ben de bu hafta meyve vermeye başlarım gelecek hafta yoğurt ,sebzeyi daha sonra vereceksin üçüncü hafta dedi normalde ben ilk sebzeden başlamak istiyordum tatlıları daha sonra vereyim diye düşünmüştüm ama doktor bu şekilde söyledi ,bebe bisküvisini sordum arada vermeyi düşünüyordum hiç önermedi amacın bebeğin sadece karnını doyurmak değilki besin değeri olan şeyleri vermelisin dedi:44:
ben de içinde şeker olduğu için pek sevmiyorum biskuviyi.. muhallebi konusunda bişey dedi mi? :44:
ben de içinde şeker olduğu için pek sevmiyorum biskuviyi.. muhallebi konusunda bişey dedi mi? :44:
canım ben de cevap yazmak istedimdoktorumuzun verdiği listede devam sütüyle yapılışını yazmış,sofra şekeri eklenmeden yapılıyor.ben hala yapmadım,pirinç unu bana pek sıcak gelmiyor nedense
ya evet kızlar neden her şeyin içine irmik katın diyorlar ki acaba? bilgisi olan varmı
canım ancak geldim ya okul için evraklarımı tamamladım müfettişler geliyormuş neyimi denetleyeceklerse. şeytan "evrak falan hazırlama ben çocuklu bir anneyim daha okula ısınamadım neyi denetliyorsun git sonra gel" demek geldi içimden ama sonra o şeytana de get başımı belaya sokma dedim ve bi hışımla hazırladım evraklarımı bitirdim çok şükür :)şekerdelisi anlat anlatt. nasıl uyutuyorsun, ne gibi önlemler alıyorsun. ıslak mendil güzel bir düşünce bence. başka başkaa
canım senin kaşıkta bizde de var onu kalın oldugu için önceden kullanamıyordum ama şimdi kullanmaya başladık çok seviyor onu. bide bambinonun renk değiştiren kaşığı var onu soğuk şeylerde kullanıyorum
Anladım canım, kaşığınız nasıl birşey. Ben silikon uçlu kullanıyorum, biliyorsundur belki. Ve kaşığı ağzına dikkatli sokuyorum, alt diş etlerine değdirmeden. Ve sıyırırken kaşığın içini üst damağıyla sıyırıyorum , kaşıkta pek birşey kalmıyor.Alıştı da bu tarzıma. Kaşıkla barışığız
Canım Allah yardımcın olsun çok zor biz de geçirdik o günleri ama sizinki uzun sürmüş sanki anlayamadığınız yada çözemediğiniz bir sıkıntısı olabilir mi ki acaba? gaz demişsin o başlı başına bi sıkıntı zaten. tez zamanda düzelir inşallah tatlım okuyunca o geçirdiğim bunalımları hatırladım. benim eşim de "cennet benim ayağımın altında olsaydı ben bakardım ama ne yazıkki değil o zaman sen bakacaksın" dediği günleri hatırladım biraz şaka ile söylerdi ama o bile sinir bozucuydudilekcim merhaba beni en iyi sen anlarsın sana içimi dökeyim dedim,bebğim 3,5 ay kolikti hatırlarsın.dün ben ufak bir sinir krizi geçirdim,eşime patladım,eşim sabah 7de evden çıkar akşam 21.30 gibi gelir çok çalışıyorkıyamıyorumda,cumartesileri 4.30 da evde oluyor pazarlarıda izinli.şimdi benim bebeğim kolikten dolayı kucağa alıştığı için ne yaparsam yapayım bir yerde durmuyor hemen ağlıyor,bende ağlatmak istemediğim için hep kucağımda,çünkü artık ağlama sesinede kafam dayanmıyor,pskolojik olarak çöktüm,fiziksel olarakda çöktüm,eşime birde hergün 2 çeşit yemek pişiririm,işe götürür dışardan asla yemek yemez hemen sivilcelenir,dışarıda kullanılan yağlar dokunur,neyse bu koliğe rağmen ben hiç aksatmadım yemeğini,ama bebeğim sorunlu halen,geceleri ne kadar erken uyutmaya çalıştıysamda uyumadı hep 00.30 ve 01 arası uyuyor,oda uyutuyorum kollarımda sallıyorum,yerine koyunca uyanıyor,bun u her gece 5-6 kez yapıyor,artık dayanamıyorum,zaten bütün gün pilim bitiyor,gündüzleride ancak 1-1.5 saat uyuro,gece olsada yatağıma yatıp dinlensem diyorum ama her gece 11.30da sallamaya başlıyorum ve 2 gecedir saat 2 ye kadar 6- 7 defa uyutuyorum uyanıyor,yani ben 2-2.30 saat sallıyorumki uyusun e pilim bitiyor,sinirleniyorum,doktora götürüyoruz bşeyi yok çok şükür,ama ben bittim artık,etrafımdaki bebekleri görüyorum allahım benimki neden böle diyorum ama yinede şükrediyorum.dün eşimle tartıştım,bana hiç yardımcı olmuyor,tamam oda çok yoruluyor ama bari 1 saat ilgilense olmaz mı görüyorda halimi 10 dk bakar hemen bana veriri,dün zar zor salladım uyuttumkendimde salonda koltuğa kıvrıldım oda pc.de film izliyor,dalmışım,5 dk sonra oğlum uyaNMIŞ EŞİM ALMIŞ GETİRMİŞ KUCAğıma koydu şok oldum,ya biraz baksan ne olur dedim,azcık uyusaydım dedim,sen annesisin dedi,benim şalterler attı,hem ağladım hem bağırdım çağırdım,oğlumda ağlamaa başladı,eşim aldı oğlumu 15 dk susturamadı hemen ben aldım hemen sustu ama çok fena sinir krizi geçirdim.benim eşim hiç destek değil benim de tek bir günüm var onuda bana çok görüyorsun diyor.tamamda oğlumuz normal değilki zaten eşimin bana bütün gün faydası olmuyor,ben ne yapayım,nasıl oğlumu erken uyutacağım nasıl alıştıracağım,ne yaptıysam olmadı,herşeyi denedim,artık vücudum iflas etti ya dayanamıyorum,hiçbir şey fayda etmiyor,her gün ver her gece 2ye kadar uyumuyor uyuyor yatağayatırınca uyanıyor,burda insanlar saat 8de 9 da yatırmaktan bahsediyor ya ben onu bile değil saat 11de 11.30da yatsa bana yeter,ne yapıcam ne olur bana bir çözüm bulun,dayanamıyorum artık...
Kızlar bebeği çığlık atan var mı? Ama öle böle değil sürekli bağıran. Bizim oğlana halası öğretti. Şimdi sürekli çığlık atıyo. Bi arkadaşımın doktoru attırmayın. Yani tepki vermeyin çığlık attığı zaman. Hep dikkat çekmek için çığlık atar demiş. Ama bana pek mantıkllı gelmedi. Yani ses tellerine falan zararı olur mu onu merka ediyorum. Şimdi doktoru arasam bunun için mi aradın dicek :SSS :)))
canım ancak geldim ya okul için evraklarımı tamamladım müfettişler geliyormuş neyimi denetleyeceklerse. şeytan "evrak falan hazırlama ben çocuklu bir anneyim daha okula ısınamadım neyi denetliyorsun git sonra gel" demek geldi içimden ama sonra o şeytana de get başımı belaya sokma dedim ve bi hışımla hazırladım evraklarımı bitirdim çok şükür :)
canım başka neler yapıyorum mesela oğlumu memede pek uyutmuyorum başkasında bendekinin aynısı yok tabi oğlum beni aramasın. ya davlumbazın yanında uyutuyorum ya da müzikle, saç kurutma makinesi de işe yarıyor. bu şekilde kim olsa uyutur diye düşündüm ve iyi de oldu uyumak da zorlanmıyormuş oğlum annem öyle diyor.
başkaaaaaa hıh mesela akşamdan oğlumun kullanacagı biberon kaşık tabak gibi şeyleri steril edip koyuyorum ki annem musluk suyuyla yıkayıp direk oğluma vermesin diye çünkü bebeğimin bağırakları hassas.
bulaşık makinesinden çıkan kaseleri, çay ve tatlı kaşıklarını tekrar sudan geçiriyorum bunları genelde oğlum için kullanıyoruz ve ne kadar iyi yıkarsa yıkasın makineden çıkan şeylerde çok ince bir tabaka deterjan kalıntısı oluyor yada benim makine iyi yıkamıyor bilemiyorum.
şeker yasak!
tuz yasak!
peynir yasak!
süt yasak!
çay yasak!
bal yasak! gibi ibareleri buzdolabının üstüne astım çünkü biliyorum annem "tadına baksın çocuk yazık" diye oğluma bunlardan tattırmaya çalışacak. bilmem ne kadar etkili oluyor ama belki görür de bu hevesinden cayar :)
oğlum için ayrı bir minder yaptım ona yapıştı nerdeyse zaten koltuk üstüne bırakmıyoruz düşer diye.
aklıma geldikçe yazarım canım daha
Kızlar bebeği çığlık atan var mı? Ama öle böle değil sürekli bağıran. Bizim oğlana halası öğretti. Şimdi sürekli çığlık atıyo. Bi arkadaşımın doktoru attırmayın. Yani tepki vermeyin çığlık attığı zaman. Hep dikkat çekmek için çığlık atar demiş. Ama bana pek mantıkllı gelmedi. Yani ses tellerine falan zararı olur mu onu merka ediyorum. Şimdi doktoru arasam bunun için mi aradın dicek :SSS :)))
Memede uyutmama çok güzelBen onu düşünemedim Şimdi oğlum ben yokken uyumuyo. Kayınvaldem sen yokken hiç yüzü gülmüyo. Frekansı bbulamamış radyo gibi cızırdıyo diyo. Ne zaman arasam hep mızmız sesi geliyo. Aklım hep onda kalıyo. Hiç beni aramıyo gibiydi. Allahtan okulda üstüste çok dersim yok kısa aralıklarla gidiyorum. Norm fazlası olmuşum. Ya ben anlamıyorum bu müdürlerin işlerini. Ben geçn yıl geldim bu okula ve arkamdan 4 öğretmen daha geldi. Demekki açık gösterdiler. Şimdide sen fazlasın diyolar. En kıdemsiz benmişim o yüzden ben fazla oldum madem öle niye diğerleri geldi. Her müdüre göre değişirmi bu öğretmen ihtiyacı .... :SSSSS Böle alengirli işlere sinir oluyorum
Memede uyutmama çok güzelBen onu düşünemedim Şimdi oğlum ben yokken uyumuyo. Kayınvaldem sen yokken hiç yüzü gülmüyo. Frekansı bbulamamış radyo gibi cızırdıyo diyo. Ne zaman arasam hep mızmız sesi geliyo. Aklım hep onda kalıyo. Hiç beni aramıyo gibiydi. Allahtan okulda üstüste çok dersim yok kısa aralıklarla gidiyorum. Norm fazlası olmuşum. Ya ben anlamıyorum bu müdürlerin işlerini. Ben geçn yıl geldim bu okula ve arkamdan 4 öğretmen daha geldi. Demekki açık gösterdiler. Şimdide sen fazlasın diyolar. En kıdemsiz benmişim o yüzden ben fazla oldum madem öle niye diğerleri geldi. Her müdüre göre değişirmi bu öğretmen ihtiyacı .... :SSSSS Böle alengirli işlere sinir oluyorum
kıdem olayına göre norm fazlalığı oluyor ama eğer müdür isterse kıdemi düşük olan yerine istediği öğretmeni gönderebilir ya da dersini azaltabilir.zaten genelde müdürlerin çocuğu olan öğretmenlere gıcığı olurmuş,çocuğu var ilgisini ona veriyor,okulda verimli olmuyor diye düşünürlermiş hep.bu yüzden de az ders ve 2.plana atılma olayları oluyor sanırım.Memede uyutmama çok güzelBen onu düşünemedim Şimdi oğlum ben yokken uyumuyo. Kayınvaldem sen yokken hiç yüzü gülmüyo. Frekansı bbulamamış radyo gibi cızırdıyo diyo. Ne zaman arasam hep mızmız sesi geliyo. Aklım hep onda kalıyo. Hiç beni aramıyo gibiydi. Allahtan okulda üstüste çok dersim yok kısa aralıklarla gidiyorum. Norm fazlası olmuşum. Ya ben anlamıyorum bu müdürlerin işlerini. Ben geçn yıl geldim bu okula ve arkamdan 4 öğretmen daha geldi. Demekki açık gösterdiler. Şimdide sen fazlasın diyolar. En kıdemsiz benmişim o yüzden ben fazla oldum madem öle niye diğerleri geldi. Her müdüre göre değişirmi bu öğretmen ihtiyacı .... :SSSSS Böle alengirli işlere sinir oluyorum
kıdem olayına göre norm fazlalığı oluyor ama eğer müdür isterse kıdemi düşük olan yerine istediği öğretmeni gönderebilir ya da dersini azaltabilir.zaten genelde müdürlerin çocuğu olan öğretmenlere gıcığı olurmuş,çocuğu var ilgisini ona veriyor,okulda verimli olmuyor diye düşünürlermiş hep.bu yüzden de az ders ve 2.plana atılma olayları oluyor sanırım.
Burası Türkiye normal yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?