- 25 Ağustos 2010
- 3.121
- 73
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #114.781
Geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler, ben de sevindim valla, üstümden bir yük kalktı resmen.
Meral de Furki'ye bıraktıracağı zaman turşu suyu sürmüştü, aklınızda olsun...
Gülşan ben kulaktan ölçeni kullanıyorum, memnunum, bişey diyemeyecem o yüzden.
Karanava, sen kaç gündür nerdeydin bakem?
Çoko, yeni bir diş çıkarıyor olabilir mi ki senin Chucky?
Evet bosna 20 likleri çıkarıyor herhaldebi dünya dişi var neyine yetmiyor bilmem ki
Kuju benim fikrim (kimse katılmayabilir), o yardımların ne kadarının ulaştığı keriz fenerinde gördüğümüz gibi muallakta ayrıca kendi ülkemizde yaşanan bunca yoksulluk açlık var,yardımını muhtarından öğrenerek,durumu olmayan,babaları olmayan bir çocuklu anne varsa ona yapabilirsin, en azından ulaştığından da emin olursun.
oyalamaya çalışıyorum gülsancım..kanmıyor artıkdün akşam su arıtma cihazımızı taktık, suyun tadı falan çok güzel , dün biraz bağırsaklarımı üşütmüşüm, ondan dolayı cırcır oldum, iyileşince yeni suyu denemeye başlıycam bakalım iyi arıtıyomu
hepatit 2 yaşına kadar emmek onun hakkı emer tabiayrıca bıraktıracaksan zırt bırt memeyi önüne koyma sende oyala, iştahını kapatacak ıvırzıvır yiyecekler sun ona, kek, börek gibi. biraz azalt bir hafta sonrada birden kes böyle zor olacak belliki:26:
çoko bizimkiler niye böyle yaw, olur olmadık zamanlarda kalkıp oyun istiyolar, yeterince oynamıyomuyuz acaba:26: merti gece 01:00 de zorla uyuttum ağlaya ağlaya uyudu
evet acıyı deneyeyim..acı sürmeyi denesen bide acılı ketcap yada direk pul veya toz kırmızı biber sürerek acıı acıdı die ver alsın azına acı olduğunu bilirse tekrar istemez ben aynen böyle yaptım tekrar tekrar da sürmem gerek kalmadı 3 sefer falan actım baktı tek acıdı üfff acııı dierek kendisi kapattı sende acıyı dene ama azına alsın
Geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler, ben de sevindim valla, üstümden bir yük kalktı resmen.
Meral de Furki'ye bıraktıracağı zaman turşu suyu sürmüştü, aklınızda olsun...
Gülşan ben kulaktan ölçeni kullanıyorum, memnunum, bişey diyemeyecem o yüzden.
Karanava, sen kaç gündür nerdeydin bakem?
Çoko, yeni bir diş çıkarıyor olabilir mi ki senin Chucky?
kızlar temassız ateş ölçer almayı düşünüyorum kullana varmı tavsiye bekliyorum bide şunlardan hangisin daha işi karar veremedim:26:
Thermosense Türkiye Yetkili Satış Sitesi 0212 659 76 76
Chicco Kızılötesi Easy Touch Ateş Ölçer - Bebek & Çocuk
ben birincisini beğendim aslında ama markasından emin değilim:26: diğeri temaslıymış:26:
Hepimizin sık sık takıldığı bir konuda bir yazı okudum, beğendim, ahanda paylaşıyorum.
Sana kaç kere yapma dedim oğlum? | AYLIN ANNE
Ve bu anneye yakın bir anne olduğumu da belirtmek isterim, bizim evin halini düşünün artık :)
Hepimizin sık sık takıldığı bir konuda bir yazı okudum, beğendim, ahanda paylaşıyorum.
Sana kaç kere yapma dedim oğlum? | AYLIN ANNE
Ve bu anneye yakın bir anne olduğumu da belirtmek isterim, bizim evin halini düşünün artık :)
öyle düşünme..BOSNACIM biliyosun tatsız zamanlar geçiriyorum kötü bir ruh halindeydim girip tadınızı kaçırmiym dedim bide herşeyden ve herkesten alınabiliyodum geçen hafta hiç giresimolmadı anlayacağınız
velhasıl kelam şu anda gayet iyiyim
Anladım karavanacım, sen iyi ol da, gerisi önemli değil.
Cemy'nin kolu nasıl oldu?
Kujum, geçen hafta bir psikologla tanıştım ben, biraz sohbet ettik, burda da kısacık paylaştım konuştuklarımızı. Çocuğu konuşmaya yönlendirmek için, suyu işaret ettiğinde hemen vermeyip, su mu istiyorsun, su verir misin annecim mi diyecektin gibi şeyler söylemek gerekir dedi, yani çocuk leb demeden biz leblebiyi anlamayacakmışız. Asla bebekçe konuşmayın, ilerde dil gelişimi bozukluklarına bile yol açabilir dedi bir de...
Hırçınlık, biraz çocuğun yapısından kaynaklandığı gibi, anne babanın tutumundan da kaynaklanabilirmiş ama sizin böyle bir tutum içinde olduğunuzu sanmıyorum. Sürekli engellenme, bağırma, korkutma, anne baba arasında kavga olmasa bile küslük vb gibi durumlar çocuğu hırçınlaştırabilir dedi. Onun tek istediği büyümek, bizim gibi olmak, o yüzden büyük gibi davranın, sizin yaptıklarınızı yapmasına izin verin dedi. Oyuncakla oynamaktansa, gerçek şeyler ilgisini çeker, canına zarar vermedikçe serbest bırakın, çamaşır makinesi, ütü vb gibi eşyalar onun için en güzel oyunlardır dedi. Mümkün olduğu kadar sosyal ortamlara sokun, her gün dışarı çıkarın, enerjisini boşaltmasına izin verin, koşsun, düşsün, kendi kalksın dedi. Sevgi dolu ortamları olsun, anneanne babaanne dede sevgisini sonuna kadar yaşasın dedi ki, sizin mevcut şartlarınızda bu mümkün değil.
Aklımda bunlar kaldı, bişiler daha hatırlarsam yazarım yine.
ben denedim berrada ama işe yaramadı gün içinde uyutmadım sadce mızmız mutsuz keyifsiz olmasıda cabası oldu tabş sizde ne sonuç veirir bilmiyorum denemkten zarar çıkmaz onlar bize nasıl kıyıyolar ama sanki kötü bişeymi yapıyoruz canım sendeeeeyeniden slm
bosnacım tam senin msjına cvp yazacakken serhan bu kezde bilgisayarı kapattı
güzel gelişmeler var çok sevindim senin adına canım birdaha tekrar etmez umarım
perii maşallah kuzuna bende o günleri görecekmiyim acaba serhan uyku konusunda çok inatcı asla uyumuyo kendi başına bir gün için denesemmi acaba diyorum gün içinde hiç uyutmasam kendi kendine uyurmu ama kıyamıyorumda
gülşancım tekrar çok geçmiş olsun paşaya canımm serhan direkt çökerti pcyi babası haftada bir format atıyo neredeyse sanırım bi laptop alıcaz yine
bence çok güzel olur biz yardımımızı gönderdik somaliyeşimdi nasıl başlasam bu sabah haberlerde yine somaliyi gösterdi zaten günlerdir kafamda yemek yerken yada ne bileyim bi parça bişeyi istemedende olsa çöpe atmak zorunda kaldığımda boğazım düğüm düğüm oluyo serhana her bakışımda bile aç çocuklar aklıma geliyo ve elimden de bişey gelmemesine çok üzülüyorum
sabah şunu düşündüm ve paylaşmak istiyorum sizlerle
şimdi ben kendimce elimin yettiği kadarıyla bi koli hazırlamak istiyorum
içine bebek maması, gece maması, tahıllı mama, bebe bisküvisi, bebe ekmeği, bez, su, sabun,
gibi hazırlanabilecek gıdalardan birer ikişer koyarak daha doğrusu tazeliğini kaybetmeyecek kavanoz mama falan koyamam kırılabilr süt de olmaz kokabilir
bunu neden paylaştım onada geliyim amacım ben bunu yapıyorum değil sakın yanlış anlaşılmasın 2 sebepten
1. belki bunu birlikte yaparız düşüncesi (zorlamak yada mecbur etmek düşüncesi yok kesinlikle)
2. hazırlamış olduğum bu koliyi kızılaya götürsem doğru yapmış olurmuyum çünkü ben para vermek istemiyorum bunun direkt olarak bi bebeğe gitmesini istiyorum
lütfen beni yanlış anlamayın aklıma bu geldi sadece fikirlerinize ihtiyacım var