selam kızlar,açın bir konu da konuşalım,bugün oğlum erken uyudu maaşallah,özgürüm
asualp benim oğlum da bir ara çığlık attı 3 gün boyunca,sonra sesi kısıldı ama nasıl bir kısılma,ağladığında bile sesi çıkmıyordu,önce boğazımı şişti acaba dedik,doktor bağırmaktan olmuş dedi,10 gün sürdü kısıklık,çok kötüydü...bağırdığında tepki vermeyin görmezden gelin unutsun dedi,şimdi de tamamen unuttu pek bağırmıyor,konuşmuyor 1 haftadır,sesi de tam olarak çıkmaya başladı bu hafta,herhalde oülum da farketti yaptığı yaramazlığı,şimdi kendini yormuyor
boşver canım iyi olmuş böyle bir zamanda norm fazlası olmak iyi olur bence maasını alırsın sık sık da eve gidersin daha ne. bide ço derse girmek zorunda oldugunu düşünsene eve de gidemezdin
kıdem olayına göre norm fazlalığı oluyor ama eğer müdür isterse kıdemi düşük olan yerine istediği öğretmeni gönderebilir ya da dersini azaltabilir.zaten genelde müdürlerin çocuğu olan öğretmenlere gıcığı olurmuş,çocuğu var ilgisini ona veriyor,okulda verimli olmuyor diye düşünürlermiş hep.bu yüzden de az ders ve 2.plana atılma olayları oluyor sanırım.
canım seni kırmak istemem ama burası Türkiye olur gibi sözleri hiç sevmiyorum tabi bu benim görüşüm. memleketimizde bazı eksiklikler aksaklıklar var ama çok şükür her ülkede var böyle şeyler. geçen sene okulumuzda comenius projesinde yabancılar okulumuza geldi Polonyalı öğretmen bi arkadaş bizim para ile 300 lira maaş aldıklarını söyledi inanabiliyor musun? Almanyada bi arkadas bizim şağlık sektörümüzün çok gelişmiş oldugunu orada bi ağrı kesici için bin bir da dökdüklerini ve onlara çok pahalıya mal oldugunu söyledi devletinizi öpüp üpüp başınıza koyun dedi. bence de öyle hem burası Türkiye gibi sözlerle ülkemizi ne kadar geliştirebilir ki? herkes elinden gelenin en iyisini yapsa hersey çok daha güzel olur değil mi?
bu arada çalıştığım okul da beni istemiyor... yiboda çalışıyorum.resmi olmasa da nöbet tutma zorunluluğu var biliyorsunuzdur.geçen gün müdür yardımcısı aradı,açık şekilde hocam sen çalışsan da nöbet tutamayacaksın,işimize yaramayacaksın,sen en iyisi alabildiğin kadar rapor al bizim için sorun yok,zaten yerine 2 tane ücretli öğretmen bulduk nöbet te tutuyorlar şimdi sen gelirsen onları göndermek zorunda kalacaz,zaten gelsende 15 saat ders verecez zaten çalışmasan da aynı parayı alıyorsun dedi,şok oldum.15 martta raporum bitiyor,adam bana tekrar rapor al gelme dedi...
işte böyle kendi işini düzgün yapmayan insancıklar yüzünden güzel Türkiyem daha iyi olamıyorkıdem olayına göre norm fazlalığı oluyor ama eğer müdür isterse kıdemi düşük olan yerine istediği öğretmeni gönderebilir ya da dersini azaltabilir.zaten genelde müdürlerin çocuğu olan öğretmenlere gıcığı olurmuş,çocuğu var ilgisini ona veriyor,okulda verimli olmuyor diye düşünürlermiş hep.bu yüzden de az ders ve 2.plana atılma olayları oluyor sanırım.
haklısın canım ama bence problem ülkemde değil ülkemin insanlarında diye düşünüyorum ,örnek bak arkadaşımızın bahsettiği müdür yardımcısı sence normal bi davranış mı önerdiği şey?
Onun açısından bakarsan haklı. Neden çünkü onun için nöbet tutulmuşmu tutulmamışmı o önemli ee şimdi bebekli kadına nöbet tutturamayacağına göre napsın oda işini düşünüyo. Arayım ne zaman başlıycaksınız demesindense izne devam edin bi sorun yok demiş adam bence normal bişey bu.
.............................................haklısın canım ama bence problem ülkemde değil ülkemin insanlarında diye düşünüyorum ,örnek bak arkadaşımızın bahsettiği müdür yardımcısı sence normal bi davranış mı önerdiği şey?
Haklısın canım o da kendine göre sebep sunabiliyor asunun dediği gibihaklısın canım ama bence problem ülkemde değil ülkemin insanlarında diye düşünüyorum ,örnek bak arkadaşımızın bahsettiği müdür yardımcısı sence normal bi davranış mı önerdiği şey?
ama madem onu oraya yönetici olarak atamışlar elbette daha uygun bi çözüm bulmalı bence, çünki bu durumun hiç etik bi tarafı yok.
.............................................
canım seni kırmak istemem ama burası Türkiye olur gibi sözleri hiç sevmiyorum tabi bu benim görüşüm. memleketimizde bazı eksiklikler aksaklıklar var ama çok şükür her ülkede var böyle şeyler. geçen sene okulumuzda comenius projesinde yabancılar okulumuza geldi Polonyalı öğretmen bi arkadaş bizim para ile 300 lira maaş aldıklarını söyledi inanabiliyor musun? Almanyada bi arkadas bizim şağlık sektörümüzün çok gelişmiş oldugunu orada bi ağrı kesici için bin bir da dökdüklerini ve onlara çok pahalıya mal oldugunu söyledi devletinizi öpüp üpüp başınıza koyun dedi. bence de öyle hem burası Türkiye gibi sözlerle ülkemizi ne kadar geliştirebilir ki? herkes elinden gelenin en iyisini yapsa hersey çok daha güzel olur değil mi?
neyse canım biz bebişleri konuşalım değil mi
neyse canım biz bebişleri konuşalım değil mi
Ama yok ki canım. Bebek büyüyene kadar anneden verim almak çok zor. Ben o kadar idealist bir öğretmenDİM ki. Öğrenciler arasında bir anket yapıldı. 200 öğretmenden sadece 7'si 5 üzerinden 4.5 aldı ve bunlardan biri benim. İnanırmısn geçen yıl günde 3-4 saat hazırlık yapark giderDİM okula. Ama şu an inan sadece bi önceki akşam bi kaç saat bakıp gidiyorum. NEDEN oğlum var artık. Eğer bizim verimimiz düşünülürse bizim 1 yıl çalışmamamız gerek. O adamda ücretli öğretmenden daha fazla verim alacağını bildiği için kibarca bunu söylemiş.
evet canım :) geçen hafta günlük aldım oğlum için ama hala başlayamadım
Canım Alamnyada doğum yapana 1 yıl ama ÜCRETLİ izin var.
Ayrıca Avrupada en az öğretmen maaaşı Türkiyede.
Belçika`da 15 yıllık bir öğretmenin yılda 27 bin 247 Euro, en üst kademedeki bir öğretmenin de yılda 32 bin 695 Euro--------Memurlar.nette yazdığına göre.
Al işte... Son bişey daha.
2 saatlik Açık kaynak işletim Sis. dersinin yıllık planı 3 saatlik hazırlanmış. Konu tekrarı yapılmış EEE bu hatalı bunu düzletcez. EEE bu dersin bi sınıfınada ben girecem neden düzeltmediniz İşte düzeltecez sonra müdür bey imzalayacak. Ya sen sonunumu bekliyonuz. Düzeltinsene. Hatalıyı ben düzelteyim dedim daha 2.dönem başında istediğim planı bile yeni göndermiş zümrem hayır ilk dönem kullanmasalar ben yeniden yapacam ama yanlışı düzeltmem lzım. ŞİMDİ GELDE KIZMA... Öğretmenlerimizdede var yaaaa. Ben şu planı hazırlayayaım kızlar hadi öpüldünüz. İYİ GECELER
Al işte... Son bişey daha.
2 saatlik Açık kaynak işletim Sis. dersinin yıllık planı 3 saatlik hazırlanmış. Konu tekrarı yapılmış EEE bu hatalı bunu düzletcez. EEE bu dersin bi sınıfınada ben girecem neden düzeltmediniz İşte düzeltecez sonra müdür bey imzalayacak. Ya sen sonunumu bekliyonuz. Düzeltinsene. Hatalıyı ben düzelteyim dedim daha 2.dönem başında istediğim planı bile yeni göndermiş zümrem hayır ilk dönem kullanmasalar ben yeniden yapacam ama yanlışı düzeltmem lzım. ŞİMDİ GELDE KIZMA... Öğretmenlerimizdede var yaaaa. Ben şu planı hazırlayayaım kızlar hadi öpüldünüz. İYİ GECELER
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?