2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım neler çekmişsin.Ben de ilk kızımda ilk 1 yıl çok zor günler geçirdim,hiç durmazdıÇucakta ble hep kıvranır,kasılırdı,sanki inmek isterdi.Çok çok az uyurdu,aynı yorumları ben de alırdım,herkes bu nasıl bebek derdi. Buna da aynı şeyleri söylüyorlar gerçi ,doktorumuz hatta sizin bebekler uzaydan geliyor diyeceğim artık demişti bana. Sonra çoook tatlı,temkinli,biraz inatçı ama genelde hiç yaramazlığı olmayan bir çocuğa dönüştü bebeğim.Ama uykusu gene azdı. Bir de göreceksin,çoook cingöz olacak bebeğin,benimki öyle oldu.Daha 7 aylıkken bizi kandırırdı,oyunlar yapardı,herkes şaşırırdı.

ek gıdaya geçen arkadaşlar bir sorum olacak, ne sıklıkta yemek veriyorsunuz bebeğinize? benimkine 2 saat sonra verince yemiyor ama 3 -3.5saat sonra verince yiyor. çok mu 3 saat?

canım benimki hala anne sütü alıyor. o yüzden. sabah 10da ve akşam 5 de veriyorum. sadece yoğurt ve elma muz armut püresi gibi şeyler veriyorum. fazla karıştırmamak taraftarıyım 1 hafta sonra kontrol var doktora danışacağım sıklığını. miktar olarak 1 çay bardağına kadar verebilirsin bir öğünde dedi.
ama bildiğim kadarıyla 4 aylık bebek 4 saat aç kalabiliyor. yani 3-4 saat sonra alması gayetnormal.

ben de sadece 2 öğün veriyorum bir öğün sebze bir öğün meyve. ama az önce 3 saat sonra vermeye çalıştım neredeyse ağlıyordu sinirden. ben de en sonunda emzirdim yatırdım şimdi uyuyor..
dün anneme bıraktık. 4:30da emzirmiştim annem 6:30da sebze vermeyi denemiş sinirlenmiş aynı şekilde. sonra 1 saat sonra tekrar denemiş (tam o sırada biz geldik) ağzım açık baka kaldım.. ilk defa tattığı bişeyi nasıl yediğini görünce; annem konuşurken elini sallıyor o ağzını açıyor utanmasa kavanozu kafasına dikecek. sonra dokunur diye hepsini vermek istemedik yoksa hepsini yiyecekti bizm aç kuzu acaba benden mi etkileniyor diyorum..

Bence de canım acıkmasını bekle, nefret etmesin yemek yeme faliyetinden, umarım hep annenesinde yediği gibi yer

Bu arada ben de iki defa yediriyorum, sabah sebze akşam muhallebi, dün sebze yerine mercimek verdim, sevdi, mercimeği çok sık vermeyeceğim ama.

dilekcim olur mu öyle şey, hiç aklıma gelmedi yazdığın gibi birşey, ben de gırgır olsun diye sordum inan

merhaba arkadaşlar tatil nedeniyle annemlerde kaldık o yüzden birkaç günden beri giremiyorum umarım herkes iyiydir
bebişler ek gıdaya geçtibende sadece gece yatarken kaşık maması veriyorum birkaç defa
ısbanaklı çorba yaptım meyveyi ise meyve filesi var ona katıyorum birdilim elma muz felan deli gibi yiyor hemde dişlerini kaşıyor yoğurdu hiç sevmedi
şimdilik fikrim hazır meyve püresi danino felan yedirmemek

bide bugün söylediğiniz kavanz mamalatrından aldım 1 tane.Meyli tahıllı.Çok sevdi.Hiç ağlamadan yedi. Onlardan vermek lazım.Sevmezse diye 1 tane almıştım. Diğerlerini denemek lazım. Ama eşim itiraz ediyor aynı şeyi kendin yap ev yapımı daha iyi olur diyor.Anşatamadım.İçindekileri bu mevsim nerden bulcam diyorum zorla 1 tane aldım.Ama sevdiğini görünce alırız oğluma bunlardan diyor.İlk kez ağlamadan kaşıkla bişey yedi..

Ben yedirmedim onlardan, şimdilik evde yaptıklarımı yiyor. Umarım böyle devam eder . Bu akşam sebze yedirdim mesela,içine aptamil katıyorum tadı da güzel oluyor öyle olunca. Bir de yoğurt yedirebilsem. Yapamadım daha

Balık ne zaman yiyebilir acaba? bu akşam ondan da azıcık tattıracağım. Çok az. Sırf onun için fırında ve tuzsuz yaptım balığı. Yumuşak rahatsız etmeyen bir balık.

8.aydan itibaren çorbasını yapıp yedire biliyosun geçen ben verdim ama somon almıştımküçük bi parça agzına vrdim sevdi ama nolur neolmaz die zla vermedim

Küçücük bı parça gitse öğüruyorlar ben de gecen muz ezdim verdim hemen öğürmeye kalktı :) tabi babalar tetikte hemen kızsalar zaten.
Sonra geldi özür diledi aşkım benim. Kızdığı için. Ben çoktan unutmuştum halbu ki

arkadaşlar ne kadar tehlikeli şeyler yapıyorsunuz yaa. ben kesinlikle cesaret edemezdim..
Canım benim görsen hiç abartılacak kadar değil. Minicik.
Ama az önce kitapta okudum ki balık 8 aydan sonra veriliyormuş. Ama 6-9 ay arasında da başlanabilirmiş.

Dilesin tabi :) zaten insanın eli ayağı dolaşıyor böyle durumlarda. Son aşıdan sonra ateşimiz yükseldi. Cocuğu bıraktık birbirimize girdik ates düşünce de özür faslına geçtik

bebeğime araba alıcam kızlar baby 2 go beğendim.4e katlananlardan.Kullanan bilen varmı.Hem tipi güzel hem özellikli hemde fiyatı uygun. Ne dersiniz?

Canim bende aldim aynisindan genel olarak memnunum surusu felan guzel ama biraz dar bi araba sanki bebegim icinde rahat uyuyamiyomus gibi geliyo biraz daha buyuyunce nolcak bilmiyorum bide battaniye felan ortunce dahada artiyo surusu guzel hafif t..................... kolay kibar bi araba diye almistim ben genisligini tahmin edemedim alt sepetide kucuk pek bi sey sigmiyor bebekle olunca esya cok oluyo cift yonlu diyede sevmistim ben ama bebegin yuzu bana donunce surmesi acayip zor oluyo onun icin o sekilde kullanamadim ben

Biz kraft horn aldık çok memnunuz. Sadece alt sepeti küçük onu da çok dert etmedim şimdiye kadar.
İki yönlü arabaların çoğunda o sıkıntı var. Çünkü çevirince ön tekerlekler 360 derece dönmeyenler oluyor. O yüzden zor oluyor. Dönüşler falan. Her markada hemen hemen öyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…