- 5 Mart 2009
- 5.921
- 0
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #113.741
kırmızı biberi fırında közleyip soyuyorum poşetleyip poşetleyip buzluğa atıyorum, sonra kışın canım çektiğinde çıkarıp dilimliyorum, sarımsak, sirke, zeytinyağı ile soslayıp meze şeklinde yiyorum, özellikle balığın yanında süper oluyo, bide yemeğe misafir gelince çeşit oluyo şip şakcanım çekti bimden konserve alıp yapayım bari akşam
çok tembel gördüm şimdi seniben burda bu mahrumiyet bölgesinde yapabiliyosam sende kaldır totonu, hormonlu mamalar verme doruğuma
Yazgıcım , arkadaşların da dediği gibi ben de çalışmanın Alp için belki de umduğun kadar kötü olmayacağını düşünüyorum. Bu topikte çoğumuz çalışıyoruz. Öemli olan onlarla geçirdiğimiz saatin çokluğu değil verimli zaman geçirmek biliyorsun.. Bence önüne çıkan fırsatları değerlendirmelisin.
[
[B]Gecelerin çocuğu :)
Doruk bu hafta sonu bize kıyak yaptı, erken ve güzel uyudu, biz de film izledik. Valla... Sadece film izledik :))))
ben geldimmmmmm... benim odunun budanma zamanı geldi sanırım yine sinir etti beni ... egoş aksamdan beri ateşi var ve kusuyo dr a götürdük 1 sa önce .dr dediki sen cok bilinçli ii bi annesin neyin nerde ne zaman yapılacagını biliyosun .bunu eşime anlattım ii bi anneysem hastaneye gelmezdik cocuk hasta olmazdı deseydin dedi. sen ne düşünürsen düşün ona kimse benim kadar ii bakamaz benim kadar düşünemz senin düşündüklerin umrumda deil dedim carptım arabanın kapısını geldim ohhh iidedim ii yaptım
Bir sorum var:
Bizim minişler bamya yiyebilirler mi? Bir de yesinler mi, bi faydası var mı?
Ben ağzıma koymam ve eve sokmam da kendisini, hiç bilmiyorum o yüzden.
Yazın çok sebze yok, ne yedireceğimi şaşırdım valla.
Bezelye attım bende buzluğa, birde vişne attım şimdilik, kışın vişneden çıkarıp reçel yapıyorum azıcık yada komposto yapıp meyve suyu gibi içiyoruz..
Taze fasülyeyi ben hep şu şekilde yaparım, hiç kokmuyor, fasülyeleri yıkayıp temizleyip doğradıktan sonra, bir tencereye koyuyorum üzerine de domates rendeleyip domatesin ve fasülyenin kendi suyunda hafif haşlıyorum, yani fasülyelerin rengi sararana kadar haşlıyorum, sonra soğumaya bırakıp soğuduktan sonra bir pişirimlik poşetleyip atıyorum buzluğa.. Kışında soğanı öldürüp, üzerine biraz salça koyup, fasülyeyi de buzluktan çıkardığım gibi koyuyorum tencereye, birazda tuz, sonrada suyunu ekleyip orta ateşte pişiriyorum, aynı yazın pişen fasülye gibi oluyor tadı..
Kırmızı biberi de şöyle yapıyorum; Büyük bir tencere de suyu kaynatıp yıkayıp saplarını temizlediğim biberleri içine atıp haşlıyorum, çok haşlarsanız dağılır, dikkat etmek lazım, sonra soğuyunca poşetleyip doğru buzluğa, kışın çıkarıp sirke, zeytinyağ ve sarımsak ile soslayıp yiyorum, aniden gelen misafirlere karşı da iyi oluyor hem meze olarak hemde çayın yanında iyi gidiyor..
Domatesi bütün olarak koymayı daha önce denedim ben, hiç tavsiye etmem, çok sulu oluyor ve buzunu çözdürerek kullanılamıyor, çözdürmeden de bütün vaziyette nerde kullanacaksınız ki, bunun yerine rendeleyip buz kalıbında dondurup küp şeklini verdiriyorum, sonra ihtiyacıma göre büyüklü küçüklü poşetliyorum, yemeklere ihtiyacım kadar küp küp atıyorum, birde domatesi rendeleyip yada rondodan geçirip (kabuksuz domates tabi) tuzla kaynatıp salça ile sos arası bişey elde ediyorum, kavanozlara konserve gibi yapıyorum, yemeklerde kullanıyorum ve kahvaltıda ekmekle bile yiyorum bunu..
Yine bir tane daha aklıma geldi, domatesi bolca rendeleyip içine sirke, tuz, şeker, sarımsak koyup kaynatıyorum, sonra içine sivri biberleri doğrayıp atıyorum, biberler yumuşayana kadar daha kaynatıyorum, kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyorum, bu da kahvaltı ve çay saatleri için değişik bir alternatif oluyor..
yaa senin bu kocan ne dik,ne sert konuşuyor böyle.nedemek iyi bir anne olsaymışsın hadta olmazmış,Allahallah ozaman hepimiz kötü anneler miyiz?yani bilmiyorum ama uslübu çok yanlış,kırar mıyım,yaralar mıyım hiç düşünmüyor,ölçmüyor,tartmıyor.Allah yardımcın olsun canım.ayrıca hiçte takma.
Egoş ada geçmiş olsun,neyi varmış kuzunun?
domates işi kolaymış,bir işlem görmüyormuş,ben mesela rendeleyip plastik bardaklarla dondursam işimi görür değil mi?
fasulye daha önce denedim ama işte tadı kötüydü,bakalım birdaha deneyeyim.sağol canım.
eser aradı evin kredisini ödeyememiş şu sıkıntılı dönemde yanlış anlaşılmak istemezmiş yarın öbür gün ödermiş ev işini babamla konuşmu muyum konuştum baban ev torunumun demiş babama sen de evi vermem sana dedin artık baban babam sen oturun çözün beni bulaştırmayın dedim gayet uyuzdum ooohhh