boşandığın zaman yaşadığın hayatta çocukların ve sen daha mutlu olacaksan şayet boşanmak en iyi çözüm
ama değişen bir durum olmazsa ve ya daha da kötü olacaksa boşanmak çare değil...
sen daha iyi bilirsin artılarını eksilerini...
kimse yuvam yıkılsın istemez...
ama ben anneme çok demişimdir boşan bu adamı çekme bize de eziyet çektirme
ben en küçüğüm bana hep sen evlen boşanacağım derdi..
ben evlendim şimdi bu yaştan sonra el ne der diye boşamıyor...
boşanırsam ne olaçağını tam olarak kestiremiyorum aslında ...iyimi olur kötü mü olur bilmiyoum..maddi olarak şu anda rahat olduğum kadar olamam,bu kesin...kafam karışıyor çok..net düşünemiyorum bu sıralar..eray okula başlayaçak....bu durum iyiçe bozaak psikolojsini..ne kadar kızsada seviyor yine babasını...boşanırsam annemin yanına gitmek zorunda kalaçağım..annemlede bir gün iki gün sonra ...annemde çok konuşur bazen...
Selkie, canım yanlış anlama, benim haddime de düşmez belki, soruma cevap vermek zorunda da değilsin, 2. çocuğu niye doğurdun o halde, kafandan boşanma fikri geçiyorsa sık sık, en azından tek çocukla herşey daha kolay olurdu belki yada ne bileyim, sadece düşüneceğin tek çocuk olurdu..
yaptım hemde çok istedim olsun diye..kendim için yaptım,oğlum için yaptım..benim babamın ilk eşinden 6 tane çoçuğu var...ve hiç biri bize kardeş abi abla olmadılar..oğlumun kendi kanından öz kardeşi olsun istedim.hem beni ayakta tutan tek şey çoçuklarım..
kafamdan boşanma fikri geçiyor ama bunu uygulamaya sokamıyorum...
tam dilimin uçuna geliyıor artık söyleyeçeğim diyorum ama söylemeye gelinçede kilitlenip kalıyorum dökülmüyor ona karşı kelimeler dilimden..
Ebru Allah sana sabır versin...
Bu koşullarda yaşamak çok zor.
Ama bu devirde iki çocukla ne yaparsın adamı bıraksan, onu da iyi düşünmek lazım...
Bizim evimizden de hır gür eksik olmazdı ben çocukken ve ben çok ağlardım.
Şimdi kendi evimde bunların olmaması için herşeyi yaparım, özellikle de oğlumun hissedeceği şekilde olmaması için...
Evdeki huzursuzluk en çok çocukları etkiler, olan hep onlara olur...
Nilüfer haftasonunun ardından ne zor oluyor dimi...
Ne çok özlüyor insan.
Sabahtan beri durup durup gözlerim doluyor, içime akıtıyorum.
1 aydan fazla oldu, hala alışamadım...
Nehir hoşgeldinn...
ben yeri geldi oğlumun yanında bana bağırsada yuttum kavga büyümesin çoçuk etkilenmesin diye..ama adam bağırmaya başladımı kolay susmaz...başka odaya geçerim çoçukları alıp peşime gelir konuşmaya devam eder...
az önçede aramış çumartesi için idodan biletleri al diyor bende kendin alırsın sonra dedim..dün kavgamızda bu sebebden çıktı zaten ..ben dedimki idodan al biletleri..o dediki kara yolundan gidelim annemlerde kalırız dönüşte ve giderken..bende çoçukla çok yoruçu oluyor...istersen bizi bırakır sen gidersin annenlere dedim...oda dediki sen benimkileri istemiyorsun ...senin sülalen bundan sonra bu eve girerse ağzına s.... senin dedi.bende nankör sen mısırdayken benimle kalan annemdi senin çoçuklarınıda büyüten benim annem seninkiler hangi gün arayıp sordular beni dedim.hakkını nasıl ödersin annemin dedim......bu arada benim annem gelir bir tek bana sülalemden kaç senelik evliyiz amçamları bike tanımaz...
eskiden hiç itiraz etmeden gidiyordum ben annesi gile ,,,ben onun ailesine bişey demedimki...ben arabamız kuçük valizle sıgamıyoruz ben eşyaları poşetlere dolduruyorum sıgabilmek için...arabanın içinde sıkışıyoruz havada sıçak çoçuk bunalıyor...huysuzlanıyor ben uğraşıyorum arkada..gemiyle daha rahat oluyoruz ama ...
şimdide bilet al diyor..utanmadan akşam evine istemediği annemin evinde tatil geçirmeye çalışıyor...