2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar...
Doğum yapan arkadaşlar allah analı babalı büyütsün inşallah

bir yandan oğluşum doğsa diyorum. bir yandan da bu sıcaklardan ne kadar uzak kalsa o kadar iyi diyorum. sonuçta ben klimayla idare edebiliyorum:)
ben de oğluşum bana benzesin istiyorum eşim de öyle istiyor. eşim esmer ben sarışın mavi gözlüyüm. pamuk gibi maviş ol oğluşum diyoruz

:) annemin dedigi dogru demek ki ne kadar cirkin olursa olsun insana yavrusu dünya güzeli görünürmüs :) ama cikar cikmaz degilde üzerindekilerini biraz silip kucagima verseler fena olmaz diye de düsünmeden edemiyorum :) ama o an gelince kucagima almak icin can atarim herhalde yaaa :)

offf valla hep diyorum allah trdeki kizlara güc kuvvet versin. burda gündüz 15 derece gece belki 10 falandir düsün ne kadar serin ama yine de sicak basiyo.
benimki hiiiic kalkmiyo valla :) rahatini bile bozmuyo :)

Bende acaba üzerini temizleseler mi diye düşünüyorum ama sonra diyorum ki o bebek kadar korkacak ki ilk dışarı çıktığında tek tanıdığı şey benim, o yüzden ne kadar çabuk bana verirlerse o kadar çabuk rahatlar... O yüzden hemen versinler diyorum...

arkadaşım da şimdi bebekleri seviyorsun ya, kendi bebeğn olduktan sonra gözün kendi bebeğinden başkasını görmeyecek diyor :) Geçen Çağla Şikel'in bir söylemini okumuştum, oğlu için ben aşkı şimdi tadıyorum gibi bir şeydi :) O kadar büyük bir sevgi demek ki...

:) offff hayrlisiyla bi dogsalar. son zamanalrda o kadar cok düsünür oldum ki... kendimi cok stresli hissediyorum.

bu arada babamiz ancak kalkabildi :) simdi cikalim ugrariz gene

kızlarımızın doğum günleri aynı hayırlı olsun kilolarıda aynı bizimkini boyu 52 cm. saat 9:15te doğdu.Allah sağlık versin kızlarımıza inşalllah...

Herkese merhaba,

Doğum tarihleri belli olanlar çok şanslı. Normal doğumun en kötü yanı herhalde hiçbir şey bilmeden beklemek. Benim için vakit erken gibi ama iki gündür çok sancılanıyorum. Adet sancısı gibi ve belime vuruyor. Bugün uykudan sancıyla uyandım. Yalnız 10-15 dakika sürüyor. O yüzden rahatım. Doğum sancısı birkaç saniye sürüyor diye duymuştum. Umarım yanlış hatırlamıyorumdur.

ayy cidden yaa bak hamilelik problemleri bitti simdi bebislerin kaka problemlerini konusuyoruz. isallah bizde bebisimizi alirizda kucagimizada saglikla. yaa dusunuyorum seni ne tatli geliyordur simdi durmadan izliyorsunuzdur. sali gunu gelicek bizimkide isallah cunku normal dogum baslatiolar dahada uzun surebilir. bana hala cok uzak geliyor cok heyecanliyim. dusunemiorum nasil kucagima alicam. ilk gorunce ne hissettin??

hehhehehehehe ne enteresan dimi. bize benzesin istiyoruz:)) gerci esimde sana benzesin diyor ama ben erkek bebekte olsa bana benzesin istiyorum:)) benim kuzenlerim falan hep cok guzeller onlar gibi olsun diyorum. ayy ne benciliz:)

bence hic ole dusunmessin. ben yeni dogan bebekleri gordum hastanede gittigimde. cok tatlilar. bi firin gibi biseye koyuyolar rengi normale donunce 2 saat sora sana veriolarmis. hehe cok komigime gitmisti bu firin meselesi. usumesinler diye isitiolarmis.

bu arada nasil 15 derece yaa kis gibi. ben orda olsam usurum o zaman. ben napiyim burasi trdende sicak. 40 derece bazen dahada fazla. o kadar usuyen bi insanim daraliorum sicaktan klima acik. sorada klimadan usuyorum. off off

bende normal dogurucam ama tarihi biliorum. normal dogumu yapay yolla baslaticaklar. oda cok stressli bisey. simdi ne zaman agri gelicek edicek biliosun off off

venus43,yigitefe,nazsem,geremy gözünüz aydın kızlar inş hersey yolunda gıder sizler ve bebişleriniz için allah analı babalı buyutmeyıi nasıp etsin masallah bebişlerinize

venus43 yigitefe nazsem geremy
kızlar gözünüzaydın bebişlerinizi almışsınız kucaklarınıza ne güzel...
hippy cnm sende yarın bebişine kavuşuyosun ne gzel heyecan vardır şimdi sende
hadi güzel hbrlerini bekliyo olacağız...

ya göğüs ucu büyük de olsa acaba göğüs koruyucu uçlardan almak mı lazım acaba çünkü yanlış yeri emerse yara oluyormuş hemen...

sadece göğüs ucunu vermemeliymişiz etrafındaki kahverengi kısmında birazını çocuk almalıymışki yara olmasın die okumuştum

canım hayırlı olsun tebrik ederim. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin

sağolun kızlar iyi dilekleriniz için allah kurtarsın sizleride çok çok güzel bir duygu

sadece göğüs ucunu vermemeliymişiz etrafındaki kahverengi kısmında birazını çocuk almalıymışki yara olmasın die okumuştum

yara olmasın diye değil o kahverengi kısımda 4-5 tane sinüs varmış onun arkasnda da kaslar eğer stresli olursan kas sinüsleri desteklemiyor ve süt gelmiyormuş. Zaten uç kısmında süt yokmuş o iletim görevi görüyor biberon başlığı mantığı...Bize seminerde anlatılmıştı. Anlatan dr demiştiki kahverengi kısmı sokabildiğiniz kadar çocuğun ağzına sokun ki sütü çekebilsin. Süt arttırıcıların hikaye olduğunu da anlattı sadece anneyi psikolojik olarak rahatlatıyormuş ve buna bağlı olarak yani kafan rahatlayınca stres kalmayınca süt de geliyormuş. Kısacası no panik no stres her şey bebeler iiçin

Kızlar selam,

3 gündür giremedim nete umarım tüm doğumlar sağlıkla gerçekleşmiştir. Hepinizin ve bebişlerinizin iyi olduğunu umuyorum.

Kızlar cuma sabahtan beri çok kötüyüm. Biranda hemoroid çıktı. Felaket canım yanıyor. Cuma günü birde dr. muayenem vardı. Neyes dr. um fitil verdi hemoroid için ama yok yani ben hayatım boyunca kullanamadım fitili hala da kullanamıyorum. Buarada muayenemiz iyi geçti. 35+ 3 de oğlum 2935 g olmuş FL değerine göre boyu 49,4 cm. Dr. bundan sonra kilo ölçümü almayacağım 2500 ü geçmiş olması yeterli dedi. Çatı kontrolü de yapmayacakmış. Fiziki durumun vs. normale uygun risk oluşturacak birşey görmüyorum, çatı muayenesini mantıklı bulmuyorum dedi. Açıkçası çok mutlu oldum. Yani cuma hemoroidden dolayı çıok ağrım olmayınca oğluşumda sağlıklı olunca iyiydim ama cumartesi sabah hemoroidden iltihap falan gelince acaba başka birşey mi diye gastroenteroloğa gittim, parmağı yedim. Başka birşey değilmiş. Dr. umun verdiği fitilin kremini verdi. Kendini zorlamana gerek yok ama doğumdan sonra ancak geçer dedi. Şuan ara ara kanamaya devam ediyor (( Geceleri bölük pörçük olan uykum şimdi acıyla da bölünüyor. Dün 13:00 e kadar çalışıp eve geldim ve oğlumun odasını hazırlamaya başladım. Sıcakta kan ter içinde kaldım.İlk önce neyi nereye yerleştireceğimi şaşırdım sinir krizi geçirip eşime sardırdım. O sırada bacağımdan sıvılar akıyordu, lavaboya bir gittim günlük pedim ve iç çamaşırım sırılsıklam. Eyvah suyum geldi dedim ve hemen dr. umu aradım. hemen muayenehaneye gel dedi. Gittim. Bir de orada parmak yedim. Meğer yanlış alarmmış. Akıntım biraz fazla gelmiş, bacağımdan akanlar şise terden başka birşey değilmiş. Yani anlayacağınız dün benim parmak yeme günümdü. Sonra eve gelip oda düzenlemeye devam ettim. Ajkşam 8 de artık canım çıkmış vaziyette bitti oda hazırlıkları. Gerçi çok da istediğim gibi olmadı ama neyse artık. Bir ara resim çeker eklerim. Bugün sabah eşim deniz kenarına kahvaltıya götürdü bizi. O sırada arkadaşlar aradı onlar da geldi. İçlerinden bir tanesi fotoğrafla uğraşıyor. Fotoğraflarımı çekti. Çok şirin oldu. Yarın eşim gidip fotoları alacak...

Şimdi hastane çantamı hazırlamaya gidiyorum akşama tekrar uğrarım.

Öptüm hepinizi.....

kızlar dün gece hastanede yattım doğum erken diye durdurdular 2 cm açılma varmış sürekli yatmam gerekmiş şimdilik böyle dua edin bana 38 e varayım

yafrunun iyi olmasına sevindim annesi...o hemoroid denen şey çok illet bişidir...bende de başlangıcı olmuştu ama hamilelikten çoook önce...ne parmaklar yemiştim...ne sıkıntı yaşadığını tahmin edebiliyorummm...geçmiş olsun canım...dikkat etmen gereken bişi bi de kayboldu sanıyorsun dönem dönem coşuoooo!!!
fotolarını da çoook merak ettim bakkkkk...gerçi yarın hastanede olacağım...kısmetse doğum sonrası görürüm herhal ...

:) insallah istedigimiz gibi olur o zaman :))) ya burda ben hic öyle bisey görmedim zaten dogum yapicagim hastaneye gittigimde dogumdan sonra bebek anne ve babayla 2 saat dogumhanede kaliyo dediler. ne nasil olucak yasayip görücez artik. evet burda nerdeyse 2 haftadir hem soguk hemde yagmurlu bi hava var ama ben bu havada bile geceleri su gibi kalkiyorum. size allah kolaylik versin valla 25 bile beni mahvediyo burda azten daha da sütüne ciktigini görmedim :)))

canim gecmis olsun. gecen bende de cikar gibi olmustu bu illet azicik bi kabariklik vardi ama doktora gitmeye cesaret edemedim ben. normal dogumda umarim cikmaz diyorum. sende ilaclari kullanmaya calis her ne kadar zor olsa da :) bende bu yerlestirmeleri bi türlü bitiremedim. sigdiramiyorum aldiklarimi bi yerlere.

kızlar dün gece hastanede yattım doğum erken diye durdurdular 2 cm açılma varmış sürekli yatmam gerekmiş şimdilik böyle dua edin bana 38 e varayım

canim bende haber cikmasaydi seni aricaktim. acilman baslamis demek ki... ama dogum neden erken diyolar anlamadim bana doktorum bundan sonra dogum olabilir artik tehlike yok dedi daha gecen hafta ki seninle günlerimiz ayni. neyse canim herseyin hayirlisi. bol bol dinlen.

canım bebeğinin de senin de iyi olmana sevindim. hemoroid 6. ayımda çıkmıştı yazmıştım canım bana da krem ve şurup vermişti doktor pamuğa zeytinyağı koyup gece oraya koymak iyi geliyor canım. çok geçmiş olsun benim bezelerim hala duruyor umnarım doğumdan sonra geçer

canım aman yat dinlen ama stres de yapma yine baya ilerlemişsin rabbim korusun

ne ilacı verdiler gelişimci benimkinde de var aynı dert doktorada gitmedik daha nedense benim bu 2.sezeryan çok zor oldu hala ağrılarım çok ve şöyle dimdik bile yürüyemiyorum biraz daha zaman geçsin ozaman götürücem doktorayalnız yarın topuk kanı var sanırım onuda ebe gelip alıcak

canım ilk görünce narkozun halen etkisi vardı ama tabi olayların farkındaydım...ilk göğsüme doğru yatırdılar..ağladım öptüm sonra emzirdim..çok güzel bir duygu ama ayık olsam daha iyi olcaktı...sen uyanık olacağın için herşeyi daha güzel farkediceksin...

canım geçmiş olsun dularım seninle....bol bol dinlen...

canım bende topuk kanı için gittiğimde dr. farketti karnının şiş olduğunu ilacın adı metsil....dr. banada ağrı olmasın diye minoset verdi....geçmiş olsun canım....

Canım dualarım seninle, inşallah 38 e kadar idare edersin. İlaç falan mı verdiler?

Saol canım. Doktor doğumdan sonra geçerf dedi. Benim korkum doğumda sorun yaratması. Offf yarındı değil mi doğum?!! Canım hayırlı doğumlar olsun. İnşallah sağlıkla kavuşursun yavruna. Bizden birilerinşin numarası var mı sende? Haber alabiliriz...

O ızdırabı çekmektense doktora gitmeyi tercih ederim. Belki bir çare olur diye ama malesef doğum sonrasına kadar çekecekmişim. Birde ben de normal istiyorum doktorumda öncelikle normal deneyeceğiz dedi. umarım daha kötü olmaz doğumda... Yaaa ya ben fazla birşey almamışım yada yaptırdığım dolap büyük geldi bir sürü yer kaldı dolapta. ( sanırım ben bebeğe fazla giysi almamışım.. :S )

Saol canım... ya bugün eşim de söyledi zeytinyağı koyalım diye ama çok sallamamıştım. Şimdi denemiş birinden duyunca iyi oldu. denerim. Ya buarada senin ki de kanıyor mu? Gerçi kanadığı zaman ağrısı daha az oluyor ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…