Yazıyı paylaştım ama bazı çelişkiler var. Bal iki yaşına kadar verilmiyor diye biliyordum mesela.
Bebek bakım ve beslenmesiyle ilgili çelişkiler hiç bitmeyecek galiba.:97:
Geçmiş olsun canım doktora görünmelisin. Her ilacı kullanamıyoruz biliyorsun. Umarım bebeğine bulaşmaz. Oğlum da nezle gibiydi dün önceki gün. Çabuk toparladıAnne sütü böyle durumlar için çok iyi oluyor. Bizden daha dirençli oluyorlar merak etme.
Bu arada dün ne yaptın, ek birşey yedirebildin mi?
Bir de misafirin gitti mi?
o zaman hafta sonu biraz gözlemleyeyim geçmezse hem bebeği hem kendimi bir göstereyim
dün muhallebi yaptım senin tarife göre. çok tatsız tuzsuz bişey oldu. hiç beğenmedi benimki. bir çaykaşığı zor yedi. gece yine sık sık uyandı. artık uyanmalara da alıştım. ama inşallah geçici bir dönemdir.
bugün yoğurda elma püresi katıp vercem bir de sebze püresi tarifi yazmış biri ondan başlayacağım 2 çay kaşığı. yoğurt ve elma püresinde sorun yok çünkü.
misafirim derken. aslında eşimin teyzesinin oğlunun karısı. bebeğime o bakacak eğer uyum sağlayabilirse. daha önce bakmamış ama bir oğlu var 9 yaşında. yapabilirim dedi. deniyoruz bakalım. dün ve bugün yok. hasta oldu. malesef ondan bana da bulaşmış. bulaşmasın diye gelmedi ama bir gün öncesinden bulaşmış meğerse. pazartesiye kadar gelmeyecek. yalnız olmak çok zor. yemek temizlik bebek derken akşamı zor ediyorum. bir de uykusuzluk... offf diyorum.
Elbette bebeğin aç kalamaz canım. Keşke telefonu olsa doktorun da sorsan. milupanın anne bebek klubü var oraya da telefonla danışabiliyorsun. İstersen onlara da danışabilirsin. Ne bileyim. Artık o kadar da küçük değiller.Yap birşeyler yedir diyeceğim ama sonra sindirimde problem yaşarsanız kendimi çoook kötü hissederim.En iyisini yine sen bilirsin.
doktoru aradım az önce, multivitamin başla dedi. kullanan var mı bu arada aranızda. akşamları muhallebi ver dedi. bebek sütünden de olurmuş. normal süt ve pirinç unundan da olurmuş.aman beee, gittikçe zorlaşıyor mudur nedir. yoksa bana mı afakanlar basıyor.
canım 3.ayda bende sen gibi kafayı yiyecektim.bebeğim sadece 500 gr almıştı.tahliller yapıldı hiçbişey çıkmadı.bebek sütüne başladım multivitamın ve zinko kullandım bu ay gayet iyi aldı.sıkma canını.
benimki sevmişti aptamilsiz tadı çok kötüydü gerçekten. Aptamil kattın mı sen. Onunla biraz daha iyi oldu.
Benim bebeğim de dün gece çok sık uyandı uyumak istemedi falan. Çok zor oluyor gerçekten. Çok uğraştık dün gece.
Benim canım da hiç iş yapmak istemiyor. Hatta eşime de dedim dün. canım hiç birşey yapmak istemiyor diye. Kendimi çok enerjisiz hissediyorum. O da " makinelerin düğmesine bas yeter " dedi.Onla biter mi işler?
Levent efendi de uyandı şimdi. Oyuncak verdim eline biraz oyalanıyor
Bu sabah yine aptamile bir büsküvi katıp birkaç damla zeytinyağı damlattım kaşıkla yedirdim. Yedi. Ama büsküvi tarzı şeyleri çok yedirmek istemiyorum. Tatlı diye. Aptamili biberonda hazırlamıştım, biberonda kalan aptamili içirmeye çalıştım. Biraz tutabildi biberonu. Sık sık deneyeceğim bu biberon meselesini. Senin ki tutabildi mi ?
Bunları çok beğendim. Yapmak istiyorum ama nasıl bir ip almam gerek acaba? Siz de yapmak istersinişz diye burda da paylaşayım istedim. Yıldız olanı dolap süsü olabilir. Arkasına bir mıknatıs yapıştırılınca.
aynen senin tarifin gibi yaptım. aptamil tadı da geldiği halde yemedi. ama yılmak yokk :d deneyeceğim yine. hemen ilkinde almayabilir. belki sonra yer.
eşin bir gün evde kalsın bakalım. işleri makineler mi yapıyorgerçi eskiye göre biz çok rahatız. annem hepsini elde yapardı. ben de kendimi yorgun ve moralsiz hissediyorum. şimdi bir de hastayım, naz bile yapamıyorum yaa.
ben tekrar biberon denemedim. daha evvel çok denemiştim. kendi sütümü biberonla vermeyi. ama almadı.
çok güzeller. ama bir de bunlarla mı uğraşacaksınsenin çok vaktin artıyor anlaşılan
makreme ipi ile yapılıyor canım bunlar.
Elbette bebeğin aç kalamaz canım. Keşke telefonu olsa doktorun da sorsan. milupanın anne bebek klubü var oraya da telefonla danışabiliyorsun. İstersen onlara da danışabilirsin. Ne bileyim. Artık o kadar da küçük değiller.Yap birşeyler yedir diyeceğim ama sonra sindirimde problem yaşarsanız kendimi çoook kötü hissederim.En iyisini yine sen bilirsin.
Biberon aldıramazsak yandık desene. Gerçi ben yanındayım çalışmaya başlamadım daha da. İlerisi daha ilerisi için biberon şart. Ben nasıl yeteyim ona. O kadar süt nerde. İnek miyim ben
Kızlar ekim bebekleri başlığından birşey daha öğrendim. Betit beurre büsküvi süt yapıyormuş. Biz de kefir. Petit beurreyi deneyeceğim.
o süslü benim kızım şimdi 9 yaşında allah bağışlasın yiğeniniteşekkürler
Avatarındaki kim canım? Yeğenime o kadar benziyor ki onu görmüş gibi oluyorum her gördüğümde.
teşekkür ederim canım, alt çiziklerimi de yapmışsın
canım benim bebeğim emmeyi bıraktı o yüzden medela süt makınası ile sagıyorum sütüm kesilmek üzere.çok yerden dinlediğime göre doğum yapmayan kadının bile sürekli emzirmesiyle süt oluşurmuş.bebeğini sürekli emzir sütün artacaktır birde bebekler emmeyi çabuk unutuyor sakın unutmasın.herşey yoluna girer.merhaba,
uzun süredir yazamıyordum. eskiden çok kalabalık olan grupta çok az kişi kalmış.
maalesef 2 hafta önce sütüm kesildi. doktoruma gittim çünkü aynı hafta regl oldum. kontrol için gittiğimde sütüm neden kesilmiş olabilir diye sordum. regl olduğum için mi dedim. doktor hiç alakası yok. aniden kesilebilir dedi. hatta sütün kesildiği için hormonların normale dönmüş ve regl olmuşsun dedi. tabi ben buna ilk başta çoook üzüldüm, daha önce içmeme hiç gerek olmauyan(çünkü sütüm gayet iyiydi) malt içeceği ve boza bile içtim, hiiiç fayda etmedi.
doktorum hiç emziremeyen anneler var onları düşün dedi, en azından 4,5 ay emzirmişsin dedi. bende sözleri dikkate alarak ve de oğlumun boy ve kilosunun önde gittiğini düşünerek teselli buldum.
kesilen süt tekrar geri gelir mi bilmiyorum ama arasıra göğüslerim sızlıyor. acaba tekrar emzirmeye çalışsam mı? gerçi son emzirmemde oğlum göğsümü almamıştı bende medela pompa ile çekmeye çalıştım. süt gelmediği için göğsüm ilk defa kanadı. bende bıraktım.
merhaba,
uzun süredir yazamıyordum. eskiden çok kalabalık olan grupta çok az kişi kalmış.
maalesef 2 hafta önce sütüm kesildi. doktoruma gittim çünkü aynı hafta regl oldum. kontrol için gittiğimde sütüm neden kesilmiş olabilir diye sordum. regl olduğum için mi dedim. doktor hiç alakası yok. aniden kesilebilir dedi. hatta sütün kesildiği için hormonların normale dönmüş ve regl olmuşsun dedi. tabi ben buna ilk başta çoook üzüldüm, daha önce içmeme hiç gerek olmauyan(çünkü sütüm gayet iyiydi) malt içeceği ve boza bile içtim, hiiiç fayda etmedi.
doktorum hiç emziremeyen anneler var onları düşün dedi, en azından 4,5 ay emzirmişsin dedi. bende sözleri dikkate alarak ve de oğlumun boy ve kilosunun önde gittiğini düşünerek teselli buldum.
kesilen süt tekrar geri gelir mi bilmiyorum ama arasıra göğüslerim sızlıyor. acaba tekrar emzirmeye çalışsam mı? gerçi son emzirmemde oğlum göğsümü almamıştı bende medela pompa ile çekmeye çalıştım. süt gelmediği için göğsüm ilk defa kanadı. bende bıraktım.
canım benim bebeğim emmeyi bıraktı o yüzden medela süt makınası ile sagıyorum sütüm kesilmek üzere.çok yerden dinlediğime göre doğum yapmayan kadının bile sürekli emzirmesiyle süt oluşurmuş.bebeğini sürekli emzir sütün artacaktır birde bebekler emmeyi çabuk unutuyor sakın unutmasın.herşey yoluna girer.
merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?