2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ilkgünden itibaren kaka yapıyordu....sonra 2 gün yapamadı..gaz sorunuda oldu..dr. ilaç verdi..çok şükür şuan rahat....inşallah en kısa zamanda yapar...duruma göre dr. yarın ilaç verir....

canim genelde hissediyorsun galiba bende bebegin gelmeyecegini hissetmistim. doktordsa soledi zaten dogumu baslatmassak gelmeyecek diye. hastaneye pazartesiden yatiyorum canim yapay normal dogum cok uzun suruyor. sali gelir bebek diye bekliyoruz. sizde 15 agustosta gelir hissediyorsaniz ole gelir o zaman. insan metobolizmasindan hissediyor bole seyleri. dogum iznine erken ayrilman iyiymis.

bu arada sinema planimiz vardi yetisebilirsek gidicez.

aynen sorma gecti bile. sinema planimiz vardi yarin hastanede olucaz ditye kacirmassak ona gidicez bakalim:)) aramadim doktoru falan agri gecince ben.

Aslında doğum iznine erken ayrılmıyorum tatlım. 37. haftaya kadar devlet çalışma izni veriyor. Gerçi bu hafta da güç bela dayanacağım artık bundan sonrasına sabredemezdim sanırım. İşte doğum sonrasına nekadar iznim kalsa kardır diye kastım kendimi.
Buarada oğluşun odasının resimleri.. Fotolar biraz flu çıktı...

ya, benimde daha 2 defa buna benzer sancılar oldu, ama düzensizdiler. bir ara annem baya panikledi ama bir kaç saat içinde dindi. fakat benim daha 3 haftam var, bebekde henüz aşağa inmedi. bu günlerde de doğuracağımıda düşünmüyorum. bakalım doğru mu hissediyorum:)

Canım iyi olmana sevindim, denize girebilenlere acaip imreniyorum. Ben bir türlü temiz denizi olan biryere gidemediğim için denize giremedim. Resmen deniz aşeriyorum.. Seneye unun acısını çıkaracağım umarım.
seneye inş. oğlunla birlikte girerseniz. bebeğin ayaklarıyla böyle çup çupda yaparsanız. bende zaten deniz manyağı olduğum için bu kadar sık sık gidiyorum. hele eskiden yüzmeye bilmediğim için denize giremiyordum ama şu son 4 yıldır acısını çıkartıyorum. aslında eşim buğün gitmemizi telikeli buluyordu ama ben çok israr edince gittik. fakat bu sefer çok dalamadım, göbek biraz ağır gelmeye başladı

canım, tebrikler. ikinizede sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum. ne güzel sen şimdi kızınıda gördün, biz hala kızımız ultrasyondan görüyoruz. o da sagolsun pekde kendini göstermiyor. ama zaten az bir şey kaldı...

sülesiii, canım, senin bebeğinde umarım sabırsız çıkıp 38den önce doğurmaya kalkışmaz. gerçe, bizim şu anki haftalar artık tehlikesiz ama insan herşey tam dertsiz olsun istiyor..

Malum yarın iş var. Ben yatar... Herkese iyi geceler. Yarın doğum yapacak tüm arkadaşlar, hippy34 hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.

arkadaslar doğum yapan ooldumu 2gundur gıremedım gecmısı okumay calsyrm sımdıde.bebegını kucagına alan yenı anneler hayırlı ugurlu ömürlu olsun bebeklerı.yarın doğuma gıdecek arkdslar vardı onlarada ALLAH kolaylık ve sağlık versın mis kokulu bebeklerıne sorunsuz sekılde kavusmaları dıleğiyle....

Selam annecikler )Bugün hep evdey dik bir ara market bide bir arkadasa kahveye gittik Bisey anlaticam ben kendimi haklı görüyorum hemde sonuna kadar ama sizde objektif fikrinizi yazın lütfen Şimdi bende gebelik şekeri var 12.haftamdan beri diyet hap sonrada insuliin kullanmaya başladım babamda seker hastası meyve yerken bile düşüne düşüne yiyorum beyaz ekmek ve beyaz un mamulleri tatlı türleri karpuz kavun üzüm gibi daha tatlimgidalar dondurma vs yasak tabii kineyse ben 4 aylık gebeyken annem geldi yanima o donem yazmıştım buraya tavırları bana tutumu vs yi onları bimdaha yazmicam ama bana demişti ki senin gerginliğin hic tatlı yemiyorsun ondan Dalga gecer gibi Neyse geldi 2-3 haftadrir burda yanımda babamla birlikte Ufff gene gerdi beni direk olayı anlatiim bugün haftalardir konuşulan kısır yapacak 4 kez yapiimi diye sordu en sonunda B'nde yap sorma dedim neyse kiz kardesimin boynu tutulmuş her hareketi kisitli bugün bende gebe zaten annem kisira başladı yapma bizde sakıncanız bı ara mutfağa geçtim yrdm ediim diye ne goriim annem yemek kasığını bal kavanozuna daldirmi yokluk attı kısır in icine katti balıyorum sen dedimhiiic diyo dedim bilmiyorum heralde ama sekerim var moldan bisey olmaz kasiginn ucuyla koydum dedi ama nasıl kızdırdı beni sonra gittim yanından bindaha geldim dedim niye koyuyorsun ilk defa sende görüyorum eve bende seker var aaa çıkarılın o zaman dedi çıkar dedim ve çıkarmadı tabii Bende acayip sinirlendim diyorumki ben rahat rahat karpuz yiyemiiyorum sen bal koyuyorrsun beyaz ekmek yerken 50 kere düşünüyorum dedim yemem sen ye sonra gittim corba ictim o esnada yemek hazir oldu kısır yani Temiyceem dedimm âma esim uzatma olur boyle düşünmemiş falan dedi Bank'da idare et unutmuş senin şekerin olduğunu diyor ama annem ne dese biseey olmaz onun icindeki sarimsak eksi falan onu dengeler kasığın ucuyla koydum ... Artık dedim kızım sus muhatap olma ama fittirdimm resmen nasıl bir cehalettir yaa kabullenemiyorum hala kastı var sanki kayınvalidem yapsa kaynana der geçersin ama annen yaa ( icime işledi artık bu kadının bu tavırları cok üzüyor beni güya yardım amacıyla geldi ama sınır stres yapıyor bana mikrodalgayi 3-4 kez öğrettik calistiramadi dün çalıştırmış nasıl becerdiyse yemeklerin ustune koyduğum kapağı eritmiş ama yemenide isitamamais bide diyokimkapak hafif eridi bende şaşırdım mikrodalgaya özel üretilmiş kapak nasıl eriri ?? Offfff bu ay sonuna kadarda burda dahaaa allahimmsen bana sabır guc kuvvet dayanma Sabri verrr ((

nasıl erımıs gercekten o kapak mumkun bısey degıl bılıyorum bende.tabı yapcak bsy yok budurumada sen dusuncelerınde haklısın bırde bız hassas olyrz hamılelıkte annede bunu dusunse olacakmış.cnm bnm amann stres yapma desekte yapacaksın elınde deıl goz goruyor nasıl stres olmayasın bırde ınsanı gozune battımı onunede gecemezsn.hanı seker demıssın ya gecmıs olsn cnm bılıyorsndr belkı ama bn yınede soylıyım lımon ve soğanın(çiğ) şeker oranı ck fazlaymıs yanı lımon yemek falan sekerı yukseltrmıs bır bakıp ıncelersın sıtelerden.anneler buyukler hep aynı onlar bzm yaptgmızı bz onlarn yaptgnı begenmeyz oda kesın demıstırkı ay ne pimpiriksın kızım.bısı olmaz olmaz demıs mesela.bak sınır stres senın durumunu tetıkler.ne dıyeyım anne olunca ınsan bısı dıyemıo kaynvalıden olsaydı ınan su halının 2katı olurdun sen kayınvalıde yapsa bukdr dokunmaz dıorsn ama annen oldg ıcın bıyanın hafıfletıo sınırını bıde kayınvldn oldgn dusun gıcık olyrsn bu nefrete donusmeye baslıcak korkusu olyr tavır alyrsn yanı yumusayamıyorsun(bn son zamanlarda boyleyım)dun ılk kz eşime aılesıyle ılgl patladımm

ayy canım kıyamam ya bi kısır yiycekmişsin işkence olmuş. ilk defa duyuyorum kısıra bal konulduğunu bu arada .. ya kendi annelerimiz de olsa insanlar bi tuhaf, idare edip geçicez başka yolu yok.. şurda doğuma ne kalmış boşver.. beni de ablam aradı yapcak bişey var mı diye.. var bisürrü şey.. ama oruç tutcak iftar, sahur bana daha zor. şükür eşim anlayışlı tost, köfte vs..idare edip gidiyoruz.. kafam rahat en azından gelme gerek yok dedim...direk doğuma çağırdım valla..
buarada şeker bende sınırda çıkmıştı.. ben de çok dikkat ediyorum yediklerime. haklısın tepkinde.. ama canını çok sıkma bu daha zarar bize..

efsun hocam yaa son zamanlarda canınız burnunuzda zaten bu tür şeyler hissetmeniz normal bence.her yapılan sinir ediyo dimi bana da oluyor aynısı.bugün annemler kahvaltıya geldi eşim diyor ki ya kadına ne kadar ters davrandın.4-5 kez terslemişim farketmeden...ama çok takmayın..onlar anlayış gösteriyordur bize.bu sıcaklarda iki can taşıyoruz.
yaa hem unutmuştur anneniz,lezzeti de iyi olsun istemiştir kasti yapmaz zaten.

Cqnim cok gecmis olsun ama maalesef dayanmaktan baska cerende yok gibi dis basursa ilik suya oturma falan iii gelir Fotolarida merak ediyorum :)) odanizda cok guzel olmus :)) hayui olsun )
kızlar dün gece hastanede yattım doğum erken diye durdurdular 2 cm açılma varmış sürekli yatmam gerekmiş şimdilik böyle dua edin bana 38 e varayım
İnsallah canim azmedersen degil 38 40 i bile gorursun yani :))

kızlar çok yorucu bi gündü benim için
yemeğe misafirim vardı,eşimin ailesi.............
bu sıcakta zor oldu
kayınvalidem sofrayı toplamaya yardım etti sadece
hazır yemeğe geldiler
bide klimalı yerde yemek yensin diye taa mutfaktan yemekleri koy getir götür
bugün doğurmazsam iyidir yani
öyle ağırlaştım ki artık
kendimi babaanneler gibi hissediyorum

Yaa kizlaar sagolun yaziptw rahatliyor insan Asilnsorun hatasini kabul etmeyisi hala yemekten sonra bana diyoki bisey olmaz sekerimi her ogun olcuyorum sabah yarim dilim karpuz yedim canim istedi iki gundur sofrada bende az az tadiyordm bgun yedim seker firladi tabii 166 cikti sonra bidaha olctum127 neyse kisir faciasi sirf ayip olmasin diye 1 yemek kasigi yedim bide corba icmistim sekerim 136 cikti 140 i gecmesi benim icin iyi degil bu arada herkes diyorki sinirda annem ne dese sabahki karpuzdan diyor Bilmiyorum yaaa annem olmasa art niyet ariycam da bildigi hu deyip cikiyorum o kadar icime isledi ki kac kez anlatmaya calistim sekerin bebgime zarar verecegini bende ilerde kalici olabilecegini ben 9 ayimi bu sekilde tek basima dikkat ederek diyetle insulinle seker olcerek (ki heryerim delik delik oldu ) kendimi yapayalniz hissederrk gecirmisim arkadaslarim annemden cok dusunmus beni kabul edemiyirun yaa Benim icin bu kadar muhim biseyi takmamasi onem vermemesi cok sinirlendim ki kizginim hala allahim sen bana yardim etde su dogumum bi faciayla sonlanmasin aylardir dualarim insallah normal dogum olur diye birinin eline kaldigimindusunsenize heleki annemin yemek yapmayi sevmiyormus 35 yillik evhanimisin cocuklarin var hala neye israrla yemek yapmay sevmiyorumndio anlamadimn tk beklentimde yemekti yani benim 2 haftada patladi zaten

esin yardim etmedimi sana ?Amaaan canim yaaa kaynana de gec iste artk senin haftanda misafirlikmi olumus

sonuna kadar haklısın sanki benim annemi anlatıyosun.. demekki insanlar yaşlanınca böyle oluyolar.. benimkilerde gitsin diye dört gözle baktım valla.. bende de şeker var annem durup durup kızım bal ye pekmez ye kan yapar diyo anne bende şeker var diyom yine unutuyomu ne bu sefer canın çeker karpuz ye diyo falan filan.. babam desen onda da şeker var ama şekerini tınlamıyo hiç ve benim bu kadar dikkat etmemi abartı karşılıyolar.. gerçi herkez abartı karşılıyo.. dün görümcemlere gittik ev baya kalabalıktı ayıptır söylemesi dişime göre sadece kısır vardı ki onu da ben söyledimde yapmış onun dışındakilerin hepsi bana yasak.. sadece kısır yedim tek çeşit olunca biraz fazla yedim sabah kahvaltıda beyaz ekmek yedim mecburiyetten eve geldim şekerimi bir ölçtüm 175 olmuş ilk defa moralim bozuldu canım sıkıldı ama ne fayda.. bende internette evde hamileler için yapabilecekleri egzersizleri araştırıyodum yürüyüş bu sıcakta olmuyor bişeyler yapmam lazım.. bide sana şunu sorucam insülün kullanmaya başlayalı tokluk şekerin kaç çıkıyor? bu bir hafta egzersize rağmen 120nin altına düşmezse insülüne başlayacakmış doktor.. benim genelde 140ın altında çıkıyor çokmu kötü bilmiyorum??

aaaaaaaaa ben soğan hastasıyım şekeri yükseltiyomuymuş?? ayyy bunu öğretdiğim iyi olduuu..

cnm evet haklısın ama anne işte bişi diyemezsinki...
ama belki gerçektende unutmuş dalgınlığına gelmişte olabilir...
annen sonuçta kızsanda sinirlernsende 1 hafta 1 ay göremeyince insan nasıl özlüyor
ben annem konusunda çok şanslıyım şükğrler olsun dün geldi yapılacak şeylerimi istediğim doğrultuda yaptı
soğan midemi yakıyo diye salatamı özel yapar soğansız...
çok sevdiğim yemeği söylemiyim şimdi evim yeni temizlendi batırmıyım diye kendi evinde yapıp getirmiş...
Allah bin kez razı olsun
sende sitem etme elbet güzel yanları daha çoktur şuan herşeye alındığımız için batıyodur sana,morelini bozma..

ayy kızlar boşverelim herkesi.. biz kendimizi biliyoruz. yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişiz millet ne derse desin içimiz nası rahat ediyosa ööle yapcaz, onu yiycez kusura bakmasın kimse..

uykum hiç yok ama deneyeyim.. yrn 37. hafta raporumu alıcam.. hadi opuldunuz hepiniz... iyi geceler

Aynindurum yaa benimde babada var ama sallamiyor o buraya geldiklerinden beri 2 haftadir bana uymak zorunda kaliyolar babamin ayak goz hep yipranmis vaziyette halada sakinmadan yer icer napiimndiyorum artik okadar konustum anlattim arastirdim drlara goturdum yook yanii Annemde sallamiyo hic kimseyi sekermis falan gec bunlari amaan anlqtsam daha neler cikarda kendimi desmek istemiyorum hic ben yavruma cok uzuluyorum asil benim seker yukseldikce oda insulin salgilayip benim sekerimi dusurmeye calisiyir buda sureklilik gosterdiginde yuksek insulin salgilamaya alisip dogdugunda sker dusuklugu yasayip koma durumu veya dogustan seker hastasi olma ihtimali gibi seylwr yasanabiliyor ;( annemin beni takmamasi degilde yavruma zarar geleceine inanmasi bunu hernanlattigimda amaan abarttin gibi bakisi beni yikiyor ;(((Sekerm olcumunde canim yemege basladiktan 1 saat sonra olcumun 140 in altinda 2 saat sonraki olcumunde 120 nin altinda olmalinyani 8 de yemege basladin 1 saat sonra yani 9 da olctun 140 altinda ise sorun yok140 tan yuksekse bol su ic ve 15-20 dk egzersiz yuruyus falan olmadi evde is yap ve 2. Saati yani saat 10 da bidaha olc 120 nin altindaysa sorun yok demketir yuksekse dr la gorusmelisin hap insulin vs kullanirsin ki insulin zararli diil bilgin olsun :)Ayy insallah iz birakmaz bizlerde ve bebklerimizde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…