• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

genellikle alttan çıkar ama nadiren de olsa üstten çıkabilir demek ki seninki nadir bebişlerdeenn :) gözünüz aydın. buarada aklıma geldi diş hediği yapıyormusunuz nasıl yapıyorsunuz. bizimkiler yarmayı haşlıyorlar bebişin önüne ayna kalem bişeyler koyuyorlar hangisini eline alırsa ona göre aynayı alırsa süslü kalemi alırsa okuyacak falan diyorlardı ama tam bilmiyorm.

biz de diş hediği yapmıyorlar,aklıma gelmişken kızlar bebeğinizin göbek bağını ne yaptınız:61:

genellikle alttan çıkar ama nadiren de olsa üstten çıkabilir demek ki seninki nadir bebişlerdeenn :) gözünüz aydın. buarada aklıma geldi diş hediği yapıyormusunuz nasıl yapıyorsunuz. bizimkiler yarmayı haşlıyorlar bebişin önüne ayna kalem bişeyler koyuyorlar hangisini eline alırsa ona göre aynayı alırsa süslü kalemi alırsa okuyacak falan diyorlardı ama tam bilmiyorm.

Diş hediği mi? Ben ilk defa duydum öyle birşeyi.

alt diş yerlerine baktım çok normal,ne kabarıklık var ne de sertlik.bir arkadaşımın oğlu ilk köpek dişlerini çıkartmıştı üstten:1: çok şaşırmıştık...

vampir gibi :60: benimki de acayip huysuz yaa.. acaba benimki azı dişlerinden mi başlıyor çünkü önlerde hiçbişi yok :1: .. oof çok yordu beni dünden beri.

bu arada arkadaşlar sizkaç haftalık doğum yaptınız?.. sizin bebişler amma ilerden gidiyor yaa benim bebişim niye böyle :( herkesinki dönmüş çoktan emekliyor felan bizimki bitek rüyasında dönüyor onu uyanıkken dönmeye yeltenmiyor bile.. totosu ağır geliyor desem; minicik totosu var halbuki..

ayeserin sorusuna da cevap vereyim fırsat bulmuşken.. en kart anne benim herhalde :59: 26 yaşında evlendim 28 yaşında anne oldum.. bana kalsa bi 5 yıl daha beklerdim ama eşim korkuyordu ya olmazsa diye.. hatta bana bi gün "deneyelim olursa yapmayız" demişti :60:

bizde de yapılır diş buğdayı denilir adına.buğday,yarma,nohut haşlanır,fındık antep fıstığı konulup karıştırılır,üzerin de kağıtlı şekerler olur ya kentin felan onlardan süs yapılır komşu akraba felan dağıtılır,verdiğin kişiler de tekrar hediye verir sana :) bizde şöyle bir gelenek var,dişini ilk kim görürse bebeğe bakır ya da çelik tarzı bişeyler alınır ya da annesine,güya bebeğin dişi bakır,çelik gibi sağlam olurmuş :1:

vampir gibi :60: benimki de acayip huysuz yaa.. acaba benimki azı dişlerinden mi başlıyor çünkü önlerde hiçbişi yok :1: .. oof çok yordu beni dünden beri.

bu arada arkadaşlar sizkaç haftalık doğum yaptınız?.. sizin bebişler amma ilerden gidiyor yaa benim bebişim niye böyle :( herkesinki dönmüş çoktan emekliyor felan bizimki bitek rüyasında dönüyor onu uyanıkken dönmeye yeltenmiyor bile.. totosu ağır geliyor desem; minicik totosu var halbuki..

ayeserin sorusuna da cevap vereyim fırsat bulmuşken.. en kart anne benim herhalde :59: 26 yaşında evlendim 28 yaşında anne oldum.. bana kalsa bi 5 yıl daha beklerdim ama eşim korkuyordu ya olmazsa diye.. hatta bana bi gün "deneyelim olursa yapmayız" demişti :60:

Deneyelim olursa yapmayız mı ? zuhaha :60:
Benimkide seninki gibi canım arada dönüyor o kadar, endişelenme canım dönecekler, daha neler neler yapacaklar. Geç olsun birşey olmaz güç olmasın yeter ki. Benim oğlum 40hafta 6 gün kaldı içimde, Sonra çıkmaya karar verdi. 6. günde doğdu.

burda en erken ben doğum yaptım heralde 33 haftalık :))benim oğlan biraz başını yüksek yatırırsam ağızüstü dönüveriyor,sağ sol dönüyor zaten hep,göğsünün altına da yastık koyduğumda gerigeri gidiyor birkaç adım.
harpy güldürdün ben,deneyelim olursa yapmayız ha :1:ben 23 yaşında evlendim 25 te anne oldum.biz de bir deneyelim olacak mı bakalım dedik hemen oldu,:1:hamileliğimi öğrenince eşim de ben de şoku üzerimizden atamamıştık gün boyunca:1:

aynen valla benim kız 35 haftalık dogdu ben ona baglıyorum artık tembel diye diye tembel oldu he:1:

bizde de yapılır diş buğdayı denilir adına.buğday,yarma,nohut haşlanır,fındık antep fıstığı konulup karıştırılır,üzerin de kağıtlı şekerler olur ya kentin felan onlardan süs yapılır komşu akraba felan dağıtılır,verdiğin kişiler de tekrar hediye verir sana :) bizde şöyle bir gelenek var,dişini ilk kim görürse bebeğe bakır ya da çelik tarzı bişeyler alınır ya da annesine,güya bebeğin dişi bakır,çelik gibi sağlam olurmuş :1:

dişi ilk gören bebeğe hediye alırdiye biliyorum ben onu..

ben 40 hafta 1 günlükken doğum yaptım,benim oğlumda bu hafta dönmeye başladı önce dönsün diye bekliyordum ama şimdi daha zor oldu sallarken bile dönmek için uğraşıyor keşke biraz daha bekleseymiş dönmek için diyorum inan,senin bebeğinde döner daha zaten bu dönemlerdir dönmeye başlama zamanı geç değil yani...

ben 40 hafta 1 günlükken doğum yaptım,benim oğlumda bu hafta dönmeye başladı önce dönsün diye bekliyordum ama şimdi daha zor oldu sallarken bile dönmek için uğraşıyor keşke biraz daha bekleseymiş dönmek için diyorum inan,senin bebeğinde döner daha zaten bu dönemlerdir dönmeye başlama zamanı geç değil yani...

benimki 37 haftalık doğdu. zaten hamileyken başım çatlasa ilaç içmem demiştim.. düşük riski yüzünden 6 kutu ilaç içmek zorunda kaldım. sonra ilacı bıraktıktan 2 hafta sonra doğdu bebişim..

Bizimki evde, kitaplıkta duruyor. Ne yapmalı ki onu. Ennem güzel yerlere koy demişti de kitaplıkta gayet iyi bir yer bence. Nereye koyarsan ona düşkün olurmuş güya... :1:

çekmecede bissürü toka ve takılarım var.. bu durum için bi yorum getirebilir misin rica etsem :1:

Back