2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

aynı durum bizde de var neredeyse 10 gündür böyleyiz...bazen oğlumun çığlığından yataktan nasıl kalktığımızı bilmiyoruz eşimle..gaz ilaçlarını bıraktık bizde.ama arada bir zinco veriyorum çok ağladığında..birazcık rahatlatıyor gibi...bir de hasta olmuştu oğlum doktora götürdüğümüzde diş çıkarıyor gibi dedi...biz de diş diye düşünüyoruz huzursuzluğun sebebini...ama erken gibi de bilmiyoruz yaaa..bir büyütseydik evlatlarımızı hayırlısıyla sağlıkla inşallah..

Ben de bugün bebek sütü vereyim dedim emzirdikten sonra. Biberonu almadı benimkide. İttirdi geri ve garip garip inceledi bu ne diye... Halbuki daha önce, iki ayının başındayken alıyordu. Unutmuş biberonu. uyurken deneyeceğim bir ara.

merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım...şunu merak ediyorum...benim oğlum 4 en fazla 5 dakika emip bırakıyor..sizin bebekleriniz de böyle mi yoksa biz de mi bir anormallik var???
Hoşgeldin canım
Bu sıralar böyle yapıyor keratalar. Benimki de öyle... Çok tedirgin oluyordum doymuyor diye. Bugün mama verdim emzirdikten sonra almadı.

Ben gaz ilacı kullanmıyorum artık. Üç aylıkken bıraktık. Gazını rahat rahat çıkarıyor artık. Uyurken ayaklarını yukarı kaldırıp yelleniyor utanmadan.

Hasaneye gitmiştikya doktorun söylediklerini aktarayım.
Liste yapıp gitmiştim. Soracaklarımı unutmayayım diye. Boyuna ve kilosuna iyi dedi. 8075 olmuş oğlum. Gerçi çok sağlıklı bir tartım olmadı. Tartıda kudurdu oğlum. boyu da 61cm kafa çevresi 42cm. Ek gıdayı sordum. Çok kısa emiyor doyup doymadığından emin değilim dedim. Yavaş yavaş başlayabilirsin dedi. Bana milupanın bir çantasını verdi. Bilgi kitapçığı ve birkaç broşur var içerisinde. Burdan oku yararlan dedi. Devitin bıngıldak kapanmasıyla bir ilgisi var mı diye sordum, kapanacak çocuğun zaten kapanır, Devit i bir yaşına kadar kullan dedi.:26: Kan damlasını sordum. Yan etkileri varmış kabızlık ve dişler üzerindeki etkisi dedim. Kullanın dedi. Sağlık bakanlığının verdiğini mi dedim. Evet onu kullanabilirsiniz dedi. iyi bir ilaçtık.(Bu doktorun eşi de çocuk doktoru onlarında erkek bebekleri var. Kendileri kullanmamışlar kan damlasını ve 7. ayda bir bakmışlarki çocukları kansız. pişmanlığını dile getirerek kullanmamı tavsiye etti.)
Öğlumun sünnet derisini sordum. Bir problem varmı erken sünneti gerektirecek. Birazıcık dar ama sorun değil dedi. Masaj gösterdi bana yapmamı söyledi. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Çok fazla "dedim, dedi" yazdım kusura bakmayın artık.

Hah en önemlisi de artık kritik aylara giriyorsunuz, diş çıkarmaya hazırlık başlıyor. Bebeğin çok fazla huy değiştirebilir dedi. Uyku düzeni yeme alışkanlığı. Sekerdelisi seninki başlamış sanki...
Oturuşla ilgili ne düşündüğünü sordum. Kucakta sırtı destekli ve dik olacak şekilde günde 10 dakika oturabilir dedi.6 ayda tek başına destekli, diğer aylarda yavaş yavaş desteksiz oturmaya başlayacak dedi...

hoşbulduk canım..oğlumunda sünnet derisi geriye çekilmiyor.komşularıma uydum bu çocuğun pipisi iltihaplanır her banyoda derisini sıyır dediler.biz de eşimle denedik ve çok pişman olduk..biraz zorladık galiba kanadı derisi...o gece sinirimden oturup ağladım ve kendime çok kızdım..doktorumuza danışacağız bakalım ne diyecek..bir de huzursuzluk bizde diz boyu valla..hiçbir şey yapamıyorum evde..yanından ayrılınca yaygarayı koparıyor bizimki...tekim evde bir de..gurbet eldeyiz eşimle aileler uzakta...bazen çok üzülüyorum sıkılıyorum ama yapacak bir şey yok...

Oğlum da bir aya yakın bir zamandır yapıyor bu şekilde bağırarak uyanmayı, ama her seferde olmuyor, biraz araştırdığımda internette beyinlerinin artık gelişmede yeni bir aşamaya geçtiği yazıyordu, artık rüya görmeleri ve onları hatırlamaları da artmış ve birden uyanınca garipseyip çığlığı basabilirlermiş. Ne kadar doğrudur bilmiyorum, bazen o kadar farklı şeyler okuyoruz ki hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz ama en azından olumlu bir şey okuduğum için rahatlamıştım.

Oğlum bana hasta :) En çok bana gülüyo.
Yok sadece 1 yaşına kadar yastık tavsiye etmiyoruz dedi.

Bizede babam çekin sünneti kolay olur dedi ama doktor çekmeyin yırtabilirsiniz dedi. Üzülme canım en fazla erken sünnet olur. Kİ zaten tavsiye edilende bu.
Yaygara hepimizde cnm. Bende yalnızım
Bizim doktor artık oturtabilirsiniz dedi.. Hatta mama sandakyesinde bile kısa süreli olturtun dedi. Kan damlası verdi. Multitabsı sevmedik dedim tekrar devite dönün dedi. Rotarex aşısının 2.dozunu yaptırdık. 700 gram almış kilosu iyi demekki doyuyor ama gece sık uyanma sebebi doymaması olabilir dedi. AÇ olsa emer emmiyo dedim loş ve sessiz ortamda emzir dedi. elma, armut ve tatlı kivi suyunu tattır. 6 ay sadece anne sütü alanlar ek gıdaya çok zor geçiyor artık yavaş yavaş tadına baktır dedi.

Şubatta işe başlayacağımı söyledim. 3 saate bir acıkıyo ben 4 saatliğine gidip gelicem dedim. Bİr fincan sulu patates püresi içine biraz saf zeytinyağı onu 1 saat idare eder dedi. Zaten şubatta neredeyse 5 aylık olucak. Zamanla paatesin yanına kabak ve havuç ekleyebilirsin dedi.
zaten kayınvaldemde hep diyodu 6 ay sadece anne sütü alınca yemek yemez die doktorda öle söledi. Tv izlemesin. Siz uyarın tepki verin sürekli konuşun dedi.
Başka da aklıma gelen yok.

Bekarken öğretmenler odasında bayan öğretmenler hep çocuklarından bahsederdi. bunlar çocuklarını ne kadar çok seviyor derdim içimden. Bende öle oldum işim gücüm oğlum oldu :) Burasıda öğretmenler odası gibi çoğunluk öğretmen heralde ))))))

ben3 hafta önce gitmiştim doktora ek gıdalara başlamayın, emsin dedi ben de tamam dedim. ama ben tatlara alısın da geçerken zorlanmayayım diye her şeyden gıdım gıdım tattırıyorum. msjları okumadan yarım saat önce elma, armut, kivi tattırdım daaklımda ağır gelir mi acaba diye kuşku var dı rahatladım:)
ben de alt damağında iki yamuk beyazlık gördüm. eşime söyledim yok artık:) dedi. ama görünüyo. dli hep dışarda bizim kızın o yüzden babası göremedi beyazlık yok uydurma diyo yarında koşşacak zaten diyip dalga geçiyor:) ama uykularımızın düzeni bozuldu. sık sık uyanıyor, uyanınca ağlıyor bağırıyor kucağıma alınca, başını okşayıp bişeyler söyleyince anca sakinleşiyor. sanırım biz de diş çıkarmaya başladık randevumuz 2 şuabatta bakalım ne diycek doktor amca.

Bir kaç alıntı yapmıştım yazacaktım birşeyler ama benim oğlan durmadı.Daha sonra geleceğim tekrar. Asualp çizelgeyi yaptım yardımınla, tekrar teşekkür ederim...İsmine uygun olsun dedim maskot vs. ama kısa oldu biraz. Değiştireceğim bir ara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…