2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
birkaç kuru inciri kaynattım, suyunu içtim o da yaradı bana galiba

Benim doğuma giren çocuk doktoru da biz hastaneden çıkarken odaya geldi,dedim ki çok ağlıyor gece,gazı var herhalde.Aynen şöyle dedi:bebeklerin ilk 2 hafta gazı olmaz.Bebeğin karnı toksa,altı temizse koyun beşiğine ağlasın.Benim bir sürü yabancı anne hastam var,bebeklerinden hiç şikayet etmiyorlar çünkü hepsi daha ilk günden bebekleri ağlatıp beşiğinde kendi kendine uyumaya,oyalanmaya alıştırıyorlar,ne kadar Türk hastam varsa da hepsinin bebeği uykusuz ve anneleri yorgun. Ben de diyorum ki insan bebeğini nasıl ağlatır?Yavrum bana güvenmeyecek de kime güvenecek?Bebeğim dünyaya güvenmeyi,sevildiğini ,ağlatılarak nasıl öğrenir?Benim kızım da ağlarken ben alana kadar 5-10 snde katılıyor,kıpkırmızı oluyor. Eşşekler kovalasına çok güldüm,çok güzel laf.

Tecrübeli bir anne olarak diyorum ki anneliğin en zor yanı bebeğin uykusudur ya da ben öyle yaşadım ilk kızımda ve bunda da yaşıyorum. Ben de bebeğim uyumayınca çok üzülüyorum ve endişeleniyorum.Uykuyu takıntı yaptım. Ya benimle paylaşır mısınız,bebekleriniz gündüz ve gece ne kadar uyuyor,belki rahatlarım.

Çok güzeller gerçekten.Ama ne yazık ki benim hiç vaktim olmuyor. Benim kız gündüz sadece kucakta veya bazen yanına yatıp ağzında memeyi tutarsam uyuyor.Evde yardımcım da var artık ama bebeğimle sadece ben ilgileniyorum ve minik kuzu tüm vaktimi alıyor. Ama inşallah değişir ileride,ben de yapmak isterim böyle güzel şeyler.

yoğurt yaptım keçi sütünden çoook güzel oldu hiç bu kadar beklemiyordum ama oğlum yemedi 3 kaşık verdim ögürdü sonra midesinde ne varsa hepsini geri çıkardı. Ben de hiç yoğurt sevmem hamilelikte en çok yoğurttan tiksinmiştim oğlum bana çekmiş olmasa bari. Yarın bi deneme daha yapacagım sevmezse bir iki hafta sonra bidaha denerim

arkadaslar kimler çalışmaya basladı yada baslayacak? 14 subatta baslıyorum tayinden sonra ilk kez gidecegim hem heyecanlıyım yeni baslıyor gibi hem de oğlumdan ayrılacagım için endişeliyim. Bebeklerinize kimler bakacak? Bakacak olan kişiye bebeğiniz alışık mı yoksa alıştırıyor musunuz? Bu konuda neler yapıyorsunuz?

bence yarın verme 1 hafta geçsin aradan ben de kızıma ilk yoğurt verince kusmuştu bugün verdim yedi 1 hafta geçince verdim..hamileyken deli gibi meyve yemiştim şimdi meyve püresi verirken çok güzel yiyor:))

Son düzenleme:
bence yarın verme 1 hafta geçsin aradan ben de kızıma ilk yoğurt verince kusmuştu bugün verdim yedi 1 hafta geçince verdim..hamileyken deli gibi meyve yemiştim şimdi meyve püresi verirken çok güzel yiyor:))

Hamilelikte sevdiğimiz yada sevmediğimiz seylerin çok etkisi oluyor sanırım ben de meyve çok yerdim gecen gün azcık elma püresi verdim çok sevdi kaşığı zor aldım ağzından

Son düzenleme:
Hamilelikte sevdiğimiz yada sevmediğimiz seylerin çok etkisi oluyor sanırım ben de meyve çok yerdim gecen gün azcık elma püresi verdim çok sevdi kaşığı zor aldım ağzından

bence de etkili benim hamilelik zor geçti nerdeyse 9 ay kustum çoğu şeyi zorla yedim sütü zor içtim tavuğu balığı zorla yedim vs... inşallah aynısı olmaz

Ben de 14 Şubatta başlıyom. Şimdiden kasılıyorum. Annem bakacak benim bebişe 15 Tatil boyunca hergün anneme gidip alışturmaya çalışacam yada annem bize gelir havalar soğuk malum. Ama bizimki benden başkasına biraz zor alışır çok anneciyiz biz.

Yoğurdunun güzel olmasına sevindim. Ben daha yoğurt vermedim hiç. Artık birşey vermiyorum zaten.Meyveyi seviyor demişsin, yoğurduna sevdiği meyvelerden katarak tekrar dene bakalım.

Aynen ben de meyve delisiydim. bir oturuşta yarım kavunu bitiriyordum. Bana çekerse iyi. Yoğurt da yedim süt de içtim hamileliğimde ama biraz zorla.

Benim bebeğim yabancılarla çok sık karşılaşmıyor ama karşılaşınca da sıcak davranıyor. Bir tane öğretmen arkadaşım var ona öyle gülüyor ki bizi bile güldürüyor kıkırdamaları, çok da kıskanıyorum ama

Göreve başlayacak bütün annelere sabır ve kolaylık diliyorum. :Ben başlamayacağım. Ücretsiz izne ayrıldım. Tekrar başladığımda oğlum 1 yaşında olacak.

Günaydın sevgili anneler.Face grubunu kim onaylıyor benide alsanıza artık.
Bugün benim doğumgünüm oğlumla beraber kutluyoruz. Hatırlayan yok henüz

Günaydın sevgili anneler.Face grubunu kim onaylıyor benide alsanıza artık.
Bugün benim doğumgünüm oğlumla beraber kutluyoruz. Hatırlayan yok henüz

Kutlu olsun canım :)) Biriki gün önce de benim doğum günümdü. Merak etme hatırlayanlar çaktırmıyordur. Öyle yaparlar ya genelde.

Kırmızı etin faydasını görebildin mi canım? Bebeğin nasıl oldu, iyi mi?

Bugün sütüm daha iyi pek çok şeyi bir arada yaptım hangisi iyi geldi bilmiyorum canım ama aynen böyle devam edecegim. Doktorla görüştük bi sorun yokmuş çok şükür ek gıdaya gec dedi bide multıvitamin verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…