• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 sonu 2011 ilk aylarında ikizlerine kavuşacak anne adayları

Kızlar rahim ağzı nasıl ölçülüyor.Alttan muayene ile mi.Benim henüz ölçmedi doktorum.Ultrasonla bakıyor sanırım..Yarın gideceğim kontrole,bakar mıki? Doğum iznine de ayrılıyorum yarın çok şükür.?

Ya benimde hala ölçülmedi, doktorum hep üsten baktı.İyi diyor bir problem yok.Alttanda ölçmesi gerekmez mi?

merhaba kızlar.. anjelik nirsen... hepinizi ayrı ayrı öpüyorum...

sizlere burdan kötü haber verdikçe yeni hamişşleri korkuttuğumu düşünüyorum ama herkesin başına böyle şeyler gelmiyor.. bunu asla unutmayın.... bakın maaşallah çoğu kişi vakitli ve planlı doğumlara giriyor... ben yüksek riskli gruptayım ondan oluyor bunlar....

kızlar dünkü kontolümü anlatayım.. nstde hiç sancı çıkmadı ve bebek hareketli çok iyiydi... doktorumun yanına girince o da beğendi durumu, ilaçlar işe yarıyor dedi.. günde en fazla 10 sancım oluyor... kasık ağrısı devam ediyor atbi ama yapacak bişey yok...

beni ekimde doğum yapacak hastalerının listesine eklediğini söyledi ancak tam tarih vermedi.. sonra muayeneye geçti.. oğullarım maaşallah gaza basmış 32+2 itibariyle biri 2200 diğeri 2164 gram.. aradaki fark %1,6 olmuş, mükemmel.. tabi ben bunlara sevinirken doktorun yüzü asıldı... çünkü daha ufak olan oğlumun suyu çok azalmış... doktor ekime kalmayabilir en geç bu ay sonua doğabilirler, bir kez daha celestone yapalım dedi.. hemen orda yaptırdı ikinci dozu da bugün vurulcam... benim ufak adamlar her an sürpriz yapabilir ama sanki benim içim rahat gibi... Allahım büyük inşallah sağ salim ve küvezsiz eve gidebiliriz.. başka bi forumda okudum 32. haftada doğurup küveze hiç girmeyen ikiz bebekler var...
inşallah paşalar biraz daha dayanıp 2500 gram olurlar :) olmasa da hayırlısı.. Allahım hem onları hem beni ve tüm gebeleri sağ salim kurtarsın inşallah... doktorum doğuma hazırlan dedi.. son hazırlıkları da yaptık çantalarımızı tamamlamak üzereyiz... anneme eşime acayip bi heyecan sardı.. beni hiiiç sormayın sevinçten ve korkudan delirmek üzereyim :))

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

dilemmmacım benimki tek yumurta ikizi olduğundan yüksek riskli gruptayım bunlar biraz da o yüzden oluyor...

bu arada rahim ağzı iki şekilde ölçülüyor doktorum genelde karından ölçüyor ama sancılarım artınca hastanede yattıığım gün daha emin olmak için alttan ölçtü.. alttan ölçümde uzun ince olan ultrason cihazını canınızı yakmamaya çalışarak sadece ucunu sokarak ölçüyorlar ama müthiş korkmuştum.. sağolsun hemşire ve doktorum beni çok rahatlatmaya çalışmıştı.. hiç bi kanama vs de olmadı ölçümden sonra... doktorunuza güvenin kızlar

hepinizi çook öpüyorum, sevgiler

Canım maşallah bebeklerinin kilosu çok iyi, Eylülün sonuna kadar 2500 olurlar merak etme.Darısı bizlere inşallah.Toplamda kaç kilo aldın canım?
Rahim ağzının üstten ölçüldüğünü bilmiyordum.Bilgilendirdiğin için sağol.

merhaba kızlar.. anjelik nirsen... hepinizi ayrı ayrı öpüyorum...

sizlere burdan kötü haber verdikçe yeni hamişşleri korkuttuğumu düşünüyorum ama herkesin başına böyle şeyler gelmiyor.. bunu asla unutmayın.... bakın maaşallah çoğu kişi vakitli ve planlı doğumlara giriyor... ben yüksek riskli gruptayım ondan oluyor bunlar....

kızlar dünkü kontolümü anlatayım.. nstde hiç sancı çıkmadı ve bebek hareketli çok iyiydi... doktorumun yanına girince o da beğendi durumu, ilaçlar işe yarıyor dedi.. günde en fazla 10 sancım oluyor... kasık ağrısı devam ediyor atbi ama yapacak bişey yok...

beni ekimde doğum yapacak hastalerının listesine eklediğini söyledi ancak tam tarih vermedi.. sonra muayeneye geçti.. oğullarım maaşallah gaza basmış 32+2 itibariyle biri 2200 diğeri 2164 gram.. aradaki fark %1,6 olmuş, mükemmel.. tabi ben bunlara sevinirken doktorun yüzü asıldı... çünkü daha ufak olan oğlumun suyu çok azalmış... doktor ekime kalmayabilir en geç bu ay sonua doğabilirler, bir kez daha celestone yapalım dedi.. hemen orda yaptırdı ikinci dozu da bugün vurulcam... benim ufak adamlar her an sürpriz yapabilir ama sanki benim içim rahat gibi... Allahım büyük inşallah sağ salim ve küvezsiz eve gidebiliriz.. başka bi forumda okudum 32. haftada doğurup küveze hiç girmeyen ikiz bebekler var...
inşallah paşalar biraz daha dayanıp 2500 gram olurlar :) olmasa da hayırlısı.. Allahım hem onları hem beni ve tüm gebeleri sağ salim kurtarsın inşallah... doktorum doğuma hazırlan dedi.. son hazırlıkları da yaptık çantalarımızı tamamlamak üzereyiz... anneme eşime acayip bi heyecan sardı.. beni hiiiç sormayın sevinçten ve korkudan delirmek üzereyim :))

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

dilemmmacım benimki tek yumurta ikizi olduğundan yüksek riskli gruptayım bunlar biraz da o yüzden oluyor...

bu arada rahim ağzı iki şekilde ölçülüyor doktorum genelde karından ölçüyor ama sancılarım artınca hastanede yattıığım gün daha emin olmak için alttan ölçtü.. alttan ölçümde uzun ince olan ultrason cihazını canınızı yakmamaya çalışarak sadece ucunu sokarak ölçüyorlar ama müthiş korkmuştum.. sağolsun hemşire ve doktorum beni çok rahatlatmaya çalışmıştı.. hiç bi kanama vs de olmadı ölçümden sonra... doktorunuza güvenin kızlar

hepinizi çook öpüyorum, sevgiler

Tek yumurta mı diye sordum,çünkü riskleri daha fazlaymış .
Ama sen maşallah büyütmüşsün bebişlerini yine de,maşallah onlara annesi:nazar:
Kiloları çok güzel bence..Allah hayırlı doğumlar versin canım,küvez olayı da hiç olmaz inşallah:Saruboceq:

merhaba ,bişi sormak istiyorum.benim bu hafta arka popo kemiklerim yürürken ağrıyor otururken veya yatarken olmuyor.bu nedenle çok küçük adımlarla yürüyebiliyorum aranızda böyle bişi yaşayan var mı?ayrıca aşırı sıcak basmalarım var sizlerede oluyor mu?bu hafta halsizlikte başladı inan hiç bişi yapasım gelmiyor...

kızlar merhaba geçmişi pek okuyamadım.. ben pek iyi günler geçirmedim halen sıkıntılar devam ediyor... nidilat günde dört defa içtiğim halde sancılar durmadı.. gününü hatırlamıyorum bi pazar günüydü...
gece uyuamadım gündüz de yarım saatte 10 defa hem de şiddetli sancılar oldu.. dayanamadım doktopru aradım acile yönlendirdi... sürekli telefonda irtibatta olarak bana tadavi uyguladılar.. serum ve dil altına 20 dakikada bir nidilat koydular ama sancılar bana mısın demedi.. nefesimi kesecek kadar sıkıntılı acı verici sancılar... 5-6 saat hastanede kaldım sonra o kadar ilaçtan sonra biraz düzeldim.. doktorum da pazar günü olmasına rağmen geldi beni kendisi de muayene etti.. ilk defa alttan muayene oldum rahim ağzımı ölçtü kasılmalara rağmen çok şükür halen yeteli uzunlukta çıktı... ertesi gün de çağırdı hastaneye, yine nst yine sancılar, sonra 3-4 gün sonra yine gittik günde 8 defa nidilat içiyorum halen... kasılmalar sürüyor ama eskisi kadar rahatsızlık vermiyor... nidilat çok içtiğim için ateş basıyor başım çok ağrıyor.. nete girmek bi yana hiç bi şey yapamıyorum... gece 3 satte bir uyanmak uykularımı mahvetti... şuan ama en büyğk sorunum kasık ağrısı.. ben böyle ağrı görmedim...
yarın randevum var.. doktorum istersen yatıralım ama evde daha rahat edersin.. günde 3,5-4 litre su içip, nidilatı aksatmadan ve hiç bir iş yapmadan yatarak geçir vaktini dedi.. şimdi zaten değil iş yürüyemiyorum bile... belki yarın yatırabilir.. bilemiyorum.. bir de tansiyonum yükseliyor bu ara o kadar tansiyon düşüren nidilata rağmen habira idrar tahlili yapılıyor...
ama çok şükür kuzularım iyi aralarındaki kilo farkı devam etse de ciddi boyutta dedğil ve maaşallah çok hareketliler...
yani sözün özü her an sürpriz yapabilirler.. doktorum bayram da bile muayeneye geldi hastaneye, hen an beklediğimizi ancak yoğun bakım olsa da riskli dönemleri atlattığımızı söylüyor... söylüyor da benim kuzularım annesine söz verdiler en azından 10 ekimde doğacaklar :)

inşallah sizler iyisinizdir... sizlere ve bebişlerinize nazar değmesin... benim herşey yolundayken bunları yaşadım... annemin değerini bir kez daha anladım.. çok meşakkatli bir şeymiş Allah hepimizin yardımcısı olsun
hepinizi öpüyorum güzel hammişlerr

Morgenrot canım çok üzüldüm ama atlatmış olmana da çok sevindim, inanyorum ki bebeişlerin küvöze girmeye bile gerek duymayacak, kiloları çok iyi maşallah, biraz daha sık dişini canım, bu ufaklıkların ne yapacağı belli olmuyor, her an hazır olmak gerek demek kikaydirigubbakcemile3 İnşallah ekim 10 u görürsün canım, dualarım seninle.

selam kızlar 30 eylülde alıncak bebeklerim tarihimiz belli oldu...Allahım yardımcımız olsun 37.haftaya girdiğim gün...
Esengül ne kadar az kalmış, hadi hayırlısı, darısı başımıza, fotoları paylaş bizimle olur mu annesi?

merhaba ,bişi sormak istiyorum.benim bu hafta arka popo kemiklerim yürürken ağrıyor otururken veya yatarken olmuyor.bu nedenle çok küçük adımlarla yürüyebiliyorum aranızda böyle bişi yaşayan var mı?ayrıca aşırı sıcak basmalarım var sizlerede oluyor mu?bu hafta halsizlikte başladı inan hiç bişi yapasım gelmiyor...

Nirsencim o ateş basmaları benim özellikle ayaklarımda çok oluyor, eşimle kolonya ve yelpaze yoluyla çift taraflı hallediyıoruzsempatiksalakcinni Bende bir de sağa ve sola yatmaktan mı nedir kalça kemiklerim ağlatacak kadar ağlıyor, sanırım eklemlerin gevşemesinden kaynaklanıyor ama bi daha doktor kontrolümde sorucam.

morgenrot geçmiş olsun canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Esengülüm seninle aynı haftadayız hemen hemen ama benim doktorum bana 13 Ekime gün verdi 37+2 oluyorum o zaman tabi daha önce doğmazsalar. Benimde sezeryan olacak riske girmek istemiyor zaten birinin başı yukarıda. Benim yarın kontrolüm var bakalım durumları nasıl bugüne kadar çok rahat bir hamilelik sayılırdı ama artık çok daha zor yamak kalkmak özellikle yürümek. Benim doktorum devamlı sola yatmamı söyledi sağda damar varmış o tarafa yatınca altta kalıyor ve kan akımını yavaşlatıyormuş ama ne mümkün uyuyunca dönüyorum uyanınca sağa dönüyorum sabah sağdan kalkıyorum size böyle demedimi doktodunuz.

Esengülüm seninle aynı haftadayız hemen hemen ama benim doktorum bana 13 Ekime gün verdi 37+2 oluyorum o zaman tabi daha önce doğmazsalar. Benimde sezeryan olacak riske girmek istemiyor zaten birinin başı yukarıda. Benim yarın kontrolüm var bakalım durumları nasıl bugüne kadar çok rahat bir hamilelik sayılırdı ama artık çok daha zor yamak kalkmak özellikle yürümek. Benim doktorum devamlı sola yatmamı söyledi sağda damar varmış o tarafa yatınca altta kalıyor ve kan akımını yavaşlatıyormuş ama ne mümkün uyuyunca dönüyorum uyanınca sağa dönüyorum sabah sağdan kalkıyorum size böyle demedimi doktodunuz.

evet cnm sezeryan riske girmiyolar bnbm minnoşlar şu an 36 haftalık gibiler ztn öndeler:nazar:2,5 kg aralığında doğcaklar inş. hakkımızda hayırlısı olsun sağ salim allalım kucaklarımıza inş.bnm dr illa sağ sol demedi ama sol tarafın daha ii olduğunu blyrm uygulamaya çalışıyorum elimden gldiğince aynen bnd euykuda genel d:hulya:

Morgenrot canım çok üzüldüm ama atlatmış olmana da çok sevindim, inanyorum ki bebeişlerin küvöze girmeye bile gerek duymayacak, kiloları çok iyi maşallah, biraz daha sık dişini canım, bu ufaklıkların ne yapacağı belli olmuyor, her an hazır olmak gerek demek kikaydirigubbakcemile3 İnşallah ekim 10 u görürsün canım, dualarım seninle.

Esengül ne kadar az kalmış, hadi hayırlısı, darısı başımıza, fotoları paylaş bizimle olur mu annesi?

Nirsencim o ateş basmaları benim özellikle ayaklarımda çok oluyor, eşimle kolonya ve yelpaze yoluyla çift taraflı hallediyıoruzsempatiksalakcinni Bende bir de sağa ve sola yatmaktan mı nedir kalça kemiklerim ağlatacak kadar ağlıyor, sanırım eklemlerin gevşemesinden kaynaklanıyor ama bi daha doktor kontrolümde sorucam.

evet cnm az kaldı inş...sağ salim kucaklarımıza alırız inş..:Saruboceq:

canım bende seni merak ediyordum ,ALlah yardımcın olsun inş. bebişlerine saglıklı bir şekilde zamanında kavusursun.Anladıgım kadarıyla bülent beyden memnunsun
Allah'a emanet olun

canım çook sağol.. bülent beyden ben de eşim de çok memnunuz.. geçen gün sancılar olunca biraz sohbet ettik senden ve kontesten bahsettik... kontes de erken doğurdu biliyorsun kızlarından birini küvezde kaybetmiş.. diğerini bayramın ilk günü kucağına almış doktor moralinin düzeldiğini söylüyordu.. sen yoksa ona üzüldün de o yüzden mi oldu kasılmaların diyordu...
benim bebekleri riske atmak istemiyor... şuana kadar iyi gitmişti ama son bir kaç haftadır kritik.. oğlanlardan birinin çok az suyu kalmış her an doğum olabilir... inşallah Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı da nasip eder... sana da en yakın zamanda ikiz diliyorum ama hep çift yumurta ve mümkünse bi kız bi erkek diliyorum.. o zaman en az risk oluyormuş.. Allahın izniyle herşey yoluna gşrcek inşallah canım
çok öpüyorum seni kendine iyi bak, hep aklımdasın

morgenorot cnm bnm çok büyük geçmiş olsun sen içini ferah tut arkadaşım Allahım korusun meleklerini...

canım çook sağol.. bilmediğim bi rahatlık ve hatta mutluluk var içimde.. ne biliyim erken de doğsa artık üzülmeyeceğim onlara daha çabuk kavuşcam inşallah... tabi biraz küçük olcaklar ama tam yağlı anne sütü şimdiden akıyor bende :) inşallah anneme çekmişimdir beş çocuk besleyecek sütü varmış dört kardeşiz hepimizi 2şer yıl emzirmiş.. bir memeden emzirirken diğeri şakır şakır akarmış.. Allahım hepimize bol bol süt versin inşallah böyle :)))

Canım maşallah bebeklerinin kilosu çok iyi, Eylülün sonuna kadar 2500 olurlar merak etme.Darısı bizlere inşallah.Toplamda kaç kilo aldın canım?
Rahim ağzının üstten ölçüldüğünü bilmiyordum.Bilgilendirdiğin için sağol.

nergiscim çok sağol... 68 oldum tüp bebek tedavisi sırasında... gebeliği öğrendiğimde kilom yaklaşık bu kadardı.. şuan 88 kiloyum.. boyum da 1,58.. yani bi top gibiyim resmen :)) ama şunu da demeden geçemiycem manyak ödek var bacak ve ayaklarımda.. bence kilomun en az iki üçü ödem... ayaklarım 38-39 arasıydı.. şuan eşimin 42 numara terliği bile sıkıyor :)) fil gibi resmen :)
oğullarımın maaşallahı var tabi ama kilo da kafaları ağır basıyor.. kafaları maaşallah 32. haftadayken 36 hafta ile uyumlu çıkıor :) koca kafalar babalarına çekmiş.. bi de ben de eşimde evin en kiloluları olarak doğmuşuz.. o da etkili sanırım :) Allahın izniyle 2500 ile doğurusak güzel olcak..
Rabbim hepimizi sağ salim kurtasızn yavrularımızı bağışlasın bize inşallah

Tek yumurta mı diye sordum,çünkü riskleri daha fazlaymış .
Ama sen maşallah büyütmüşsün bebişlerini yine de,maşallah onlara annesi:nazar:
Kiloları çok güzel bence..Allah hayırlı doğumlar versin canım,küvez olayı da hiç olmaz inşallah:Saruboceq:

canım aynen öyle hep korkuyla geçti.. doktorum dabeni çok korkutmak istemedi ama gerçekçi bi şekilde anlattı hep olabilecekleri.. Rabbimin izniyle gördük bu günleri.. biz aynı doktora devam eden üç tek yumurta ikizi hamişiydik.. diğer iki arkadaşım çok zor günler geçirdi.. onları gördükçe ben çok üzüldüm ... utkum 16 haftalıkken oğullarını kaybetti... kontescim 31 haftalık doğurud yine tek yumurta ikizlerine özel bi soun nedeniyle ve kızının birini küvezde kaybetti.. bunlar daha da etkiledi beni.. inşallah bu haftaya kadar geldik Rabbim yüzüme bakar da alırız kucağımıza... arkadaşlarıma da acılarını unutturacak evlatlar verir...

canım bana da sıcak basıyor ama daha çok nidilat yüzünden.. hep ter içinde uyanıyorum...
bel ağrısı bende çok az oldu... nirsenim ihmal etme bel ağrısı diğer belirtiler de varsa (kasılma vs) erken doğum belirtisi.. mutlaka doktora sor ve rahim ağzını ölçtür.. bazen unutuyorlar.. sadece çocuklara bakıyorlar.. ama artık bizim haftalarda rahim ağzını hep ölçtürmek lazım
öptüm canım kendine iyi bak

.

canım çok sağolun.. teyzesi tosuncuk benim oğlanlar.. inşallah sizinkiler de böyle kilo alır...
inşallah dediğin gibi 10 ekimiz buluruz.. müthiş bi tarih hem 10.10.10 :)) bi daha nerde buluruz böylesini :))

hayırlısı artık bebişlerin geleceği vakit çoktan yazılı, bize beklemek düşüyor.. Allahım hayırlı doğumlar versin hepimize ;)

canım çok sağol... ben de 10-20 ekim arası bi tarih belirlenmişlti ama doktorum şimdieylül sonundan söz ediyor alişimin suyu azalmış... gerçi kısmet.. daha önce de kilo farkalrı falan oluyordu sonra bi bakıyorum fark 10-20 grama kadar düşüyordu... Allahım istedikten sonra senden 20 ekimde bile hatta daha geç bile doğabilirler.. erkense de inşallah küvezsiz atlatırız...
canım benim sola yatmak çok önemli de insan uyuşuyo.. benim doktor da sol tarafı öneriyor... ama zaten ben artık öyle perişan bi haldeyim ki sol yanıma yatsam sağ yanıma desteksiz dönemediğim için o şekil uyanıyorum :)) ancak eşim ya da anneme sesleneceğim de çevircekler beni :))) top gibiyim resmen... 88-89 kiloyum boy 1,58 :))) gözünüzde canlanmıştır sanırım :)))

Bende henüz o tür şikayetler yok canım

canım aynen öyle hep korkuyla geçti.. doktorum dabeni çok korkutmak istemedi ama gerçekçi bi şekilde anlattı hep olabilecekleri.. Rabbimin izniyle gördük bu günleri.. biz aynı doktora devam eden üç tek yumurta ikizi hamişiydik.. diğer iki arkadaşım çok zor günler geçirdi.. onları gördükçe ben çok üzüldüm ... utkum 16 haftalıkken oğullarını kaybetti... kontescim 31 haftalık doğurud yine tek yumurta ikizlerine özel bi soun nedeniyle ve kızının birini küvezde kaybetti.. bunlar daha da etkiledi beni.. inşallah bu haftaya kadar geldik Rabbim yüzüme bakar da alırız kucağımıza... arkadaşlarıma da acılarını unutturacak evlatlar verir...

Ayaklarım benim de şiş,büyüdü..Eşimin ayakkabılarını giyiyorum aynen senin gibi canım.
Kontesi biliyorum başka bir topikten.Tekini kaybetmiş bebeğinin demek,çok üzüldüm :çok üzgünüm:Allah diğer yavrusuna ömür versin.
Sen inşallah hayırlısı ile tamamlarsın hamileliğini canım.Yüreğini ferah tut

Bugün doktora gittik kızlar..İzne de ayrıldım,yupiiiiiihihoyyyt
kızımla oğlum büyümüşler,iyilermiş çok şükür.Kızım 1800gr,oğlum 2000gr olmuş:nazar:
ciğer geliştirici iğne yazdı doktorum,celestone
4 tane toplam.Sabah 2,akşam 2 vurulacakmışım,12 saat arayla..
Siz iğneleri hangi dozlarla oldunuz

dilemmecım maaşallah kuzulara.. seninkiler de benimkiler de tam tosuncuklar :))) Allah nazarlardan saklasın.. artık evde daha rahat edersin inşallah... kendine çok dikkat et... vakit azaldı heyecan dorukta zaten :) inşallah bu maratonu sağlıklı bi şekilde tamamlayacağız ;)

Back