2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kırmızı biberi fırında közleyip soyuyorum poşetleyip poşetleyip buzluğa atıyorum, sonra kışın canım çektiğinde çıkarıp dilimliyorum, sarımsak, sirke, zeytinyağı ile soslayıp meze şeklinde yiyorum, özellikle balığın yanında süper oluyo, bide yemeğe misafir gelince çeşit oluyo şip şak:KK53: canım çekti bimden konserve alıp yapayım bari akşam:KK56:
çok tembel gördüm şimdi seni:KK20: ben burda bu mahrumiyet bölgesinde yapabiliyosam sende kaldır totonu, hormonlu mamalar verme doruğuma:KK19:

Ben de çok severim anlattığın şekliyle, hatta dün akşam yedik, konservesini tabi :)
Hee, o kadar yani, sadee közlüyorsun, az bişey alıp deneyeyim bakalım...

Yok kız, hormonlu yedirmiyorum, mevsimi değilse hiç vermiyorum, o kadar :) Fasulye kabak falan bahçeden zaten, babaannesi gönderiyor, sağolsun. Bahçe ürünü olanları Doruk yiyor, market ürünü olanları biz. Ama amirim öyle demiş madem, tamam, bari fasulye ve biber yapayım. Barbunya da koyarım, o da güzel oluyor. Domatesin zamanı var daha, bir kaç kilo daha hazırlarım. Yaw bu domatesi yıkayıp bütün bütün dondursak olmaz mı (tembel smile) ?

Bi biri bana git çalış desin, zira öğle yemeğinden sonra hiç iş yapmadım.

Son düzenleme:

Yazgıcım , arkadaşların da dediği gibi ben de çalışmanın Alp için belki de umduğun kadar kötü olmayacağını düşünüyorum. Bu topikte çoğumuz çalışıyoruz. Öemli olan onlarla geçirdiğimiz saatin çokluğu değil verimli zaman geçirmek biliyorsun.. Bence önüne çıkan fırsatları değerlendirmelisin.

değerlendireceğim inşallah canım.zaten bana çalışma fikrini,yani enazından hem çalışıp hemde iyi bir anne olabilme düşüncesini siz verdiniz.

[
[B]Gecelerin çocuğu :)
Doruk bu hafta sonu bize kıyak yaptı, erken ve güzel uyudu, biz de film izledik. Valla... Sadece film izledik :))))

hıhıı,bizde yedik:KK1:öyle diyosan öyle olsun.

şu domatesleri nasıl koyuyorsunuz buzluğa,ayrıca taze fasulye koyupda çözdürünce tadı çok kötü oluyor,onu nasıl yapıyorsunuz???birde bilmiş anneler deyin bakalım,fırına tavuk patates vereceğiniz zaman tavuğu nasıl tatlandırıyorsunuz???

Son düzenleme:
ben geldimmmmmm... benim odunun budanma zamanı geldi sanırım yine sinir etti beni ... egoş aksamdan beri ateşi var ve kusuyo dr a götürdük 1 sa önce .dr dediki sen cok bilinçli ii bi annesin neyin nerde ne zaman yapılacagını biliyosun .bunu eşime anlattım ii bi anneysem hastaneye gelmezdik cocuk hasta olmazdı deseydin dedi. sen ne düşünürsen düşün ona kimse benim kadar ii bakamaz benim kadar düşünemz senin düşündüklerin umrumda deil dedim carptım arabanın kapısını geldim ohhh iidedim ii yaptım

ben geldimmmmmm... benim odunun budanma zamanı geldi sanırım yine sinir etti beni ... egoş aksamdan beri ateşi var ve kusuyo dr a götürdük 1 sa önce .dr dediki sen cok bilinçli ii bi annesin neyin nerde ne zaman yapılacagını biliyosun .bunu eşime anlattım ii bi anneysem hastaneye gelmezdik cocuk hasta olmazdı deseydin dedi. sen ne düşünürsen düşün ona kimse benim kadar ii bakamaz benim kadar düşünemz senin düşündüklerin umrumda deil dedim carptım arabanın kapısını geldim ohhh iidedim ii yaptım

yaa senin bu kocan ne dik,ne sert konuşuyor böyle.nedemek iyi bir anne olsaymışsın hadta olmazmış,Allahallah ozaman hepimiz kötü anneler miyiz?yani bilmiyorum ama uslübu çok yanlış,kırar mıyım,yaralar mıyım hiç düşünmüyor,ölçmüyor,tartmıyor.Allah yardımcın olsun canım.ayrıca hiçte takma.
Egoş ada geçmiş olsun,neyi varmış kuzunun?

Son düzenleme:
Bir sorum var:
Bizim minişler bamya yiyebilirler mi? Bir de yesinler mi, bi faydası var mı?
Ben ağzıma koymam ve eve sokmam da kendisini, hiç bilmiyorum o yüzden.

Yazın çok sebze yok, ne yedireceğimi şaşırdım valla.

canım ben yediriyorum kıymalı yapıyorum benim kuzu ekşiyi çok seviyo şööle limonlu limonlu bayıla bayıla yiyo

YEMEK konusunda çok takıntılı değilim ama kuzum sadece 2 öğünü tam yiyo kalanlarda gün içinde yediği meyve içtiği süt tıkıyo sıcaklarda bastırı malum sadece kahvaltı ve akşam yemeğini adam gibi yiyo aman yeter sağlıklı ya bu arada ben artık çorba vermiyorum bu sıcakta bayılır die düşünüyorum onun yerine sebze yemekleri et köfte tavık köfte yaıyorum geçen gün kuzu pirzolayı tuttu kemiğinden afiyetle yedi tabi bütün bütün çıktılar sonra çiğneyememiş kemikleri de kedilere attık ooohhh sefası olsun

organik sebze meyve konusunda şanslıyım kayınpederimini küçük bi bahçesi var hobi olarak bişeyler yetiştiriyo kuzunun yemekleri hep ordan gelenlerle pişiyo meyveleri de ordan dün akşamda hortumu almış eline canavar çamurlara bata çıka bahçe suladı kendini suladı sonra almaya çalıştım beni suladı çok eğleniyo yazlıkta eltimin evi dedesinin evi bizim ev bahçeli eltimin evin karşısı park deli oluyo

Bezelye attım bende buzluğa, birde vişne attım şimdilik, kışın vişneden çıkarıp reçel yapıyorum azıcık yada komposto yapıp meyve suyu gibi içiyoruz..

Taze fasülyeyi ben hep şu şekilde yaparım, hiç kokmuyor, fasülyeleri yıkayıp temizleyip doğradıktan sonra, bir tencereye koyuyorum üzerine de domates rendeleyip domatesin ve fasülyenin kendi suyunda hafif haşlıyorum, yani fasülyelerin rengi sararana kadar haşlıyorum, sonra soğumaya bırakıp soğuduktan sonra bir pişirimlik poşetleyip atıyorum buzluğa.. Kışında soğanı öldürüp, üzerine biraz salça koyup, fasülyeyi de buzluktan çıkardığım gibi koyuyorum tencereye, birazda tuz, sonrada suyunu ekleyip orta ateşte pişiriyorum, aynı yazın pişen fasülye gibi oluyor tadı..

Kırmızı biberi de şöyle yapıyorum; Büyük bir tencere de suyu kaynatıp yıkayıp saplarını temizlediğim biberleri içine atıp haşlıyorum, çok haşlarsanız dağılır, dikkat etmek lazım, sonra soğuyunca poşetleyip doğru buzluğa, kışın çıkarıp sirke, zeytinyağ ve sarımsak ile soslayıp yiyorum, aniden gelen misafirlere karşı da iyi oluyor hem meze olarak hemde çayın yanında iyi gidiyor..

Domatesi bütün olarak koymayı daha önce denedim ben, hiç tavsiye etmem, çok sulu oluyor ve buzunu çözdürerek kullanılamıyor, çözdürmeden de bütün vaziyette nerde kullanacaksınız ki, bunun yerine rendeleyip buz kalıbında dondurup küp şeklini verdiriyorum, sonra ihtiyacıma göre büyüklü küçüklü poşetliyorum, yemeklere ihtiyacım kadar küp küp atıyorum, birde domatesi rendeleyip yada rondodan geçirip (kabuksuz domates tabi) tuzla kaynatıp salça ile sos arası bişey elde ediyorum, kavanozlara konserve gibi yapıyorum, yemeklerde kullanıyorum ve kahvaltıda ekmekle bile yiyorum bunu..

Yine bir tane daha aklıma geldi, domatesi bolca rendeleyip içine sirke, tuz, şeker, sarımsak koyup kaynatıyorum, sonra içine sivri biberleri doğrayıp atıyorum, biberler yumuşayana kadar daha kaynatıyorum, kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyorum, bu da kahvaltı ve çay saatleri için değişik bir alternatif oluyor..

Son düzenleme:
AYŞEGÜL kocana benden kocaman bir yuuuhhhh

YAZGICIM canım arkadaşım çalışmanın sana kattıkları çocuğuna ayıracağın yeni vaktin kalitesi duruşuna bile yansicak inanıyorum çalışmanı sonuna kadar şiddetle tavsiye ediyor destekliyorum

PINARCIM biz ne desek boş burdan nasıl ne kadar destek olmak istesek acı senin acın ama şükürler olsun ki eymen kuzun var allah ona uzun sağlıklı bir ömür versin inşallah

KIYMET olabilir pastırma tüccarı da labilir her yola varım yani

ay daha yazacakları vardı herkese bi cevap vermedeim yırtık dondan çıkamadım allam çok telaşlandım kimi unuttum kimi unuttum

Bezelye attım bende buzluğa, birde vişne attım şimdilik, kışın vişneden çıkarıp reçel yapıyorum azıcık yada komposto yapıp meyve suyu gibi içiyoruz..

Taze fasülyeyi ben hep şu şekilde yaparım, hiç kokmuyor, fasülyeleri yıkayıp temizleyip doğradıktan sonra, bir tencereye koyuyorum üzerine de domates rendeleyip domatesin ve fasülyenin kendi suyunda hafif haşlıyorum, yani fasülyelerin rengi sararana kadar haşlıyorum, sonra soğumaya bırakıp soğuduktan sonra bir pişirimlik poşetleyip atıyorum buzluğa.. Kışında soğanı öldürüp, üzerine biraz salça koyup, fasülyeyi de buzluktan çıkardığım gibi koyuyorum tencereye, birazda tuz, sonrada suyunu ekleyip orta ateşte pişiriyorum, aynı yazın pişen fasülye gibi oluyor tadı..

Kırmızı biberi de şöyle yapıyorum; Büyük bir tencere de suyu kaynatıp yıkayıp saplarını temizlediğim biberleri içine atıp haşlıyorum, çok haşlarsanız dağılır, dikkat etmek lazım, sonra soğuyunca poşetleyip doğru buzluğa, kışın çıkarıp sirke, zeytinyağ ve sarımsak ile soslayıp yiyorum, aniden gelen misafirlere karşı da iyi oluyor hem meze olarak hemde çayın yanında iyi gidiyor..

Domatesi bütün olarak koymayı daha önce denedim ben, hiç tavsiye etmem, çok sulu oluyor ve buzunu çözdürerek kullanılamıyor, çözdürmeden de bütün vaziyette nerde kullanacaksınız ki, bunun yerine rendeleyip buz kalıbında dondurup küp şeklini verdiriyorum, sonra ihtiyacıma göre büyüklü küçüklü poşetliyorum, yemeklere ihtiyacım kadar küp küp atıyorum, birde domatesi rendeleyip yada rondodan geçirip (kabuksuz domates tabi) tuzla kaynatıp salça ile sos arası bişey elde ediyorum, kavanozlara konserve gibi yapıyorum, yemeklerde kullanıyorum ve kahvaltıda ekmekle bile yiyorum bunu..

Yine bir tane daha aklıma geldi, domatesi bolca rendeleyip içine sirke, tuz, şeker, sarımsak koyup kaynatıyorum, sonra içine sivri biberleri doğrayıp atıyorum, biberler yumuşayana kadar daha kaynatıyorum, kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyorum, bu da kahvaltı ve çay saatleri için değişik bir alternatif oluyor..

domates işi kolaymış,bir işlem görmüyormuş,ben mesela rendeleyip plastik bardaklarla dondursam işimi görür değil mi?
fasulye daha önce denedim ama işte tadı kötüydü,bakalım birdaha deneyeyim.sağol canım.

eser aradı evin kredisini ödeyememiş şu sıkıntılı dönemde yanlış anlaşılmak istemezmiş yarın öbür gün ödermiş ev işini babamla konuşmu muyum konuştum baban ev torunumun demiş babama sen de evi vermem sana dedin artık baban babam sen oturun çözün beni bulaştırmayın dedim gayet uyuzdum ooohhh

Ege ye geçmiş olsun, eşin boşboğazlık etmiş Ayşegülcüm, erkekler az konuşuyorlar ama konuştukları zaman da boş konuşuyorlar işte, sıkma sen canını..

ben fasulyeyi ayıklayıp olduğu gibi dolaba atıyorum domatesin de kabuklarını soyup doğrayıp ayrıca poşetliyorum sonrada ne zaman istersem çıkarıp pişiriyorum mis gibi oluyo

yaa senin bu kocan ne dik,ne sert konuşuyor böyle.nedemek iyi bir anne olsaymışsın hadta olmazmış,Allahallah ozaman hepimiz kötü anneler miyiz?yani bilmiyorum ama uslübu çok yanlış,kırar mıyım,yaralar mıyım hiç düşünmüyor,ölçmüyor,tartmıyor.Allah yardımcın olsun canım.ayrıca hiçte takma.
Egoş ada geçmiş olsun,neyi varmış kuzunun?

bogazı kızarmıs hafif ondan kusuyordur dedi ama tatmin olmadım bakalım takipteyim . takmıyorum ukalalık genlerinde var ailecek ukalalar .ki hepsi gayet ii biliyo cocuguma ne kadar düşkün oldugumu . şaka yapmış espri imiş sölediği cok da umrumda deil dedim ciddi bile desen

bu sebzelerin zamanı var değil mi daha?ben pek anlamam bu işlerden,görünce alır atarım.domates,fasulye,bezelye vs. bu hafta alıp atayım buzluğa.tabi zamanı geçmedi ise.

domates işi kolaymış,bir işlem görmüyormuş,ben mesela rendeleyip plastik bardaklarla dondursam işimi görür değil mi?
fasulye daha önce denedim ama işte tadı kötüydü,bakalım birdaha deneyeyim.sağol canım.

Tabiki bardakla da dondurabilirsin, ben bardakla dondursam büyük olur tüketemem mesela, buz kalıbında yapıyorum bu yüzden, birde buzluktan çıkardığın gibi yemeğin içine at, çözdürürsen tadı bozulur..

Ben dolma biber de koyuyorum, çok güzel oluyor, kışın biber dolması yapıyorum, biberlerin başlarını kesip iyice yıkıyorum, sonra suyunu süzdürüp kurumasını bekliyorum, kuruyunca yine bir pişirimlik poşetliyorum buzluğa atıyorum, dolma yapacak vakit hemen çıkartma buzluktan, dolmanın içini hazırladıktan sonra çıkarıp buzu çözülmeden biberlerin içini doldurup hemen tencereye dizip pişireceksin, ne koku oluyor ne de tat bozulması..

eser aradı evin kredisini ödeyememiş şu sıkıntılı dönemde yanlış anlaşılmak istemezmiş yarın öbür gün ödermiş ev işini babamla konuşmu muyum konuştum baban ev torunumun demiş babama sen de evi vermem sana dedin artık baban babam sen oturun çözün beni bulaştırmayın dedim gayet uyuzdum ooohhh

şu işler bi bitsin cok mutlu olacaksın sen dediydin dersin kafan rahatlayacak bi kere kuzuyla mis gibi keyfine bak sekerim :KK66: tadını çıkar cemyi büyürken izlemenin

Ayşegül, eşine ben de kocaman bir yuh ve okkalı bir nankör diyorum, el insaf... Takma bırak, çok ayıp etmiş. Egoş'a çok geçmiş olsun.

Yazgı, Yasemin taze fasulyeyi çok güzel tarif etmiş, böyle denemek lazım. Ben sadece fasulyeyi yumuşayana kadar haşlıyordum ama onun yöntemini daha çok beğendim. Tavuğu tatlandırmak için zyağı, domates ve biber salçası, kekik, kuru fesleğeni karıştığı biraz sulandırıyorum, tavuğu bu sosa bulayıp bekletiyorum, sonra da fırınlıyorum. Güzel oluyor. Bir de kremalısı var, ama o patatesli güzel olmaz.

Domatesleri ben de rendeleyip buz kalıplarına koyuyorum ama tembel işi olsun diye bütün olsun dediydim, tamam vazgeçtim.

Yazgıcan, o domatesleri donduktan sonra buzdolabı poşetine koy tamam mı :)

Esin, ağzına sağlık, ohh, ben bile soğudum :)

Yasemin, biz karı koca biber dolması pek sevmeyiz, acaba kabak dolmasına da aynı işlem uygulanır mı ki? Ayyy eve gidip hemen kendimi mutfağa atasım geldi, ne çok ihmal ettiğim şey var yaaa...

dün kv diyo ki 3 yasında kreşe baslasın bu hatta çişini söleyenleri alıyolarmıs. manyak yemin ediyorum hepsi . egoş çok düşkün ya bana kresten sonra böle yapmazmıs görümce dahil öle konusuyolar. ben vermeyi düşünmüyorum hatta vermeyeceğim dedim.annemler severek bakıyolar ki annem 25 yıl anasınıf ögr yaptı , benm işim rahat 5 yasında anasınıfına veririm onun dısında göndermem belki arkadas edinsin diye 4 yasında 2 gün gider dedim nasıl bozuldu .çocugumun okuluna bile karısacak aklı sıra

X