2010 sonu 2011 ilk aylarında ikizlerine kavuşacak anne adayları

mrb kızlar günaydınlar nasılsınız?umarım herşey güzeldir.benim boyum 167 kilo 57-8 gibi başladım şuan 68,5-69 um sizce çok mu az kilo almışım?.bebekler 1 hafta önce 1850-2000 kilolardı rahim ağzımı ölçtü 39 çıktı .Sizin rahim ağzınız nasıl çıktı?bugün çok sükür halsizliğim ve ağrılarım yok denecek kadar az.sıcak basmalarım olunca kapıyı pencereyi açtırttırıyordum belkide üşütmüşümdür.hamileliğimin başından beri allejim de var arasıra burnum akıyor ama grip değil çok şükür çünkü geçen yıl tüm aşılarıma yaptırmıştım.evde bütün gün nasıl zaman geçiriyorsunuz ben çok sıkılıyorum bi iş te çok yapamıyorum en fazla zar zor yemek yapabiliyorum.inşallah yakında annem gelecek bebeklere mobilye ısmarladık onu bekliyoruz.anlayacagınız çok işim var daha inşallah bebeklerim miadında gelirler çünkü henüz hazır bile değiliz dua edin kızlar.herşey gönlümüzce olsun...

Günaydın ikiz hamişler, bugün nasılsınız? Kızlar ben dün şeker yüklemesi yaptırdım 50 mg, bi şekerli suyu içmeden kan aldılar bi de sonra, 88 ve 132 çıktı, sizce nasıl değerlerim, henüz doktorumla görüşemedim ama bana iyi gibi geldi.

Morgenrot canım moralini hep yüksek tut, böyle devam tatlım:) Tosunlarına maşallah gerçekten, benimkiler seninkiler gibi kilo alırlar umarım, eylül sonuna az kaldı, hadi hayırlısı.

Nirsencim sen nasılsın? Senin bebişlerin kilosu da çok iyi maşallah, rahim ağzın da haftana göre bence iyi, doktorun iyi diyorsa iyidir zaten, kilona da maşallah diyorum, ben herhelde o haftaya epey almış olurum, şimdiden 6 kilo aldım yaaa

Canım bende 58 kilo ile hamile kaldım şuan 68 kiloyum.Geçen kontrolde bebeklerin kilosu iyiydi, bu hafta bakalım ne çıkacak.Yarın gidicem bakalım.Seninkilerde 2 kg olmuşlar güzel bence.
Rahim ağzı ölçümünü alttan mı ölçtü doktorun?

Amin canım ,inşallah:Saruboceq:

Anjelic değerlerin iyi,şekerin yüksek çıkmamış canım,gözünaydın..

Kilo konusu kişiden kişiye değişir kızlar.Bazıları ilk aylar bulantıdan kilo veriyor mesela..Bende bulantı hiç olmadı..Şu ana dek te toplamda 18 kilo aldım...Ne yapayım,herlkeste aynı olmuyor..Önemli olan bebeklerin kilosu,gelişimi

merhaba kızlar.. nirsencim kilon da bebişlerin kilosu da çok iyi.. ben evde örgü örerek zaman geçiriyorum.. zaman olsa herhalde daha bi triko mağazası kadar örcem :)) yatmak daha zor, kanepeye ayaklarımı uzatıp radyomu açık müzik eşliğinde örgü çok rahatlatıyor :)

anjelik canım şeker yüklemenin sonucu çok iyi bence... kiloyu da dert etme... ben de şuana kadar 18 kilo aldım dilemma gibi hiç bulantı kusma da yaşamadım ama dün facete paylaştım sson halimi gören arkadaşlar senin sadece göbeğin çıkmış bi de ayakların şişmiş diyor.. bu tamamen bünyeyle alakalı.. tansiyon şeker sorunun yoksa ve bebişler de güzel güzel kilo alıyorsa hiiç dert etme canım

nergiscim benim alttan ölçtüğünde 4,2 cm çıktı ve üstelik tam o sırada kasılmam da oldu stresten.. kasılmaya rağmen bu değer çok iyi dedi doktor... alttan ölçme işini ancak benimki gibi ciddi bi durum yaşayınca yapıyorlar.. yoksa bu haftaya kadar hep göbekten ölçtü ultrasonla..

mrb anjelic .şeker yüklemen normal doktorun senden ek tahlil istemiyecektir.sen suanda kaç haftalıksın?

İnşallah istemez, ben şu an 21 hafta 4 günlük oldum hayırlısıyla, benim anne tarafı hep şeker hastası, doktoruma da söyledim o nedenle erken yaptı sanırım. Bu arada doktorumla görüştüm, sınır 135 dedi, bi daha kontrolümde testi tekrarlatacakmış

dilemmacım şeker sınırda dedi doktor, yeniletecek bi dahaki kontrolümdeakannehir
Yaaa ben kilo almaktan korkmuyorum da şimdiden belime ağrı yapmaya başladı, kendimi taşımada güçlük çekmekten korkuyorum.sempatiksalakcinni

anjelik benim doktor 140 ve üzeri gebeler için tehlikeli demişti.. normalde bu testi 26 da yapıyorlardı sanırım emin de değilim şuan
inşallah bi sıkıntı olmaz... sen yine de tatlıya dikkat et normal bile çıksa

Morgenrot canım doktorum 1 ay sonra tekrarlatacak testi, inşallah iyi çıkar. Bu arada benim rahim boyunu bu sefer alttan ölçtü, bi hastası 18 haftalık doğum yapmış, epey pimpirikliydi bu sefer, sıkı sıkı tembihler yaptı bana, sanırım bi dahaki sefere karşı koysam da raporu verecek zorla.

Morgenrotcum internette okuyorum hep sınır 140 diyor, benim doktor 135 dedi, ben tatlı falan da sevmem ki, beslenme tarzım hamur işi, tatlıdan uzak, meyve, sebze, balığa dayalı, ekmeği bile çavdar yerim, doktorum olmazsa diyet veya şeker hapı dedi, neyse sağlık olsun canım, bi dahaki kontrole ne çıkar bakalım. Bu arada bebeişin cicilerini göstersene bize.

anjelic bence birdahakine 100 gr lık ogtt yaptır o çak daha güvenli.50 gr lıkta yanlış çıkma veya yanılma payı çok fazla.nergis cim genelde ideal olan alttan ölçmedir.Korkma bana daha önce de iki kere ölçüm yapıldı sanırım morgenrotta da defalarca bir şey olmadı çok şükür.Alttan ölçerse endişe yapma canım.BÜTÜN ARKADAŞLAR BENİ
RAHATLATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.BENİM DE MORGENROT GİBİ BÜTÜN KİLOLARIM GÖBEĞİMDE.ÇOK ŞÜKÜR EVDE OLDUĞUM SÜRECE ÖDEM OLMUYORUM AMA GEZİP DOLAŞINCA ELİM VE AYAĞIM ŞİŞİYOR SADECE.ANCEK BU HAFTA HEP SOLA YATAYIM DİYE KASINCA SANIRIM BİRAZ KALÇAMI İNCİTTİM YÜRÜYÜNCE AĞRI YAPIYOR.YATIP OTURUNCA BİŞİ YOK ALLAHTAN.

kızlar bebek şekeri doğum için yaptırdınız mı?gelenlere ne ikram etmeyi düşünüyorsunuz?kapı süsü sepet felan aldınız mı veya alacak mısınız?

Günaydın kızlar, nasılsınız? Nirsencim ben henüz yolun başında olduğum için o hazırlıklara başlamdım ama düşünüyorum, sen alınca nereden temin ettiğini yazabilir misin?

Günaydın kızlar.özellikle eşim bu konuda meraklı olduğundan şekerler konusunda arştırmayı o yaptı ve onun hastane çevresiş yoğun oldundan bizim çok almamız gerekiyordu bu nedenle kendimiz yapabilirmiyiz diye düşündük .Sonra uzun çaplı araştırmadan sonra kına ve bebek süs eşyaları satan bir yer tesadüf keşfettik.Bir sürü gönlümüze göre malzeme süs aldık yetmediği yerede izmir kemer altına gidip oradan da aldık.İçine en iyi markalı şeker ve çikolata aldık.
HepsiNİ pembe beyaz olacak şekilde.Ben yaptım eşim silikon tabancayla yapıştırdı.Yapamıyacakmıyız acaba korkusuyla oturduk dizilemizi izlerken birde bakmışız ki hepsini yapıvermişiz.200 tane şekerli çikolata tüllü ve emzikli.60 tane de biboronlu içinde çikolata ve büyük şeker karışımlı.inanır mısınız biz bile zor inandık çok güzel oldular maaşallah.hemde satılanlardan bin kat daha hoş.çünkü satılanlarda malzeme çok az kullanılmıştı oysa biz malzemeden hiç çalmayıp bonkör davranmıştık.Sonrada bir hesaplayalım dedik daha bile ucuza mal etmişiz.yaparken de çok eylendik tavsiye ederim vaktiniz varsa siz de deneyin.internette tarifleri olanlar var.Çoğu kadın süsülerini bile örmüş tabi ben o kadarını yapamadım.oyun gibi bişi çok zevkli.kendinizi yaparken derya baykal gibi hissediyorsunuz.İnşallah bebeklerimiz sağlıklı ve miadında doğarlar ve gelenlerede bunları beğenirler.eşim yapmaktan çok hoşlandı.Hatta esprisine bebek mevlutünde de yapılması gerekiyormuş diye ağzını aradığımda o zaman başka türlülerini yaparız dedi.tabii bebekler bize o zaman izin verirler mi orası tartışılır.Neyse çok sıktım sanırsam inşallah sizlerde güzel şeyler yaparsınız.Herşeye rağmen önce sağlık...

TABİ BÜTÜN BUNLARI SENİN HAFTANDAYKEN YAPTIK CANIM ANJELİCCİM.SUAN WC YE ZOR GİDİYORUM.

Arkadaşlar selamlar herkese,

Oooo doğumları yaklaşan arkadaşlar var, çok heyecanlı, allahım hepimize sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallahh.

Buraya pek yazamasamda sizleri hep okuyorum ve takip ediyorum..

Bu arada bende bebişlerin hareketlerini pek hissedemiyorum, sizce normal mi, ne zaman hissedebilirim, bi kaç kere kıpırdanma hissettim ama emin değilim tabi:1no2:

Sevgiler..

Kızlar bugün doktordaydık, kontrolümüz vardı.Bebişler iyi çok şükür yarım kilo almışlar, biri 1550 diğeri 1530gr olmuş,doktorum kiloları gayet iyi dedi.Ciğer geliştirici iğneyide yazdı ,yann vurunucam.
Herşey iyi gidiyor , hedefimiz 34. hafta dedi.Bundan sonra iki haftada bir kontrole çağırdı.En çokta buna sevindim bebişleri görebileceğim diye.
Ayrıca bugün doğum izninede ayrıldım.Geç bile kaldık daha erken bile ayırabilirdik zaten 40 hafta olmaz tek gebelik gibi dedi. Ama ben zaten raporluydum okula gitmiyordum.Çıkıştada son kalan eksiklerimizi tamamladık dijital ateş ölçer emzik biberon bide portbebe falan aldık.

Şimdilik bu kadar inşallah 34-35-36 ları görürüz.

Nirsenciim biz galiba geç kaldık şeker yapma işi için.Hazır alıcaz artık .

Cidgo bebek hareketleri için tatlı bişey ye 4-5 bardak su iç.Biraz bekle ve uzan, bak nasıl oynuyacaklar annesi.Vücut susuz kalınca çok az hareket ediyorlar.

merhaba nergiscim bebeklerinin iyi olmasına çok sevindim.kilolarıda güzel maşallah.sen kaç haftalıktın sanırım unuttum.doğum tarihi adetine göre ne zamana geliyordu?

kızlar bebek şekeri doğum için yaptırdınız mı?gelenlere ne ikram etmeyi düşünüyorsunuz?kapı süsü sepet felan aldınız mı veya alacak mısınız?

canım ben bebek şekerini kendim yaptım.hasır patik aldım içine lavantasını felan ben koydum.ayrıca netten bi kapı süsü bi şeker sepeti 2 tanede takı yastığı almıştım.benim bbeişler bugün 10.ayına giriyorlar.gelenlere de bebek şekerinden vermiştim 100 adet yapmıştım

Nirsencim ne güzel hazırlamışsın herşeyi, ben şu an çalıştığım için akşamları dinlenmeye bile zor vakit buluyorum, doğum iznine ayrıldığım zaman yapıcam inşallah:hulya:

cigdo canım ben 19 haftamı doldurduğum zaman hissetmeye başladım, doktorum da 20.haftada hissedersin demişti, tam dediği gibi oldu, yakındır hissetmenkaydirigubbakcemile2

nergis maşallah bebişlerine, 30 haftaya kadar nasıl çalıştın, ben şimdi bile sıkıntı çekmeye başladım, belki 25. haftada doktorum rapor verecek, bakalım.benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…