2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hadi ordan 15 kilo fazlaymışş gördükk hiçte öle yoktu fazlalığınn

sen beni tanısaydın önceden o zaman anlardın o 15 kiloyu :a015:

Bende kestirdim saçlarımı.Hatta doğumdan sonraki ilk işim o oldu.Çok uzamışlardı.Kızlar emzirdiğiniz sürece diyet yapmayın.Deniz Akkaya 'emzirdikçe her gün fazladan 600 kalori yakıyorum spora gerek kalmıyor' demişti.Ne kadar doğru bilmiyorum ama emzirdikçe kilolar gidiyormuş....

tamam kilo almıyoruz ama ben veremiyorum da
:eek:klava:

günaydın a.s.

O da bir şeymi en zayıf benim kız 6.00 kilo .....:kedi:

Valla Emel kilosu normal en zayıf değil 2800 doğmuş ve her ay güzel kilo almış.

Bende kestirdim saçlarımı.Hatta doğumdan sonraki ilk işim o oldu.Çok uzamışlardı.Kızlar emzirdiğiniz sürece diyet yapmayın.Deniz Akkaya 'emzirdikçe her gün fazladan 600 kalori yakıyorum spora gerek kalmıyor' demişti.Ne kadar doğru bilmiyorum ama emzirdikçe kilolar gidiyormuş....

Ben diyet yapmadım, zayıf biri de değilim, tombulum ama hamilelikte aldığım tüm kiloları verdim. 60 kilo oldum. 74 kilo idim. Fakat normal bir kiloya erişmem için (zayıf biri olmak için değil normal bir kiloya erişmek için) 8-9 vermem lazım. Sanırım gerçekten dikkat edersem seneye ancak normal bir kiloya ulaşırım.

ya öle de hiç vakit bırakmıyor :KK43: deliricem ...
sen de başlamışın ek gıdaya ben mi kaldım acep başlamayan??

Siz bizden 1 ay ileridesiniz biz henüz başlamadık ek gıdaya sanırım doktor demedikçe de başlamayacağız ki o da 6. aydan itibaren diyor ama ben bu ay işe başlayacağım beslenmesinde sorun olursa belki bizimde başlangıcımız 1 ay öne gelir.

Günaydın Pınar benim gibi erkencisin :))

Günaydınnn,

Gününüz güzel geçsin kuzularınızla...

Bu aralar yine ağlayarak çıkıyorum evden işe gelmek için... Alışır gibi olmuştum ama nüks etti sanırım.

Kocamla da kayınvalidemle de hemen hemen hiç konuşmuyorum. Dün eve gittim, aldım oğlumu çıktım, 1,5-2 saat dışarıdaydık. Evimde yalnız kalamadığım için, dışarda huzur bulmaya çalışıyorum. Hiç keyfim yok kızlar...

Günaydınnn,

Gününüz güzel geçsin kuzularınızla...

Bu aralar yine ağlayarak çıkıyorum evden işe gelmek için... Alışır gibi olmuştum ama nüks etti sanırım.

Kocamla da kayınvalidemle de hemen hemen hiç konuşmuyorum. Dün eve gittim, aldım oğlumu çıktım, 1,5-2 saat dışarıdaydık. Evimde yalnız kalamadığım için, dışarda huzur bulmaya çalışıyorum. Hiç keyfim yok kızlar...

GÜNAYDIIIIIIIIIIINNNNNNNNNN HEMDE HERKESLEREEEEEEE

canım en güzelini yapmışsın boşver uyu kayınvalden ne zaman gidiyor ? o gidene kadar her akşam yap bu etkinliği bebeğinle güzel zaman geçirmiş olursun ....

günaydın kızlar...güzel bir gün olsun hepimiz için...

burcu alışacaksın canım..biraz daha zaman.ben oğlumda 2 ay ağlayarak gitmiştim....5dk anneme bırakınca bile özlüyodum...ama alıştık,hele ikinci çocukta biraz daha geniş oluyosun....

günaydın kızlaaar!
oo bakıyorum da muhallebiler,çorbalar başlamışsınız:emir_bebek: bizim dr 6 aydan sonra başlayalım dedi.sütüm azaldı verelim bişiler dedim.4.ayda ve 1.yaşta süt fizyolojik olarak azalma eğilimi gösterirmiş.emzirmeye deam dedi,artar tekrardan dedi.ama çok istiyosan meyve ve yogurt verbilirsin dedi.sabah 11de elma,akşam üzeri de yoğurt vericem.yogurdu inek süyle evde mayalıcam.tefalin yogurt yapma makinesi var bene,küçük kavanozlu.onda yapıp denicem.

biz ay sonun da 5 aylık olcaz. benim dana oğlum sadece anne sütü alıyor.ama onuda saate bağladı kendisi.gece gündüz hazır sütü:)
ac kaldı sütüm gitti 2 gün gene de hazır mamayı almadı ac bekledi ben de ek gıda vermedim.sonra sütüm geldi de rahat ettik dr da önermedi bize zaten.
bu arada kilonuz normal sınırda canım.sağlıklıysa takılma kilosuna falan.her bebeğin gelişimi farklı izleyecek ne yaparsak yapalım genetiğini bulacak..ac koymuyoz ya veletleridemi ama:ecrin_bebek:

Canım eğer kızım bana çektiyse pek kilolu bir çocuk olmayabilir.Normal sınırlarda sağlıklı olsun elbette minişlerimiz.Ama bakıyorum herkesin minişi bizden daha iri.Gerçi benim kız minyatür bebek gibi sokakta herkes 'oyuncak gibi gerçekmi buuuuuuuu' dieyerk yapışıyorlar.Dua okuya okuya sokağa çıkıyorum.Bizimkide herkese sırıtıyor daha bir yapışıyorlar o zaman.Özelliklede erkekler çok yapışıyor son zamanlarda.Eşim çıldırıyor benim kucağımda severlerken hele geçen bir tanesi 'nerde oturuyorsunuz evinize gelebilirmiyiz sevmeye' dedi.Afedersiniz oğlanda yakışıklıydı hani :) :) Benim adam şimdi napsın ? Haklı ama beni yiyor sayıyorda sayıyor.......

günaydın kızlaaar!
oo bakıyorum da muhallebiler,çorbalar başlamışsınız:emir_bebek: bizim dr 6 aydan sonra başlayalım dedi.sütüm azaldı verelim bişiler dedim.4.ayda ve 1.yaşta süt fizyolojik olarak azalma eğilimi gösterirmiş.emzirmeye deam dedi,artar tekrardan dedi.ama çok istiyosan meyve ve yogurt verbilirsin dedi.sabah 11de elma,akşam üzeri de yoğurt vericem.yogurdu inek süyle evde mayalıcam.tefalin yogurt yapma makinesi var bene,küçük kavanozlu.onda yapıp denicem.

Canım doğru söylemiş aslında.Bende azaldı sandım şu 2 haftadır ama çok şükür 2-3 gündür tekrar sütüm eski yoğunluğuna geri döndü.Yinede bir gün durup bir gün meyve püresi yada muhallebi gibi şeyler yedirme niyetindeyim.Aklımda şu mamayla yapılan muhallebiler var tarifini burdan bir topikten aldım deneyeceğim.Mamayı almıyor çünkü belki muhallebi yapark verirsem alır.

günaydın aşklarrr...
bugün saat 3 te randewumuz var bakalım yagmur a ek gıda başlayacaktı dr umuz..kaydirigubbakcemile2
ilk ne vericek bilmiorum galivba yogurtla başlatır sebze püresi falan
bizde geciyoruz ek gıdaya ..daha hiç bişe bilmiorum ne vericegimle ilgili..
başlayanlardan bilgi alırım artık dr umda bi liste yapsın istiorum
ayrıca yagmur un tepkisi nasıl olucak merak ediorum begenicekmi bakalım tüçük murun minigim..

günaydın aşklarrr...
bugün saat 3 te randewumuz var bakalım yagmur a ek gıda başlayacaktı dr umuz..kaydirigubbakcemile2
ayrıca yagmur un tepkisi nasıl olucak merak ediorum begenicekmi bakalım tüçük murun minigim..

Hadi hayırlı olsun inş.Bizim doktor mama önerdi sadece ama ayşenur almayınca püre başladım bende.

Seyyalcim Eylül ayı gibi döneceklermiş... Tabi daha önce ben çıldırıp evden kaçmazsam..

günaydın kızlar...güzel bir gün olsun hepimiz için...

burcu alışacaksın canım..biraz daha zaman.ben oğlumda 2 ay ağlayarak gitmiştim....5dk anneme bırakınca bile özlüyodum...ama alıştık,hele ikinci çocukta biraz daha geniş oluyosun....

Olcaycım alışmadan kurtulsam burdan... Tek istediğim bu aslında :KK43:
Çalıştığım zamanlar dışında kimseye bırakamıyorum, kaşımı aldırmaya bile Doruk'la gidiyorum :)

günaydın kızlaaar!

Günaydınnn,
Afiyet olsun kuzuya...

Allah'a çok şükür, ilaçlarla birlikte sütüm artmaya başladı. Ek gıda yok, yaşasın anne sütü modundayım yine :)

günaydın aşklarrr...

Hoşgeldin canım...

Günaydın kızlarrrrr benim uykum var biraz uzansam ayşenur uyanırmı acaba?
Bu arada doğum öykümü paylaştım kızlar okumak isterseniz link aşağıda.

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?p=14274810&posted=1#post14274810

Bizim sıpa ben başımı yastıpa koyduğum an uyanırdı, gündüzleri...

günaydın kızlar jery hawa değişiminden etkilendi sanırım dünden beri öksürüğü war we acaip terliyo 3 tel saçı sırılsıklam bebeğimin.. az önce eczaneden peditus aldım werdim 1ölçek 7,30dan beri uyanık we hala uyumadı şu an babasıyla oynuyor.. ne yapmalıyım şaştım kaldım ateş falan yok hasta değil yani sadece arada bir öksürüyor..

günaydın kızlar nasılsınız?

azemheval yemek listesini sormuşsun?özeldende yolladım burayada ekliyorum

sabah ;kahvaltı karışımı(8 tahıllı mama 1 çorba kaşığı,peynir tereyağ,1 yarım çeviz,pekmez,tahin birer çay kaşığı bunlar,yarım muz,5 ölçek mama ile blendırda hazırlıyorum veriyorum...)

ara;100 gr meyve suyu

öğle;sebze çorbası(havuç,patates,kabak,maydonoz,evde varsa daha katıyorum sebzelerden az az,zeytin yağı ve tereyağı,bulgur,irmik ve pirinç tahıllarından biri..bunları kaynatıyorum,sonra rondodan geçiyorum,bir tabağa 120 gr ayırıp içine 4 ölçek mama katıyorum)

ara,,çiçibebeli meyveli yoğurt,(baen sadede veriyorum yada sade çiçibebeli,yada sede meyveli falan,çeşitlilik yapğıyorum)

akşam:herhangi bir kaşık maması

kalan saatlerde biberon maması veriyorum..ama sen emziriyorsun ...gün içinde rada az az çay veriyorum sen ,,sıusuzluğunu alsın diye...

yaw bana günlük öğün tablonuzu verseneniz hangi saatte neler veriyonuz özellikle hasret ve selkie

günaydın kızlar jery hawa değişiminden etkilendi sanırım dünden beri öksürüğü war we acaip terliyo 3 tel saçı sırılsıklam bebeğimin.. az önce eczaneden peditus aldım werdim 1ölçek 7,30dan beri uyanık we hala uyumadı şu an babasıyla oynuyor.. ne yapmalıyım şaştım kaldım ateş falan yok hasta değil yani sadece arada bir öksürüyor..

çanım çok geçmiş olsun...

ben çıkıyorum kızlar alışverişe gitçem....hadi öptüm şimdilikj...

Seyyalcim Eylül ayı gibi döneceklermiş... Tabi daha önce ben çıldırıp evden kaçmazsam..

Olcaycım alışmadan kurtulsam burdan... Tek istediğim bu aslında :KK43:
Çalıştığım zamanlar dışında kimseye bırakamıyorum, kaşımı aldırmaya bile Doruk'la gidiyorum :)

Günaydınnn,
Afiyet olsun kuzuya...

Allah'a çok şükür, ilaçlarla birlikte sütüm artmaya başladı. Ek gıda yok, yaşasın anne sütü modundayım yine :)

Hoşgeldin canım...

Bizim sıpa ben başımı yastıpa koyduğum an uyanırdı, gündüzleri...

Tam yeni yeni dalmış oluyorsun uykunun en tatlı hali birden uyanıyor.Bazende böyle nasıl olsa uyanır diye uymuyorum al işte uyuyor.Pişman oluyorum keşke uyusaydım diye.Artık geçti şimdi uyusam o uyanır.Ne yapalım artık geçti gitti bugün yine......

X