet memnunum.

Son düzenleme:
merhaba tatlı annişler.bilgisayarımın arızasından dolayı bir kaç gün sizlerden ayrı kaldım.

peppermint geçmiş olsun.bir sürü sıkıntılar yaşamıssın ama allaha şükür atlatmışsın.

geçmişi tam okuyamadım ama doğum yapan arkadaşları tebrik ederim gözleri aydın allah analı babalı büyütsün yavrularınızı.

benim gibi doğuramayan kaldımı bilmiyorum ama biz oğluşla hala beklemedeyiz.doktorumuz pek gelmeye niyeti yok dedi.
sizlerin bebişlerinizle kavuşmanızı imrenerek okuyorum.darısı ben ve benim gibi bebeğine kavuşmayı bekleyenlerin başına.

pepermint canım arkadaşıum benim..çok ama çok geçmiş olsun..şükürler olsun ki şimdi iyisiniz..maşallah..Allah böylesine zor sınavlar vermesin canım..okurken çok ağladım..

Aaahhh kızlar bugün hiç uyumadı kızım 10-15 dk da uyandı durdu arım aksam üstü gözler kipkirmizi olmuştu
Gaz kaka yapamama mahvetti yavrumu okkadar üzülüyorum ki elden bierse gelmiyor ilac da vermek istemiyorum ama onu böyle görünce dayanamiyorum valla :(((((

kizlar gene bir problemle geldik. kizimin heryeri kipkirmizi oldu. yuzu ve kafasi tamamen dolu kipkirmizi. artik bu isiligi gecti heralde alerjimi ne bu?? korktum valla
Canım bence Dr la görüş nolur nolmazz

Benim bücürük tam 20 günlük oldu benimse gözümden uyku akıyor nerdeyse hiç uyumuyor sütü göğsümdende almadı sağıp biberonla veriyorum dünden beri sağ göğsümden fazla süt çıkmıyor göğsüm balon gibi oldu acıdan kıvrandırıyor beni bebişimi kucağıma bile doğru düzgün alamıyorum ne yapıcağım bilemedim sütüm çok ama sağdığımda az bir şey akıyor gerisi içerde kalıyor sızım sızım sızlıyor valla.:59:
asa. Mastit olmuş olabilirsin hastaneye git sagdir bide ılık kompres ise yarıyor

Son düzenleme:
Canım senin bebeğin de küçük doğmuştu diye hatırlıyorum. Genel olarak bebekler ilk haftalarda çok uyuyorlar ama küçük doğan bebekler ilk 3 hafta nerdeyse beslenme dışında uyanmıyorlar. Biz hastaneden çıkarken doktor uyarmıştı küçük olduğu için ilk bir kaç hafa uyuşukluk hali devam eder merak etmeyin diye :) Ama zaman geçtikçe uyanık kaldıkları süre artıyor.

Canım evet 2500 gr doğdu kuzum. Bizim doktor hiç öyle bişey demedi. Valla içim rahatladı şimdi.
İçim içimi yiyordu neden çok uyuyor diye.
Senin kızında 2500 gr dı sanırım. Şimdi kilo aldı mı?Rahat emzirebiliyormusun?

selammmm :)

kizimi emzirdim babasiyla uyuyolar :) bende firsat bulmusken giriyim dedim. dün gece minik kusum biraz ortaligi ayaga kaldirdi acliktan dolayi ama bugün cok sükür sütüm daha fazla gelmeye basladi. simdiye kadar bi huysuzlugu yok 2 saatte bi kalkmasa da kaldirip emziriyorum.

ebeye de gittik sarilik normal dedi dünden beri 100 gr almis. benimde dikislerime laser ile tedavi yapti daha cabuk iyilesirmis yarin ve cumartesi de gidicez kizimin kilo alimini da kontrol edicek.

burasi son günlerde o kadar sicak ki. annem hep giydiriyodu cocugu ebe kizdi bugün sadece kisa kollu bi body yeter diye geldigimizden beri öyle duruyo ve cok huzurlu. bi de göbegimiz düsse cabuk altini degistirirken cani yanicak diye cok korkuyorummm.

ben kizima bakiyim bi. hepinizi öpüyoruzzz :3:

Aaahhh kızlar bugün hiç uyumadı kızım 10-15 dk da uyandı durdu arım aksam üstü gözler kipkirmizi olmuştu
Gaz kaka yapamama mahvetti yavrumu okkadar üzülüyorum ki elden bierse gelmiyor ilac da vermek istemiyorum ama onu böyle görünce dayanamiyorum valla :(((((

Canım bence Dr la görüş nolur nolmazz

asa. Mastit olmuş olabilirsin hastaneye git sagdir bide ılık kompres ise yarıyor

bizde de aynı sorun var gaz ve kabızlık..elim kolum bağlı kalıyor..ne yapsam işe yaramıyor..zavallı bebeğim kıvranıp duruyor...

arkadaşlar doğumdan sonra bebeğin giymesi için neler verdiniz hemşireye.ben bir tane body ,tulum ,çorap ,saç bantı hazırlayıp penye battanniyesine sardım öyle vermeyi düşünüyorum,eksik bişey var mı yardımcı olurmusunuz

hastaneye bebek için alt üst takım çıtçıtlı body eldiven şapkalı bir takım ve tulum body eldiven şapkalı bir takım koydum kızlar.yani ki takım koydum.yeterli mi kıyafet olarak?

arkadaslar hepnie merhaba

yasadigimiz onca seyden sonra cok sukur, binlerce kez sukur yeniden evimdeyim; kizim yanimda uyuyor ve ben size yaziyorum

heppiniz beni merak edip sormussunuz, , dualar etmissiniz; Allah razi olsun; dualar sayesinde allah bebegimizi bana ve esime , beni de ikisine bagisladi hayattayiz.

psikolojim hala bozuk, durup durup agliyorum, yasanilanlari atlatmam zaman alacak sanirim ama ucumuz beraber asicaz zorluklari insallah.

dogum oykumu yazip yazmamak konusunda kararsizim, uzucu, okuyan belki eylul, belki ekim annelerini korkutacak ama biryandan da icimi sizlere dokmek istiyorum

satagore beklenen dogum tarihim 29 ag. isi; 18-20 agustos arasi da sez. planliyorduk doktorumla.

04 agustos gunu esim yeni baslayacagi isine 1 gunluk egitime gitti, normalde saat 18.30 gibi eve donecekti. sansa 16. gibi erken geldi. erkek kardesim de o gun beni ziyarete gelmisti yanimdaydi. saat 4 te adet sancisi gibi hafif sancim oldu, onemsemedim; yalanci sancidir dedim; esimle oturduk yemek fgalan yedik. saat 6da yeniden bir sanci girdi kasigima, esim doktoru ara diye israr etti, aradim; gel istersen nst cekelim dedi; esim kalk gidelim diyor ben yatiyorum; 1 saat dinleneyim gecer diyorum. kalk dedi esim gidelim; ayaga kalktim lavaboya gittim ki , benden asiri bi kan bosaldi; panikle aglayip bagirmaya basladim; esim yanima geldi, doktoru aradi yeniden, acil hast.ye gelin demis doktor; ben guya ped koydum, hast. gidene kadar butun esofmanim batmisti; eism korna cala cala, dortleri yaka yaka 6.20 de hast. yetistirdi bizi; Allahtan hast. yakinmis

hemen nst ye baglandim; doktor geldi; 2 doktor arkadasini daha cagirmis,
bebegin kalp atislari asiri yuksekcikti; o an yasam mucadelesi veriyormus yavrum.
plesanta erken ayrilmis; (plesanda decolmani diye okurunuz belki ) ameliyata alindigimda %40 i ayrilmis rahim duvarindan; %80 olsa bebegimi kaybediyormusum Allah korusun; o da dakikalarla olculuyormus.

beni tok oldugum icin spinal anes. yaptilar once.
bebegimi cşkarttiklarinda doktorum yuzume egildi, cok sukur bebek cok saglikli cikti dedi; annesine gosterelim dedi, getirdiler gozleri ack bana bakti yavrum, bi kokladim bi optum. bebegi goturduler, ama biseyler ters gitmeye basladi, 3 doktor birden karnima abanip duruyorlar; biran da ben fenalastim; beynim patlayacak gibi hissettim; benim beynim patliyor dedim; oksijen verelim dedi anestezi doktoru (bu arada anestezi doktoru ameliyatin basindan bei sen aspirin mi ictin diyip duruyor; daha belime igne batirdigi anda belimden bile kan sizmaya baslamis cunku) neyse oksiyen verdiler olmadi yine fenayim.
ben de DIC gelismis , yani dikisleri yapmislar ama ger bir yanimdan kan fiskirmaya baslamis; kanim pihtilasmamais. beni tamamen uyutmuslar sonra, ameliyathanede bana kan verilmeye baslanmis.

esim, ablamlar heyecanla bebek severken, saatler ilerlemis ben cikmamisim, kan goturuldugunu gormusler; tabi esim yikilmis.
sonra ben cikmisim; yogun bakima goturuluyor demisler.

yogun bakimda narkozdan ayilmam hayatimdaki en korkunc seydi;
labirentlerin arasindan, sipsiz kuyulardan ciğkar gibiydim; kendimi pikassonun tablolari gibi parca parca zannediyorum; sanki beni kestiler, agzim burm-num hepsini bi tarafa attilar :-(((

askim, askim diye bagirmisim hep, esim kapida duyuyor sesimi bisey yapamiyor; en sonunda askini alin demisler; esim gelmis; ona 2 cumle demisim sadece; "askim seni cok seviyorum, askim beni kurtar" esim duramamis cikmis yanimdan duvarlari yumruklamis, aglamis; ona bisey olursa bana da igne yapsinlar, beni de 1 saniye yastamasinlar demis... kizlar, bunlari anlatmak cok cok zor gercekten , yeniden yasamak gibi :-((((

sonradan yogun bakim gorevlileri anlatiyor; oyle cokaskim diye sayiklamisim ki, bu kiz esini ne cok seviyor demisler; sonra esimin halini gorunce ama esi de onu cok seviyormus demisler. hemsireler varmis bikac; biz evlenmek istemiyorduk, onlarin askini gorunce evlilige sicak bakmaya basladik diye ablama anlatmislar; Allah bizi birbirimize bagisladi cok sukur.

sonra kan bulma sorunu yasandi. bana toplam 17 unite kan 6 unite trombosit verilmis. kan bulunmu fakat ist.dki hicbi hastanede trombosit bulunamamis; 55.000 e dusmus trombositim , 50000'e dusse once disetleri sonra beyin ici kanamaya basliyormus, sonra da hayatini kaybediyormussun allah korusun. abimin kani bana uyuyor fakat ondan kan alip bana vermenin turlu riskleri varmis, ama son care doktorum kan bulunamasa abimi yatirip yanima direkt ondan bana baglayacakmis kani, riskleri goze alip ..
neyseki --bunu burdan yazmamam gerek ama- doktorumun esi calistigi ozel hast.den trombositleri atik kan -imha olarak gosterip cikarmis, abimler gidip alip gelmisler; normalde yasak olan bisey
kartal kizilay kan merk. mesai saati bittigi gerekcesiyle kan vermedigi icin oldu tum bunlar; ertesi sabah verebilecegini soyluyor; ertesi sabaha ben olmus olurdum :-(((

sukur knlar yestisti; ben sabaha haytai tehlikeyi atlattim;
3 gun yogun bakimda kaldim; cokacilar cektim; kanlar verildi, kiminde soka girdim; kiminde titremeler tuttu beni ;
1 yudum su icin yalvardim; pamukla dudaklarimi isladilar..

ama hepsi gecti, su an cok cok iyiyim; bebegim de minik ama buyuyecek insallah.

onun icin deger, o iyi olsun, esim iyi olsun tek istegim o artik hayatta... kendi cektigim acilar, hicbiri umurumda degil de, esimin yogun bakim kapisinda yasadiklarini hayal ettikce cok agliyorum, onun o kadar uzulmesi beni mahvediyor.
ama simdi biraradayiz ya onemli olan o..

bebegim 3 gun mama ile beslenmis, o yuzden ememiyor; silikon ucla biraz emzirmeyi basarabiliyorum bazen ama cok ac oldugunda memeden sut emmeye tahammulu olmuyor; biberonda agzina bolca aksimn istiyor; agzida cok kucuk zaten guclu guzlu cekemiyor memeyi.. ben de sagip veriyorum; napim, o iyi olsun da. onun disinda bi sikintimiz su an icin yok cok sukur

hizli iyilesmem icin; bebegimin de buyumesi icin yine bize dua edin olur mu kizlaR;
hepinizi opyum cok
okudukça başıma ağrılar girdi arkadaşım.rabbim bundan sonra hep yüzünüzü güldürsün hiç ağlatmasın inş:(

bizde de aynı sorun var gaz ve kabızlık..elim kolum bağlı kalıyor..ne yapsam işe yaramıyor..zavallı bebeğim kıvranıp duruyor...

Hafiiflemis olarak yazıyorum şimdi vaka sudur ;
Gaz kaka yapamama bugün surundurdu bizi benim erkek kardesimin oğlu yani yeğen Demir de 3 ay felaketti gazdan sancıdan bı gegirirdi koca adam gibi tabii bizim gelin tecrübeli bugün onlar geldiler hem Bayram gemde beni ve kızımı görmek icin çok yardımcı oldu pozisyonlar gösterdi gaz çıkarmak icin olmadı olmadı en son saat 7 gibi zeytinyağı ile makata masaj yaptım altını besledim karnını doyurdum hatmek uykusuzluktan saat 10 gibi kaldırdım alt ve beslenme ısı icin bir iki pirtlatti sonra bı fiskirtti ne yatak ne benm üstüm heryer battı ama kasime mutluluk nidaları attık :))) kuzum huzurla uyuyor :)))
Gaz sancısında kabizlikta makata zeytinyağlı masaj tavsiye ediyorum :))))

arkadaşlar doğumdan sonra bebeğin giymesi için neler verdiniz hemşireye.ben bir tane body ,tulum ,çorap ,saç bantı hazırlayıp penye battanniyesine sardım öyle vermeyi düşünüyorum,eksik bişey var mı yardımcı olurmusunuz

canım bende yarın gidiyorum doğuma,bebek için çıtçıtlı bady,alt üst takım,çorap,eldiven,şapka ve penye battaniye hazırladım..öyle vereceğim...

PEPPERMINT canım okurken zor tuttum kendimi,Allahım nelerle sınamış sizi.Bu kadarla kalsın inşallah.Evladın da sen de bundan sonra hiç ayrılmadan sağlıkla birlikte olursunuz inşallah

Kızlar yazasım var,doğumu nasıl yaptım.Kızımla günler nasıl geçiyor ama fırsat olmuyor.Birde derin olmasa da lohusa halleri psikolojimi etkiliyor:/Annem yanımda allahtan her sıkıştığımda yanımda bebeğin gazı banyosu evin iş vb.Şimdiden gidişini düşünüp üzülüyorum ki kırkımız çıkana kadar burda.Benim sütüm yetmiyor malesef kızıma mama veriyoruz.Önceleri çok taktım kafama ama ne yapayım elimden geleni yapıyorum kızımda emiyor ama doymuyor.Ben de emememişim çok sma içtin diyor annem.Kızım da kader arkadaşım olacak gibi.Sarılığımız çok yukselmişti 16.7 olunca ilaca baladık o da çok moralimi bozmuştu.Dün kontrole gittik allahıma çok şükür düşmüş değeri 10 a kızcem 3270 doğup 3 kg ya düşmüştü şimdi 3670 olmuş:nazar::emir_bebek: 2 cm de uzamış.Gunduız uykuda çoook uslu ama gece ayaktayız ailecek.İlaç vermek ben de istemedim ama gaz için mecbur kalınca daha ilk hafta neobaby grıp water diye bitkisel birşey almış eşim.Saatini geçirmeden düzenli verince şükür sıkıntı yaşamadık.Bir bu gece çok kıvrandı yavrum onda da zeytinyağıyla masaj yaptık bir ik saate rahatladı.Hastaneyi sormuşssunuz.Ben tüm hastane çıkışını yıkadım yanında yedek bir onlu takımda koydum.Ebe ben ameliyata gelmeden açtı seçti.İçinden battaniye,çıtçıtlı body,uzun kolllu tulum ve sapkasını aldı.İşte böyle güzel anneler bebeklerinizla allaha emanet olun,bol uykulu,sağlıklı günlere :nazar:

Son düzenleme:
Kızlar selam,

Malesef yazdığım herşey silindi. Bir daha yazmaya gücüm yok. Doğum yapan arkadaşlara tebriklerimi ilet,iyorum. Yapacak olanlara da hayırlı ve kolay bir doğum diliyorum. Ben hala bekleyenler arasındayım ytabi hala bekleyen birileri kaldıysa :))))) benim oğlum sanırım inatla gününü bekliyor. 30 ağustos da gelecek ?!!! Bu gidişle kuzenimin 10 ağustos daki düğününe gidemeyeceğimden korkuyorum :((((( Buarada vakit geçs,in diye avm leri gezmektren foruma pek uğrayamaz oldum ama yazmasam da mutlaka okuyprum sizleri.
Hepinize sevgiler

canım bende yarın gidiyorum doğuma,bebek için çıtçıtlı bady,alt üst takım,çorap,eldiven,şapka ve penye battaniye hazırladım..öyle vereceğim...

bende öyle koydum bende sabah 8.00da gideceğim inşallah ama yedek çıtçıtlı badi de koydum ne bilim sezeryan olunca aynı gün çıkabiliyor musun?belki batırır felan die yedek aldım

stzmn hoşgeldin nasılsın?

Mrb cnm mrb kızlar sayfamıza gryrm ama cepten yazmk omur valla okuyamadan yazamadan kapatyrm suan hala hastanedeym bgn ckcm nasıpse dogumum cok zor baslahsdı omurılıgmdekı sıkıntıdn dolayı epıduralm 32 dakika surdu detayını yazıcm neyse sonuc olrk dogma baslandı busefer bebegme kordon dolanms ve kordon dugum olmus sukur bunuda gectk bnm ıcın en zoru bebegmn dogdgnda aglamaması ve doktor hemsre anestezıcı hepımzı korkuttu onu kaybedıcem sandm hala tuylerm dıken dıken olyr.allaha sukur smdı cok ıyı bnm dıkıs agrılrm dısında sag omzumla boynumn arasndakı kasl ar cok fena agrı kesıcı ıgneyle durablyrm bgn eve gtcz umrm evde tekrarlmz cunku kaburgamada sızzlama gryr sırtımdan dogru resmen nefesm kesılıyor ıgne yapmasalr sankı olcem gıbı.sabah 4bck ıgnesyle duruyorum daha sonra yıne yazarm.bebegm emıyor ama sut yok sankı br ıkıı damla saeffaf su gıbı gelmedkcede bbgm hırslanyr ama cokkk tatlıı ya superr anlatlmz duyguymus annelık

Back