2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yeniden slm

bosnacım tam senin msjına cvp yazacakken serhan bu kezde bilgisayarı kapattı

güzel gelişmeler var çok sevindim senin adına canım birdaha tekrar etmez umarım
perii maşallah kuzuna bende o günleri görecekmiyim acaba serhan uyku konusunda çok inatcı asla uyumuyo kendi başına bir gün için denesemmi acaba diyorum gün içinde hiç uyutmasam kendi kendine uyurmu ama kıyamıyorumda
gülşancım tekrar çok geçmiş olsun paşaya canımm serhan direkt çökerti pcyi babası haftada bir format atıyo neredeyse sanırım bi laptop alıcaz yine

Geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler, ben de sevindim valla, üstümden bir yük kalktı resmen.
Meral de Furki'ye bıraktıracağı zaman turşu suyu sürmüştü, aklınızda olsun...
Gülşan ben kulaktan ölçeni kullanıyorum, memnunum, bişey diyemeyecem o yüzden.
Karanava, sen kaç gündür nerdeydin bakem?
Çoko, yeni bir diş çıkarıyor olabilir mi ki senin Chucky?

şimdi nasıl başlasam bu sabah haberlerde yine somaliyi gösterdi zaten günlerdir kafamda yemek yerken yada ne bileyim bi parça bişeyi istemedende olsa çöpe atmak zorunda kaldığımda boğazım düğüm düğüm oluyo serhana her bakışımda bile aç çocuklar aklıma geliyo ve elimden de bişey gelmemesine çok üzülüyorum
sabah şunu düşündüm ve paylaşmak istiyorum sizlerle

şimdi ben kendimce elimin yettiği kadarıyla bi koli hazırlamak istiyorum

içine bebek maması, gece maması, tahıllı mama, bebe bisküvisi, bebe ekmeği, bez, su, sabun,
gibi hazırlanabilecek gıdalardan birer ikişer koyarak daha doğrusu tazeliğini kaybetmeyecek kavanoz mama falan koyamam kırılabilr süt de olmaz kokabilir
bunu neden paylaştım onada geliyim amacım ben bunu yapıyorum değil sakın yanlış anlaşılmasın 2 sebepten
1. belki bunu birlikte yaparız düşüncesi (zorlamak yada mecbur etmek düşüncesi yok kesinlikle)
2. hazırlamış olduğum bu koliyi kızılaya götürsem doğru yapmış olurmuyum çünkü ben para vermek istemiyorum bunun direkt olarak bi bebeğe gitmesini istiyorum
lütfen beni yanlış anlamayın aklıma bu geldi sadece fikirlerinize ihtiyacım var

Evet bosna 20 likleri çıkarıyor herhalde bi dünya dişi var neyine yetmiyor bilmem ki
Kuju benim fikrim (kimse katılmayabilir), o yardımların ne kadarının ulaştığı keriz fenerinde gördüğümüz gibi muallakta ayrıca kendi ülkemizde yaşanan bunca yoksulluk açlık var,yardımını muhtarından öğrenerek,durumu olmayan,babaları olmayan bir çocuklu anne varsa ona yapabilirsin, en azından ulaştığından da emin olursun.

haklısın canım ama her görüşümde çok üzülüyorum bende bu yüzden paylaşmak istedim ulaşırmı devletin en güvenilir yardım kuruluşu ve sürekli yardım götürüyo o yüzden aklıma geldi bu fikir burada herzaman elimiz ulaşabilir ama bunu herzaman yapabilrmiyiz
teşekkür ederim fikrin için

oyalamaya çalışıyorum gülsancım..kanmıyor artık sadece tiksinmesi için gösterdim yemedi sıpa...
haklısın zorlanıyoruz..
evet acıyı deneyeyim..

hah bir de bunu deneyeyim..saol .

ben hem alından hem kulaktan ölçsün diye tutturduğımdan wewell diebişi aldım hiçte memnun kalmadım iyi markadan şaşmicaksın şimdi bende braun bakıyorum

BOSNACIM biliyosun tatsız zamanlar geçiriyorum kötü bir ruh halindeydim girip tadınızı kaçırmiym dedim bide herşeyden ve herkesten alınabiliyodum geçen hafta hiç giresimolmadı anlayacağınız
velhasıl kelam şu anda gayet iyiyim

süpermiş canım sağol
bende kendimi ve serhanı okumuş gibi oldum sağol canım çoğu zaman doğru yöntemi kullanmaya özen göstersekde genelde hep yanlış olanı uyguluyoruz ben bu yüzden psikologla görüşmeyi düşünüyordum hırçınlığının asıl kaynağının ben ve babası olabilir gibi geliyo bana ne kadar doğru bilmiyorum

birde gün içinde konuşuyorum serhanla ama doğru şekildemi konuşuyorum çünkü serhan söylediklerimi tekrar etse bile konuşmayı sevmiyo yada konuşmuyo diyim ben sorarsam cevap alıyorum yada ben söylediğimde oda söylüyo bişey isterken yada herhangi bi zamanda bağırarak ifade etmeye çalışıyo kendini bende her seferin ne istediğini sorarak ona ne olduğunu hatırlatarak yönlendirmeye çalışıyorum ve bu konuda onu değil kendimi yetersiz görüyorum

Anladım karavanacım, sen iyi ol da, gerisi önemli değil.
Cemy'nin kolu nasıl oldu?

Kujum, geçen hafta bir psikologla tanıştım ben, biraz sohbet ettik, burda da kısacık paylaştım konuştuklarımızı. Çocuğu konuşmaya yönlendirmek için, suyu işaret ettiğinde hemen vermeyip, su mu istiyorsun, su verir misin annecim mi diyecektin gibi şeyler söylemek gerekir dedi, yani çocuk leb demeden biz leblebiyi anlamayacakmışız. Asla bebekçe konuşmayın, ilerde dil gelişimi bozukluklarına bile yol açabilir dedi bir de...

Hırçınlık, biraz çocuğun yapısından kaynaklandığı gibi, anne babanın tutumundan da kaynaklanabilirmiş ama sizin böyle bir tutum içinde olduğunuzu sanmıyorum. Sürekli engellenme, bağırma, korkutma, anne baba arasında kavga olmasa bile küslük vb gibi durumlar çocuğu hırçınlaştırabilir dedi. Onun tek istediği büyümek, bizim gibi olmak, o yüzden büyük gibi davranın, sizin yaptıklarınızı yapmasına izin verin dedi. Oyuncakla oynamaktansa, gerçek şeyler ilgisini çeker, canına zarar vermedikçe serbest bırakın, çamaşır makinesi, ütü vb gibi eşyalar onun için en güzel oyunlardır dedi. Mümkün olduğu kadar sosyal ortamlara sokun, her gün dışarı çıkarın, enerjisini boşaltmasına izin verin, koşsun, düşsün, kendi kalksın dedi. Sevgi dolu ortamları olsun, anneanne babaanne dede sevgisini sonuna kadar yaşasın dedi ki, sizin mevcut şartlarınızda bu mümkün değil.

Aklımda bunlar kaldı, bişiler daha hatırlarsam yazarım yine.

bizde bu sene zekatımızı so-maliye göndermeye karar verdik, aslında uygun olanı en yakınındakine yardım eli uzatmaktır dinimizde ama ülkemizdeki en aç insan bile oradakilerden toktur diye düşünüyorum tanıdıklarımızın çoğu fitresini oraya gönderdi. çokoya katılıyorum çoğu konuda yardım etmek niyetiyle bişeyler yapıyosun soysuzlar cukka cebe atıyor haram zıkkım olsun nediyim, ama böyle korkarak yardım etmezsek de , kujunun dediği gibi yemek yerken bogazımdan geçmiyo bişey Rabbim iyi niyetimize acıyıp yardımımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırsın inşallah

kızlar açıorm bişi yazim die başka yerlere dalıp unutuyorum ya. nasılsınız umarım herkes iyidir. melikaanım uyuyor şuan oruçtaN DOLAYIMI ne sütüm azaldı artık zor uykuya dalıyor beni sinir edio inek sütü içiyo gece yatarken o yüden gece 1 kere belki kalkıo emmeye buda beni üzüo.):) uyanınca dışarı cıkarcam onu başka bi yaramazlık yok

zor dalıyor dedimya ayrıntıy yazıyım çok güzel em.erek uyuyor 3 dk içinde ben bekliorm sonra kendisi bırakınca yerine koymak istiorm binbir çaba tekrar almak istiyor bagırıyor yıkıyor ortalığı bu 3 4 kere tkerarlanıyor haliyle bende sinir kalmıyor bagırıyorum resmen. ayagıma alıyorum 25 dk sallıyorum sürekli kalkma çabası kollarım ayaklarım agrıyor geçen gün vurdum bile ama çileden cıkıyorum uykusu war anında uyuyor ne bu anlamıorm ki. sonrada üzülüyorum bagırdım kızdım die burcunun yazıyı okuyunca suçlandım bnm yüzümden hırçın olacak mı die. az önce gene bagırdım yat artık yeterr die sonra sabit durdu we uyudu. napcam bilmiyorum yaa..

mert ateşini ölçtürmüyo kesinlikle tikli kuzum benim, canı acıyacak sanıyo ağlıyo, morarıyo resmen hastanede temasız ateş ölçerle bir saniyede ölçtüler hemen, kararlıyım alıcam ama marka konusunda tereddütlüyüm, kk ya konu açıp sorayım bakayım varmı kullananlar:26:

Bu bakıcıyla da balayımız bitti, sinirlerm oynamaya başladı, fikir verin bana...
Doruk gündüz 3-3,5 saat kadar uyuyor. Bakıcı da onunla birlikte uyuyor. Yemekleri (Doruk için, bize yapmayı bıraktı) Doruk uyanıkken, onu da mutfağa alıp öyle yapıyor, peşinde koşmasın diye mutfağın kapısını kapatıyor. Eve bir geliyorum, o gün ne yemek piştiyse, Doruk'u koklayarak anlıyorum :) Ütü varsa, ki haftada bir defa oluyor, annem gelince çocuğu ona bırakıp yapıyor. Evle tek ilgisi çöpleri kapıya koymak zaten :)
Ev işi olarak bir şey istemiyorum ama karpuz gibi 3 saat yatmasına sinir oluyorum! Yatsın tamam, ama yemeği ütüyü yapsın, ondan sonra yapsın. Dün Doruk 11'de yatıp 2.30'da uyanmış, yemekten kalktığında 4'müş, niye o kadar geç yedi diyorum, ancak yedi diyor, büyük ihtimalle yemeği ancak yaptı.

Merlike, uyumuyor diye vurulur mu çocuğa, çok kızdım bak sana! Uykuya dalmayı yeni öğreniyor bunlar, yapacak bir şey yok. Tamam hepimiz sinirleniyoruz, sesimiz yükseliyor ama vurmak olmaz, sana hiç yakıştıramadım, çek vicdan azabını, hak etmişsin!

Bosnacım kolumuz iyi ani hareketler üstüne düşme ve giyinme dışında ağrısı olmuyogün içinde farketmiyo yani hastalığı da geçti şükür erski zıpır hallerine döndü güler yüzlü kuzum

öyle düşünme..
iyi günde herkes güzel laf eder..
arkadaşız biz..canın istemeyebilir ama sıkılmıyorum kendi adıma..azcık hafifletebilirsek seni ne mutlu:)

alıntıyı da okudum..psikologla konuştuklaını da ..sağol valla kendimi iyi hissettim..etraftaki herşeyi çok bilenler fazla geniş davrandığımı söylüyorlar hep..(takılmasam da can sıkıcı)yasakcı bir anne değilim..psikologla konuşmanın faydasını gördün sanırım... eşim hazır burda yokken gitmeyi düşünüyorum..bilen uzman bir kişinin görmesi fikir vermesi iyi olur sanki..

Son düzenleme:
ben denedim berrada ama işe yaramadı gün içinde uyutmadım sadce mızmız mutsuz keyifsiz olmasıda cabası oldu tabş sizde ne sonuç veirir bilmiyorum denemkten zarar çıkmaz onlar bize nasıl kıyıyolar ama sanki kötü bişeymi yapıyoruz canım sendeeee
bence çok güzel olur biz yardımımızı gönderdik somaliye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…