-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #113.721
Bamya dan ben epey yedirdim küçük kene ye, severek yedi, çorbalarına da kattım, yemek olarakta yaptım, lifli bir sebze, faydalı diye düşünüyorum, mineral açısından da zenginmiş, bakla ve patlıcan hariç her sebzeyi veriyorum ben.
selam herkese canlarrnapıyosunuz bakalım?
biz iyiyiz birazdan bahçeye inip havuz sefası yapacağız.bu arada benim çalışma mevzusu ciddileşti,hatta bir iki yere başvurmuştum,onlarda eski müdürümden referans mektubu istemişler,dün eski müdürüm beni aradı,bize gel,bizle çalış diye.şartları uygun değil,kendi şartlarımı sundum,konuşacağız dedi.ama içim ezik ezik nedense,suçlu hissediyorum kendimi.Alp ben i sevmeyecekmiş,bana düşman olacakmış gibi hissediyorum,canım acıyor,boğazım düğümleniyor düşününce.ama onun iyiliği için istiyorum ben bunu.burda maaşlar berbat derecede düşük yani öyleki 1000 lira alan deliriyor mutluluktan düşünün,eşimin aldığı maaşla ev mi geçindireceğiz,Alp e gelecek mi kuracağız.ben aldığımı ona yapacağım.2-3 sene çalışayım,birikim yapayım diyorum,kreş,anaokulu zamanıda bırakır,onla ilgilenirim.hem ozaman benle oynar halede gelir.bilmiyorum bilmiyorum,kafam allak bullak,dokunsalar ağlıyorum.
selam herkese canlarrnapıyosunuz bakalım?
biz iyiyiz birazdan bahçeye inip havuz sefası yapacağız.bu arada benim çalışma mevzusu ciddileşti,hatta bir iki yere başvurmuştum,onlarda eski müdürümden referans mektubu istemişler,dün eski müdürüm beni aradı,bize gel,bizle çalış diye.şartları uygun değil,kendi şartlarımı sundum,konuşacağız dedi.ama içim ezik ezik nedense,suçlu hissediyorum kendimi.Alp ben i sevmeyecekmiş,bana düşman olacakmış gibi hissediyorum,canım acıyor,boğazım düğümleniyor düşününce.ama onun iyiliği için istiyorum ben bunu.burda maaşlar berbat derecede düşük yani öyleki 1000 lira alan deliriyor mutluluktan düşünün,eşimin aldığı maaşla ev mi geçindireceğiz,Alp e gelecek mi kuracağız.ben aldığımı ona yapacağım.2-3 sene çalışayım,birikim yapayım diyorum,kreş,anaokulu zamanıda bırakır,onla ilgilenirim.hem ozaman benle oynar halede gelir.bilmiyorum bilmiyorum,kafam allak bullak,dokunsalar ağlıyorum.
[B]Ben de bakla ve patlıcan vermedim hiç, bir de kendim tahammül edemiyorum diye bamya vermedim işte, bakıcı yapsın bari, yesin kuzu, ben ayıklayamam, fena oluyorum.
Yasemincim, mevsimi olmayan sebzelerden de veriyor musun peki?[/B]
[
Yazgıcım, çalışmaya başla, dene ve gör...
Bence alışacaksın ve açılacaksın, iyi gelecek sana.
Alpiş bir süre zorlanabilir, Doruk bile kendini bildi bileli anası çalıştığı halde ara sıra arıza yapıyor. Kendini buna hazırlaman ve sağlam durman lazım... Belki de beklediğin gibi olmaz.
Sen doğru olanı yapıyorsun Yazgıcım, hem senin çalışman ikinize de iyi gelecek, gör bak, akşam işten eve gidince Alpiş seni özlemiş olacak, sen onu özlemiş olacaksın, daha kaliteli zaman geçireceksiniz, sen kendine bakmaya başlayacaksın, kendin içinde bişeyler yapmış olacaksın, çocuk doğurmak çok kolay ama ona iyi bir gelecek vermek zor, bunun için çalışmak zorundayız, hiç vicdan yapma, büyüdüğünde anlayacaktır onun için çalıştığını, hem 2-3 sene diyorsun, ben artık iyice yaşlanıpta bu sektörde istenmeyene kadar çalışmak zorundayım, küçük yerlerde maaş az veriyor olabilirler doğru ama büyük şehirde de hayat çok zor, bişeylerin sahibi olabilmek için, kızıma bişeyler bırakabilmek ve iyi bir gelecek sağlayabilmek için elimde bastonla bile işe gidip gelecem sanırım, benim halimi düşün :))
Mesela karnıbahar, brokoli, lahana gibi sebzeleri vermiyorum, taze fasülye, kabak, havuç, patates, domates oluyor daha çok sebze çorbalarında, bunlara ilave kuru soğan, sarımsak, maydonoz, dereotu v.s. de koyuyorum çorbaların içine.
Domates çorbası yapın kuzulara, benim kene bayıldı..
desteğiniz için hepinize teşekkürler...
Heh tamam, ben de onları sormuştum, ben de vermiyorum, yemeklerine bol domates koyuyorum, saydığın sebzeleri de koyuyorum tabi.
Ayrıca bunların yemeğini de yapıyoruz, ama yine de bi yerde bitiyor çeşitler :)
Bu aralar hem öğle hem akşam yemeklerini bakıcı yapıyor, ben menü veriyorum, o pişiriyor, güzel de yapıyor, biz de yiyoruz.
Domates çorbasını bizim bıdık da çok seviyor.
İşin kötüsü, Doruk hala kaşıkla verdiğim yemeklerinde büyük taneler olmasını istemiyor.
Ama oturup lüp lüp yaban mersini yiyor sıpa.
Köfte tavuk falan yedireyim desem, onu da az yiyor, sıkılıp gitmek istiyor.
Aman yaa, karnımıza düştükleri günden beri bir beslenme derdidir gidiyor, yoruluyorum bazen.
yeme içme konusu ömrümü yedi benim.neredeyse vitamin hesabı yapar oldum.aslında biraz esnemek lazım ama ben yapamıyorum.Alp te öyle köfte,tavuk yemiyor,kaçıyor,ağzından çıkarıyor.ancak çorbaların ve yemeklerin içinde yiyor.bezelye,taze fasulye,kabak,havuç,patates,semziotu falan yiyor.başka bişeyde yokki pek.domatesi yemeklerine ve çorbalarına bende katıyorum.birde dedim yaa yaz diye fresh şeyler istiyor genelde.bende sebzeleri buharda pişirip yoğurtla karıştırıp veriyorum,öylede seviyor.
desteğiniz için hepinize teşekkürler...
Büyük ihtimalle burdayız Yasemincim. Uğrarsanız mutlaka görüşelim..Anamı da alıp geleyim mi Kıymet, annelerimiz dertleşirken senle de ben dertleşiriz, çocukları da salarız yeşilliğe..
Şaka bir yana, ben gezmeyi çok seven biriyimdir, her fırsatı değerlendirmeye çalışırım ama öyle bir kocaya düştüm ki sorma, adam bildiğin odun, poposunu kaldırıpta şehir içinde bile bir yere gitmez bana da mani olur, o mani olmasa anası bir şekilde mani oldurtur, tek başına gezen kadınları ayıplarlar v.s. v.s. Bekarlık günlerimi arıyorum valla, ohh kafama göre takılır, gezerdim, babam hiç karışmazdı, çok modern bir insandı rahmetli..
Ama bayramda orada iseniz, Ürg.üp e gitme ihtimalimiz var, ordan Kay.seri yarım saat, mutlaka uğrarım, görüşürüz
Pelin de yatanı dinleneni hiç sevmiyor. Hele ki o kişi anneyse kaldırmak için çıldırıyor:))kıymeeeeet bende gelmek istiyorum yaaaa
mert artık tv de köpek görünce hav havvv diyo, kedi görüncede pisi pisi diyo ayyy çok mutlu oluyorum yeni bişey öğreninceşuara en gıcık olduğum huyu tam iki seksen koltuğa uzanınca elimizden tutup hadi diye bizi evin içinde alakasız yerlere götürmesi, üstelik bazen hem benim elimden hemde babasının elinden tutup ailece evde gezmeye çıkıyoruz
Bir uçak ve 1 saat Burcu ya. Eşinin annesinin yanına gittiği bi ara sen de buraya gelsene..Kıymet, tam adamına dedin valla, zaten bu aralar evde oturacam diye aklım gidiyor, Kayseri dediğin bir uçak ve bağ bahçe ortamına deliririm ben, gözüm karardı inan ki :)
Yasemin, ben de çok severim gezmeyi, bi aralar Eko da dediğin gibiydi ama şimdi iyileşti, takılıyor peşime.
Gülşan, aynen, biz de üçümüz elele dolaşıyoruz evde bazen :) Bazen de Ekrem'le ikimizi elele tutuşturup, önümüze düşüp üstümüzden çekerek gezdiriyor sıpa... Epey konuşuyor benim oğlum, ama anlaşılabilen 5-10 kelime var, fakat anlatışı bir görseniz, böyle bir ciddiyet, böyle bir mimik-jest olamaz, meclis tv'den konuşuyor sanki miniş :)))
Yazgıcım , arkadaşların da dediği gibi ben de çalışmanın Alp için belki de umduğun kadar kötü olmayacağını düşünüyorum. Bu topikte çoğumuz çalışıyoruz. Öemli olan onlarla geçirdiğimiz saatin çokluğu değil verimli zaman geçirmek biliyorsun.. Bence önüne çıkan fırsatları değerlendirmelisin.selam herkese canlarrnapıyosunuz bakalım?
Ben senden bir level daha esneğim :) yemediği zaman eskisi gibi sinirlenmiyorum, dert etmiyorum. Dengeli beslenmesine dikkat ediyorum tabi, menüleri ona göre hazırlayıp veriyorum. Ama o gün dışardaysak, az yediyse, yemediyse veya öylesine bişey yediyse olsun diyorum, dışarda aldığı keyif onun için daha önemli.
Beni en çok sıkan bu canının istemediği taneleri yemiyor olması... Hiç yemese öğrenemedi diyecem ama kuru inciri, yaban mersinini, armutu gık demeden yutuyor, köfte verince diliyle pıt atıyor, napmak lazım ki ?
Büyük ihtimalle burdayız Yasemincim. Uğrarsanız mutlaka görüşelim..
Pelin de yatanı dinleneni hiç sevmiyor. Hele ki o kişi anneyse kaldırmak için çıldırıyor:))
Bir uçak ve 1 saat Burcu ya. Eşinin annesinin yanına gittiği bi ara sen de buraya gelsene..
Yazgıcım , arkadaşların da dediği gibi ben de çalışmanın Alp için belki de umduğun kadar kötü olmayacağını düşünüyorum. Bu topikte çoğumuz çalışıyoruz. Öemli olan onlarla geçirdiğimiz saatin çokluğu değil verimli zaman geçirmek biliyorsun.. Bence önüne çıkan fırsatları değerlendirmelisin.
dün gece saat 12 ydi ve biz banyoda havuz keyfi yapıyorduk.görmeniz lazımdı.Alp delirdi,yerler,duvarlar,kapı heryer su içinde kaldı.ama yarım saat oynadı.su ile oynamak çok hoşuna gidiyor,denize girmekte öyle ama banyo yapmayı sevmiyor.
ondan önceki gecede onu uyutup dışarı çıktık,saat 11 di.ve Alp 1 de kalkmış,tekrar uyumamışta.saat 2:30 tu eve geldik,hala ayakta idi,çubuk kraker yiyordu.bana ve babasına resmen surat yaptı,uyuöayı reddetti.sonunda bizle uyudu,beni kolumdan tutarak.dün bütün gün yine uyumayı reddetti.sanırım uyuyunca gideceğimizi sandı.
ben merte yedirmek için kışın karnıbahar, brokoli, brüksel lahanası falan atmıştım buzluğa onlardan yediriyorum arada ama bitti sayılır onlarda, genelde tavuklu sebze çorbası, taze fasulye,kabak yemeği, çorbalar ve uydurma yemekler yediriyorum, en favorimiz etli dolma içi hazırlayıp çorba gibi kaynatıyorum yoğurtla bayıla bayıla yiyo valla, patlıcan oturtmanın patlıcanını vermiyorum sindiremez diye ama gerisini bayıla bayıla yiyo bizimkisi, dün sabah patates kızartmasına domates sos hazırlamıştım sarımsaklı soğanlı o sosada bayıldı ekmeğimi batırıp batırıp verdim ağzına
baklayı büyük insanlara bile tavsiye etmiyolar zararlı diye bebeğime asla yedirmem ben:18:
tarhana çorbasını çok seviyo ama domates çorbası iki gündür aklımda reklamlarda gördükçe bende domates çorbası yapsammı diye soruyodum kendime, taşınalım da domates alıp deneyim bari
burcu aslında demiştim ama kaçırmışsın galibabezelye mevsimini kaçırdım izindeyken ona yanıyorum ben, sadece bir kg bezelyem var buzlukta, artık sadece mertin yemeklerine katarım onu, biz konserve yesekte olur taşınırsak kırmızı biber közleyip atıcam buzluğa birde menemen, söyleyimde şimdiden, ayrıca şimdiden taze fasulye attım biraz buzluğa ama bitmek üzere evde sebze yoksa hemen pişiriyorum çünkü