2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

6 yıl mı? 50 kere tatil yapmışsındır, Doymadın mı,?
2004 de liseden yeni mezun olmuştum, 2008 de üniversiteden, 2009 da evlilik ve atanma, 2010da bebek. Çok hızlı mı yaşıyorum ne

maalesef çalışmaktan tatile fırsat olmadı. daha yeni yeni toparlamışken durumları şimdi de bebek yaptık bu arada ben de 84 doğumluyum yani 26 yaşında anne oldum. sen hepsini sıraya koymuşsun maaşallah.

harpy haklısın ayeser varken daha bir evlere şenlik oluyor burası.

senin bebeğe yüzüstünden nasıl sırtüstü dönülür uyanıkken öğretmen lazımmış. biraz araştırdım ben. uyurken öğrendiklerini tekrar ederlermiş, mesela yürümeye başlayan çocuk uyurken birden ayağa kalkarmış, oturmayı öğrenmediyse, öyle ayakta ağlarmış. gün gelecek bunları da yaşayacağız

bu arada facebooktaki gurupta ben varım biri sormuştu. emel bostancı olarak ordayım. 2 mart çarşamba istanbul eylül anneleri buluşuyor. ilgilenen varsa ordaki gruba söyleyebilirim.

Son düzenleme:
Mesajını okudum da cevplamayı unuttum Levent aldı aklımı,
Biz yetişkinler de uzun süre yüzümüzün üzerinde yatarsak şişer ya onun gibi birşey bence canım. Olumsuz birşey getirme aklına bence, inmezse bakarsınız çaresine. Ne durumda şuan, keyfi nasıl?

ben konuları okuyordum oğluşumu uyuttum telefondan bakıyordum belki ben deuyurum diye dayanamadım bilgisayarı açtım
benimkinin kafası doğduğundan beri şarıl şarıl terliyor şimdiye kadar hiç hasta olmadı yani ara sıra burnu akardı ama onun dışında kafa terlemesinden olmadı.dışardaykende çantamızda havlumuz var mutlaka kurularım zaten. bundan sonra da olmaz inşallah
ben de 2006 da üniversiteyi bitirdim 2007 de tayin oldum kocişimle tanıştım 2008 de evlendim 2010 da bebişim olduu 1 yıl kadar bekledi bizim bebiş gelmek için yoksa ben hemen istiyordum aman iyi ki de beklemiş diyorum şimdi.

buyrun konu süt çağı oyunları:
Oyun; çocuğun dış dünyayı keşfettiği, en temel becerilerini kazandığı ve en doğal öğrenme yöntemidir. Çocuklar için önemli bir etkinliktir. Zamanının büyük bir bölümünü oyun oynayarak geçiren çocuk hayal gücüne dayalı oyunlar oynar. Kız çocuk oyunda annesinin davranışlarını taklit eder. Çocuk bu arayış içinde kimliğini bulur. Oyun dönemi dinamik bir süreç olup, ilgi ve eğlence içerir. Oyunun tarihçesine bakıldığında, eski mısırda çocuklar tahta bebeklerle ve tahtadan yapılmış timsahlarla oynarken, Anadolu çocukları ise; ağaç kabuklarından yapılmış üflemeli çalgılarla askerlik oyunları ve tekerlemeler, türkülü oyunlar oynarlardı. Günümüzde ise bunların yerini, atari ve bilgisayar oyunları almıştır.

Çocuklar İçin OYUN ÖRNEKLERİ: SÜT ÇAĞI OYUNLARI(0–2 YAŞ)

Cee oyunu;
Bebeğin yüzü ince bir örtüyle kapatılır. Ardından “ceee” diyerek açılır. Bebek daha sonraki günlerde oyunu kendisi başlatır.

Top oyunu;
Oturan çocuğun önüne top yuvarlanır. Çocuk topu tutmaya ve karşısındaki kişiye doğru yuvarlamaya çalışır.

Tel sarar oyunu;
Tel sarar Ayşe, tel sarar(eller yukarıya kaldırılıp sağa sola döndürülür)
Tel bulamazsa ne sarar,(ellerle soru devinimi yapılır)
Komşunun oğlunu sarar(çocuğa sarılma devimini yapılır)

Miki fare;
Yerden bitme mum bacaklı miki (iki elinden tutulan çocuk diz çöktürülür)
Burnu uzun dik kulaklı miki (iki el açılarak burnun üstüne konur)
Şeytanlıkta bütün aklı fikri (sağ elin işaret parmağı başa konularak sallanır)
Dans edersin miki fare (ayağa kalkılır el çırparak dans edilir)

Süt Çağı için PARMAK OYUNLARI

Aç-kapat;
Aç kapat, aç kapat (eller açık kitap okuyormuş gibi, avuçlar yüze dönük, bitişik tutulur)
Vur birbirine şap şap (el çırpılır)
Aç kapat, aç kapat (eller ilk satırdaki gibi yapılır)
Koy kucağına rahat rahat (eller kavuşturulur, kucağa konur)

Ailem;
Annem örgü örer (örgü örme hareketi yapılır)
Yemek yapar (çorba karıştırma hareketi yapılır)
Babam kahve içer (kahve içermiş gibi yapılır)
İşe gider (parmaklar yürütülür)
Abım ders çalışır (yazı yazma hareketi yapılır)
Kardeşim uyur (uyuma hareketi yapılır)
Bende oynarım (oynanır)

Askerler;
Beş küçük asker sırada duruyor(beş parmak gösterilir)
Üçü dimdik duruyor(üç parmak gösterilir)
İkisi oturuyor(diğer el açılır)
Komutan geldi
Hepsi sıraya dizildi(hazır ol vaziyeti alınır)
Beş küçük kız
Beş küçük kız uyandı (uyanma hareketi yapılır)
Bu küçük kız yataktan atladı (başparmak hareket ettirilir)
Bu küçük kız pencereden baktı (işaret parmağı hareket ettirilir)
Bu küçük kız yüzünü yıkadı (orta parmak hareket ettirilir)
Bu küçük kız elbiselerini giydi(yüzük parmak hareket ettirilir)
Bu küçük kız çantasını aldı(serçe parmak hareket ettirilir)
Bu küçük kız okula koştu (parmakların hepsi yürüme hareketi yapılır)

Çocuk;
Yaşım küçüktür (serçe parmak gösterilir)
İşim gücüm oyundur (serçe parmak hareket ettirilir)
İyi beslenirim, güçlüyümdür (başparmak oynatılır)
Görenler küçük sanır ama aklım büyüktür (orta parmak oynatılır)

Doğamız;
Güneş bizi ısıtır (ısınma hareketi yapılır)
Yağmur bizi ıslatır (parmaklar yukarıdan aşağı doğru sallanır)
Kar bizi dondurur (eller göğse konularak üşüme hareketi yapılır)
Fırtına bizi korkutur (gözler kapatılır)
Bol bol ağaç dikelim (ağaç dikme hareketi yapılır)
Selleri önleyelim

Hemşire hanım;
Hemşire hanım sus dedi (sus işareti yapılır)
Bıss yaptı (kola işaret parmağıyla iğne yapılır)
Cısss yaptı (kalçaya iğne yapma hareketi yapılır)
Sonra tamam dedi.

canım çoksağol paylaşım için eline sağlık ama ben şu anne yemek yapar baba kahve içer kısmına sinir oldum...
bir de çocukları sakın iğneye karşı korkutmayalım. ben hemşire olduğum için korkutulan çocuk ve gereken açıklamalar yapılan çocuk arasındaki farkı deneyimledim. 3 yaşında bile olsa çocukhiç ağlamadan iğnesini yaptırıyor. :94:

kendisi her zamanki gibi huysuz.. yarım saat uyumasının bunda etkisi olmuştur muhtemelen.. gözün
deki şiş şuanda daha iyi..

bu arada ben onu yüz üstü ve sırt üstü dönerken çalıştırıyorum.. ama uyanıkken pek başarılı olamıyor ama son gördüğümde kolunu bilekurtarmıştı helal dedim

Harpy ve mlbstnc utandırmayın beni be
shunil güzel paylaşım olmuş, oynatayım bu oyunları.
Bu arada bizimkini yatırdım yeniden, emziği lolipop gibi kullanıyor. Eline alıyor ağzına sokup biraz emiyor, çıkarıyor bakıyor, ağzına koyuyor, devam ediyor öyle....:115:
Bu arada püresinde farklı bir sebze olduğunu farketti, dilini ağzının kapısına dikti gardyan gibi.

Hangisi daha zor ki? Bizimki yüzü tavana bakarken yüzü yere bakar konuma dönüyor, tersini yapmadı daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…