yaa ben neler çektim,benim yiğenlerim aalıksız gündüzleri 4-5 saat uyurmuş,ablamlar anlatıyor,ama onlar yurtdışında olduğu için bana yardım edemediler,bunalıma girdim daha yeni yeni çıktım bunalımdan,allahım bu nasıl bebek diyordum,kayınvaldem bile artık bağırıyordu ne yapcaz diye bu nasıl bebek ben böle şey görmedim diyorduki,ben hiç görmedim.ben bide etrafımda bebek görmedim büyürken çünkü yeğenlerim hep yurtdışında.şoklardaydım,neler çektim nelerki hala uyumuyor,salonda televizyonun gürültüsünde kollarımda sallayarak uyutuyorum,yatağa bırakınca uyanıyor,parke sesinde bile uyanıyor,anlamaDIK gitti bu çocuğu,millet böle bebeğim şu kadar uyuyor dedikçe ben şaşırıyorum ama normalide böleama benim bebeğim farklı olduğu için bana tuhaf geliyor artık.annem bile 4 çocuk doğurdum hiç böle bşe görmedim diyor ama bana yardımda etmiyor,bebğimi tutamıyor bile düşünün valla ben tutmasını unutmuşum diyor.ben tuvalete bile bırakıp gidemiyordum,doktora anlatıyordum bırakın ağlasın bşe olmaz diyordu,yahu bu ağlamıyorki morarıyordu nefessiz kalacak diye korkuyorduk,hatta o anda çekilmiş resmini bile gösterdim doktora,sinir oluyorum dartık doktorlara o kadar rahatlarki,geçecek merak etmeyin,5-6 aysonra diyip duruyorlardı.ya anlatsam akşama kadar anlatırım,umarım bu kadar çektim ama inşallah bundan sonrasıgüzel olur,belki bundan sonra çok uslu olur,öle diyorlar çünkü...
ek gıdaya geçen arkadaşlar bir sorum olacak, ne sıklıkta yemek veriyorsunuz bebeğinize? benimkine 2 saat sonra verince yemiyor ama 3 -3.5saat sonra verince yiyor. çok mu 3 saat?
canım benimki hala anne sütü alıyor. o yüzden. sabah 10da ve akşam 5 de veriyorum. sadece yoğurt ve elma muz armut püresi gibi şeyler veriyorum. fazla karıştırmamak taraftarıyım 1 hafta sonra kontrol var doktora danışacağım sıklığını. miktar olarak 1 çay bardağına kadar verebilirsin bir öğünde dedi.
ama bildiğim kadarıyla 4 aylık bebek 4 saat aç kalabiliyor. yani 3-4 saat sonra alması gayetnormal.
ben de sadece 2 öğün veriyorum bir öğün sebze bir öğün meyve. ama az önce 3 saat sonra vermeye çalıştım neredeyse ağlıyordu sinirden. ben de en sonunda emzirdim yatırdım şimdi uyuyor..
dün anneme bıraktık. 4:30da emzirmiştim annem 6:30da sebze vermeyi denemiş sinirlenmiş aynı şekilde. sonra 1 saat sonra tekrar denemiş (tam o sırada biz geldik) ağzım açık baka kaldım.. ilk defa tattığı bişeyi nasıl yediğini görünce; annem konuşurken elini sallıyor o ağzını açıyor utanmasa kavanozu kafasına dikecek. sonra dokunur diye hepsini vermek istemedik yoksa hepsini yiyecekti bizm aç kuzuacaba benden mi etkileniyor diyorum..
Ben yedirmedim onlardan, şimdilik evde yaptıklarımı yiyor.Umarım böyle devam eder . Bu akşam sebze yedirdim mesela,içine aptamil katıyorum tadı da güzel oluyor öyle olunca. Bir de yoğurt yedirebilsem. Yapamadım daha
Balık ne zaman yiyebilir acaba? bu akşam ondan da azıcık tattıracağım. Çok az. Sırf onun için fırında ve tuzsuz yaptım balığı.Yumuşak rahatsız etmeyen bir balık.
Ben de verdim biraz önce sevdi ama birkaç parça sonra öğürdü daha da vermedim. Babası da kızdı öğürünce
Sonra geldi özür diledi aşkım benim. Kızdığı için. Ben çoktan unutmuştum halbu kiKüçücük bı parça gitse öğüruyorlar ben de gecen muz ezdim verdim hemen öğürmeye kalktı :) tabi babalar tetikte hemen kızsalar zaten.
Canım benim görsen hiç abartılacak kadar değil. Minicik.arkadaşlar ne kadar tehlikeli şeyler yapıyorsunuz yaa. ben kesinlikle cesaret edemezdim..
arkadaşlar ne kadar tehlikeli şeyler yapıyorsunuz yaa. ben kesinlikle cesaret edemezdim..
Sonra geldi özür diledi aşkım benim. Kızdığı için. Ben çoktan unutmuştum halbu ki
Canım benim görsen hiç abartılacak kadar değil. Minicik.
Ama az önce kitapta okudum ki balık 8 aydan sonra veriliyormuş. Ama 6-9 ay arasında da başlanabilirmiş.
bebeğime araba alıcam kızlar baby 2 go beğendim.4e katlananlardan.Kullanan bilen varmı.Hem tipi güzel hem özellikli hemde fiyatı uygun. Ne dersiniz?
Ispanak vermek istiyordum kitao onun için de 8 aydan sonra diyor. Ne yiyecek bu yavrular?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?