2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlaaaarrrrrrrrr ayyy ben sizi yerim yerimm yawww..site uzun bi süre kapalı olucak gibi görünüyodu şimdi açık görünce sevinçten uçtum..meğer ne çok alışmışım size..vallahi aile gibiyiz hee..üstelik içinizde en az konuşan ben olmama rağmen çok özledim 2 günde..ya kızlar çatı muaynesi olanlar bi anlatsınlar..bende pazartesi olucam cesaret edemezsem yoksa doktor sezeryan yapıcak..nasıl katlandınız bi anlatın lütfennn...hepinize tünaydın buarada

canım ben genel anestezi oldum..çokta memnun kaldım...

ayılmada zorluk oldumu canım aslında ben genelden de çekınıyorum bıraz ama dığerındede herşey gözumun önunde olucak dıye korkarmıyım fena olurmuyum dıyede dusunmuyorum degıl dr da bana bıraktı sen ver kararı dıye bakalım dusun dur napcam bılmıyorum

canım bu dr.u doğumdan önce iyi olmadığını duymuştum..benim doğumumda da bu denk gelmiş..şimdilik bıraktım başka dr.a gidiyorum..oda aptamil iyi dedi ama çeşitini söylemedi...ülkerde alabilirsin dedi..gidince sorarım bu çeşidinide..süt artırıcı herşeyi tüketiyorum..çayınıda aldım ama emmediği için heralde artık tükenmeye başladı..ve azimle sağmaya devam ediytorum artık 10-20 cc çıkıyor onuda mamaya katıp veriyorum...canım benim kız büyüdüya bir öğünde 90 bazen 120 cc mama içiyor...yani 20 cc dişinin koğuna yetmiyor maalesef..sütte gelmeyince...
Masallah gulseye :)) amaan canim yaa bi takmisiz anne sutu diye kendimizi yipratiyoruz evet olsa daha iyi dolmayinca ne olacak bir suru bebek mamayla buyuyor valla :)
Bizumde dogumda gelen dr soyledi cmt si de kontrolumuz var bakalim ne diyck bende degistiricem sanirim cunku tatile gitti cmt pzr pzt ulasamadim dr a aslinda iyi ama her an ulasabilecegim biri olsun istiuorum
Seni saglik ocagi aradimi topuk kani almak icin bizi aradi ama ben pek vermek istemedigimden salladim
Asilarini nerde yaptirican sen saglik ocagimi hastanemi

selam arkadaşlar

sezeryan olan arkadaşlar hangı turu tercıh ettınız genel anestezı mı epiduralmı?

benımde çarsambaya kadar olmazsa sezeryan olucamda merak edıyorum

ayılmada zorluk oldumu canım aslında ben genelden de çekınıyorum bıraz ama dığerındede herşey gözumun önunde olucak dıye korkarmıyım fena olurmuyum dıyede dusunmuyorum degıl dr da bana bıraktı sen ver kararı dıye bakalım dusun dur napcam bılmıyorum

canım ayılma konusu beni herzaman korkutmuştu daha önce....ama ben mecburi dış gebelikten amelişyat olunca genel anesteziş olmuştum...oda çok rahat geçmişti..orda korkumu yendim..08.30 gibi ameliyata gişrdim 9.15 te ayıldım..bebek alındıktan sonra dr. daha temizlik yapmış kernımda :D yoksa daha da erken uyanırdım....tabi ilk saatlerde leyla yada srhoş gibi oluyorsun ama ben epidurala dayanamam tensiyonbum fırlar diye korktum..hatta drumda bana önermedi..beni tanımış adam artık :D

Masallah gulseye :)) amaan canim yaa bi takmisiz anne sutu diye kendimizi yipratiyoruz evet olsa daha iyi dolmayinca ne olacak bir suru bebek mamayla buyuyor valla :)
Bizumde dogumda gelen dr soyledi cmt si de kontrolumuz var bakalim ne diyck bende degistiricem sanirim cunku tatile gitti cmt pzr pzt ulasamadim dr a aslinda iyi ama her an ulasabilecegim biri olsun istiuorum
Seni saglik ocagi aradimi topuk kani almak icin bizi aradi ama ben pek vermek istemedigimden salladim
Asilarini nerde yaptirican sen saglik ocagimi hastanemi

canım doğuma gelen dr. söyledi demişsin? neyi söyledi? canım bendede abimdede 1 damla annes sütü yok..çok şükür sağlıkta büyük sorunumuz yok..zekamda fena sayılmaz :D bu arada hastanedekiler topuk kanı almıştı..2.topuk kanı için 10 gün sonra sağlık ocağına git dediler...onlar yönlendirdikleri için gittim....şimdilik sağlık ocağına devam etmeyi düşünüyorum 22 sinde aşımız var...

canım bendede durum aynı,eşimin arkadaşları bile onu arıyor,daha doğum olmadımı diye azıcık geç açsam hastanedemisin diyorlar,seninde dediğin gibi kızlar erken gelir seninki nazlı diyolar...doktorum 25inde gel dedi,nasıl geçer bir hafta,yürüyüş yapıp, ılık duş alıyorum,bugün eşimin doğumgünü bugün gelse ne güzel olur...hayırlısı artık,sağlıkla gelsinde...

aynen yaavallahi az önce eşim aradı hala bişeyin yok mu diyor kafayı yicem ya sanki benim elimde...bana temmuz sonu ağustos başı olur demişti ramazan ayı bitecek tık yok keşke beni şartlandırmasaydı zaman duruyor yürüyüş de yapıyorum 3 haftadır hurma ye dedi 2 kilo hurma bitti duş desen hergün alıyorum hatta üşütüyorum duş almaktan sırtım ağırıyor hayırlısı kardeş yaaa allah sabır versin bize...

Kızlaaaarrrrrrrrr ayyy ben sizi yerim yerimm yawww..site uzun bi süre kapalı olucak gibi görünüyodu şimdi açık görünce sevinçten uçtum..meğer ne çok alışmışım size..vallahi aile gibiyiz hee..üstelik içinizde en az konuşan ben olmama rağmen çok özledim 2 günde..ya kızlar çatı muaynesi olanlar bi anlatsınlar..bende pazartesi olucam cesaret edemezsem yoksa doktor sezeryan yapıcak..nasıl katlandınız bi anlatın lütfennn...hepinize tünaydın buarada

selam canım ben bugun sabah catı muayenesı oldum. evet acıyo doktor zaten bır parmagını sokabıldı ıkısını sokup bakması gerekıyormus ama ben kendımı kastıgım ıcın olmadı acılma olup olmadıgıını anlayamadım ama rahım agzın kapalı dedı. bıde ultrasonda bebegın bası buyuk cıkınca sezeryan ıcın gun verdı :(

selam canım ben bugun sabah catı muayenesı oldum. evet acıyo doktor zaten bır parmagını sokabıldı ıkısını sokup bakması gerekıyormus ama ben kendımı kastıgım ıcın olmadı acılma olup olmadıgıını anlayamadım ama rahım agzın kapalı dedı. bıde ultrasonda bebegın bası buyuk cıkınca sezeryan ıcın gun verdı :(

aynen bende 1parmağa dayanabildim o yüzden muayneden bişiy anlamadı doktor..benim bebeğimin kafasıda 1hafta ilerden gidiyomuş.daha bu bişey değil karın çevresi 1 hafta geride ve bacakları kısa gibi görünüyo ancak bunlar ölçüm hatasıda olabilir dedi..:(peki kaç haftalıksın arkadaşım yani sezeryana kaçıncı haftada alınıyo acaba bide kilosu nasıl bebişinin benimki 37+2 de 2.800 dü

canım ayılma konusu beni herzaman korkutmuştu daha önce....ama ben mecburi dış gebelikten amelişyat olunca genel anesteziş olmuştum...oda çok rahat geçmişti..orda korkumu yendim..08.30 gibi ameliyata gişrdim 9.15 te ayıldım..bebek alındıktan sonra dr. daha temizlik yapmış kernımda :D yoksa daha da erken uyanırdım....tabi ilk saatlerde leyla yada srhoş gibi oluyorsun ama ben epidurala dayanamam tensiyonbum fırlar diye korktum..hatta drumda bana önermedi..beni tanımış adam artık :D

canım doğuma gelen dr. söyledi demişsin? neyi söyledi? canım bendede abimdede 1 damla annes sütü yok..çok şükür sağlıkta büyük sorunumuz yok..zekamda fena sayılmaz :D bu arada hastanedekiler topuk kanı almıştı..2.topuk kanı için 10 gün sonra sağlık ocağına git dediler...onlar yönlendirdikleri için gittim....şimdilik sağlık ocağına devam etmeyi düşünüyorum 22 sinde aşımız var...
eksik yazmışım tabii :))
doğumdan sonra gelen cocuk dr mamayı söylemişti :)) aptamil conformil bunun 1ve 2 si var
bizimki 1 olanı arasındaki farkı bilnmiyorum açıkçası :)
benide aradı sağlık ocagı topuk kanı için olmadı gidip veriim hastanedekiler size kalmış dediler devlet 2 kez istiyormuş fenokenuri testinde biri hastanede yapıldı biride 7-10 gun içinde olacakmış sanırım hastane de deilerki peşinizi bırakmazlar falan bakalım artık bide s.ocagı tam bir ay sonra sarılık aşısı yapıcaz dedi randevu verelim dedi bende sağlık ocagımı hastanemi kararsız kaldığımdan sizi ararım dedim
senin ocakla bizimki aynı dimi
topuk kanını kim aldı drn hemsiresimi yoksa başka bir hemsiremi
bizim hemsire başak hemsire drmuzda mehmet di adı bide bayan varmıs orda feza ydı galiba adı babamlar ona gitti çok ilgilenmiş hemşeri çıkmışız kızınızlada tanışalım demiş fala falan işte
topuk kanı canı yanacka diye çok istemiyorum aslında ama olmadı gidip aldırıcam

merhaba kızlar bugün artık saat sayıyorum yarın bebeğime kavuşuyorum inşallah. bana du edin lütfen rabbim hepimize kolay doğumlar sağlıklı evlatlar versin. kızlar bir de ben tuhaf duygular içindeyim bir yandan yavruma kavuşuyor bir yandan da ondan ayrılıyormuşum gibi

aynen bende 1parmağa dayanabildim o yüzden muayneden bişiy anlamadı doktor..benim bebeğimin kafasıda 1hafta ilerden gidiyomuş.daha bu bişey değil karın çevresi 1 hafta geride ve bacakları kısa gibi görünüyo ancak bunlar ölçüm hatasıda olabilir dedi..:(peki kaç haftalıksın arkadaşım yani sezeryana kaçıncı haftada alınıyo acaba bide kilosu nasıl bebişinin benimki 37+2 de 2.800 dü

canım benım bebegımın bası da 2 hafta onden gıdıyo. kılosu 3.350 iri bir bebek dedi. zaten ben muayene olamadım doktor kafasıda buyuk dıyınce bu burdan cıkmaz gıbı bısey dedı yanı. ben 38+4 üm bana bugun ıste haftaya pazartesı yada salı alırız dedı.

cnm korkmasana neden korkuyrsun.gözle hıc ama hıcbırsey gormeyeceksın he sadece bebegını sana gosterecekler doğduktan sonra.onunde kocamann bır perde doktorların kafalarını bıle gormuyorsun coğu amelıyatta.merak etme bak ben de sezaryan olucam cok buyuk ıhtımalle sezaryandan tek korkum endişem epidural mı tam anestezımı.sen neden korkuyorsun dersen ben epiduralın baş ağrısı boyun agrısı yapabldgnden korkuyorum.tam anestezııde de tum gun alkol almısta ayılmaya calısr gıbı resmen aptal luyorsun kafanı kaldramıyrsn ne dedgnı bılmıyorsn zaten agzını acmaya gucun olmuyor.bnm de ılk doğumum ancak daha once tam anestezıyle 2amelıyat oldum burdan bılıyorum. tam anestezıden ayılabılmek 1gununu alıyor ama sonra sıkıntı olmyr.epıdural sıkıntıları 1haftayıı surdugu bulabılıyor

merhaba kızlar bugün artık saat sayıyorum yarın bebeğime kavuşuyorum inşallah. bana du edin lütfen rabbim hepimize kolay doğumlar sağlıklı evlatlar versin. kızlar bir de ben tuhaf duygular içindeyim bir yandan yavruma kavuşuyor bir yandan da ondan ayrılıyormuşum gibi

allah hayırlı dogumlar nasıp etsın cnm. bende haftaya sezeryan olucam benımde duygularım karmakarısık bı yanda korku bı yanda kavusma heyecanı....

kızlar nasılsınız ?? doguran yok bugun heralde ??
bızde oglusuma banyo yaptıdık emdık uyuduk artık hayat onun uyudugu zamanlarda dönüyo

kızlar açılmaya bakmadan ( alltan muayene ) bahsetmesıısınız
ınanın hıc acımıyor sadeec kendınız kasmayıp rahat bırakmaznız yeter sınek ısırı kadar bıle acımıyor
korkmayın yani

Canım bende en çok epidural sezeryandan korkuyordum. sezeryan olacaksam genel olsun diyordum ama acil sezeryan oldum ve karnım tok olduğu için epidural oldu. hiç korkma,şimdi iyi ki öyle oldu diyorum. sohbet ederek doğum yapıyorsun acı yok ama bebeğin çıkarıldığını hissediyorsun,ilk ağlamasını duyuyorsun ve ilk gören de doktordan ve ebeden sonra sen oluyosun. Normal doğum gibi. Ayılma derdin yok, bacaklarının uyuşukluğunun geçmesini koynunda bebeğinle bekliyosun. Bence sezeryan olacaksa epiduralin psikolojik avantajı çok. Doğurduğunu hissediyosun. Karar senin.

kızlar bebeklerinizi emzirmek kaç dk sürüyor?benim bazen saatlerimi alıyor ama bebek hala doymuyor.2 emiyor 3 uyuyor benim ki.ne olacak böyel bilmem?mama verince yiyip ne güzel 2-3 saat uyuyor.emzitrince benimki uykuya dalamıyor bir türlü..si,zinkiler nasıl ben yanlışmı yapıyorum acaba..

selam kizlar bu sabah ebemiz eve geldi hastaneden cuma sabah 9da randevu almis , cuma gunu hastaneye yaticam suni sanci ile normal dogumu gerceklestiricez artik. suni sanci ile ilgili bilgiler verdi, once alttan konrol olacakmisim , sonra kalinligina sertligine gore fitil koyacaklarmis alttan, sonra sanci baslamaz, yada suyum gelmezse suyumu patlacaklarmis sonrada serumla yavastan baslayip sanci vericeklermis, epiduralide 3cm acilinca verebiliriz dedi istersen. neyse uzun surebilirmis bu islemler acilmanin cabukluguna bagli. insallah hersey yolunda gider bebisimi sagsaglim alirim kucagima. tabi bi sorunla karsilasinca sezeryana alicaklar, offfffff insallah bunlara gerek kalmadan kendiliginden gelir bugun oglusum ama bende hala tik yok, dun ultrasyonda bebegim 3418gr 51cm cikmisti , eve gelen ebe diyor nerende sakliyon sen bu bebisi, o hep kucuk olacak diyodu bebege:1: herseyin hayirlisi olsun hepimiz icin kizlar, gercekten taktir edilecek birsey su annelik.

selam kızlar
yoğunluktan bi türlü fırsat bulup giremedim annemlerle kayınvalişdemler bugün gittiler onlar varkende rahat giremiyorum bundan sonra daha rahat girebilirm :))
bugün doktor kontrolümüz vardı ççok şükür oğlum 70 gr almış 3 günde hastraneden çıkarken şişi inince az vermişti ama şimdi topluyoruz yavaş yavaş
uyku ve meme düzenimiz oturuyo yavaş yavaş:nazar:
büyük oğlumda kardeşine alıştı çok şükür şimdilik çok iyi gidiyo şimdi
sarılığımız çok az var doktorumuz teste gerek yok dedi göbeği düşünce tekrar gidicez

cnm korkmasana neden korkuyrsun.gözle hıc ama hıcbırsey gormeyeceksın he sadece bebegını sana gosterecekler doğduktan sonra.onunde kocamann bır perde doktorların kafalarını bıle gormuyorsun coğu amelıyatta.merak etme bak ben de sezaryan olucam cok buyuk ıhtımalle sezaryandan tek korkum endişem epidural mı tam anestezımı.sen neden korkuyorsun dersen ben epiduralın baş ağrısı boyun agrısı yapabldgnden korkuyorum.tam anestezııde de tum gun alkol almısta ayılmaya calısr gıbı resmen aptal luyorsun kafanı kaldramıyrsn ne dedgnı bılmıyorsn zaten agzını acmaya gucun olmuyor.bnm de ılk doğumum ancak daha once tam anestezıyle 2amelıyat oldum burdan bılıyorum. tam anestezıden ayılabılmek 1gununu alıyor ama sonra sıkıntı olmyr.epıdural sıkıntıları 1haftayıı surdugu bulabılıyor

canim bende genel anesziyle dogum yaptim. ruya goruyodum buyuk oglumu:)) sonra derinden bises duydum nuran hn uyanin nur topu gibi bi oglunuz oldu. kim bu yaa ruyamin icine etti derken :)) hatirladim aa dogumdaydim ben diye hemen uyandim oglumu sordum saat kac falan diye sirdum ama gayet ayiktim sinra birkac dk bekleyelim hemen yuksri cikicaz dediler asansor geldi ve ciktik herkes bizi bekliyodu guldum konustum el salladim biz geldik dedim odama gectim ve emzirdim. dedigim gibi cok rahat bi dogumdu:)))

eksik yazmışım tabii :))
doğumdan sonra gelen cocuk dr mamayı söylemişti :)) aptamil conformil bunun 1ve 2 si var
bizimki 1 olanı arasındaki farkı bilnmiyorum açıkçası :)
benide aradı sağlık ocagı topuk kanı için olmadı gidip veriim hastanedekiler size kalmış dediler devlet 2 kez istiyormuş fenokenuri testinde biri hastanede yapıldı biride 7-10 gun içinde olacakmış sanırım hastane de deilerki peşinizi bırakmazlar falan bakalım artık bide s.ocagı tam bir ay sonra sarılık aşısı yapıcaz dedi randevu verelim dedi bende sağlık ocagımı hastanemi kararsız kaldığımdan sizi ararım dedim
senin ocakla bizimki aynı dimi
topuk kanını kim aldı drn hemsiresimi yoksa başka bir hemsiremi
bizim hemsire başak hemsire drmuzda mehmet di adı bide bayan varmıs orda feza ydı galiba adı babamlar ona gitti çok ilgilenmiş hemşeri çıkmışız kızınızlada tanışalım demiş fala falan işte
topuk kanı canı yanacka diye çok istemiyorum aslında ama olmadı gidip aldırıcam

canım bu 1-2 ayına göre sanırım....bu arada sağlık ocağımız aynı..benim dr. oya hanım...topuk kanını oya hanımla birlikte hemşiresi aldı biri tuttu biri aldı...canım ağlama kısa sürüyor topuk kanında...allah korusun bir sorun olcak olursa bile erken teşhis için ben istedim alınmasını..yanı razıydım alınmasına..zaten benim yavrucak belki seninde öyledir şekerden dolayı hastanede hergün kan aldılar..ama onun sağlığı için tabi.. buarada daha öncede sormuştum ama siz nereliydiniz? eşin sen? hangi bloklardasın ? hep o taraflardan gecrken şöyle o evlere bakıyorum..aklıma sen geliyorsun...

http://www.kadinlarkulubu.com/agust...1-agustos-bebekleri-geliyor.html#post19933394
canım burda topicimiz:))

kızlar bu arada oğlumun gözler mavi :nazar: çok dua atmiştim maviş olsun oğlum diye şimdilik koyu mavi duruyo ama kahveye falan dönücek gibi değil baya mavi
zaten görümcemle kaynım hep mavi gözlü onlara çekti

maşallah canım benimde babam mavi gözlü..mavi göz olsun isterdim ama şuan koyu renkli..sanki bana ela yada ona benzer renkli olcak gibi geliyor..yani açık mavi yada yeşil değilde belki koyu yeşil gibide olablir..

canim bende genel anesziyle dogum yaptim. ruya goruyodum buyuk oglumu:)) sonra derinden bises duydum nuran hn uyanin nur topu gibi bi oglunuz oldu. kim bu yaa ruyamin icine etti derken :)) hatirladim aa dogumdaydim ben diye hemen uyandim oglumu sordum saat kac falan diye sirdum ama gayet ayiktim sinra birkac dk bekleyelim hemen yuksri cikicaz dediler asansor geldi ve ciktik herkes bizi bekliyodu guldum konustum el salladim biz geldik dedim odama gectim ve emzirdim. dedigim gibi cok rahat bi dogumdu:)))

bende genel anesteziden ememnun kaldım..çok rahattı..uyanırken böyle çok değişik oluyor..birileri seninle ilgileniyor..hayal meyal asansöre doğru ilerledik..ama hoştu ve mutluydum bende hemen saate baktım saat yanımdaydı..bebeğim iyimi dedim...ilk uyanırken saniyelik olarak ne olduğunu anlayamadım...sonra dedim ben doğurdum yaaa :D

Back