2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben de içinde şeker olduğu için pek sevmiyorum biskuviyi.. muhallebi konusunda bişey dedi mi? :44:

ben de içinde şeker olduğu için pek sevmiyorum biskuviyi.. muhallebi konusunda bişey dedi mi? :44:

canım ben de cevap yazmak istedim doktorumuzun verdiği listede devam sütüyle yapılışını yazmış,sofra şekeri eklenmeden yapılıyor.ben hala yapmadım,pirinç unu bana pek sıcak gelmiyor nedense

canım ben de cevap yazmak istedim doktorumuzun verdiği listede devam sütüyle yapılışını yazmış,sofra şekeri eklenmeden yapılıyor.ben hala yapmadım,pirinç unu bana pek sıcak gelmiyor nedense

bende şu muhallebi konusuna sıcak bakmıyorum dediğin gibi nişasta un vs sanki bana hazır ürünlermiş hissi veriyor. çok pinpirikli biri değilimdir ama işte anne sütü gibi kıymetli bir besin kaynağının yerine vereceğim şeylerin de onun kadar kıymetli olup olmayacağı konusunda tedirginim:96:

şekerdelisi anlat anlatt. nasıl uyutuyorsun, ne gibi önlemler alıyorsun. ıslak mendil güzel bir düşünce bence. başka başkaa
canım ancak geldim ya okul için evraklarımı tamamladım müfettişler geliyormuş neyimi denetleyeceklerse. şeytan "evrak falan hazırlama ben çocuklu bir anneyim daha okula ısınamadım neyi denetliyorsun git sonra gel" demek geldi içimden ama sonra o şeytana de get başımı belaya sokma dedim ve bi hışımla hazırladım evraklarımı bitirdim çok şükür :)
canım başka neler yapıyorum mesela oğlumu memede pek uyutmuyorum başkasında bendekinin aynısı yok tabi oğlum beni aramasın. ya davlumbazın yanında uyutuyorum ya da müzikle, saç kurutma makinesi de işe yarıyor. bu şekilde kim olsa uyutur diye düşündüm ve iyi de oldu uyumak da zorlanmıyormuş oğlum annem öyle diyor.
başkaaaaaa hıh mesela akşamdan oğlumun kullanacagı biberon kaşık tabak gibi şeyleri steril edip koyuyorum ki annem musluk suyuyla yıkayıp direk oğluma vermesin diye çünkü bebeğimin bağırakları hassas.
bulaşık makinesinden çıkan kaseleri, çay ve tatlı kaşıklarını tekrar sudan geçiriyorum bunları genelde oğlum için kullanıyoruz ve ne kadar iyi yıkarsa yıkasın makineden çıkan şeylerde çok ince bir tabaka deterjan kalıntısı oluyor yada benim makine iyi yıkamıyor bilemiyorum.
şeker yasak!
tuz yasak!
peynir yasak!
süt yasak!
çay yasak!
bal yasak! gibi ibareleri buzdolabının üstüne astım çünkü biliyorum annem "tadına baksın çocuk yazık" diye oğluma bunlardan tattırmaya çalışacak. bilmem ne kadar etkili oluyor ama belki görür de bu hevesinden cayar :)
oğlum için ayrı bir minder yaptım ona yapıştı nerdeyse zaten koltuk üstüne bırakmıyoruz düşer diye.
aklıma geldikçe yazarım canım daha

Kızlar bebeği çığlık atan var mı? Ama öle böle değil sürekli bağıran. Bizim oğlana halası öğretti. Şimdi sürekli çığlık atıyo. Bi arkadaşımın doktoru attırmayın. Yani tepki vermeyin çığlık attığı zaman. Hep dikkat çekmek için çığlık atar demiş. Ama bana pek mantıkllı gelmedi. Yani ses tellerine falan zararı olur mu onu merka ediyorum. Şimdi doktoru arasam bunun için mi aradın dicek :SSS :)))

canım senin kaşıkta bizde de var onu kalın oldugu için önceden kullanamıyordum ama şimdi kullanmaya başladık çok seviyor onu. bide bambinonun renk değiştiren kaşığı var onu soğuk şeylerde kullanıyorum
Canım Allah yardımcın olsun çok zor biz de geçirdik o günleri ama sizinki uzun sürmüş sanki anlayamadığınız yada çözemediğiniz bir sıkıntısı olabilir mi ki acaba? gaz demişsin o başlı başına bi sıkıntı zaten. tez zamanda düzelir inşallah tatlım okuyunca o geçirdiğim bunalımları hatırladım. benim eşim de "cennet benim ayağımın altında olsaydı ben bakardım ama ne yazıkki değil o zaman sen bakacaksın" dediği günleri hatırladım biraz şaka ile söylerdi ama o bile sinir bozucuydu

canım benim oğlumda bağırıyor ama çok tatlı ya ben gülüyorum o bağırıyor arada o da gülüyor :)))
bugün doktordan geldik dr ek gıda ilgili kitapcık verdi ben onu okuyorum oğlumda kucagımda kitapçığı almak istiyor o yakalıyor ben elinden kurtarıp uzaklaştırıyorum öyle bi bağırıyor ki ver şunu der gibi çok hoşuma gitti babası fotografımızı çekecekti ama pil bitmiş (

Memede uyutmama çok güzel Ben onu düşünemedim Şimdi oğlum ben yokken uyumuyo. Kayınvaldem sen yokken hiç yüzü gülmüyo. Frekansı bbulamamış radyo gibi cızırdıyo diyo. Ne zaman arasam hep mızmız sesi geliyo. Aklım hep onda kalıyo. Hiç beni aramıyo gibiydi. Allahtan okulda üstüste çok dersim yok kısa aralıklarla gidiyorum. Norm fazlası olmuşum. Ya ben anlamıyorum bu müdürlerin işlerini. Ben geçn yıl geldim bu okula ve arkamdan 4 öğretmen daha geldi. Demekki açık gösterdiler. Şimdide sen fazlasın diyolar. En kıdemsiz benmişim o yüzden ben fazla oldum madem öle niye diğerleri geldi. Her müdüre göre değişirmi bu öğretmen ihtiyacı .... :SSSSS Böle alengirli işlere sinir oluyorum

benim oğlumda çok komik elinden birşey alırsam bağırıyor bende şaşırıyorum aslında, bu kadar büyüdümü bu çocuk diye,ne kadar bağırsada bence ses tellerine zarar vermez canım

selam kızlar,açın bir konu da konuşalım,bugün oğlum erken uyudu maaşallah,özgürüm

asualp benim oğlum da bir ara çığlık attı 3 gün boyunca,sonra sesi kısıldı ama nasıl bir kısılma,ağladığında bile sesi çıkmıyordu,önce boğazımı şişti acaba dedik,doktor bağırmaktan olmuş dedi,10 gün sürdü kısıklık,çok kötüydü...bağırdığında tepki vermeyin görmezden gelin unutsun dedi,şimdi de tamamen unuttu pek bağırmıyor,konuşmuyor 1 haftadır,sesi de tam olarak çıkmaya başladı bu hafta,herhalde oülum da farketti yaptığı yaramazlığı,şimdi kendini yormuyor

Burası Türkiye normal yani

boşver canım iyi olmuş böyle bir zamanda norm fazlası olmak iyi olur bence maasını alırsın sık sık da eve gidersin daha ne. bide ço derse girmek zorunda oldugunu düşünsene eve de gidemezdin

kıdem olayına göre norm fazlalığı oluyor ama eğer müdür isterse kıdemi düşük olan yerine istediği öğretmeni gönderebilir ya da dersini azaltabilir.zaten genelde müdürlerin çocuğu olan öğretmenlere gıcığı olurmuş,çocuğu var ilgisini ona veriyor,okulda verimli olmuyor diye düşünürlermiş hep.bu yüzden de az ders ve 2.plana atılma olayları oluyor sanırım.

bu arada çalıştığım okul da beni istemiyor... yiboda çalışıyorum.resmi olmasa da nöbet tutma zorunluluğu var biliyorsunuzdur.geçen gün müdür yardımcısı aradı,açık şekilde hocam sen çalışsan da nöbet tutamayacaksın,işimize yaramayacaksın,sen en iyisi alabildiğin kadar rapor al bizim için sorun yok,zaten yerine 2 tane ücretli öğretmen bulduk nöbet te tutuyorlar şimdi sen gelirsen onları göndermek zorunda kalacaz,zaten gelsende 15 saat ders verecez zaten çalışmasan da aynı parayı alıyorsun dedi,şok oldum.15 martta raporum bitiyor,adam bana tekrar rapor al gelme dedi...

Türkiye'de gerçekten öğretmenin ne kadar verimli olup olmadığını düşünen bir müdür varsa bulup elini öpmek gerek

Burası Türkiye normal yani

canım seni kırmak istemem ama burası Türkiye olur gibi sözleri hiç sevmiyorum tabi bu benim görüşüm. memleketimizde bazı eksiklikler aksaklıklar var ama çok şükür her ülkede var böyle şeyler. geçen sene okulumuzda comenius projesinde yabancılar okulumuza geldi Polonyalı öğretmen bi arkadaş bizim para ile 300 lira maaş aldıklarını söyledi inanabiliyor musun? Almanyada bi arkadas bizim şağlık sektörümüzün çok gelişmiş oldugunu orada bi ağrı kesici için bin bir da dökdüklerini ve onlara çok pahalıya mal oldugunu söyledi devletinizi öpüp üpüp başınıza koyun dedi. bence de öyle hem burası Türkiye gibi sözlerle ülkemizi ne kadar geliştirebilir ki? herkes elinden gelenin en iyisini yapsa hersey çok daha güzel olur değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…