• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

valla benim ıspanak bozuldu yarın çöpe atarım artık.
ece hanım izin vermiyor ki temiz temiz yıkayıp yapayım.uyurken yapayım desem çeşmeler düdüklü tencere gibi ötüyor. ne acaip birşey.
afiyet şeker olsun size. hadi iyi geceler biz yatıyoruz :D yarın görüşürük.
gece çok yazmayın heee, yetişemiyorum artık size....

görümcemin bebişi 5.5-6 aylıkken günde 1 saatuyurdu o zaman bana normal gibi gelmişti o yüzden acaba diyorum benimki mi garip ama sanırım herkesin bebişi 4-5 saat uyuyor galiba gündüzleri. değil mi?

Nerede o günler? Bugün koluma yatırmadım,yatağına bıraktım.Sabah 8'den akşam 8'e bir kez 15 dk,bir kez de 30 dk uyudu,bir kez de kucağımda tuttum dayanamdım,45 dk uyudu.Yani toplamda 1,5 saat bölük pörçük.Kucakta tutmasam tüm gün 45 dk .

Nerede o günler? Bugün koluma yatırmadım,yatağına bıraktım.Sabah 8'den akşam 8'e bir kez 15 dk,bir kez de 30 dk uyudu,bir kez de kucağımda tuttum dayanamdım,45 dk uyudu.Yani toplamda 1,5 saat bölük pörçük.Kucakta tutmasam tüm gün 45 dk .

bende de salıncak var ona yatırıp sallarsam o uyurken 1 saatten fazla uyuyor yok sallamazsam 35-40 dk

Gecede uykunun u'suyla görüşmedik hala ayaktayım.Tam yatyorum dalıcam başlıyor ağlamaya memede emmiyor.Sancı vardı hep.Ayaklarıyla tepindi durdu.YAğ bile içirdim biraz.Kan damlasını kestim. Memeyi düzgün emse ek gıdalarıda kesicem ama meme emmiyorki doğru düzgün.Çok iştahsız.Zayıf kalıyor.Napıcam ben ya.Çok kötüyüm

Canım çok geçmiş olsun. Bebek bunlar kimbilir başlarına daha neler gelecek, herbiri de birbirinin aynı olmuyor i şte. Düzeleceği günü düşün ve moralini yüksek tut. Bir de bu dönemde diş çıkarma hazırlıkları vs düzensizlikler olabilir. Pişik bizde de olmuştu ilk ay doktor doktor dolaştık. En son bir çocuk doktoru locoid adlı bir krem ve yanında birkç tane antibiyotik verdi. Mecburen onları kullandık , iyileşti hemen. Poposunda çatlak bile oluşabilir katı yapıyorsa, o da enfeksiyona yol açabilir. İlerlemeden müdahale edin canım. Pişikten çok çektim ben. Altını açmaya kıyamazdım.:50:

Gecede uykunun u'suyla görüşmedik hala ayaktayım.Tam yatyorum dalıcam başlıyor ağlamaya memede emmiyor.Sancı vardı hep.Ayaklarıyla tepindi durdu.YAğ bile içirdim biraz.Kan damlasını kestim. Memeyi düzgün emse ek gıdalarıda kesicem ama meme emmiyorki doğru düzgün.Çok iştahsız.Zayıf kalıyor.Napıcam ben ya.Çok kötüyüm

Ve ben hala pamuk ıslatıp siliyorum. Hem hijyenik, hem ekonomik, hem sağlıklı. Ayrıca zahmetli de değil inan. Keşke doğduğundan beri pamuk kullansaymışım.

38. haftaya girdik doktorumuz dayanamadı bu hayırlı evladın bir an önce dünyaya gelmesi lazım dedi maşallah paşama :)

neredeyse son 2 ay hastanede yattım içimde kalmasın diye hastane yatagımda netten sipariş verdim verdim eşim teslim aldı

bizimki de çekmece de cami bahçesine gömülecek inşallah önce Allah korkusu bence

hımmmmmm bence sakıncalı bir durum :20::20::1::1:

hamile kalmadan eşim askerliğini yaptı arabamızı evimizi aldık oğlum doğdu çoooooook şükür Rabbime. zor olur canım bilirim Rabbim sabır ve güç versin

canım hep oto koltugunda yatıyor diyorsun senin bebeğin kafasının arkası düzleşmedi mi
Yok canım sabit durduğu mu var ki düzleşecek. Bir oyana kafa bir bu yana. Bugünlerde yeni bir adet edindi, poposunu siliyorum, bir o yana sallıyor bir bu yana, çok komik.:1:

Benimki de ben uyumazsam uyuyor. Bazen dinleneyim diye ben de uyuyorum pat uyanıyor garezi var.

harpy, ben de tek başıma bir kez çıktım, çok zor olmuyor ama hava soğuk olunca tebii vazgeçebilirim. baharda bir daha yaparlar belkim o zaman görüşürük :D
ben eşime rica etcem adrese teslim yapabilirmisin diye, o zaman giderim :D vakti olursa belkiim.

göbek bağını ben bebeğin odasında çekmeceye koydum, envai çeşit şey var orda, ne olur bilemem. millet üniversitelerin bahçelerine gömüyor, eğitimli olsun, orda okusun vs diye. biz bişe yapamadık. ama hala geç değil :D
harpy sen al o göbek bağını ordan, neme lazımm tokalar vs erkek çocuğu :D süslü olup çıkmasın.

ayeser bebekler bir araya gelse şaşıp kalırlardı kesinn :D ama sonra eminim o onun saçını çeker öteki ağlar sonra öbürü onun ağlamasına ağlar bir diğeri uyuyup kalır öteki emerdi :D manzara bu olurdu herhalde :D ayy düşünemiyrum bile :D çok güzel olurdu..

diş hediği bizde vardır, yarma -buğdayla haşlanır. içine fındık fıstık bişeyler konulur, nar da serpilebilir. konu komşu toplanır. bebeğin önüne makas, kalem, ayna, bu ve benzeri gibi şeyler konulur. hangisini alırsa ilerde onun mesleği olacağına yorulur. gün gibi geçer. pastalar börekler vs. hediyeler takdim edilir.

benim kızım da huzursuz, ne şaklabanlıklar yapıyorum bir bilsenizz :D havalar bozuk çıkarıp bi temiz hava aldıramıyoruz kiii. aslında çıkarabilsek öyle güzel oluyor ki. benim kız melekk melekkk dışarıya çıkınca. evde canıma okuyor, doktora gidiyoruz bu bebek çok mutlu bir bebek diyor. heee diyorum sen gelsene bizee :D ama gerçekten dışarıda bambaşka oluyorlar, sus puss :D

ilayda24 sen istanbuldasın di mi hangi semt?

Benimki evde de huysuz dışarıda da ! Kontes ya,heeep kucakta gezecek.Bende diz,sırt falan kalmadı ya!Bizim doktor da pek iyimser:bu bebek hümanist bir bebek,insan teması seviyor diyor.Tamam da huysuz hümanist bizimki!Neyse,etiketlemeyeyim yavrumu,bir gün buluşursak dilerim beni utandırır:61:
Bugün bir arkadaşım geldi,o da benim gibi ikinciyi 39'unda doğurdu,he he.Onunki 11 aylık,benim kız ilk yarım saat ağlayıp mızırdandı,bebek buna her dokunduğunda bastı yaygarayı(ama o da acıttı biraz bacaklarını sıktı).Sonra uykusu geldi ,uyutamadım ve tam 4 saat kucağımda gezdi.İki dakika oturduk,10 dk gezdik,olay budur,bende moral sıfırlandı.Bebek buluşması olursa bizim kızdan pek ümit yok gibi yani:31:

Anammmmm tam 39 dakikadır geçmişi okuyorum. Yufhhh!

Ayeser sen bişey sormuştun ama unuttum :(

Bi hızlıda benim ayeser :) Ben eşimle tanıştım 3 ay içinde evlendim 5 ay sonra hamile kaldım.

Biz göbek bağını Gazi hastanesinin bahçesine gömdük. İster doktor, ister öğretim görevlisi olsun bi taşla 2 kuş :)

Ayeser suyu almama sebebi suyun tadını sevmemesi kaynamış soğumuş suyun tadına baktın mı hiç?
Benim oğlumda içmiyordu su. Bi gün babannesi kendi içtiğimiz bardaktan arıtılmış su verdi şapur şupur döke döke bi güzel içtiki anlatamam şimdilik bişeyde olmadı. Arıtılmış sonuçta

Kızlar bugün birde oğlum düştü. Bugn temizlik vardı evde. Odasında ve yatak odasında camlar siliniyodu. Bende çalışma odasına götürdüm orda alçak bi koltuğumuz var ona yatırdım bi ara bi vıyyyyk sesi duydum uandı diye almaya gittim bi baktım ki yerde hiç sesi çıkmyo hemen kucağıma aldım ağlayacam diye nefes almıyo hemen sırtına vurdum tamam oğlum diye sarıldım sona biraz ağladı hemen sustu. Ama tabi annesi çok korktu. Dönmüyo daha diyodum ama dönmeye başlamış sıpa merak ettiğim uyanıkken mi döndü. Uykudamı döndü :S

Back