2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım senın arabanda guzelmıs ama bıraz agır sanırım ne kadar fıyatı ?

Ispanak vermek istiyordum kitao onun için de 8 aydan sonra diyor. Ne yiyecek bu yavrular?

Patates, havuç, kabak, kereviz veriyorum ben şimdilik, ıspanağın 8. ayda olduğunu hiç duymamıştım.
7. ayda dana ve tavuk eti püresi verilebilir yazıyodu Hilal Mocan'ın kitabında, ıspanak daha mı zor sindilir ki etten?

Bir de ablam söylemişti, kerevizi haşlarken içine ayva da eklerseniz kerevizin ağır kokusunu alıyo diye, ben geçen gün patates, havuç, kereviz, ayva ve biraz da pirinçle sebze püresi yapıp verdim, bayıla bayıla yedi kuzum, ben yiyemediim halde Ayva da tamamen olmasa da biraz aldı götürdü kereviz kokusunu

Dilesin tabi :) zaten insanın eli ayağı dolaşıyor böyle durumlarda. Son aşıdan sonra ateşimiz yükseldi. Cocuğu bıraktık birbirimize girdik ates düşünce de özür faslına geçtik

aynı şey bizde de oldu yaa bu kadar olur sabah ben bebeği kucağıma aldım sıcak geldi, ateşi var ateş düşürücü verelim dedim sinirli sinirli manyakmısın sen dedi acayip bozuldum hiç yapmadığı şey (biraz ilaç antipatisi vardır eşimin) sonra emzirip ona verdim döndüm yattım. eline alır almaz "ateşi var ateş düşürücü verelim" zaten ben de kaymakamın eşeğinden aldığım duyum üzerine ateş düşürücü vermek istemiştim.. şimdi komik ama o zaman çok sinirlenmiştim..

ya ben dün yogurt verim dedim çok sevmedi 1-2 kaşık verdim oda çay kaşıgıyla sonra akşam üzeri kustu yavrum eşimde buna başka bişey verme diyo napcam şaşırdım :44:

soğuk vermemişsindir ama eğer verdiysen belki dokunmuş olabilir benim doktorum meyveyle başlattı. eğer hazır yoğurt verdiysen ondan da olabilir. çünkü hazır yoğurtta bebeğinkaldıramayacağı kadar çok bakteri varmış ondan evde mayalayın diyorlar. ama belki de hiç alakası yoktur. 1 kaç gün sonra tekrar dene derim.

ya ben dün yogurt verim dedim çok sevmedi 1-2 kaşık verdim oda çay kaşıgıyla sonra akşam üzeri kustu yavrum eşimde buna başka bişey verme diyo napcam şaşırdım :44:

canım benim bebişte ilk başta aynıydı
şimdi bir çay bardağı yiyor bir ögünde bebeğim 4 bucuk aylık.meyveli yoğurdu asla vermedim kendim yaptım canım.tatlı yoğurda alışırsa sadeyi yemez.kusabilir canım ilk başta normal zamanla ısrarcı ol.

merhaba canım,sende çok çekmişsin hem ilkinde hemde ikincisinde,sen deneyimli olduğun için bilirsin,benim bebeğim kolikten dolayı kucağa alıştığı için bir yere bırakamıyorum hemen katılırcasına ağlıyor.ben ne yapmalıyım peki daha doğrusu ne kadar daha bu böle sürecek,artık belim kopuyor bunu taşımaktan sabahtan gece uyuyuncaya kadar,zaten uyku sorunu var fazla uyumuyor,gündüzleri toplasam 1 yada 1.5 saat ancak uyuyor.tek düzelen şey gece uykuları oldu,artık gece 2 kere kalkıyoruz,önceleri 6 kere kalkardık.ama ne yaparsam yapayım gece saat 12-12.30 dan önce uyutamıyorum bu durum ne zaman düzelecek ki,hep böle mi olacak,zaten bir gün bile kendi kendine uyuduğunu görmedim,bir yastığı var incecik işbir yastık onun üstünde kollarımda sağa sola sallayarak uyuturum tek bu şekilde uyuyor,ayakta sallayamıyorum nefret ediyor,ve bazen gece uyutuyorum arkamdan uyanıyor,geçen gece saat 11.30 da uyutmaya başladım 6 defa uyandı,saat 1.i 10 geçe uyudu sonunda.ben çok korkuyorum valla ne zaman düzelecek,bu hep böle mi sürecek,kolikten dolayı 40.günden sonra hep yüz üstü uyuyor,asla sırt üstü uyumuyor,arada deniyorum koyuyorum yatağına hemen uyanıyor yatmıyor öle,zaten uyutmak bir dert bide anında uyanıyor öle,bu durum ne zaman düzelecek çok merak ediyorum.kısacası sen yaşadığın için sana sormak daha doğru geldi bana,dün 5.ayı bittioğlumun bugün 6.aya girdik,güzel şeyler söylersin umarım buna çok ihtiyacım var çünkü,bittim ben artık,ruhende bedenen de çok yorgunum dile kolay 150 gündür böleyim...

kendileri yaparsa oo çok iyi çok doğru kararlar alıyorlar canım

bir hafta kadar bekle yoğurt verme demekki daha hazır değil. bir de ek besin verirken karnı tamamen aç olmalısın emdikten 1 saat sonra ek besin verilmeli. ilk başlangıçta tek tat tek öğün olmalı yani sadece yoğurt sadece öğlenleri daha sonra aldığı tatları karıştırmalı böylece bebeğin neye alerjisi var neyi seviyor neyi sevmiyor anlaşılır. bebk kusuyorsa o besine biraz ara verip sonra tekrar verilmeli mesela sen şimdi 2 gün sonra muz vermeyi dene bakalım ne yapacak

Selam kızlar ben geldim :)))

ben baby2go kullanıyorum çok memnunum. çok sağlam. sınıfında ödüller almış zaten.

Bende Baby2go kullanıyorum şu 4e katlananlardan ve çok memnunum hafif olduğu için bi elimde oğlum bi elimde arabayı bile taşıyabiliyorum. İçi biraz küçük ama zaten yürümeye başlayınca içinde durmaz ki :)

Canım öncelikle Allah sabır versin. Benim oğlumda gündüz çok iyi ama geceleri uyumuyo İnanırmısın 1 saat uyusam gece sanki tüm gece uyumuş gibi oluyorum. 20 kez kalkıyo 15-35 dk arası uyuyo :S Doktor 6.aydan sonra düzeleceğini söylüyo. Sabahları bazen okadar mutsuz oluyorum ki uykusuzluk daha doğrusu bölük uyku beni çok yoruyo, 27 yıldır ilk defa uçuk çıkardım ama SABIR, Biz anneyiz, Cenneti kazanıyoruz sana sadece sabır diliyorum çoğu gitti azı kaldı. Kendimide hep öyle teselli ediyorum. En azından sağlıklı bi bebek :):) Sabır canım az kaldı. Birde benim oğlumda 12den önce yatmazdı. Ben yatakodasına götürüyorum ışık kapalı sessiz uyuyana kadar uğraşıyodum. birkere akşam yediden gece 12ye kadar uğraştım, yaklaşık 15 gün sonra falan biraz daha biraz daha erken yatmaya başladı şimdi 9.30 - 10.00 gibi en geç 10:30 gibi uyuyo . :)

Kızlar bu arada ben süt bırakamıyorum. Sütüm çıkmıyo Sadece oğlum emebiliyo bilimum pompalarla denedim olmadı. Neyse çalışmaya başlayan anneler nasıl yapıyorsunuz? Ben milupanın kaşık mamalarında aldım ben gelene kadar azıcık oyalansın die sütlü muzlu pirinçi olanlardan aman Allahım o ne iğrenç bişey öle PPP çokkötü kokuyo Gerçi oğlum biraz yemiş ama :SSSS Iyyy Bundan sonra çorba yapayım bari oğluma onu yesin.Siz nasıl idare ediyorsunuz?

Kaşık olarak ne kullanıyorsunuz? Demir kaşık oksitleniyomuş kullanma dedi halam. Hangi marka aldınız? BPA free olanlardan almak istiyorum bende. Bide şu alıştırma bardakalrı nasıl? kullanan varmı?

Ve ve son olarak oğlum artık çok hareketli olmaya başladı, hep bişeylerle ilgilenmek istiyo, eline süzgeç su şişesi çay tabağı altı gibi bilumum mutfak gereçlerinden veriyorum ama biraz inceliyo sona sıkılıp atıyo :S Ne oyunlar oynuyorsunuZ? Hemen sıkılıyo sona mızırdanmaya başlıyo :Sss

canım benimki de 1,5 2 aylıkken öyleydi uyutamazdım ne gecem ne gündüzüm olurdu kıyametler kopardı vebir gün annemle babam battaniyenin içinde salladılar sustu ama tabi ben tek başınayım gittik oyuncakçıdan kayık şeklinde salıncak aldık lullaby marka adama da tembihledik bizimki çok huysuz ona göre sevmezsek getiririz dedik tamam dedi. neyse eve geldik önce kıyamet koptu gene ama sonra uyumaya başladı ve hala onun içinde uyutuyorum başka türlü uyumuyor şu anda da onun içinde hayatımı kurtardı uyanacak gibi olunca da sallıyorum tekrar dalıyor. sen de bir dene battaniyenin içinde uyuyorsa onda da uyur bizim gibi yap inşallah düzelir seni çok iyi anlıyorum

canım sütü sağmaya başlamadan önce bebeği emzir süt gelmeye başlayınca sağmaya geç ozaman gelir. ben eline oyuncak olarak buzdolabı poşetini şişirip veriyorum uzun süre oynuyor yuvarlana yuvarlana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…