2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sdkhn,my_little_sun_shine,efsung cevaplarınız teşekkürler kızlar.
efsung canım ben ne duyduysam denedim valla 1 haftadır.en iyisi dediğin gibi bol sıvı ve sık sık emzirmek. humana içiyorum bol bol. boza ve malt içecekler de faydalı dediler. ben alkolsüz bira içtim :60: dediğim gibi baya bi şey denedim. dün sadece bir göğsümden 40 cc çıktı:66: (önceden 20cc anca çıkıyordu) yavaş yavaş artıyor:)
canım benim bir gögüste düğümlenme oldu şimdi biraz acıldı pompayl falan sagdım hep simdi ondan 40 cc geliyor ama 5-6 saatte bir pompaladığımda ancak
diğerinde de emziriyorum bugun sağayım dedimde ancak 20 cc çıktı sanırım onuda pompayla biraz çoğaltmam gerek öğlen sağdım gögüslerimin ikisini 60 cc çıktı sonra biberonla verelim dedik( zira meme başlarım işkence hesabı ) sağolsun eşim sen tüm sütü getir bende hiç bakmadım ohhh yavyum missss gibi götürdü 60 cc yi ondan sonra da kütük gübü uyudu 4 saat dedim artık sınır yani 4 saat uyandırdım 20 cc süt 20 cc mama verdim tekrar uyudu bakalım napıcaz bu sekilde çok istiyorum ki emsin sütüm yetsin ona mama falan sağma işi olmasın ama artık neyse talihimiz o olacak yani :)

hayırlısı olsun canım..eğer senınki erken gelmezse aynı gün doğm yapacağz..ama ben sezeryan olacağm..çok heyecanlıym kızlar ya haftaya bugün kollarımda olacak miniğim ;)

Canım ne güzel, doğumdaş olucaz :))

Benimde buyuk ihtimal cuma gunu suni sanciyla olacak canim, bende Cok heyecanliyim. Eyezsay suni sanciyla dogum yapti diye biliyorum, memnundu o. Hakkimizda hayirlisi olsun canim.

Canım hafta sonu yazarsın, eğer müsait olursan. Epidural düşünüyormusun?

Bana epidural oldugum icin dogumun sonunda ikinma sancilsrini arttirmak icin suni sanci verfiler ama dusuk doz. Bence normal dogumla aynidir,hepsinde bir noktadan sonra canin biraz aciyor. Ama esine soyle dogumda sana surekli yapabilirsin falan desin

İnşallah rahat bir doğum olur canım. Eşim bayılmazsa, bana destek olur :))

merhaba kızlar uzun süredir giremedim inanın halen daha canım çok yanıyo ne zormuş bu doğum olayı neyse ben önce hikayemi anlatayım 7 ağustos akşamı gayet iyiydim ne sancı vardı ne ağrı görümcem yanımdaydı oturduk benim düğün cdlerimi izledik yorumlar yaptık çekirdek çitledik gayet iyiydi yani eşimde görevdeydi tam yatacağımız sırada bana ağrılar girmeye başladı ama ne ağrı nefes aldırmıyodu lavaboya gittim kahverengi bi sıvı geldi nişan olduğunu anladım zaten hemen görümceme söyledim o eşimi aradı bende yan komşumuzun zilini bastım eni hastaneye götürmesi için hastane hemen ön caddede zaten gittik hastaneye hemen nst ye bağladılar bu sırdada eşim geldi hastaneye yavaştanda suni sancı veriyolardı ama hemşire ısrarla biz suni sancı vermiyoruz diyodu neden ısrar ettiğini halen daha anlamış değilim sabaha kadar sancı çektim tabi bu arada habire açılma varmı diye kontrol ediliyodu sabah başka doktor geldi kontrol etti açılma olmaz boşuna bekletmişler sabaha kadar alın sezara dedi ve doğruuuu ameliyathaneye sonrada kızım olmuş beni odaya getirdiklerinde gözümü zor açıyodum ama kızımı görmek kadar güzel bi duygu yoktu gaz çıkarmak için işin açığı çok uğraştım şu andada aşırı derecede yara olan göğüs uçlarımla uğraşıyorum halim berbat kızım uyancakta meme isticek diye aklım çıkıyo ağlıyorum zaten emzirirken ne kullandımsa olmadı bi sonuç vermiyo bu arada hepinizden dualarınız için allah razı olsun bide kızlar ben acayip idrar yaparken ağrı çekiyorum o neden anlayamadım üşütmedimde kendimi sizdede varmı aynısı

Canım ne güzel, atlattın zor zamanları.
Suni sancı nasıl bişey anlatırmısın? Çok acı veriyor mu?

sanırsam bu doğum başlatma olayını dün doktor bana yaptı.çatı muaynesi yapıcam dedi ama evirdi çevirdi bişeyler yaptı.ardındanda lekelenmem oldu.sabahta değişik baya yoğun bi akıntı geldi nişan galiba.yarın içinde açılmam arttıysa yatış vereceğini söyledi.çok korkuyorumya niye bana bişey söylemeden doğum filan başlatmaya çalıştıki anlamadım.bebeğin suyu azalmış dedi acaba ondanmı bilemedim.:50:

bana alttan muayene edelimmi diyince, bende sadece acilma varmi diyemi bakacaksiniz, yoksa dogumu baslatmak icin birseylermi yapacaksiniz diye sordum(daha once arkadaslarimdan duymustum dogumu gecikenlere yapiyorlar diye) oda dogumu baslatmak icin diyince, kalsin istemem dedim. istemem sorun olurmu dedim yok hayir dedi ama unutmaki dogum sirasinda bircok kez yapilacak alttan kontroller hazirlikli ol. bende ozamana hazirlarim kendimi dedim :), cok acimidimi canim senin ki? insallah sende hayirlisiyla kucagina alirsin bebisini 2gun icinde. benimde suyum azalmis.

only_smile canim sorunsuz dogururda eve cikarsam haftasonu mutlaka yazar bilgilendiririm seni suni sanci konusunda, epidurali dusunuyorum canim, bakalim dayanazsam sancilara istiyicem, ondanda cok korkuyorum ama karari dogum sirasinda vericem.

bebişimi gün aşırı yıkıyorum fakat yıkadığım günün gecesi kesinlikle gazdan uyku uyuyamıyor
fazla mı yıkıyorum napsam şaşırdım
siz hangi sıklıkla banyo yaptırıyosunuz kızlar?
Canım biz hergün yıkıyoruz, banyonun gaz yapacagını zannetmiyorum. Belki usuyordur banyo esnasında ya da sonra. Ayakları fln soğuk olmasın canım ona dikkat et.

merhaba kızlar uzun süredir giremedim inanın halen daha canım çok yanıyo ne zormuş bu doğum olayı neyse ben önce hikayemi anlatayım 7 ağustos akşamı gayet iyiydim ne sancı vardı ne ağrı görümcem yanımdaydı oturduk benim düğün cdlerimi izledik yorumlar yaptık çekirdek çitledik gayet iyiydi yani eşimde görevdeydi tam yatacağımız sırada bana ağrılar girmeye başladı ama ne ağrı nefes aldırmıyodu lavaboya gittim kahverengi bi sıvı geldi nişan olduğunu anladım zaten hemen görümceme söyledim o eşimi aradı bende yan komşumuzun zilini bastım eni hastaneye götürmesi için hastane hemen ön caddede zaten gittik hastaneye hemen nst ye bağladılar bu sırdada eşim geldi hastaneye yavaştanda suni sancı veriyolardı ama hemşire ısrarla biz suni sancı vermiyoruz diyodu neden ısrar ettiğini halen daha anlamış değilim sabaha kadar sancı çektim tabi bu arada habire açılma varmı diye kontrol ediliyodu sabah başka doktor geldi kontrol etti açılma olmaz boşuna bekletmişler sabaha kadar alın sezara dedi ve doğruuuu ameliyathaneye sonrada kızım olmuş beni odaya getirdiklerinde gözümü zor açıyodum ama kızımı görmek kadar güzel bi duygu yoktu gaz çıkarmak için işin açığı çok uğraştım şu andada aşırı derecede yara olan göğüs uçlarımla uğraşıyorum halim berbat kızım uyancakta meme isticek diye aklım çıkıyo ağlıyorum zaten emzirirken ne kullandımsa olmadı bi sonuç vermiyo bu arada hepinizden dualarınız için allah razı olsun bide kızlar ben acayip idrar yaparken ağrı çekiyorum o neden anlayamadım üşütmedimde kendimi sizdede varmı aynısı
Canım gecmis olsun. Göğsün için almadıysan avent in göğüs kalkanını al çok daha çabuk iyileşiyor. tuvalette hafif bir sancı oluyordu canım sanki baskı yapıyor gibi. Ama devam eden bir ağrı olmuyordu. Ama az sabret 10 gün sonra tüm şikayetlerin geçecek. Normale doneceksin

kızlar cahıılce sorumu bağışlayın ama neden suni sancıyla doğumunuz baslatılıyor? kaçıncı haftalarınızdasınız?
bende kendı sancımın gelmesını beklemeden doktordan böyle bır talepte bulunabılırmıyım? SAT a gore 41 de benı sezaryana alacak (bayramın 2.gunu) ama oğlum SAT tan 2 hafta gerıde oldugu ıcın aslında 39da sezaryan olmus oluyorum.ben ogun benı normal doğurt sunı sancıyla desem doğurtma ıhtımalı olabılıyor mu bunun ıcın soruyorum??
hadı kızlar acemi anneyı yani beni bılgılendırın.şimdiden teşekkurler hepınıze

only_smile canim sorunsuz dogururda eve cikarsam haftasonu mutlaka yazar bilgilendiririm seni suni sanci konusunda, epidurali dusunuyorum canim, bakalim dayanazsam sancilara istiyicem, ondanda cok korkuyorum ama karari dogum sirasinda vericem.

Selam Kizlar
2011 temmuz annesiyim oglumuzla 26 temmuz gunu birbirimize kavustuk.Allah sizlere de nasip etsin...
Ben 42.haftamda suni sanci ile normal dogum yaptim.Oglus gelmeyince once doktorum alttan mudahele etti (dogumu baslatabilirmis)Gene gelmeyince bi kac gun sonra suni sanci ve suyumu patlatarak sancilari baslattilar.Epiduralide suyumu patlattiktan sonra yaptilar ve en sancili zamanlarimi hic hissetmedim.Epidural muthis bir anestezi...Sadece ikinma evresinde doktorum kapatmis dogumu hizlandirmak icin ,o yuzden son 15-20 dakikayi hissettim.Siddetle tavsiye ediyorum...

Sevgiler

kızlar cahıılce sorumu bağışlayın ama neden suni sancıyla doğumunuz baslatılıyor? kaçıncı haftalarınızdasınız?
bende kendı sancımın gelmesını beklemeden doktordan böyle bır talepte bulunabılırmıyım? SAT a gore 41 de benı sezaryana alacak (bayramın 2.gunu) ama oğlum SAT tan 2 hafta gerıde oldugu ıcın aslında 39da sezaryan olmus oluyorum.ben ogun benı normal doğurt sunı sancıyla desem doğurtma ıhtımalı olabılıyor mu bunun ıcın soruyorum??

Cnm Ben sat'a gore 42. Haftanin icindeyim, artik bebisim gelisimini tamamlamis suyu azalmis, kalp atislari zayifti mesela bugun, bide normal dogum sancilari kendiliginden gelmedi bu zamana kadar, bu sebeplerden dolayi suni sanci ile dogumu baslaticaklar. Sat tarihine gore hesapliyorlar herseyi yoksa benimde haftasina gore eksik cikiyo, doktorunla konus istersen normal dogum icin bi sakinca yoksa uygulayabilirler galiba suni sanciyi.

suç bende ama naz yapmayı beceremiyorum ya beni hamile olarak bile görmüyo.millet canım şunu istiyo bunu istiyo der ben 9 ay boyunca onun isteklerini yaptım mübarek o hamile sanki.öff oğlak burcundan nefret ediyorum şu özelliklerimden :(

naz yapmayı pek beceremeyenlerden bırıde benım.zaten normalde sökmez benmkınede naz.
şu hamılelıkte ınan maşallahım vardı halada tazı gıbıyım kıçım yer görmuyor.normaldede cok oturup bacakları uzatan bırı deılımdır.temmuz son haftası yemek yapmaya falan üşenmeye basladım zaten 10 gun sonrada annem geldı.yınede oturmuyorum anneme kıyamıyorum.eşimde annem kıcını kaldrmıyor sanacak halbukı bn annemı zorla oturtuyorum bebek olunca zaten kadın hep ayakta kalaack ustelık oruçlu oruçlu ıcım elvermyor.bnm de eşime kızdgm arada bı tafraları surat asmaları benı gerıyor.annemler ynmdalar onlar yanlıs anlck dııe ödüm kopuyr.herıf yataktn kalkıp tavırlı oluyor sebepsız yere bıde he:)iş güç dusunuyor ama bunu benden baska anlayan olmazkı dıkkatlı davran desem tepeme cıkar :37:

selam kızlar

bikesha da doğum yapmış çok sevindim :)
bebiklerimiz hemencik büyüseler de biz de eskisi gibi yazışabilsek :)

süt artrmak için vitmalt içtim tövbe bidaha ağzıma sürmem :)
en iyisi bol bol su içmekmiş

kızlar benim de sütüm az maalesef... oğlumda da azdı.. vitamalttan günde 2-3 şişe içerdim o zamanlar... çok kısa bir süreliğine işe yaradığını söyleyebilirim ancak aşırı kalorili bir içecek olduğu için doğum sonrası verdiğim kilolardan 4-5 ini geri almıştım sayesinde...:((

valla bu süt işi bünye meselesi galiba... ne yaparsanız yapın ne içerseniz için bünyenizin elverdiği ölçüde süt üretiliyor maalesef.. en azından benim için öyle... bu yüzden doğduğu günden beri takviye mama veriyorum kızıma. bugün 17 günlük olduk, aile hekimliğinde kilo ve boy ölçümü yapıldı.. kzım 3.800 gr ve 54 cm olmuş:))) düşünün artık hem emziriyorum hem de mama takviyesi yapıyoruz ve 17 günde 400 gr. almış.... yani bu şekilde normal kilo alım hızını anca yakalayabiliyoruz...

Cnm Ben sat'a gore 42. Haftanin icindeyim, artik bebisim gelisimini tamamlamis suyu azalmis, kalp atislari zayifti mesela bugun, bide normal dogum sancilari kendiliginden gelmedi bu zamana kadar, bu sebeplerden dolayi suni sanci ile dogumu baslaticaklar. Sat tarihine gore hesapliyorlar herseyi yoksa benimde haftasina gore eksik cikiyo, doktorunla konus istersen normal dogum icin bi sakinca yoksa uygulayabilirler galiba suni sanciyi.

tesekkrler canım.4.ayımdan berı bu doktoruma gıdıyorum o gunden berı bişey demeyen doktor son muaynemde sat gerısındesın dıyıp tarıhı erteledı.ılk cok uzulup heyecanım kırıldı ama sımdı alıstım.SAT ı baz almıyor kendı hesabını baz alıyor.benımde tarıhım şaştı bılemedım kı guzelm.

tesekkrler canım.4.ayımdan berı bu doktoruma gıdıyorum o gunden berı bişey demeyen doktor son muaynemde sat gerısındesın dıyıp tarıhı erteledı.ılk cok uzulup heyecanım kırıldı ama sımdı alıstım.SAT ı baz almıyor kendı hesabını baz alıyor.benımde tarıhım şaştı bılemedım kı guzelm.

Neyse doktorun bi bildigi vardir elbet diye dusun ve sende daha fazla karistirma kafani canim :) sonucta 39 yada 41 ikiside dogum icin en uygun haftalar. Bebisin saglikli olsun yeter.

Canım ya ben senin doktor tatile çıktığı için geç alıyor sanıyordum.usg ye göre 2 hafta geriden gittiğini söylediyse doktorun bunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum.her an açık kapanabiliyor,bi sonraki hafta toparlamış olabiliyor bebek.benimde bazı değelerdegeriden geldiği oluyor ama hiçböyle bişey konuşmadık doktorla.bir de sezeryanla alınan bebekler genelde 38.haftada alınıyorlar çünkü anne karnında günde 25 gr alırken dışarda daha fazla alıyorlarmış bunun için 38den sonra içerde durmasının çok ta manası yok diye okumuştm bi sitede ama ne kadar doğru bilmiyorum.gününü tamamlamasını bekle ama 41 de geç yaa insan bir an önce kavuşmak istiyor.suni sancıyı da bildiğim kadarıyla gününü dolduranlara veriyorlar...

ya kızlar canım çoook sıkkın.daha önceden yazmıştım buraya annemle ilgili sorunlarımı.ya benim ailem çok sorunlu.şimdi düşüncesiz annem;babamı ve abimi burada hiç düşünmeden ramazan günü bırakıp köye gitti gezmeye.beni de hiç düşünmedi son günlerim olmasına rağmen.çıktı gitti.sonra ben abimle babama burada bakmak zorunda kaldım gibi bişey.1 haftada 4 kere iftara aldım.eşim sorun yapmıyor ama sürekli hizmet ettiğim için de üzülüyo.anlıyorum içten içe anneme de kızıyor.çünkü halimi bi tek eşim anlıyo.sonra annem cadısı bugün geldi köyden.az önce abim tekrar aradı beni "ne yemek var" diye.ya annem gelmesine rağmen hala bana gelmek istiyor.ben de bişey yapmıycam dedim (ki gerçekten yapmıycam eşim çok yorulduğumu gördüğü için 2 gündür dışardan söylüyo garibim oruçlu oruçlu).sonra annem aradı."ne yicek kocan akşama"dedi.ben de ayıptır sölemesi pide yaptırcak dedim.sesleniyo telefondan abime bak yemekleri varmış kalk git diye.sonra ben de dedim ki "ya anne ben artık hizmet etmekten yoruldum.sürüne sürüne yürüyorum evde bel ağrısından yemin ederim". """aaa aaaa ne ayııppppp,istemiyo bizi""" diyerek kapattı telefonu.kızlar ağlıycam yaaa burnumun ucunda yemin ederim.sonra aradım tekrar "sen benden ne istiyosun ya,hiç düşünmeden gittin,kaç gündür abim görüyo sürünerek iş yapıyorum,daha benden ne istiyorsun" dedim.hiç bişey demeden suratıma kapattı telefonu.Eşim de yok şimdi evde.dersanede zümreleri başladı.yalnızım.yemin ederim stresten ani doğuracam diye ödüm patlıyo.bıktım kızlar.ne yapmam lazım yardım edin ya :(((((

canım durumuna gerçekten çok üzüldüm..mümkün olduğunca şimdilik kırmadan annenle görüşmemeye açlış..açıkcası beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem....

merhaba, ben bikenin eşiyim.

bugün 18.30da ege üniversitesinde normal doğum ile bir kızımız oldu. şu an her şey düzgün. bikenin isteği üzerine haber vereyim dedim. iyi akşamlar.

gözünüz aydın..çok öutlu oldum..allah uzun sağlıklı ömürler versin....
:nazar:

bebişimi gün aşırı yıkıyorum fakat yıkadığım günün gecesi kesinlikle gazdan uyku uyuyamıyor
fazla mı yıkıyorum napsam şaşırdım
siz hangi sıklıkla banyo yaptırıyosunuz kızlar?
ben hergün yıkıyorum canım..arada gaz sorunu oluyor..bizim daha çok kabızlık sorunumuz var...sanırım mamadan buıgün mamayı değiştridm

canım tekrar gözün aydın..allah analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin.....

slm kızlar
müjde herkeze kızım doğdu ......
geçen çarşamba son günümdü (10 ağustos) dk kontrolum vardı gittim tahlillerim oldu nst çekildi hiç ağrım yoktu dk muayene etti 1 hafta daha bekleyelim dedi olmazsa haftaya alırız dedi eve geldim iftar saati yemeklerimi yaptım masamı hazırladım oturuyodum ayağı kalkayım dedimki olan oldu suyum geldi çok panik oldum korktum hemen hastaneye gittik gece saat 1.45 te kızım dünyaya geldi
darısı bütün anne adaylarına ......

medela mibi elektrıklı pompa kullanan arkadaslar

sizde sagım yaptıktan sonra gogus uclarınız kocaman olup cok acıyomu
yarımsaat sonra ınıyo sısmesı ama emzırırken cok acıyo uzun bı sure
neden acaba ???
Aynen tarif ettigin gibi canim ;(

canım durumuna gerçekten çok üzüldüm..mümkün olduğunca şimdilik kırmadan annenle görüşmemeye açlış..açıkcası beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem....

gözünüz aydın..çok öutlu oldum..allah uzun sağlıklı ömürler versin....
:nazar:

ben hergün yıkıyorum canım..arada gaz sorunu oluyor..bizim daha çok kabızlık sorunumuz var...sanırım mamadan buıgün mamayı değiştridm

canım tekrar gözün aydın..allah analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin.....
Cicim mamami kullaniyosun ben sagiyorsun sanmistim bende takviye olarak verdim 1-2gun su anda da darda kalinca veriyorum ne kullaniyorsyn mama? Ben aptamil Conformil kullaniyorum
slm kızlar
müjde herkeze kızım doğdu ......
geçen çarşamba son günümdü (10 ağustos) dk kontrolum vardı gittim tahlillerim oldu nst çekildi hiç ağrım yoktu dk muayene etti 1 hafta daha bekleyelim dedi olmazsa haftaya alırız dedi eve geldim iftar saati yemeklerimi yaptım masamı hazırladım oturuyodum ayağı kalkayım dedimki olan oldu suyum geldi çok panik oldum korktum hemen hastaneye gittik gece saat 1.45 te kızım dünyaya geldi
darısı bütün anne adaylarına ......
Hayirli olsun canim allah anali babali buyutsun;)

kıızlar doğum listemizi düzenledim atladığım olmuşsa msj atsın bana eklerim :8:

çok sık yazamasamda tüm hamileliğim boyunca sizleri okumadan uyumadım bu yüzden 11 ağustos 2011 11.24 te kızımı canımı bi tanemi spinal anestezi sezeryan ile 3430 gr 50 cm olarak dünyaya getirdiğimi paylaşmak istedim eklerseniz sevinirim:62::66::nazar:

Canım ya ben senin doktor tatile çıktığı için geç alıyor sanıyordum.usg ye göre 2 hafta geriden gittiğini söylediyse doktorun bunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum.her an açık kapanabiliyor,bi sonraki hafta toparlamış olabiliyor bebek.benimde bazı değelerdegeriden geldiği oluyor ama hiçböyle bişey konuşmadık doktorla.bir de sezeryanla alınan bebekler genelde 38.haftada alınıyorlar çünkü anne karnında günde 25 gr alırken dışarda daha fazla alıyorlarmış bunun için 38den sonra içerde durmasının çok ta manası yok diye okumuştm bi sitede ama ne kadar doğru bilmiyorum.gününü tamamlamasını bekle ama 41 de geç yaa insan bir an önce kavuşmak istiyor.suni sancıyı da bildiğim kadarıyla gününü dolduranlara veriyorlar...

ne de güzel yazmıssın canım.aynen soyledgn gıbı benım bıldıgımde böyle.o yuzden doktora fena uyuz oldum ya.bırde benı sankı ben SAT ı yanlıs verıyorum moduna sokmaya calıstı..neyse nasıp sonucta benı doğurtacak dıkısımı atacak olan o:) bayramın 2.gunu ben nobetcıyım ogun yapalım dedı pekı dedık ne dıelım keske önceden olsa.22sınde muaynem var bakarsın doktor bu yakısıklı daha fazla beklemez bız bunu alalım der:) nerdeeeeeeeeeeee..dese sevıncımden oracıkta doğururum belkıde:46:

Back