Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mrb kızlaaaaar ben geldiiim :)
Dün işe başladım annem bakacak bir ay pek huysuzluk yapmamış anam benim benden iyi bakmaya çalışıyor. İki ay önce emmiyordu ya bebeklerimiz buzluğa depolamıştım 150 cc bıraktım 50 cc içmiş. Sütün tadı değişik geliyor sanki ne yapacam o kadar sütü. Artık annem muhallebi öğününü sabah verecek ben de akşam çorba yedirecegim.
Bu arada oğlum kabız ya 3 günde 1 benim yardımımla yapıyor. Muhallebi yaptı büyük ihtimal. Bişey soracagım patates havuç ve prinçten çorba yapıyorum. Çok zor yiyor zaten az yediriyorum ve yedikten sonra da biraz kusuyor. bide kakasında havuç parçaları oluyor. Sindiremiyor olabşlir mi sizce? Sizde durum nasıl?
mrb kızlaaaaar ben geldiiim :)
Dün işe başladım annem bakacak bir ay pek huysuzluk yapmamış anam benim benden iyi bakmaya çalışıyor. İki ay önce emmiyordu ya bebeklerimiz buzluğa depolamıştım 150 cc bıraktım 50 cc içmiş. Sütün tadı değişik geliyor sanki ne yapacam o kadar sütü. Artık annem muhallebi öğününü sabah verecek ben de akşam çorba yedirecegim.
Bu arada oğlum kabız ya 3 günde 1 benim yardımımla yapıyor. Muhallebi yaptı büyük ihtimal. Bişey soracagım patates havuç ve prinçten çorba yapıyorum. Çok zor yiyor zaten az yediriyorum ve yedikten sonra da biraz kusuyor. bide kakasında havuç parçaları oluyor. Sindiremiyor olabşlir mi sizce? Sizde durum nasıl?
Birde sebze çorbasından kabağı eksik etmiyorum hiç.
kızlar yürüteç almayı düşünüyomusunuz
Emin ol yazın aldıklarımızda da hormon var. Kışın çıkan kabakla yazın çıkan kabağın ne görünümünde ne de tadında bir değişiklik yok ki, o zaman hep havuç ve patates mi yiyecekler. Hem haavuçlara da bak hepsi de ne kadar düzgün şekilli. Malesef organik besinleri bulmak çok çok zor artık. Ne yedireceğiz ki, bu çocuklara. Aldığımız meyve sebzeler mersinden geliyor buraya, bilemiyhorum ki keşke görebilse gözlerimiz ne yedirdiğimizi.
hazır mamalar pratik oluyor ama daha sonra kendin yaptığın zaman hemen anlıyorlar senin yaptığını yemiyorlarbide bugün söylediğiniz kavanz mamalatrından aldım 1 tane.Meyli tahıllı.Çok sevdi.Hiç ağlamadan yedi. Onlardan vermek lazım.Sevmezse diye 1 tane almıştım. Diğerlerini denemek lazım. Ama eşim itiraz ediyor aynı şeyi kendin yap ev yapımı daha iyi olur diyor.Anşatamadım.İçindekileri bu mevsim nerden bulcam diyorum zorla 1 tane aldım.Ama sevdiğini görünce alırız oğluma bunlardan diyor.İlk kez ağlamadan kaşıkla bişey yedi..
Benim çorbayla kastettiğim de baya katı birşey, püre gibi.ben yine de güvenemem mevsim sebzesi vermek gerekiyor. ben çeşitlendirmek için patates havuç pirinci (pişince 1 çay kaşığı zeytin yağı) haşlayıp içine 1-2 tatlı kaşığı kavanoz maması katıyorum artık ıspanak, brokoli, bezelye, karnabahar hepsinden aldım. ayrıca tel süzgeçten geçiriyorum mutlaka hiç kakasında hazmedilmemiş bir parçaya raslamadım. blenderdan daha güvenli bence.
bu arada arkadaşlar daha önce okumuştum ayrıca doktorum da özellikle belirtti çorba değil püre yedirin bebeklerinize aynı miktar yiyerek daha çok besin alacaklardır. benimki çok rahat yiyor artık.
hazır mamalar pratik oluyor ama daha sonra kendin yaptığın zaman hemen anlıyorlar senin yaptığını yemiyorlar
ben büyük kızıma danino yediriyordum paketini atmadın kendim yaptığım meyveli yordu içine kattım daha ağzına götürmeden kokusundan anladı yemedi cadı
oooohhhhhhhhhhhhhhhh afiyet olsun yesinler büyüsünler kuzucuklarselam kızlar bende kızıma şimdi çorba yaptım
pirinç patates irmik birde ıspanak koydum içine havuç olsa havuçda koyuyorum
dr umuz eğer tok tutsun istersen çok az ekmeğin içini bile koyabilirsin diyo ama ben baya koyu yapıyorum ekmek koymuyorum..
yoğurt mayaladım sabah da mamasından akşam üzeride onu yices bakalım ilk kez mayalıyorum...
kızım molfixsin yeni reklam klibine bayılıyor ne zaman duysa emmeyi bırakıyor kalkabilse oynayacak sizinkilerede dinletin çok hoş
Benim çorbayla kastettiğim de baya katı birşey, püre gibi.
Karnıbahar brokoli ... bu yazdığın sebzelerin bu aylarda verilmediğini okudum birçok yerde. çok az seçeneği kalıyor o zaman yavruların :26:
benim verdiğim kavanoz mamasında 4. aydan itibaren yazıyor.. aynı şeyi ben de mercimek için okudum bu arada..
Hoşgeldin herzaman bekleriz. Seni ve paylaşımlarını.Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bundan sonra işlerden vakit buldukça aranızda olmaya niyetliyim tabi kabul ederseniz.Hepinize bebeklerinizle sağlıklı uzun ömürler diliyorum