2010 sonu 2011 ilk aylarında ikizlerine kavuşacak anne adayları

nergis maşallah bebişlerine, 30 haftaya kadar nasıl çalıştın, ben şimdi bile sıkıntı çekmeye başladım, belki 25. haftada doktorum rapor verecek, bakalım.benneyaptımki

yok canım çalışmadım.Okullar tatildi zaten, bir eylülde seminerler başlayıncada gitmedim hep rapor aldum.Dünde doktorum doğum iznine ayırdı daha raporda almama gerek kalmadı böylece.
Aklınızda bulunsun ikiz hamileliklerde 29.haftada doğum iznine ayrılınabiliyor.Doktor onay verirse tabiii

Canım ben de senin haftalarında hafif hafif,ara ara hissederdim.Endişelenirdim bir de.Ama 20 . haftadan sonra tekmelere hazırlıklı ol.
Şimdi de fazla hareket etmiyorlar,yerleri daraldı çünkü,tekme değilde,kayma gibi hareketleri oluyor

Maşallah canım bebişlereben de 2 haftada bir gidiyorum doktora geçen kontrolden bu yana..Ben de 2 gün önce oldum iğnelerimi sabah akşam 2 şer tane

kızlar merhaba ( 2 günün içinde öyle çok şey değişti ki sanırım yarın doğuma giriyorum (

salı günü 89 kiloyken çarşamba 93-94 kilo gelmeye başladım.. dinlendiğim halde ayaklarım bacaklarım göbeğim ve ellerimdeki şişlik geçmediği gibi yüzüm de şişmeye başladı.. tabi tansiyon da yükseldi.. korkuyla doktoru aradım sabah tahliller yapıldı.. trombositlerim artmış vücudun artık şişliği kaldıramıyor dedi.. tansiyonum 13-7 14-8den aşağı inmedi (günde 8 nidilata rağmen) ve sancılarla kasık ağrısı da öyle şiddetlendi ki tekerlekli sandalye ile taşıdılar bugün.. yürüyemiyorum (

bebekler daha çok küçük, doktorum yine de daha faazla bekletip riske atmak istemiyor.. preklemsi durumunda tek çarenin doğum olduğunu söyledi.. sabah aç karnına doğum yapacağım hastaneye çağırdı.. son kez kanımdaki ve idrarımdaki değerlere bakacağını ve büyük ihtimal doğumu gerçekleştireceğini söyledi... şuan başım çatlıyor... ağrı kesici aldım.. benim vücut bu kadar dedi artık.. ama çok korkuyorum nasıl olacak.. bebeklerim sağlıklı mı küveze girer mi ((
o kadar da hareketli ki davşanlarım.. ben daha hazır değilim ( ekşmde doğacaklarına öyle bi alıştırmışım ki kendimi çok korkuyorum.... Allahım bi mucize gönderip şu ödemi alsa tansiyonum düşse ve baş ağrım geçser.. sancılarım dayanılrı boyuta düşse ((
ama hayal, kızlar ben büyük ihtinmal yarın doğurcam.. dua edin olur mu ?
hepinizi öpüyorum ((

morgenrot geçmiş olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah kalbini ferah tut 33 haftayı doldurmuşsun, benim doktorum 32. haftayı atlatmak önemliydi atlattık dedi bak sende atlatmışsın inşallah hemen kucağına alırsın.
Benim bebeklerimde büyümüş artık salı günü biri 2100 diğeri 2270 gr çıktılar. Bakalım ne zaman gelecekler doktoruma göre sorun yok 13 Ekimde doğuma kadar dururlar diyor ama bence daha erken olurlar.

Morgenrot çok geçmiş olsun. Allah'ın izniyle inşallah bebeklerini sağlıkla kucağına alırsın. inşallah küvözede gerek kalmaz. Dualarım seninle .

Sağol canım ,iğnenin yan etkişi oldumu sende.

Canım allahın izniyle sağlıcakla alıcaksın bebişlerini hiç korkma.Kilolarıda güzel bebişlerinin.Hayırlı doğumlar şimdiden

Arkadaşlar niye herkes iğne oluyor bizim doktorumuz bu iğneyi erken doğum ihtimali varsa ancak yapıyor eğer herşey yolundaysa gereksiz diye okumuştum bende gebelik sitesinden. Yani yapılması sadece risk varsa iyiymiş yoksa hasta olmayan kişiye ilaç vermek gibi. Ama birçok arkadaş iğne olduğunu yazıyor. Bende merak ettim doğrusu.

Yaa aslında bende vurulmak istemedim, ama doktorum ne olur ne olmaz diye vuralım dedi.Erken doğum tehdidimde yok şimdilik.

Erken doğum ihtimalin oladığına sevindim. Bende erken doğumdan çok korkuyordum aşılama ile hamile kaldığımdan çok pimpirikliyim aynı zamanda rahim dikilmelimi diye bile sordum doktoruma. Bunu da doktoruma soracaktım ne zaman yapacaksınız diye. İnternette bu konuda yazıları okuyunca ve hastanede erken doğum rahatsızlığıyla yatan hamilelere bu rahatsızlık başladığında iğne yapıldığını ve 48 ssat bekleme imkanı sağlandığını görünce doktoruma sormaktan vazgeçtim. Allaha şükür 35. haftaya girdik 36. haftayıda bitirince akciğer problemi riski ortadan kalkıyormuş zaten. inşallah sorun yaşamadan atlatırız hepimiz.

Morgenrot canım endişelenme, inşallah bebişlerin sağlıkla dünyaya gelecek annesi, yüzdün yüzdün sonuna geldin, dualarımız seninle, sağlıkla gel aramıza inşallah.:Saruboceq:

vuslat benim doktor öyle mutad yapılan bir şey değil o iğne, gerekmedikçe vurmayız, herşey yolunda giderse gerek yok dedi, bi de benim doktor gerekmedikçe ne ilaç ne vitamin kullandırmıyor, doğum için de normal diyor iyi mi:sinifsinif:

Merhaba kızlar,nasılsınız.Morgenrotcum canım benim çok üzüldüm ama eminim herşey güzel olacak.Görümcemde preeklemsi yüzünden erken doğum yapmıştı.Suan 4 yaşında sağlıklı oğlu var.Ayrıca sen direndikce preeklemsi bebeklerini beslemeni engelliyor ve bebeklerin kilosu artacağına azalmaya başlıyor.Zaten bebeklerin bunca stres altında kendi akciğerlerini çok daha hızlı geliştirmeye başlıyorlar o da Allahın bir hikmeti.Onlar çıkacaklarının farkındalar canım son hazırlıklarını tamamlamışlardir bile hiç üzülme.Bence hayırlısı neyse o olsun çünkü preklemsi sadece bebekler için değil anne için de büyük bir risk .Bence senin sağlığında önemli.İnşallah mutlu haberlerini alıp hep beraber sevineceğiz.Herşey gönlünce olsun.....

MRB ANJELİC:benim doktorum da seninki gibi.ciğer geliştiricileri risk görmeden yapmayı anlamsız buluyor.ayrıca ilaç alımını illlaki zorlamıyor.belli aralıklarla rahim uzunluğu ölçüyor her zaman obsesif davranmıyor.çok rahat ve geniş davranıyor.başta endişeleniyordum şimdi düşününce de mantıklı geliyor.düşünsenize eskiden insanlar doktora bile gitmiyormuş ve bilmeden süpriz şeklinde ikiz doğuruyorlarmış.tarlada son dakikaya kadar calışıp akşama doğuma gidiyorlarmış.tek beklerken bide ikincisi gelince şaşırıp kalıyorlarmış.çoğu tek bebek kıyafeti götürdüğünden ne yapacaklarını bilemeyip sarıp bir kumaşa gidiyorlarmış.bu tarz bir çok öyküyü hastalarım anlattılar.bütün bunları düşününce acaba bizler çok mu abartıyoruz diye düşündüm .hatta abartığımız için mi riskleri biz tetikliyoruz acaba.allahın izniyle hepimiz miadında sağlıklı doğuracağız ve biz böyle düşünceğiz ve tüm pozitif enerjiler bizi 37 lere götürecek inşallah.ne dersiniz katılıyor musunuz?

Haklısın Nirsencim, biz ne kadar obsesif davranırsak o kadar stres yaratıp olumsuzlukları davet ediyoruz, doktorlarımızı da biraz biz yönlendiriyoruz ama günümüz koşulları da eskiyle aynı değil, hormonlu yiyecekler, manyetik kirlenme, stres vs. üreme ve hamilelikleri çok etkliyor, köydeki kadınlar bile çok fazla komplikasyonla karşılaşıyor artık, yine de biz tedbirli olalım gerisi Allaha kalmış, inşallah hepimiz 37leri görürüz canım.

Canım Allah yardımcın olsun.Tansiyon senin için de çok riskli.O yüzden hayırlı doğumlar diliyorum..Bebeklerin küvezde kalmazlar umarım,sağlıkla doğarlar:Saruboceq::Saruboceq:
Sağol canım ,iğnenin yan etkişi oldumu sende.
olmadı canım
benim erken doğum riskim yok çok şükür.Ama bu kontrole gittiğimizde doktorum yazdı iğneleri..Demek ki her doktorun yaklaşımı farklı

Merhaba kızlar morgenrot ne yaptı acaba,doğum oldu mu ki çok merak ediyorum inşallah herşey yolundadır.Umarım sizlerde iyisinizdir.Bende nasip kısmet olursa perşembe günü NST ye gireceğim .Dua ederseniz sevinirim inşallah herşey nornal çıkar diye...görüşmek dileğiyle bye.

Arkadaşlar günaydın uzun süredir giremiyordum.Benim pıtırcıklar 20 haftanın içindeler ve şuan her biri 300 gram sizce normal midir?

Nirsencim ben de morgenrotu merak ediyorum, doğum yaptığını düşünüyorum, inşallah kendisi ve bebekleri iyidir:Saruboceq: Canım senin kontrolünde iyi geçecek hayırlısıyla, bizi haberdar et olur mu?

Arkadaşlar günaydın uzun süredir giremiyordum.Benim pıtırcıklar 20 haftanın içindeler ve şuan her biri 300 gram sizce normal midir?

steracım bebeklerinin kilosu gayet iyi, endişe etme, hem iyi olmasa doktor söyler üzülme.

günaydın kızlar...bugün nasılsınız?anjelic sen çalışıyor musun?ben evdeyim işi izine çıkınca çok sıkılırım zannediyordum ama inanın şimdiden sıkılacak vaktim bile olmuyor.çünkü ev düzenlemesini henüz tamamlamadık.kimisi diyor erken daha kimisi geç bile kalmışsınız.haliyle buda endişe oluşturuyor.inşallah planlı sezeryanla miadında gelirlerde işimizi hallederiz.mobilyalarımız geldi hafta sonu çok şükür eşimler kurdular.ancak uyku seti felan henüz almadık.bebek kıyafeti aldık ama sanki gözzüme az geldi.yine kimisi hediye oarak getiren çok olur alma fazla diyor.kimisi ya gelmezse havalarda soğuyor soğukta almaya gitmek zor olur diyor anlayacağınız kafam karışık.neyse annem gelecek izmirden inşallah o öneride bulunur.uyumaktan hiç bişi yapamıyorum yemek yiyip wc gitmek dışında.inşallah anjeliccim dediğin gibi randevumuz iyi geçer.bebişler büyümüşledir inşallah.

Nirsencim ben çalışıyorum canım, sen kaçıncı haftanda ayrıldın izne? Bi de canım bence hediye gelecek diye ihtimaller üzerinden gitme, gelenler ileri yaş hediyeleri de olabiliyor, kış gelecek bebekler bir de çıkamazsın dışarı, idare edecek kıyafetlerine al bence, ben kıyafet işini tamamladım şimdiden, mobilya, araba koltuğu vs. şeyler kaldı, inşallah ekimde onları tamamlıycam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…