• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım senın arabanda guzelmıs ama bıraz agır sanırım ne kadar fıyatı ?
Ağır değil canım. Aliminyum gövde olduğu için hafif sayılır. 7-8 kio civarında. Sitesinde daha pahalıydı biz başka bir alışveriş sitesinden 275 tl ye aldık yanlış hatırlamıyorsam. üç ayı geçti aldığımız.

Patates, havuç, kabak, kereviz veriyorum ben şimdilik, ıspanağın 8. ayda olduğunu hiç duymamıştım.
7. ayda dana ve tavuk eti püresi verilebilir yazıyodu Hilal Mocan'ın kitabında, ıspanak daha mı zor sindilir ki etten? :53:

Bir de ablam söylemişti, kerevizi haşlarken içine ayva da eklerseniz kerevizin ağır kokusunu alıyo diye, ben geçen gün patates, havuç, kereviz, ayva ve biraz da pirinçle sebze püresi yapıp verdim, bayıla bayıla yedi kuzum, ben yiyemediim halde :52: Ayva da tamamen olmasa da biraz aldı götürdü kereviz kokusunu
Her yerde farklı şeyler yazıyor güzelim, noktası virgülüne kadar uymamız mümkün değil ben buna karar verdim. 6 aydan sonra vereceğim ben ıspanak vs. Hatta kereviz için de öyle diyordu 8 aydan sonra diye , :1:

günaydın arkdşlr:71:aranızda hem emdirip hem ek gıdaya geçen varmı:26:

Emzirmeye devam tabi canım. Sütüm bitene kadar :65:

Yok canım olmaz limon hıçkırığa da iyi geliyor. Ben hep veriyorum 4 damla kadar zararı olmadı hatta yararı oldu. Tık diye kesiyor hıçkırığı :)):65:

TV'de izlemiştim.Hıçkırık için limon verilmesinin zararlı olduğunu. Bi prof katılmıştı bilimsel olarak açıklamıştı. Keser ama şu şu yüzden zararlı die. :S vERMEYİN SAKIN DEMİŞTİ.

TV'de izlemiştim.Hıçkırık için limon verilmesinin zararlı olduğunu. Bi prof katılmıştı bilimsel olarak açıklamıştı. Keser ama şu şu yüzden zararlı die. :S vERMEYİN SAKIN DEMİŞTİ.

off ben bi doktora sorayım o zaman bütün kavanoz mamalarına koyuyorlar aslında neden zararlı anlamadım..

selamlar kızlar.
kandiliniz mübarek olsun.
sevgililer gününüzü de kutluyorum.
nasıl yeni sevgililerinizle mutlumusunuz :D
ben bundan daha iyisini bulamam valla, ilk sevgililer günümüzü öpe koklaya kutladık, şimdide uyuyor. umarım uykusu bölünmeden uyur. malum kandil çocuklar kapı kapı dolaşıyor. kapıya yazdım zile basmayın diye ama bakalım dinleyecekler mi :D:40:

selamlar kızlar.
ben bundan daha iyisini bulamam valla, ilk sevgililer günümüzü öpe koklaya kutladık, şimdide uyuyor. umarım uykusu bölünmeden uyur. malum kandil çocuklar kapı kapı dolaşıyor. kapıya yazdım zile basmayın diye ama bakalım dinleyecekler mi :D:40:

kolay gelsin. benimkinin de en huysuz saatleri... babası da geç kaldı. çıldırmak üzereyiz..
herkesin kandili ve sevgililer günü kutlu olsun :)

Bende sevgililer gününüzü ve kandilinizi kutlarım Allah dualarınızı kabul etsin. 2 sevgilimle birden yemege ciktik gezdik geldik :71: Benim bebeği bırakacak kimsem olmadıgı icin o da bizimle gezmeye alıştı etrafı inceleyip sıkılana kadar biz yemeği cuklatiyoruz :56: hepinize iyi geceler sessiz sedasız ve en huzurlusundan :1:

merhaba canım,sende çok çekmişsin hem ilkinde hemde ikincisinde,sen deneyimli olduğun için bilirsin,benim bebeğim kolikten dolayı kucağa alıştığı için bir yere bırakamıyorum hemen katılırcasına ağlıyor.ben ne yapmalıyım peki daha doğrusu ne kadar daha bu böle sürecek,artık belim kopuyor bunu taşımaktan sabahtan gece uyuyuncaya kadar,zaten uyku sorunu var fazla uyumuyor,gündüzleri toplasam 1 yada 1.5 saat ancak uyuyor.tek düzelen şey gece uykuları oldu,artık gece 2 kere kalkıyoruz,önceleri 6 kere kalkardık.ama ne yaparsam yapayım gece saat 12-12.30 dan önce uyutamıyorum bu durum ne zaman düzelecek ki,hep böle mi olacak,zaten bir gün bile kendi kendine uyuduğunu görmedim,bir yastığı var incecik işbir yastık onun üstünde kollarımda sağa sola sallayarak uyuturum tek bu şekilde uyuyor,ayakta sallayamıyorum nefret ediyor,ve bazen gece uyutuyorum arkamdan uyanıyor,geçen gece saat 11.30 da uyutmaya başladım 6 defa uyandı,saat 1.i 10 geçe uyudu sonunda.ben çok korkuyorum valla ne zaman düzelecek,bu hep böle mi sürecek,kolikten dolayı 40.günden sonra hep yüz üstü uyuyor,asla sırt üstü uyumuyor,arada deniyorum koyuyorum yatağına hemen uyanıyor yatmıyor öle,zaten uyutmak bir dert bide anında uyanıyor öle,bu durum ne zaman düzelecek çok merak ediyorum.kısacası sen yaşadığın için sana sormak daha doğru geldi bana,dün 5.ayı bittioğlumun bugün 6.aya girdik,güzel şeyler söylersin umarım buna çok ihtiyacım var çünkü,bittim ben artık,ruhende bedenen de çok yorgunum dile kolay 150 gündür böleyim...

Sana iyi şeyler yazmayı ben de isterim ama uyku konusunda pek yazamayacağım.En azından benim kızımın uykuları pek düzelmemişti 2,5-3 yaşına kadar. Uykusuz bebek genelde öyle devam ediyor,alışıyorsun.Tabii ki çok daha uzun uyuduğu dönemler de oluyor ama genele vurduğunda bebeğim hep uykusuzdu ve ikinci de öyle ne yazıkki.Önce sağlık tabii ama Allah herkese uyuyan bebek versin,diğeri zor oluyor.Ben belki senin kadar çekmedim çünkü ilk kızıma orta derecede kolik olabilir demişti doktor,çok aşırı ağlamazdı da huzursuzdu hep,mıkırdanırdı ve durmazdı,kucakta bile hep gezdirilmek isterdi,kasılırdı.Gazı 4.ay civarı bitmişti ama bu huzursuzluk devam etti.Günlük tutuyordum ona,geçen gün okudum,11 aylıkken -bugün kucağımda ilk kez 3 dk oturdun ve masal kitabı okuduk,çook sevindim.Senin de annenin kucağında sakin oturduğun,masal dinlediğin,başını göğsüme sakince yasladığın günler gelecek değil mi yavrum diye yazmışım. O günler geldi tabii ki 1 yaşından sonra yavaş yavaş.Konuşmaya başlayınca ki 18 ay civarıydı,daha da hafifledi huzursuzlukları.Gündüzleri sadece 1 defa 45 dk uyurdu 1.ayından 6.-7.aya kadar ama sonra sabah ve akşamüzeri 1er saat ,bazen 1,5 saat uyumaya başladı. Fakat 2 yaşında bitirdi öğle uykusunu,uyumadı bir daha.Gece ise genelde 4-5-6-7 kez kalkmaya devam etti.Benim sıkıntım kalkması değil,tekrar uykuya dalmasının en az saati bulmasıydı,çünkü o zaman ben hep ayakta oluyordum.
Bence bebek kucağa alışıyor diye birşey yok,bazı bebekler kucakta olmak istiyor,güvende olmak istiyor,bırakınca durmuyor,biz de alıyoruz. Benim bebeğim de öyle,ablası gibi aynı. Sırtım ama en çok da dizlerim kopuyor,bir yerlere oturtup karşısına geçiyorum,konuşuyorum,komiklikler yapıyorum,o zaman duruyor.Bu arada,benim kızım da doğduğundan beri yüzüstü yatıyor,sırtüstü koyduğum an irkilip uyanıyor. İki çocuğum da sese çok duyarlı,çıt sesi çıkmasa sadece ben odaya girsem kıpırdanmaya başlarlar.Odada hep beyaz gürültü çıkaran bir alet var,yksa daha da çok uyanır. Benim bebeğim de 12-1 civarı yatıyordu,şimdi bir haftadır falan 21.30-22 gibi yatıyor ama 1'e kadar en az 3 defa hatta genelde 6-7 kez kalkıyor.Sonra da 3-4 gibi kalkıyor,sabah da 7-8.30 arası bir saatte uyanıyor.Bu düzen çok sık değişiyor ama,bir dönem gece sadece 1 kez kalkar,kesintisiz 5-6 saat uyurdu .Hatta hiç kalkmadığı 1'den 7'ye kadar uyuduğu da oldu.
Kısacası,sabret düzelecek amaihtiyacın olduğu hızda düzelmeyebilir. Tabii bu benim tecrübem,her bebek bir dünya,seninki yarın çoook farklı,çok kolay bir bebek haline gelebilir.Bir de en çok gaz yapıyor tüm bunları ya.Ben aşırı gazlıyım,doktorları bile hayrete düşürürüm,sanırım benim ilk kızımda da gizli gaz hep devam etti,şimdi bile hep gurulduyor karnı,ağrıyor,şişkinlik oluyor.Bu da bebeği huzursuz ediyor fazlasıyla.
Bir de sana teselli olsun,ben kendi kendine uyuyan bebek çoook az duydum.Benim büyük kız hiç uyumadı kendi kendine 3 yaşına kadar,bir kere bile uyuyakalmaz mı bi çocuk,kalmadı!Ben de hiç ağlatmadım,hiç zorlamadım o da ayrı tabii.
Bebekle mutlu olmanın sırrı:beklentini düşük tut,-meli -malı eklerini çıkart hayatından.Bebekler planlara uymaz,esnek ol. Bebeğinle ilgili hayal kurma pek,yani hayalindeki bebeği beklemek yerine elindeki kendi bebeğini olduğu gibi kabullen,iyiye gidince sevinirsin,düzelmezse mutsuz olmazsın.Tabii söylemesi kolay,ne kadar zor aslında biliyorum .

merhaba canım,sende çok çekmişsin hem ilkinde hemde ikincisinde,sen deneyimli olduğun için bilirsin,benim bebeğim kolikten dolayı kucağa alıştığı için bir yere bırakamıyorum hemen katılırcasına ağlıyor.ben ne yapmalıyım peki daha doğrusu ne kadar daha bu böle sürecek,artık belim kopuyor bunu taşımaktan sabahtan gece uyuyuncaya kadar,zaten uyku sorunu var fazla uyumuyor,gündüzleri toplasam 1 yada 1.5 saat ancak uyuyor.tek düzelen şey gece uykuları oldu,artık gece 2 kere kalkıyoruz,önceleri 6 kere kalkardık.ama ne yaparsam yapayım gece saat 12-12.30 dan önce uyutamıyorum bu durum ne zaman düzelecek ki,hep böle mi olacak,zaten bir gün bile kendi kendine uyuduğunu görmedim,bir yastığı var incecik işbir yastık onun üstünde kollarımda sağa sola sallayarak uyuturum tek bu şekilde uyuyor,ayakta sallayamıyorum nefret ediyor,ve bazen gece uyutuyorum arkamdan uyanıyor,geçen gece saat 11.30 da uyutmaya başladım 6 defa uyandı,saat 1.i 10 geçe uyudu sonunda.ben çok korkuyorum valla ne zaman düzelecek,bu hep böle mi sürecek,kolikten dolayı 40.günden sonra hep yüz üstü uyuyor,asla sırt üstü uyumuyor,arada deniyorum koyuyorum yatağına hemen uyanıyor yatmıyor öle,zaten uyutmak bir dert bide anında uyanıyor öle,bu durum ne zaman düzelecek çok merak ediyorum.kısacası sen yaşadığın için sana sormak daha doğru geldi bana,dün 5.ayı bittioğlumun bugün 6.aya girdik,güzel şeyler söylersin umarım buna çok ihtiyacım var çünkü,bittim ben artık,ruhende bedenen de çok yorgunum dile kolay 150 gündür böleyim...

Yazmayı unutmuşum,kucak faslı yakında biter merak etme.Oturmaya başladıklarında,6 ay civarı,serersin yere bir yorgan,yastıklarla desteklersin,önüne oyuncaklar,benim o hiç durmayan kızım 1 saat oynardı öyle,tabii genelde ben odadaysam,yalnız da oynardı biraz ama.Sonra da yürüyecek,kendisi inmek isteyecek kucağından merak etme.Belin kurtulacak yani.

selamlar kızlar.

Canım benim kıyamam, biz o dediğini bayramda yaşıyoruz. Lojmanda oturuyoruz biz ve bayram boyunca lojman çocukları dolaşır ve şeker toplar. Kapı 5 , bilemedin 6dk da bir çalar:52: Geçtiğimiz kurban bayramında babası zili koparmıştı :60:

Canım benim kıyamam, biz o dediğini bayramda yaşıyoruz. Lojmanda oturuyoruz biz ve bayram boyunca lojman çocukları dolaşır ve şeker toplar. Kapı 5 , bilemedin 6dk da bir çalar:52: Geçtiğimiz kurban bayramında babası zili koparmıştı :60:

ben bi tek bizim lojmanı böle zannediyodum demkki bütün lojmanlar aynı :55: bizde zili iptal etmiştik ama kapıyı tekmelemişlerdi

walla zili koparmakla bayağı sabırlı davranmış bizimki olsa çocukları kovalardı ki bayramlara çok özen gösterir aslında :1: tabi konu oğluolunca gözü beni bile görmüyor...

Çocuklar çok azimli gerçekten, ne yapıp edip bayramlaşıp şekeri alıyorlar, hayvancıklı peluş sırt çantaları ile dolaşıyorlar hatta, şekerleri zulalamak için:108::125:
Birgün bizim çocuklar da çıkar şeker toplamaya:1:

mrb kızlaaaaar ben geldiiim :)
Dün işe başladım annem bakacak bir ay pek huysuzluk yapmamış anam benim benden iyi bakmaya çalışıyor. İki ay önce emmiyordu ya bebeklerimiz buzluğa depolamıştım 150 cc bıraktım 50 cc içmiş. Sütün tadı değişik geliyor sanki ne yapacam o kadar sütü. Artık annem muhallebi öğününü sabah verecek ben de akşam çorba yedirecegim.
Bu arada oğlum kabız ya 3 günde 1 benim yardımımla yapıyor. Muhallebi yaptı büyük ihtimal. Bişey soracagım patates havuç ve prinçten çorba yapıyorum. Çok zor yiyor zaten az yediriyorum ve yedikten sonra da biraz kusuyor. bide kakasında havuç parçaları oluyor. Sindiremiyor olabşlir mi sizce? Sizde durum nasıl?

Back