- 20 Mart 2009
- 5.905
- 38
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #68.401
slm kızlar hiç girmeye fırsatım olmuyor inanın zaten nette bi gelip bi gidiyor hiç rtakip edemiyorum
bugün ilk kez kızçeme evde kendim bişiler hazırladım sabah elma armut ve şeftali suyunu cam rendede rendeleyip suyunu içirdim öğlende havuç patates pirinç çorbasını püre halinde yedirdim
yarın çorbasına 1 adet taze fasulye bir adette kabajk katim diyorum ne dersiniz zaten bebelac sebze meyve püresine alışık artık evvde yapıcam herşeyi fikri olan var mı
Taze fasulye denemedim ama havuç patates ve kabağı bende ezerek vermiştim.Bugün kayısıda ezdim biraz çok az verdim.Fasulyeyi nasıl vereceksin peki?
Artık büyüyorlar işimiz zor valla oyun istiyorlar haklı olarak.Bizde yoruluyoruz haliyle.Bebişinin sakin olduğu bir gün yaparsın işleri boşver misafirin falan gelmeyecekse kalsın şimdilik.
offf aşağıya inip geldim alp in deli saatleri başlıyorrrrrrrrrrrrrsempatiksalakcinni
ben kaçıyorum öptüm hepinizi iyigeceler canlar.
slm kızlar hiç girmeye fırsatım olmuyor inanın zaten nette bi gelip bi gidiyor hiç rtakip edemiyorum
bugün ilk kez kızçeme evde kendim bişiler hazırladım sabah elma armut ve şeftali suyunu cam rendede rendeleyip suyunu içirdim öğlende havuç patates pirinç çorbasını püre halinde yedirdim
yarın çorbasına 1 adet taze fasulye bir adette kabajk katim diyorum ne dersiniz zaten bebelac sebze meyve püresine alışık artık evvde yapıcam herşeyi fikri olan var mı
taze fasülye için biraz daha bekle bence.kabak katabilisin güzel olur sanki.bir de evde yapman daha iyi.nasıl sebzeler meyveler kullandıklarını bilmiyoruz çünkü.
tatlım havuç,patates,pirinçten oluşan çorbanın içine bi parça kabak ve bir adet taze fasulye eklicem pişip biraz soğuudktan sonra belendırdan geçirip püre şeklinde vericem kayınvalidem yap bişi olmaz dedi
mesela bir hafta boyunca değişik şekillerde denicem jhafta bir dal maydanoz atıcam,aslın pek korkmuyorum iyi düşün iyi olsujn mantığı ile ilerliyorum hep Zeynep konusunda ama tabi kör cahil olarak değil bilinçli olarak ama püre yemeyi öğrendi bi sorun yok çok şükür
yarın sabah şefteli suyu ve bu çorbayı vericem öğlen
akşamları kaşık mamasını her zaman vermicem sütüm yeterli çok şükür ama tahıllara geçene kadar tahıllı kaşık mamasından haftada iki üç kere verim diyorum tahıl alsın diye
ya öle de hiç vakit bırakmıyordeliricem ...
sen de başlamışın ek gıdaya ben mi kaldım acep başlamayan??
Ben meyve suyuna henüz geçmedim evdeki meyvelerin suyunu sıkıp yarın bir vereyim öyleyse.Birde benim kız mamayı almadı acaba pirinç unuyla muhallebi kıvamında vereyimmi.Çünkü pirinçunlu muhallebiden yemişti ülkerin.
kabak eklim o zaman
bu arada çorba piştikten sonra süzgeçten geçirip içine bir tatlı kaşığı irmik koyup tekrar pişirebilirmişsin ki irmik çok faydalıymış ben mamalarda<ir mik olanı tercih ediyorum
Canım çok sık olmamak koşuluyla yediriyorum yeni yeni bir şeyler.Anne sütünü daha sık veriyorum.Gece hep anne sütü veriyorum gündüz püre muhallebi falan veriyorum ama her zaman değil.Çünkü 2-3 gün üst üste bunu yapınca memeye yaklaşmak istemedi.Bende 1-2 gün vermedim hiç ek gıda.Haliyle yapıştı memeye.Şimdi artık çok az veriyorum ek gıdayı.Gerçi kilomuzda az ama napayım mümkün olduğunca anne sütü vermek istiyorum....
evet irmik katabilirsin ben de duydum onu.corbaları süzüyormusun yoksa eziyormusun??süzüyorsan blendrdan gecir yada ez de ver posasını da almaları gerekiyor ya..
ya dr mu söyledi sana ek gıdaya başlayın diye bizim dr 6 aya dek bişey verdirtmiyor .
bir de sana bi dr söölemiştim ya antalyada ahmet bey o ayrıldı hastaneden:)biz de drumuzu deiştirdik o yüzden.umarım geldiinde ihtiyac duymamışındır.ayrılınca ben de sallamışım gibi oldum :)