• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Benim kayinvaldem 11 dogum yapmis ama kadincagizin rahimini almislar sonuncu dogumda.Cok zorluk cektigini söyler hep.Mutlaka is yaparken dogurmus camasir filan yikarken gelivermis cocuk ama cok tehlikeli yirtilma oldugunda mutlaka dikis atilmasi gerek yoksa rahim kanserine kadar gidebiliyor mikrop kaparsa. Aman neler anlatir benim kayinvaldem.bez yikayamadigi icin onlarin orda kirmizi bir toprak varmis onu bezin icine koyarlarmis kadinlar bebek altini yapinca bez kirlenmezmis.Cocuk öyle rahat olmadigi icinde ayaklandimi hemen tuvaletini ögrenirmis beze gerek kalmazmis.Burda yuvaya basliyorlar 3 yasi doldurmuslar hala altlar bagli.

ayy yazık yaa
şartlar öyle gerektiriyormuş demek ki
oturup dinleyesim geldi teyzeyi meltem abla

mesanemi oyuncak etti bu velet
ben önce bi ayakyoluna ordan da yatağa gideyim uykum geldi galiba kaçmasın
iyi geceler

Askitom
Güle güle kullanin yataginizi sansi hep daim olsun bebisinin.

Denizcim
Ne güzel annen neler yollamis seni düsünüp duruyordur hep. Benimkide tam tersi esimi soruyor ne zaman gelir su lazim bu lazim yolla der.Daha Türkiye den kimseden bisi görmemisim günahlarini verselerdi raziyim ya :( Bazen sitem ediyorum gec kalmisim buraya gelmeye ne yaptiysam size diyorum.Almanlarin düsündüklerinin yarisi kadar düsünmüyorlar ya orda cok kismetsizmisim ben. Hep veren taraf olunca bi seferde biz verelim diye düsünen cikmiyor.
Canim seninde bebisinin sansi bol olsun.

Iyigeceler juli güle güle kullanin.Bu ara ben alisverisi kestim doguma yakin bakacagim.

Iyigeceler Hoya. Bende gündüz dogru dürüst tuvalete gitmiyorum gece nöbetlerine bayiliyoruz biz uyku haram oldu.

kizlar bizim bir ocak anneleri listemiz vardi. Dogum yapanlar var Listeyi düzenlemek lazim kim yapiyordu onu?

Hoya
Canim bazi yerlerde kadinlarin sartlari cok zormus ya.11 dogum yapmis cani cikmis ama kayinpederim tek esle kaldi diye kendiyle gurur duyar ne zor :(

SevcanGöksel yapiyor canim listeyi ama morali bozuktu gecende liste bi süre beklesin dedik.Bu hafta yeniler herhalde.

Hic bahsetme Meltem sen simdi yurtdisindasin ya sen zenginsin onlarin gözünde senin hicbirseye ihticanin yok.... Maddi olarak digil insan düsünüldügünü hissetmek istiyor ama dedigim gibi türk aile yapisi iste.... Ama anneler öyle degil.

Hoya iyi geceler sana da.

Denizcim
Ben annemde dahil pek sansli degilim. Buraya gelmeden öncede Istanbul da calistigim icin durum ayniydi birinin biseyi olunca ben kostururdum bana kimse parmagini oynatmazdi.Ama insanin cocugu olunca cok degisiyor.Artik cocuklarim disinda kimseyle ilgilenmiyorum.
Bu hamileligimden önce bosgebelik yasadim kanamam durduralamadigi icin kurtaj yaptilar.Kurtaja giderken sinirim bozuktu kimi telle aradiysam ulasamadim.Yani öyle günümde kimse yoksa bidaha hic kimse olmasin dedim.Cok nadir tel aciyorum artik bazilariyla tamamen kontagimi kestim. Alman komsumla gittim klinige kadin bakti anneme ulasamiyorum üzülüyorum arama artik ben de senin annen sayilirim dedi.O gün bu gün o benim annem oldu.Annemede söylüyorum bunu.

dogru diyorsun meltem, ben de lazim olunca kimseye ulasamamaktan korkuyorum. zaten o yüzden kötü gün dostu derler ya önemli olan ihtiyac duydugunda insanlarin yaninda olmasi

Denizcim
Burdaki hastanelerin dogum kismi Türkiye den farkli.Türkiye deki kizlar mecbur öyle canta hazirlayacaklar.Burda hic biseyin yokmus gibi davraniyorlar sana ne lazimsa veriyorlar. Yinede ben emzirme icin önden acik pijama havlu sabahlik terlik corap filan götürecegim kendim icin ama iyi seyler degil sonra geri eve getirmeyecegim.Bebek icinde hastaneden cikip eve gelirkenki kiyafeti sadece götürücem orda kaldigin sürece hastane giydiriyor bebegi.Ben 4 gün kaldim oglumda aslinda gece dogum yaptim sabah eve gidebiliridm ama hic bisi bilmiyorum diye ögretmek amacli tuttular. Oglani gün icinde yikayip yeni seyler giydirip getiriyorlardi yanima. Sen kendi özel seylerini koy cantaya mesela ben makyaj cantasi aldim birde markette dis macunu sampuanin filan seyahat icin olanalri var kücük boy onlari koydum tirnak makasi filan koydum.

Hoya
Hosgeldin nasilsiniz bebekle sen?

Kizlar bilginiz var mi kendiniz nasil dogmusunuz yada esiniz.Normal sartlar altinda ama ekstra bi sorun yokken.Doktorlar hep genetik diyor cocukla ilgili bisi oldumu.Bende esimde gec dogmusuz dislerimizide gec cikartmisiz .Oglumda öyle oldu bakalim bu nasil olacak.

valla annem beni yarım satte doğurmuş pıt diye çok rahat olmuş doğumu inşllah benimkide ona benzer
ayyy sabah 10 da doktora gidicem çok heyecnlıyım ya oğlumu 1 aydır görmedim ne durumdyız acaba bilmiyorum inşllah güzel hberler veririm size:))

Sali günü uyursun Hz.Meryemin Hz. Isa ya hamile kaldigi gün diye tatil burda. Orda okullar da tatildir heralde.

Iyi geceler ve yarinsabah kolay gelsin

Son düzenleme:
valla annem beni yarım satte doğurmuş pıt diye çok rahat olmuş doğumu inşllah benimkide ona benzer
ayyy sabah 10 da doktora gidicem çok heyecnlıyım ya oğlumu 1 aydır görmedim ne durumdyız acaba bilmiyorum inşllah güzel hberler veririm size:))

hmm ins. güzel haberler getirirsin yarin. Bebigin televizyona cikiyor el sallarsa resmini alin :))))

ben de kontrol günümü iple cekiyorum. resmini alicam albüme koyucam hemen.

Bilgisayar cok isindi kendi sicaktan kapanmadan ben kapatiyim biraz bilgisayari. Zaten herkesler gitti :(

:gitme:

günaydınn güzel anneler
doktora gidecekler iyi haberlerle gelin inşallah
meltem abla ne şanslısın bak elin almanı sahip çıkmış sana ne güzel hiç üzme kendini
deniz sen de ağlama eşin yoksa iki gün biz varız sohbet ederiz bilgisayarı ağlatırız
ben gece iki saatte bir uyanıyom artık
galiba emzirme provası bunlar
bi de dün bi öksürdüm azcıkk altıma kaçırmışım bu haftadan sonra olabiliyomuş
çok komik
en son ilkokulda yapmıştım
Allah evlatlarımızı bize bağışlasın da hibir şey önemli değil

Back