Benim doğuma giren çocuk doktoru da biz hastaneden çıkarken odaya geldi,dedim ki çok ağlıyor gece,gazı var herhalde.Aynen şöyle dedi:bebeklerin ilk 2 hafta gazı olmaz.Bebeğin karnı toksa,altı temizse koyun beşiğine ağlasın.Benim bir sürü yabancı anne hastam var,bebeklerinden hiç şikayet etmiyorlar çünkü hepsi daha ilk günden bebekleri ağlatıp beşiğinde kendi kendine uyumaya,oyalanmaya alıştırıyorlar,ne kadar Türk hastam varsa da hepsinin bebeği uykusuz ve anneleri yorgun. Ben de diyorum ki insan bebeğini nasıl ağlatır?Yavrum bana güvenmeyecek de kime güvenecek?Bebeğim dünyaya güvenmeyi,sevildiğini ,ağlatılarak nasıl öğrenir?Benim kızım da ağlarken ben alana kadar 5-10 snde katılıyor,kıpkırmızı oluyor. Eşşekler kovalasına çok güldüm,çok güzel laf.
Günaydın sevgili anneler.Face grubunu kim onaylıyor benide alsanıza artık.
Bugün benim doğumgünüm oğlumla beraber kutluyoruz. Hatırlayan yok henüz
sen son mesajı bir daha gönderince ben de gönderdim.
Sandım ki benimki de gitmedi.
Neler yedin bakayım ben de yiyeyim. Dinlenmek de çok önemli. Yorulduğum günler sütüm azalıyor. Genelde çok iş yapmıyorum. yoruyorum kendimi. Misafir vardı dün akşam. Dün biraz yoruldum haliyle azaldı sütüm.
sen son mesajı bir daha gönderince ben de gönderdim.
Sandım ki benimki de gitmedi.
Neler yedin bakayım ben de yiyeyim. Dinlenmek de çok önemli. Yorulduğum günler sütüm azalıyor. Genelde çok iş yapmıyorum. yoruyorum kendimi. Misafir vardı dün akşam. Dün biraz yoruldum haliyle azaldı sütüm.
dilek1971 senin bebişin dişleri çıkmıştı değil mi? Emerken ısırıyor mu?:18:
selamlar kızlar,
cuma cumartesi pazar tam bir cehennem azabı gibiydi. bu kadar basit bir enfeksiyonda bile zorlandıysak daha ciddi rahatsızlıkta napardık bilemiyorum. Allah a şükür atlattık.
kızım ciğerleri sökülürcesine öksürüyordu, ateşimiz çıktı çıktı indi. gece uyumadık. derken iyileştik.
biraz burnumuz tıkalı o kadar.
Allah kimseye göstermesin. yavrularımıza gelmesin, bize de gelmesin. sonra yine onlara bulaşıveriyor. amiiiin.
Emine tarifini yaptım. yemek çok güzel oldu. eşim de yedi2 tabak çıktı. yedim ama sütüm artmadı bu hafta bi daha yapcam.
hastaydım ya onun etkisi olmuş olabilir.
dilek1971 bebekleriniz kaç saat uyuyor demişsin. gündüz 2 parça halinde 2 saat sonra bir yarım saat daha yani 4 buçuk saat. gece 10 saat civarı. yani toplamı 15 saat yaklaşık. ama tabi bu düzeni oturtana kadar çoook uğraştım.
son dönemde doymadığındanmıdır bilmiyorum gece saat başı ayakta idi. tabi hastalığından önce idi bunlar bakalım iyileşince nasıl olacak.
eğer bebeğim uyumuyor diyorsan. aklında olsun. 2 saat uyanık durup 2 saat uyuyacak. sabah 7 dedi mi kaldırman lazım. bu konu hakkında detaylı bilgi istersen mesajlaşabiliriz. bende tracy hoggun kitabı var ondan faydalanıyorum.işe yarıyor.
mavi100 doğum günün kutlu olsunnn :)
şeker delisi sana ne diyeceğimi unuttumhee iş başı mevzusu. ben bir yardımcı aldım. tandığmız eşimin akrabası. parayla tabii. alıştırmaya çalışıyorum. 6. aydan sonra tam olarak ek gıda başlayınca bakacağım durumlara eğer bebek alışırsa herşey yolunda giderse başlarım işe. yoksa başlamam 1 yaşına kadar beklerim. kıyamam yavruma. maddi imkanlarımız idare eder şimdilik.
emelcim geçmiş olsun, bebeklerimizin uyku düzeni de aynı sayılır. Ben de 2 saat uyuyorum 2 saat uyanık tutuyorum gündüzleri. Artık kaçt auykusu geleceğini kaçt auyanacağını biliyorum.
Yemek güzel oluyor evet, et de güzelse çok güzel denk geliyor suyu tadı kıvamı, yumuşacık oluyor. Bende de iki tabak çıkıyor biri eşimin.Umarım bir daha ki denemende işe yarar. Su içtin değil mi bol bol? benim de sütüm az bu günlerde. Sanırım yarın kırmızı et günüm. Şimdi de üç çeşit çay yaptım, sırayla içeceğim. Humana, milupa ve de rezene. Umarım işe yarar. Ha birde kuru incir kaynattım. 4 bardak içeceğim var.
şekerdelisi sağol cevabın için:13: Yarın aşıya gideceğiz.:94:
asualp görünmüyoe bu sıralar. Haberi olan var mı?
selamlar kızlar,
cuma cumartesi pazar tam bir cehennem azabı gibiydi. bu kadar basit bir enfeksiyonda bile zorlandıysak daha ciddi rahatsızlıkta napardık bilemiyorum. Allah a şükür atlattık.
kızım ciğerleri sökülürcesine öksürüyordu, ateşimiz çıktı çıktı indi. gece uyumadık. derken iyileştik.
biraz burnumuz tıkalı o kadar.
Allah kimseye göstermesin. yavrularımıza gelmesin, bize de gelmesin. sonra yine onlara bulaşıveriyor. amiiiin.
Emine tarifini yaptım. yemek çok güzel oldu. eşim de yedi2 tabak çıktı. yedim ama sütüm artmadı bu hafta bi daha yapcam.
hastaydım ya onun etkisi olmuş olabilir.
dilek1971 bebekleriniz kaç saat uyuyor demişsin. gündüz 2 parça halinde 2 saat sonra bir yarım saat daha yani 4 buçuk saat. gece 10 saat civarı. yani toplamı 15 saat yaklaşık. ama tabi bu düzeni oturtana kadar çoook uğraştım.
son dönemde doymadığındanmıdır bilmiyorum gece saat başı ayakta idi. tabi hastalığından önce idi bunlar bakalım iyileşince nasıl olacak.
eğer bebeğim uyumuyor diyorsan. aklında olsun. 2 saat uyanık durup 2 saat uyuyacak. sabah 7 dedi mi kaldırman lazım. bu konu hakkında detaylı bilgi istersen mesajlaşabiliriz. bende tracy hoggun kitabı var ondan faydalanıyorum.işe yarıyor.
mavi100 doğum günün kutlu olsunnn :)
şeker delisi sana ne diyeceğimi unuttumhee iş başı mevzusu. ben bir yardımcı aldım. tandığmız eşimin akrabası. parayla tabii. alıştırmaya çalışıyorum. 6. aydan sonra tam olarak ek gıda başlayınca bakacağım durumlara eğer bebek alışırsa herşey yolunda giderse başlarım işe. yoksa başlamam 1 yaşına kadar beklerim. kıyamam yavruma. maddi imkanlarımız idare eder şimdilik.[/QU
çok geçmiş olsun bizimki de yeni iyileşti ama biz ilaç kullanmak zorunda kaldık siz ilaçsız atlatabildiniz mi?
geçti geçtiisağol canım.
yaa kızlar farkettiniz mi ? bu ara ne yersek yiyelim göğüslerimiz dolmuyor. enteresan değil mi. ben hınca hınç yedim yine de banamısın demedi. şekerdelisi sen de öylesin. acaba bu dönemde süt direkt bebek içerken mi üretiliyor. bunu bilen var mı.bence bebekler memede az kaldığı için artık tam olarak beslenemiyorlar. süt içtikleri anda geldiğinden /üretildiğinden öyle oluyor diye düşünüyorum. bir de benimki çok hareketli ondan da kilo vermiş olabilir. kollar bacaklar hiç durmuyor.
içtiğim su /sıvı miktarı arttığı halde eski dolgunluk yok göğüslerimde. ben şunu bir araştırayımbişe bulursam yazarım sizede.
Soyle bir gruba ugrayayim dedim :) ahh eski gunler geldi aklima 9 ay her gun gruptaydik :) Ne cabuk gecti o gunler...
kızlarda biri bir dergide okumuş, artık bebeklerin ihtiyacı oranında süt bebekler emerken oluşuyormuş. önceden depolanıyordu ama artık depolanmıyor bebek ne kadar çekerse o kadar süt geliyomuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?