2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam herkese canlarrnapıyosunuz bakalım?

biz iyiyiz birazdan bahçeye inip havuz sefası yapacağız.bu arada benim çalışma mevzusu ciddileşti,hatta bir iki yere başvurmuştum,onlarda eski müdürümden referans mektubu istemişler,dün eski müdürüm beni aradı,bize gel,bizle çalış diye.şartları uygun değil,kendi şartlarımı sundum,konuşacağız dedi.ama içim ezik ezik nedense,suçlu hissediyorum kendimi.Alp ben i sevmeyecekmiş,bana düşman olacakmış gibi hissediyorum,canım acıyor,boğazım düğümleniyor düşününce.ama onun iyiliği için istiyorum ben bunu.burda maaşlar berbat derecede düşük yani öyleki 1000 lira alan deliriyor mutluluktan düşünün,eşimin aldığı maaşla ev mi geçindireceğiz,Alp e gelecek mi kuracağız.ben aldığımı ona yapacağım.2-3 sene çalışayım,birikim yapayım diyorum,kreş,anaokulu zamanıda bırakır,onla ilgilenirim.hem ozaman benle oynar halede gelir.bilmiyorum bilmiyorum,kafam allak bullak,dokunsalar ağlıyorum.

Son düzenleme:

[B]Ben de bakla ve patlıcan vermedim hiç, bir de kendim tahammül edemiyorum diye bamya vermedim işte, bakıcı yapsın bari, yesin kuzu, ben ayıklayamam, fena oluyorum.

Yasemincim, mevsimi olmayan sebzelerden de veriyor musun peki?[/B]

Yazgıcım, çalışmaya başla, dene ve gör...
Bence alışacaksın ve açılacaksın, iyi gelecek sana.
Alpiş bir süre zorlanabilir, Doruk bile kendini bildi bileli anası çalıştığı halde ara sıra arıza yapıyor. Kendini buna hazırlaman ve sağlam durman lazım... Belki de beklediğin gibi olmaz.

Sen doğru olanı yapıyorsun Yazgıcım, hem senin çalışman ikinize de iyi gelecek, gör bak, akşam işten eve gidince Alpiş seni özlemiş olacak, sen onu özlemiş olacaksın, daha kaliteli zaman geçireceksiniz, sen kendine bakmaya başlayacaksın, kendin içinde bişeyler yapmış olacaksın, çocuk doğurmak çok kolay ama ona iyi bir gelecek vermek zor, bunun için çalışmak zorundayız, hiç vicdan yapma, büyüdüğünde anlayacaktır onun için çalıştığını, hem 2-3 sene diyorsun, ben artık iyice yaşlanıpta bu sektörde istenmeyene kadar çalışmak zorundayım, küçük yerlerde maaş az veriyor olabilirler doğru ama büyük şehirde de hayat çok zor, bişeylerin sahibi olabilmek için, kızıma bişeyler bırakabilmek ve iyi bir gelecek sağlayabilmek için elimde bastonla bile işe gidip gelecem sanırım, benim halimi düşün :))

Mesela karnıbahar, brokoli, lahana gibi sebzeleri vermiyorum, taze fasülye, kabak, havuç, patates, domates oluyor daha çok sebze çorbalarında, bunlara ilave kuru soğan, sarımsak, maydonoz, dereotu v.s. de koyuyorum çorbaların içine.

Domates çorbası yapın kuzulara, benim kene bayıldı..

haklısınız.onu rahat ettirebilmek adına çalışmaktan başka çarem yok.zengin insanlar değiliz,yeri geliyor üç kuruşun hesabını yapıyoruz.şuan onun yanında olmam benide onuda mutlu ediyor ama ya sonrası.istiyorumki ilerde sıkıntı çekmesin mutlu olsun.haa eşimin ailesinin ufak tefek mirasları var,hallolup,toplandığında bize pay düştüğünde belki gerek kalmayacak çalışmama ama şuan için ben ne yaparsam kar diye düşünüyorum.böyle kendimi verimsiz hissediyorum maddi açıdan.sürekli alp in geleceği ile ilgili kaygılar taşıyorum.Alp e çalışırsam kv bakacak,bu sebeplede geriliyor ve kaygılanıyorum.ama eşim konuşur isteklerimizi söyleriz,oda ona göre bakar diyor.çalıştığımda enazından akşam çıktığımda,izin günümde kendimi ona adar ve gönlünü alırım diye düşünyorum.bilmiyorum şuan.başlayıp göreceğim.ya olacak ya olmayacak.ama birşeylere sahip olmayı,alpin sahip olmasını istiyorsam bun yapmalıyım.

Heh tamam, ben de onları sormuştum, ben de vermiyorum, yemeklerine bol domates koyuyorum, saydığın sebzeleri de koyuyorum tabi.
Ayrıca bunların yemeğini de yapıyoruz, ama yine de bi yerde bitiyor çeşitler :)
Bu aralar hem öğle hem akşam yemeklerini bakıcı yapıyor, ben menü veriyorum, o pişiriyor, güzel de yapıyor, biz de yiyoruz.
Domates çorbasını bizim bıdık da çok seviyor.

İşin kötüsü, Doruk hala kaşıkla verdiğim yemeklerinde büyük taneler olmasını istemiyor.
Ama oturup lüp lüp yaban mersini yiyor sıpa.
Köfte tavuk falan yedireyim desem, onu da az yiyor, sıkılıp gitmek istiyor.
Aman yaa, karnımıza düştükleri günden beri bir beslenme derdidir gidiyor, yoruluyorum bazen.

Son düzenleme:

yeme içme konusu ömrümü yedi benim.neredeyse vitamin hesabı yapar oldum.aslında biraz esnemek lazım ama ben yapamıyorum.Alp te öyle köfte,tavuk yemiyor,kaçıyor,ağzından çıkarıyor.ancak çorbaların ve yemeklerin içinde yiyor.bezelye,taze fasulye,kabak,havuç,patates,semziotu falan yiyor.başka bişeyde yokki pek.domatesi yemeklerine ve çorbalarına bende katıyorum.birde dedim yaa yaz diye fresh şeyler istiyor genelde.bende sebzeleri buharda pişirip yoğurtla karıştırıp veriyorum,öylede seviyor.

Ben senden bir level daha esneğim :) yemediği zaman eskisi gibi sinirlenmiyorum, dert etmiyorum. Dengeli beslenmesine dikkat ediyorum tabi, menüleri ona göre hazırlayıp veriyorum. Ama o gün dışardaysak, az yediyse, yemediyse veya öylesine bişey yediyse olsun diyorum, dışarda aldığı keyif onun için daha önemli.

Beni en çok sıkan bu canının istemediği taneleri yemiyor olması... Hiç yemese öğrenemedi diyecem ama kuru inciri, yaban mersinini, armutu gık demeden yutuyor, köfte verince diliyle pıt atıyor, napmak lazım ki ?

Büyük ihtimalle burdayız Yasemincim. Uğrarsanız mutlaka görüşelim.. Pelin de yatanı dinleneni hiç sevmiyor. Hele ki o kişi anneyse kaldırmak için çıldırıyor:)) Bir uçak ve 1 saat Burcu ya. Eşinin annesinin yanına gittiği bi ara sen de buraya gelsene.. Yazgıcım , arkadaşların da dediği gibi ben de çalışmanın Alp için belki de umduğun kadar kötü olmayacağını düşünüyorum. Bu topikte çoğumuz çalışıyoruz. Öemli olan onlarla geçirdiğimiz saatin çokluğu değil verimli zaman geçirmek biliyorsun.. Bence önüne çıkan fırsatları değerlendirmelisin.

dün gece saat 12 ydi ve biz banyoda havuz keyfi yapıyorduk.görmeniz lazımdı.Alp delirdi,yerler,duvarlar,kapı heryer su içinde kaldı.ama yarım saat oynadı.su ile oynamak çok hoşuna gidiyor,denize girmekte öyle ama banyo yapmayı sevmiyor.
ondan önceki gecede onu uyutup dışarı çıktık,saat 11 di.ve Alp 1 de kalkmış,tekrar uyumamışta.saat 2:30 tu eve geldik,hala ayakta idi,çubuk kraker yiyordu.bana ve babasına resmen surat yaptı,uyuöayı reddetti.sonunda bizle uyudu,beni kolumdan tutarak.dün bütün gün yine uyumayı reddetti.sanırım uyuyunca gideceğimizi sandı.

ben merte yedirmek için kışın karnıbahar, brokoli, brüksel lahanası falan atmıştım buzluğa onlardan yediriyorum arada ama bitti sayılır onlarda, genelde tavuklu sebze çorbası, taze fasulye,kabak yemeği, çorbalar ve uydurma yemekler yediriyorum, en favorimiz etli dolma içi hazırlayıp çorba gibi kaynatıyorum yoğurtla bayıla bayıla yiyo valla, patlıcan oturtmanın patlıcanını vermiyorum sindiremez diye ama gerisini bayıla bayıla yiyo bizimkisi, dün sabah patates kızartmasına domates sos hazırlamıştım sarımsaklı soğanlı o sosada bayıldı ekmeğimi batırıp batırıp verdim ağzına
baklayı büyük insanlara bile tavsiye etmiyolar zararlı diye bebeğime asla yedirmem ben:18:
tarhana çorbasını çok seviyo ama domates çorbası iki gündür aklımda reklamlarda gördükçe bende domates çorbası yapsammı diye soruyodum kendime, taşınalım da domates alıp deneyim bari

Ben Pelin'in yemek mevzuuna girsem hepinizi verem ederim. Hala iki lokmanın birinde öğürmeye devam ediyor. Oturun halinize şükredin..

bizim nefes borusuna erik kaçma hikayesinden sonra kamil bey taneli yemektir,elmadır armuttur verdirmiyo, kv gibi tepemizde halbuki çocuk yemek istiyo, sadece yemeğin içinde kıymayı yediremiyorum ağzına geldikçe tükürüyo, boğulacak gibi oluyo, geçenlerde ben hamburger yerken köftesini mert bitirdi resmen ama evde yapsam köftede yemiyo:26: cık cık cıkanlamıyorum bende sebebini:26: patates kızartmasını eline verince yiyo, ama patates püresi versem kaşıkla boğulacak sanırsın:44:
yazgı iş bulabiliyorsan hiç kaçırma, küçük yerlerde iş bulmakta zordur iyi maaş alabilmekte. ama vicdan yapma sakın alp için çünkü büyüdüğünde alp sana şöyle derse daha pişman olursun: keşke bana bakmak yerine çalışsaydında leptop alsaydın

Kıymetcim, eşim pek gitmez annesinin yanına, malum, onlar o kadar çok geliyorlar ki, Eko'nun gitmesine zaman kalmıyor :)
Gelmeyi gerçekten çok isterim, ama zor tabi, kısmet :)

[B]Gecelerin çocuğu :)
Doruk bu hafta sonu bize kıyak yaptı, erken ve güzel uyudu, biz de film izledik. Valla... Sadece film izledik :))))[/B]

Amirim, ne güzel düşünmüşsün yaa, niye o zaman demedin ben atıyorum dondurucuya siz de atın diye
Hee öyle muzur şeyleri Doruk da yiyor, T.ef.al'in yağsız kızartıcısında pataset kızartıp veriyorum eline bazen. Ayrıca kek kurabiye simit hastasıyız.
Tarhana çorbasını bazen tavuk suyu ile yapıyorum ben, içine de tavuk parçaları, havuç falan atıyorum, güzel oluyor, öyle de seviyor.
Demek ki hepimiz hemen hemen aynı yemekleri yediriyoruz, ben biraz daralmıştım, iyi oldu bilmek...

burcu aslında demiştim ama kaçırmışsın galiba bezelye mevsimini kaçırdım izindeyken ona yanıyorum ben, sadece bir kg bezelyem var buzlukta, artık sadece mertin yemeklerine katarım onu, biz konserve yesekte olur taşınırsak kırmızı biber közleyip atıcam buzluğa birde menemen, söyleyimde şimdiden, ayrıca şimdiden taze fasulye attım biraz buzluğa ama bitmek üzere evde sebze yoksa hemen pişiriyorum çünkü

Tamam amirim, öyle olsun :)
Ellerine sağlık.
Bezelyeyi ben de çok fena kaçırdım, geçen sene Doruk minicikken bile bi sürü yapmıştım ama bu sene unuttum.
Taze fasulyem çok az, domates var birazcık ama bütün kışa yetmez, yapmak lazım.
Kırmızı biber depolamayı hiç beceremiyorum ben, anlat bi ara bana.
Doruk doğmadan önce yaz-kış öyle çok sebze hazırlardım ki, buzdolabının dondurucusu yetmezdi, ay ben niye bu kadar tembel oldum yaa...

kırmızı biberi fırında közleyip soyuyorum poşetleyip poşetleyip buzluğa atıyorum, sonra kışın canım çektiğinde çıkarıp dilimliyorum, sarımsak, sirke, zeytinyağı ile soslayıp meze şeklinde yiyorum, özellikle balığın yanında süper oluyo, bide yemeğe misafir gelince çeşit oluyo şip şak canım çekti bimden konserve alıp yapayım bari akşam
çok tembel gördüm şimdi seni ben burda bu mahrumiyet bölgesinde yapabiliyosam sende kaldır totonu, hormonlu mamalar verme doruğuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…