• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

vampir gibi :60: benimki de acayip huysuz yaa.. acaba benimki azı dişlerinden mi başlıyor çünkü önlerde hiçbişi yok :1: .. oof çok yordu beni dünden beri.

bu arada arkadaşlar sizkaç haftalık doğum yaptınız?.. sizin bebişler amma ilerden gidiyor yaa benim bebişim niye böyle :( herkesinki dönmüş çoktan emekliyor felan bizimki bitek rüyasında dönüyor onu uyanıkken dönmeye yeltenmiyor bile.. totosu ağır geliyor desem; minicik totosu var halbuki..

ayeserin sorusuna da cevap vereyim fırsat bulmuşken.. en kart anne benim herhalde :59: 26 yaşında evlendim 28 yaşında anne oldum.. bana kalsa bi 5 yıl daha beklerdim ama eşim korkuyordu ya olmazsa diye.. hatta bana bi gün "deneyelim olursa yapmayız" demişti :60:
38. haftaya girdik doktorumuz dayanamadı bu hayırlı evladın bir an önce dünyaya gelmesi lazım dedi maşallah paşama :)
Doğumunda bebek şekeri vs çok heves etmiştim, ama son ana sıkıştı yapamadım. Oğlum için güzel şeyler yapmak istiyorum, sünnetinde yapacağım herşeyini miniğimin. :emir_bebek:
neredeyse son 2 ay hastanede yattım içimde kalmasın diye hastane yatagımda netten sipariş verdim verdim eşim teslim aldı
benim kızım 15 gün küvezde kaldıgından hastanede düşmüştü orda kaldı
bizimki de çekmece de cami bahçesine gömülecek inşallah önce Allah korkusu bence
çekmecede bissürü toka ve takılarım var.. bu durum için bi yorum getirebilir misin rica etsem :1:
hımmmmmm bence sakıncalı bir durum :20::20::1::1:
eşim askerlik yapıyor ben de ücretsiz izne ayrıldım onunla buraya geldim asıl askerliği oğlumla ben yapıyoruz yani:43:
hamile kalmadan eşim askerliğini yaptı arabamızı evimizi aldık oğlum doğdu çoooooook şükür Rabbime. zor olur canım bilirim Rabbim sabır ve güç versin
Uyurken yapmıyor bizimki de, uyanır uyanmaz yaptı belli ki, dil papuç kadar oldu ses çıkarıp duruyor, değmedim ben de keyfine. Biraz beklesin kokulu, hem çok katı yapıyor tamamlasın iyice.
Ses çıkartırken ara da beni de yokluyor ne yapıyorum diye. Çok tatlı yaaaa, ısırcam en sonunda :nazar::nazar:

Bizimki hala oto koltuğunukullanıyor bir ara kendini kaydırıyordu şimdi yapmıyor artık. Akıllandı.
Annem her aradığında ne yapıyor diye sorar koltukta pturuyor diyorum ben de hep. Öyle denk geliyor. Çocukhep koltukta mı oturuyor diyor o da.:1:

canım hep oto koltugunda yatıyor diyorsun senin bebeğin kafasının arkası düzleşmedi mi

Zaten sadece uykudayken yada uyuklarken emzirebiliyorum.Başka türlü almıyor acıksada:50::50:

bi dönem benim oğlumda öyle yaptı günde sadece üç defa emzirdiğimi biliyorum ek gıda mama falanda vermiyordum bir hafta sürdü doktora gittim bi sonuç alamadım ama geçiyor biraz sabret şimdi uyutarak çok rahat emziriyorum şükür ama şırıngayla vermekte kolay oluyor istersen bi dene çok moralini bozma ben o günlerde ruh gibi geziyordum :59:

38. haftaya girdik doktorumuz dayanamadı bu hayırlı evladın bir an önce dünyaya gelmesi lazım dedi maşallah paşama :)

neredeyse son 2 ay hastanede yattım içimde kalmasın diye hastane yatagımda netten sipariş verdim verdim eşim teslim aldı

bizimki de çekmece de cami bahçesine gömülecek inşallah önce Allah korkusu bence

hımmmmmm bence sakıncalı bir durum :20::20::1::1:

hamile kalmadan eşim askerliğini yaptı arabamızı evimizi aldık oğlum doğdu çoooooook şükür Rabbime. zor olur canım bilirim Rabbim sabır ve güç versin

canım hep oto koltugunda yatıyor diyorsun senin bebeğin kafasının arkası düzleşmedi mi

canım bizim askerlik aslında pek sıkıntılı değil eşim sabah işe gidiyor akşam geliyor ama biz kimseyi tanımıyoruz soğuk bir şehir dışarı çıkamıyoruz oğluma ve bana zor oluyor işte:43:

canım bizim askerlik aslında pek sıkıntılı değil eşim sabah işe gidiyor akşam geliyor ama biz kimseyi tanımıyoruz soğuk bir şehir dışarı çıkamıyoruz oğluma ve bana zor oluyor işte:43:

canım öyle askerliğe can kurban eşimin 12 ay çıktı yedek subay olarak o ankaradaydı rahattı ama ben görev nedeniyle urfadaydım ailem de pek gelemedi. evime hırsız bile girdi. anlatsam neler geldi başıma gece bıçak ve biber gazı ile yatıyordum

amma yazışmışsınız bugün yazılarınızı okumakla geçti :) oğlum mamasını çok güzel yedi bugün maşallah :nazar: sanırım meyve için onu zorlamayı bırakınca kaşıkla barış ilan etti :65: ama genel huysuzluğu ve yanağındaki kırmızılık duruyor.. öğlen uykusunda tekrar oldu :( gözleri de hala şiş gibi geçmezse yarın doktoru arayacağım :(

oğlumun kıçı çok fena pişti ya.Artık kıç dayanmıyor bukadar sıçmaya.günde 5 6 kere yapıyor kakasını.Sanırım bu ek gıda olayına alışamadı ondan oluyo.Peki nezaman geçer bilen varmı .Geceleride karın ağrısından uyuyamıyor yavrum.Çok ağır şeylerde vermiyorum aslında.Patatesli püre muhallebi bebe bisküvisi.Daha öncede pişikleri olmuştu ama busefer farklı silerken bile ağlıyor.Acıyor demekki.Daha önce ağlamazdı hiç.off off ne bitmez çilem varmış...

sudocream dene canım. bende en etkili krem o oldu 24 saat içinde geçmişti bizim pişik.. bizimkinin kakası beni endişelendirecek kadar seyrekleşti.. artık 2 günde 1 yapıyor.. 1,5 ay öncesine kadar günde 5 yapardı :53:

Başak bebeği

Başak bebekleri her ebeveynin rüyasıdır: Altı kuru ve temiz, karnı tok, yatağı sıcak tutulduğu sürece! Eğer sistematik bir şekilde beslenirlerse bütün bir gece hiç ses çıkarmadan uyurlar. Ama bir mama saatini bir de alt değiştirmenin zamanını kaçırın, yandınız. Bebek Başak ortalığı hemen velveleye verir. Küçük yaşlardan itibaren beyinleri yüksek bir tempoda çalışmaya başlar. Ebeveynlerinin seslerini ve tavırlarını, çevrelerinde olup bitenleri hızla analiz ederler. Bu yüzden sessizlik ve sükunet, ihtiyaç duydukları şeylerin başında gelir. Yüksek bir kavrama güçleri vardır. Ama kendilerine olan güvenlerinde birtakım eksiklikler olabilir. Bu nedenle teşvike ihtiyaç duyarlar. Büyüdükçe sevimlileşen bu bebekler, bulmacalı oyuncaklara bayılır. Ona bir şeylerin yerini öğretin ve aynı düzeni korumasını isteyin. Ne kadar başarılı olacağına ve hatta daha iyi bir sistem yaratacağına tanık olacaksınız. Zihinsel yeteneklerini göstermesi hiç de zor değildir. Yeter ki desteklensin ve teşvik edilsin. Başak bebeği detaycıdır ve hayatının rutin bir düzende geçmesini ister. Bebeğinizin rutininin olması kötü bir şey değil, ama bu rutini değiştirmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü Başak bebeği aynı anda gelecek birden fazla değişikliğe olumlu yanıt vermeyebilir. Başak bebeği ayrıca yemek konusunda da çok seçicidir. Dolayısıyla yemek saatinde elinizden geldiğince sade olmaya çalışın. Bu özelliklerinin dışında Başak bebeği çok talepkar bir bebek değildir. Yatağı ve altı temiz olduğu sürece bu bebeğin gözü yaşlı olmayacaktır. Üstelik bu bebek en basit oyuncakla bile saatlerce gıkını çıkarmadan oynayabilir. Kimsenin kendisine fazladan ilgi göstermesine gerek kalmaz. Başak bebeği çevresindeki birçok bebekten çok daha önce konuşmaya başlamak isteyecektir. Çünkü onun beyninde dışarı çıkmaya can atan bir sürü fikir olacaktır. Bu bebek evde ebeveynine yardımcı olmaktan da büyük zevk alacaktır. Doğuştan çekingen olduğu için Başak bebeği başarılı olduğu alanlarda yaygara koparmaz. Özetle Başak bebeği kendi başına çok mutlu bir bebektir, bununla beraber başkalarına yardım etmeyi ve temizliği de sever. Kendi kendine oyunlar oynamaktan zevk alır. Sonuç olarak Başak bebeği sorunsuz ve iyi bir bebektir. Başak burcunun sindirim ve merkezi sinir sistemi hassastır. Bebeğinizde psikosomatik rahatsızlıklar, tırnak iltihaplanması, bağırsak sorunları, karın zarı iltihabı, hazımsızlık ve gaz rahatsızlıkları görülebilir. Bebeğiniz büyüdüğünde detaylara inmeyi, teferruatla uğraşmayı gerektiren ve titizlik isteyen iş alanlarında tartışmasız başarılı olacaktır. Araştırma, tıp (özellikle biyokimya), öğretmenlik, hemşirelik, psikoloji, sağlıkla ilgili çeşitli hizmetler, garsonluk, temizlik işleri bebeğinize en uygun mesleklerdir. Ayrıca bebeğiniz hesap işleri, muhasebe, sekreterlik, eleştirmenlik, gözlemcilik, kütüphanecilik, arşivcilik, tarih uzmanlığı, bulmaca hazırlama, güldürü yazarlığı veya komedyenlik işlerinde de başarılı olabilir..

alıntı
http://www.bebegimvebiz.com.tr

canım öyle askerliğe can kurban eşimin 12 ay çıktı yedek subay olarak o ankaradaydı rahattı ama ben görev nedeniyle urfadaydım ailem de pek gelemedi. evime hırsız bile girdi. anlatsam neler geldi başıma gece bıçak ve biber gazı ile yatıyordum

canım biz bebeği askerliğe göre ayarlaya çalışmıştık uzun dönem çıkacağını biraz tahmin edebiliyorduk bu dönemde benim için zorluk olmasın ücretsiz izne ayrılayım hemde ayrı kalmamış oluruz dedik şükür ayarladağımız gibi oldu :1:

canım biz bebeği askerliğe göre ayarlaya çalışmıştık uzun dönem çıkacağını biraz tahmin edebiliyorduk bu dönemde benim için zorluk olmasın ücretsiz izne ayrılayım hemde ayrı kalmamış oluruz dedik şükür ayarladağımız gibi oldu :1:

İnşallah hayırlısı ile bir anda bitirirsiniz canım bu arada hangi şehirdesiniz?

Back