• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Anammmmm tam 39 dakikadır geçmişi okuyorum. Yufhhh!

Ayeser sen bişey sormuştun ama unuttum :(

Bi hızlıda benim ayeser :) Ben eşimle tanıştım 3 ay içinde evlendim 5 ay sonra hamile kaldım.

Biz göbek bağını Gazi hastanesinin bahçesine gömdük. İster doktor, ister öğretim görevlisi olsun bi taşla 2 kuş :)

Ayeser suyu almama sebebi suyun tadını sevmemesi kaynamış soğumuş suyun tadına baktın mı hiç?
Benim oğlumda içmiyordu su. Bi gün babannesi kendi içtiğimiz bardaktan arıtılmış su verdi şapur şupur döke döke bi güzel içtiki anlatamam şimdilik bişeyde olmadı. Arıtılmış sonuçta

Kızlar bugün birde oğlum düştü. Bugn temizlik vardı evde. Odasında ve yatak odasında camlar siliniyodu. Bende çalışma odasına götürdüm orda alçak bi koltuğumuz var ona yatırdım bi ara bi vıyyyyk sesi duydum uandı diye almaya gittim bi baktım ki yerde hiç sesi çıkmyo hemen kucağıma aldım ağlayacam diye nefes almıyo hemen sırtına vurdum tamam oğlum diye sarıldım sona biraz ağladı hemen sustu. Ama tabi annesi çok korktu. Dönmüyo daha diyodum ama dönmeye başlamış sıpa merak ettiğim uyanıkken mi döndü. Uykudamı döndü :S

geçmiş olsun canım.. dikkat edin bebişlerinize.. hergün gir kaza haberi geliyor.. allah beterinden saklasın.. benimki sadece uyurken dönüyor dönemezse yaygarayı basıyor :1:

Benimki evde de huysuz dışarıda da ! Kontes ya,heeep kucakta gezecek.Bende diz,sırt falan kalmadı ya!Bizim doktor da pek iyimser:bu bebek hümanist bir bebek,insan teması seviyor diyor.Tamam da huysuz hümanist bizimki!Neyse,etiketlemeyeyim yavrumu,bir gün buluşursak dilerim beni utandırır:61:
Bugün bir arkadaşım geldi,o da benim gibi ikinciyi 39'unda doğurdu,he he.Onunki 11 aylık,benim kız ilk yarım saat ağlayıp mızırdandı,bebek buna her dokunduğunda bastı yaygarayı(ama o da acıttı biraz bacaklarını sıktı).Sonra uykusu geldi ,uyutamadım ve tam 4 saat kucağımda gezdi.İki dakika oturduk,10 dk gezdik,olay budur,bende moral sıfırlandı.Bebek buluşması olursa bizim kızdan pek ümit yok gibi yani:31:
Huysuz hümanist :60: Çok komiksin canım ya, umarım bebeğin huyu değişir de sen de rahat edersin. Sizin çocukluğunuz nasıldı? Babasıyla ben çok usluymuşuz. Yaramazlık yaparmışız ama kimse çakmazmış, ikimiz de öyleymişiz. Bizim pğlan bize çekti galiba. Çok yaramaz sayılmaz. :nazar:

iyi geceşer kızlar,oğluşumu banyo yaptırdım saat 6 gibi,uyumak bilmedi,sürekli bir tıslama inleme,kulağına su mu kaçtı diye düşünüyorum.az önce zar zor uyuttum:5:

Canım uyku saati geçmiş olabilir mi? Bizim bazen uyku saatimiz geçince huysuzlanıyor, dalamıyor, dalana kadar çok defa uyanıyor.
Ama dün farklı birşey oldu, bir arkadaşımıza gittik çaya, saat 9 buçuğa kadar uyumadan durdu bizimki, yabancıları görünce seyre daldı. Normalde 7-8 arası uyur. Salladım ayağımda - ki, ayakta sallanmayı bilmez- orda uyuttum. Bişey de demedi, Ben çok zorlanacağım sandım. Arkadaşa gitmeden önce yemeğe gitmiştik bir değişiklik olsun diye. Bizim sıpa arabasında durmadı, restoranda bebek kucağımda yemek yedim. Bıçak kullanamadım :1: Restoranda başka çocuklar da vardı, 3 4 yaşlarında kız çocukları, üşüştüler oğlumun başına. Oooo dedim şimdiden böyleyse :1::1:

Bi hızlıda benim ayeser :) Ben eşimle tanıştım 3 ay içinde evlendim 5 ay sonra hamile kaldım.

Biz göbek bağını Gazi hastanesinin bahçesine gömdük. İster doktor, ister öğretim görevlisi olsun bi taşla 2 kuş :)

Ayeser suyu almama sebebi suyun tadını sevmemesi kaynamış soğumuş suyun tadına baktın mı hiç?
Benim oğlumda içmiyordu su. Bi gün babannesi kendi içtiğimiz bardaktan arıtılmış su verdi şapur şupur döke döke bi güzel içtiki anlatamam şimdilik bişeyde olmadı. Arıtılmış sonuçta

Kızlar bugün birde oğlum düştü. Bugn temizlik vardı evde. Odasında ve yatak odasında camlar siliniyodu. Bende çalışma odasına götürdüm orda alçak bi koltuğumuz var ona yatırdım bi ara bi vıyyyyk sesi duydum uandı diye almaya gittim bi baktım ki yerde hiç sesi çıkmyo hemen kucağıma aldım ağlayacam diye nefes almıyo hemen sırtına vurdum tamam oğlum diye sarıldım sona biraz ağladı hemen sustu. Ama tabi annesi çok korktu. Dönmüyo daha diyodum ama dönmeye başlamış sıpa merak ettiğim uyanıkken mi döndü. Uykudamı döndü :S

Sen benden daha hızlıymışsın, ben o kadar hızlı evlenemedim :10: 1,5 yıl sürdü.
Aslında en sağlıklısı analizi yapılmış içme suyu. Ben bundan sonra o şekilde vereceğim. Suyun içindeki minarallere ihtiyacı var, arıtma işlemi suyun içindeki birçok minerali alıp götürüyormuş, sanırım normal içme suyu vermeye başlayacağım.6 ayına az kaldı gerçi, dolmasını mı beklesem. Ki daha önce içti içme suyu, babası kaynatılmış ver deyince öyle karar almıştık.:26:

Huysuz hümanist :60: Çok komiksin canım ya, umarım bebeğin huyu değişir de sen de rahat edersin. Sizin çocukluğunuz nasıldı? Babasıyla ben çok usluymuşuz. Yaramazlık yaparmışız ama kimse çakmazmış, ikimiz de öyleymişiz. Bizim pğlan bize çekti galiba. Çok yaramaz sayılmaz. :nazar:

Eşim 9 ay hep ağlamış ama süt doyurmuyormuş annesi anlamamış.9 aydan sonra melek olmuş,katı gıdaya geçince.Zaten kayınvalidem çok şanslı,ikinci çocuğu da kız,o da o kadar sakinmiş ki hep kendi kendine uyurmuş,hatta lazımlıkta otururken uyuyakalırmış.Bana ilk bebekte de geçer bunlar falan dedikçe kızıyordum,şimdi de diyor yine kızıyorum.O çocuklarını o kadar kolay büyütmüş ki,bizi de öyle görüyor herhalde. Ben bebekken aşırı gazlıymışım,sanırım ilk yılım zor geçmiş,çok ayrıntılı bilmiyorum.
Bu arada,uzuuun bir aradan sonra bugün ilk kez gece değil sabah girebildim buraya.Bebeğime yeni bir düzen oluşturmaya çalışıyorum,umarım başarılı olurum. Günahını alıyorum galiba yavrumun,anakucağında yanımda oturuyor şimdi,tam 5 dakikadırrrr!Uslu benim kuzum yavvvv.Ay,şimdi yalancıktan öksürmeye başladı,ilgi çekmenin yeni yolu 1 aydır.

Eşim 9 ay hep ağlamış ama süt doyurmuyormuş annesi anlamamış.9 aydan sonra melek olmuş,katı gıdaya geçince.Zaten kayınvalidem çok şanslı,ikinci çocuğu da kız,o da o kadar sakinmiş ki hep kendi kendine uyurmuş,hatta lazımlıkta otururken uyuyakalırmış.Bana ilk bebekte de geçer bunlar falan dedikçe kızıyordum,şimdi de diyor yine kızıyorum.O çocuklarını o kadar kolay büyütmüş ki,bizi de öyle görüyor herhalde. Ben bebekken aşırı gazlıymışım,sanırım ilk yılım zor geçmiş,çok ayrıntılı bilmiyorum.
Bu arada,uzuuun bir aradan sonra bugün ilk kez gece değil sabah girebildim buraya.Bebeğime yeni bir düzen oluşturmaya çalışıyorum,umarım başarılı olurum. Günahını alıyorum galiba yavrumun,anakucağında yanımda oturuyor şimdi,tam 5 dakikadırrrr!Uslu benim kuzum yavvvv.Ay,şimdi yalancıktan öksürmeye başladı,ilgi çekmenin yeni yolu 1 aydır.

Lazımlıkta uyumak mı? Süpermiş, :1:
Canım ben de kuzumu hep uslu uslu diyorum uslu olur belki diye, aslında istediği olmazsa cıngar çıkarır. Şimdi uyuyor, uyurken nasıl da masum oluyorlar yaaa... Uyandırıp sevesim geliyor.
Öksürük olayı bizde de var, bazen de çığlık...:4:

günaydın kızlar,oğlum dün gece geç uyumasına rağmen 6da uyandı,şimdi uyutmaya çalışıyorum tekrar,benim de uykum kaçtı

herkese günaydın,
eskiden burası çok kalabalıktı ama artık ne lila var ne saadet :)
suray nerde mesela?
o grup tamamen facebooka geçti galiba ama burayı neden boş bıraktırlar anlayamadım :(
ben kısaca durumumu özetleyeyim. 1 aydır çalışan anneyim, olmaya çalışıyorum. yeni, evime yakın bir iş buldum, çalışmaya başladım. kendime gelmek açısından iyi oldu aslında.
bebeğimi bakıcıya bırakıyorum. annem de evime yakın oturuyor, o da gün içinde uğruyor. yani şükür Allaha bir düzen oturuyor gibi. inşallah daha da iyi oturur düzenimiz.
fakat aranızda bakıcı ile haşır neşir olan var mı bilmiyorum. genel itibarıyla bakıcıdan memnunum. davranışları çocuğa karşı iyi, onunla konuşmsı ve ilgisi de iyi. bu arada eve kamera döşedim, işyerinde fırsat buldukça seyrediyorum. herşey yolunda görünüyor. fakat bakıcı benim hijyen anlayışımdan hayli uzak. çocuğu ayağında sallarken hep aynı tarafla sallasın, ayağının değdiği yer çocuğun kafasına değmesin diye yastık yüzlerini bir tarafı beyaz bir tarafı renkli yaptık. ama bakıoyurm her iki tarafı da kullanıyor. halbuki anlattım yastık yüzlerinin amacını.
dün baktım çocuğun çarşafının üstüne oturmuş, çocuğu sallıyor. yani çocuğun çarşafına oturması çok gereksiz, çünkü normalde yerdeki çarşafta salııyor, çocuk uykuya dalınca temiz çarşafın serili olduğu yatağa koyuyoruz. ama yatağın içinde temiz çarşafa kendisi oturmuş. sordum sabah, bazen orada sallıyorum dedi. sallama dedim, dünden beri çocuğun gözünden biri sulanıyor, çapaklanıyor. mikrop kapmış olabilir , hijyen konusuna dikkat edelim dedim. ağız bezlerini sık sık değiştir dedim.
çocuğun gözünü doktora sordum, üşütme başlangıcı olabilir dedi, tek gözü sulanıyor dedim. damla verdi, onu kullanıcam, umarım geçer, mikrop kaptıysa çok üzülürüm. yattığı yorgan yüzü, nevresimlerini artık daha sık yıkayacağım.
bu arada havalar soğuk diye birkaç haftadır haftada 1 defa yıkıyoruz çocuğu, bir taraftan üzülüyorum br taraftan hasta olmasından korktuğum için haftada 1 kez banyo yeter diyorum. sizler ne durumdasınız?

herkese günaydın,
suray nerde mesela?
o grup tamamen facebooka geçti galiba ama burayı neden boş bıraktırlar anlayamadım :(
ben kısaca durumumu özetleyeyim. 1 aydır çalışan anneyim, olmaya çalışıyorum. yeni, evime yakın bir iş buldum, çalışmaya başladım. kendime gelmek açısından iyi oldu aslında.
bebeğimi bakıcıya bırakıyorum. annem de evime yakın oturuyor, o da gün içinde uğruyor. yani şükür Allaha bir düzen oturuyor gibi. inşallah daha da iyi oturur düzenimiz.
fakat aranızda bakıcı ile haşır neşir olan var mı bilmiyorum. genel itibarıyla bakıcıdan memnunum. davranışları çocuğa karşı iyi, onunla konuşmsı ve ilgisi de iyi. bu arada eve kamera döşedim, işyerinde fırsat buldukça seyrediyorum. herşey yolunda görünüyor. fakat bakıcı benim hijyen anlayışımdan hayli uzak. çocuğu ayağında sallarken hep aynı tarafla sallasın, ayağının değdiği yer çocuğun kafasına değmesin diye yastık yüzlerini bir tarafı beyaz bir tarafı renkli yaptık. ama bakıoyurm her iki tarafı da kullanıyor. halbuki anlattım yastık yüzlerinin amacını.
dün baktım çocuğun çarşafının üstüne oturmuş, çocuğu sallıyor. yani çocuğun çarşafına oturması çok gereksiz, çünkü normalde yerdeki çarşafta salııyor, çocuk uykuya dalınca temiz çarşafın serili olduğu yatağa koyuyoruz. ama yatağın içinde temiz çarşafa kendisi oturmuş. sordum sabah, bazen orada sallıyorum dedi. sallama dedim, dünden beri çocuğun gözünden biri sulanıyor, çapaklanıyor. mikrop kapmış olabilir , hijyen konusuna dikkat edelim dedim. ağız bezlerini sık sık değiştir dedim.
çocuğun gözünü doktora sordum, üşütme başlangıcı olabilir dedi, tek gözü sulanıyor dedim. damla verdi, onu kullanıcam, umarım geçer, mikrop kaptıysa çok üzülürüm. yattığı yorgan yüzü, nevresimlerini artık daha sık yıkayacağım.
bu arada havalar soğuk diye birkaç haftadır haftada 1 defa yıkıyoruz çocuğu, bir taraftan üzülüyorum br taraftan hasta olmasından korktuğum için haftada 1 kez banyo yeter diyorum. sizler ne durumdasınız?

gözündeki sulanmak üşüttüğü için olabilir bir dönem benim oğlumda da oldu ve geçti ,fakat yeğenimde çok sık oluyordu doktor genellikle bebeklerin gözlerinde ordaki bi damar tıkalı olabiliyor sürekli basaj yaparsanız geçer dedi günde üç dört defa gözbebeğinin yakınına masaj yapıyorlardı ve onunkisi de geçti ,ben de çok banyo yaptırmıyorum haftada 2 defa yaptırıyorum ama aslında banyo yapınca çok rahatlıyorlar daha sık yaptırsam diye düşünüyorum :1:

Canım benim Kars'a yolunuz düşerse beklerim haaaa...:42:

teşekkür ederim canım ,eşime kalsa bebek falan dinlemiyor kayak merkezine gitmek istiyor acemiler için sanırım Kars'ınki daha uygunmuş :1: ama bu kadarcık çocukla kaymaya gidersek herkes bize deli der sanırım:60::60:, ben de Erzurum'a beklerim inşallah...

:97:

Ay Ali Baba bizim de şarkımız.Oyalayacağım diye durmadan söylüyorum ,bazen de dalgınlıktan saçmalıyorum.Geçen gün Ali Baba'nın çiftliğindeki inekleri miyavlattım!!!:97:

hiç sorma sürekli söylemekten artık bende karıştırıyorum , hayvan bulamıyorum bir süre sonra tekrar baştan alıyoruz :1:

geçmiş olsun canım bu sıralar çok duymaya başladık böyle kazalar artık büyüyor anlaşılan bebişler:nazar:

herkese günaydın,
suray nerde mesela?
O grup tamamen facebooka geçti galiba ama burayı neden boş bıraktırlar anlayamadım :(
ben kısaca durumumu özetleyeyim. 1 aydır çalışan anneyim, olmaya çalışıyorum. Yeni, evime yakın bir iş buldum, çalışmaya başladım. Kendime gelmek açısından iyi oldu aslında.
Bebeğimi bakıcıya bırakıyorum. Annem de evime yakın oturuyor, o da gün içinde uğruyor. Yani şükür allaha bir düzen oturuyor gibi. Inşallah daha da iyi oturur düzenimiz.
Fakat aranızda bakıcı ile haşır neşir olan var mı bilmiyorum. Genel itibarıyla bakıcıdan memnunum. Davranışları çocuğa karşı iyi, onunla konuşmsı ve ilgisi de iyi. Bu arada eve kamera döşedim, işyerinde fırsat buldukça seyrediyorum. Herşey yolunda görünüyor. Fakat bakıcı benim hijyen anlayışımdan hayli uzak. çocuğu ayağında sallarken hep aynı tarafla sallasın, ayağının değdiği yer çocuğun kafasına değmesin diye yastık yüzlerini bir tarafı beyaz bir tarafı renkli yaptık. Ama bakıoyurm her iki tarafı da kullanıyor. Halbuki anlattım yastık yüzlerinin amacını.
Dün baktım çocuğun çarşafının üstüne oturmuş, çocuğu sallıyor. Yani çocuğun çarşafına oturması çok gereksiz, çünkü normalde yerdeki çarşafta salııyor, çocuk uykuya dalınca temiz çarşafın serili olduğu yatağa koyuyoruz. Ama yatağın içinde temiz çarşafa kendisi oturmuş. Sordum sabah, bazen orada sallıyorum dedi. Sallama dedim, dünden beri çocuğun gözünden biri sulanıyor, çapaklanıyor. Mikrop kapmış olabilir , hijyen konusuna dikkat edelim dedim. Ağız bezlerini sık sık değiştir dedim.
çocuğun gözünü doktora sordum, üşütme başlangıcı olabilir dedi, tek gözü sulanıyor dedim. Damla verdi, onu kullanıcam, umarım geçer, mikrop kaptıysa çok üzülürüm. Yattığı yorgan yüzü, nevresimlerini artık daha sık yıkayacağım.
Bu arada havalar soğuk diye birkaç haftadır haftada 1 defa yıkıyoruz çocuğu, bir taraftan üzülüyorum br taraftan hasta olmasından korktuğum için haftada 1 kez banyo yeter diyorum. Sizler ne durumdasınız?
çapaklanmaya sürekli masaj yap canım benimki masajla geçmişti bende 10 günde bir yaptırıyorum canım banyoyu hastalanacak diye korkuyorum

günaydın kızlar tüm bebişleri öpüyorum :16:

herkese günaydın,
suray nerde mesela?

ooohooo o kadar ince eleyip sık dokuduktan sonra bebişinin daha sık hasta olmasını beklemelisin.. benim bebişim daha 5 haftalık falandı.. hiç unutmam hepatit aşısını vurdu doktor. az önce bebişimin ağzından çıkarttığım emziği arıyorum bi baktım eşimin elinde (eşim bu arada doktorla konuşuyor elinden aldığımı farketmedi) kaptığım gibi soktum ağzına bizimki sustu.. eşim dönüp demez mi o yere düşmüştü neden verdin çocuğa diye :84: elim kolum çözüldü az daha bayılıyordum.. hastane gibi mikrop yuvası bi yerde sen yere düşen emziği bebişe ver :53: rüyamda görsem inanmam ama oldu işte.. çok şükür hasta felan da olmadı bebişim.. sonrasında ben de saldım çayıra bir politika izledim.. oyuncağı evdeyken yere düşse de ağzına sokmasına izin veridm. çarşaflarını abartıp her gün değiştirmedim.. sonuçta bağışıklık sisteminin gelişmesi için biraz mikrop alması gerekiyor.. bence iyi beslenen bir bebek öyle yastığın ayağa değen kısmına yattığı için hasta olmaz.. çok fazla kasma bence sen de.. tüm bebişlere mutluluk ve sağlık diliyorum :80:

ama mikroplardan çok korktuğum bir şey varsa o da kimyasallar, radyasyon ve GDOlu yiyecekler. çünkü bir mikrop bebeğimizi hasta ederse en fazla 1 hafta yatar ama bunlara çok fazla marus kalırsa allah korusun hayatının erken dönemlerinde çok kötü hastalıklara yakalanabilir ki bundan çok korkuyorum.. bunları; mevsim sebzeleri yiyerek, elektirikli aletleri bebiş yanındayken çalıştırmayarak ve mümkün olduğu kadar organik yiyeceklere yönelerek minimize etmeye çalışıyorum..

herkese slmlaarr..

Aylar sonra ilk kez sabah buradayım ama kimseler yok ne yazık ki.Ben de çıkayım bari.Herkese harika bir gün diliyorum. Hava da kötü bugün,İstanbul karanlık ve yağışlı:18:
dün sabah çok kalabalıktı bugün de senin şansına
Canım uyku saati geçmiş olabilir mi? Bizim bazen uyku saatimiz geçince huysuzlanıyor, dalamıyor, dalana kadar çok defa uyanıyor.
Ama dün farklı birşey oldu, bir arkadaşımıza gittik çaya, saat 9 buçuğa kadar uyumadan durdu bizimki, yabancıları görünce seyre daldı. Normalde 7-8 arası uyur. Salladım ayağımda - ki, ayakta sallanmayı bilmez- orda uyuttum. Bişey de demedi, Ben çok zorlanacağım sandım. Arkadaşa gitmeden önce yemeğe gitmiştik bir değişiklik olsun diye. Bizim sıpa arabasında durmadı, restoranda bebek kucağımda yemek yedim. Bıçak kullanamadım :1: Restoranda başka çocuklar da vardı, 3 4 yaşlarında kız çocukları, üşüştüler oğlumun başına. Oooo dedim şimdiden böyleyse :1::1:

nedense biz anneler yemeğimizi rahat yiyemiyoruzz babalar lop lop yutuyoronlar sıcak sıcak yeyip bitiriyorlar biz de sıcak yiyeceksek bebek kucağımızda yiyeceğiz ya da soğuk yiyeceğiz. neden çünkü biz ne beğe kıyabiliyoruz ne de babayaa... sevgi kelebekleriii:16:

Back