• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Biz 10 liraya malettik :) Görümcem çok beceriklidir. O hem kumaşını aldı kendi hesapladı kesti sonrada terziye diktirdi :) Çokda güzel oldu. :)

Kayınvalidemle bu güne kadar en fazla bir hafta beraber kalmışızdır. Hiç bir sorun yaşamadık. Gerçi bir hafta kısa bir süre, sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Kayınpederim özellikle çok esprilidir... :Bilemiyorum ki...
Hatta bu akşam aradık teklif ettik yanımıza gelin dedik.Pek yanaşmıyorlar nedense...
:44:

Ben kayınvaldemi çok seviyorum. Görümcemi de :)
Yalnız kalmaktansa onlarla kalman süper bence. Ben çok kızıyorum ve üzülüyorum kayınvaldesiyle anlaşamayanlara. Benimde kayınpederim çok zor bir insan ama yinede anlaşmaya çalışıyorum. Sonuçta 2 günlük dünya değil mi?

Alttan al her dediklerine he de geçinir gidersiniz nolcak yaa. Geçinmek zor da bebekle tek başına kalmak çok mu kolay. İkna et sen onları ;)

Biz 10 liraya malettik :) Görümcem çok beceriklidir. O hem kumaşını aldı kendi hesapladı kesti sonrada terziye diktirdi :) Çokda güzel oldu. :)

Ben kayınvaldemi çok seviyorum. Görümcemi de :)
Yalnız kalmaktansa onlarla kalman süper bence. Ben çok kızıyorum ve üzülüyorum kayınvaldesiyle anlaşamayanlara. Benimde kayınpederim çok zor bir insan ama yinede anlaşmaya çalışıyorum. Sonuçta 2 günlük dünya değil mi?

Alttan al her dediklerine he de geçinir gidersiniz nolcak yaa. Geçinmek zor da bebekle tek başına kalmak çok mu kolay. İkna et sen onları ;)

Öncelikle elinize sağlık diyorum, kanguru için.
Kayınvalidemlere gelince... İkna edemiyoruz işte. Gerçi eşim konuşuyor adımıza, belki benden de ayrıca bir teklif bekliyor olabilirler... Ben de konuşacağım.
Ben de çok üzülüyorum kayınvalidesiyle anlaşamayanlara,
Evlenmeden önce evlilik, eş, kayınvalide gibi konularla ilgili kitaplar okumuştum oradaki bir tavsiye hiç çıkmaz aklımdan.Şöyle birşeydi:
Kayınvalidenizi anneniz gibi sevemeyebilirsiniz. Kendi annenize gelinlerinin nasıl davranmalarını istiyorsanız siz de kayınvalidenize öyle davranın yazıyordu.

Öncelikle elinize sağlık diyorum, kanguru için.
Kayınvalidemlere gelince... İkna edemiyoruz işte. Gerçi eşim konuşuyor adımıza, belki benden de ayrıca bir teklif bekliyor olabilirler... Ben de konuşacağım.
Ben de çok üzülüyorum kayınvalidesiyle anlaşamayanlara,
Evlenmeden önce evlilik, eş, kayınvalide gibi konularla ilgili kitaplar okumuştum oradaki bir tavsiye hiç çıkmaz aklımdan.Şöyle birşeydi:
Kayınvalidenizi anneniz gibi sevemeyebilirsiniz. Kendi annenize gelinlerinin nasıl davranmalarını istiyorsanız siz de kayınvalidenize öyle davranın yazıyordu.

Ben de hep ben eşimin ailesine nasıl davranırsam oda benim aileme öyle davranır die düşünürüm.
Çoğu zaman kızmak gelse de içimden oda benim anneme kızar die vazgeçerim.
Sonuçta biz de kayınvalde olcaz. Oğluşlarımızınde eşleri olcak ilerde. Eden bulur canım. Benim kayınvaldemin kayınvaldesi dillere destanmış Hala arasıra söylerler kayınvaldemin çok sabırlı olduğunu. Herşeye rağmen anlaşıyomuş üstelik aynı evde kalmışlar. Ama kadın ölmeden önce kayınvaldeme sarılıp ağlamış '' Ben ne gün gördüysem sende gördüm kızım Allah seni iki cihanda mesut etsin '' diye çok ağlamış. Yani canım büyük diyeceksin alttan alacaksın. Ama zaten sende öyle yapıyosun galiba. Ne mutlu sana.

kızlar bana emzik tavsiye edermisiniz lütfen, kızıma 2 tane denedim ikisini de almıyor. biri chicconun yenidoğan emziği diğeri de wee nin emziği ucu yuvarlak böyle. siz ne kullanıyorsunuz.

bi de sling kullanıyormusunuz onu da sorayım. varsa hangisi?

Benimki çok nadiren yeni yeni uykuya geçmek için alıyor emzik,5 dk emip atıyor. Nuk damaklı silikon emzik aldık,0-6 ay için olanı.Ben şimdiye kadar 10 değişik emzik denedim,bir tek bunu aldı. Sling kllanıyorum ve özellikle evde çok rahat,soğukta kalın giydirince dışarıda pek rahat olmuyor. Ben internetten yurtdışından getirttim,markası baby ktan,sırtı ve beli hiç ağrıtmıyor,tavsiye ederim.

Kayınvalidemle bu güne kadar en fazla bir hafta beraber kalmışızdır. Hiç bir sorun yaşamadık. Gerçi bir hafta kısa bir süre, sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Kayınpederim özellikle çok esprilidir... :Bilemiyorum ki...
Hatta bu akşam aradık teklif ettik yanımıza gelin dedik.Pek yanaşmıyorlar nedense...
:44:

Ya tabi herkes benim yasadıgm kadar kötü seyler yasayacak değil ama insanın kendi anne babası gibi olmuyorlar mesela benimkiler en ufak bişeyden beni sorumlu tutan herseye küsen kompleksli tipler oturup konuşamayız. Bizde bi sorun varsa konuşularak çözülmez küsülür hemen. Espiri anlayış hiç yok zaten

Bebeklerinizi ne diye seviyorsunuz kızlar? sekerdelisi "kartopum" diye seviyor galiba...
Benim oğlum da benim pamuğum...
:61:

Kartopum diyorum papatyam diyorum pırlantam Rabbimin hediyesi diyorum bide Yasemin'in soytarısı diyorum:64::emir_bebek: Allah nazardan saklasın evlat çok farklıymış :nazar::nazar::nazar::nazar: :nazar:Rabbim isteyen bakabilecek olan herkese nasip etsin

asualp canım kayınvalide hakkında yazdıklarını okudum da esinin ailesi iyi olsa gerek yoksa esinin ailesinden benim gördüklerimi gören bi insanın böyle iyi yorumlar yapması imkansız. 7 yıldır beraberiz ama hala yaptıklarına insan insana bunu da yapabiliyormuş diyerek agzım açık kalıyor. Benim gibi bi kayınvaliden olsun ister alttan al ister üstten hiç bir sey kar etmez bi şekilde batıyorum kadına. Kendi yorumlarını düşüncelerini söyleyemez mi insan ben söyleyemiyorum. Kişiliği olan hiç kimse benim kölem ol kendi aileni ve degerlerini unut diyen bi kişi hakkında hiç kimse iyi yorum yapamaz. Bide şu yönden bakalım eşim önceden her erkek gibi ailesine toz kondurmazdı ama bana yaptıklarını görünce eşim bile ailesinin geçimsizliğini kabul edip illallah dedi. Ne yazık ki kimse eşinin ailesini seçme hakkına sahip değil eğer seçim olsaydı ben de iyi insanları secerdim

evet malesef ya bu ara daha cok arttı bı horluyor cocuk sıcrıyo baska odada uyutup yatagına yatırıyorum :( esımde ıstersen baska yerde yatıyım dıyo ama onuda ben ıstemıyorum

benim eşim de çok horluyor, bir süre salonda yattı :D artık beraber yatıyoruz, o horlayınca dürtüyorum yan dönüyor. mutlaka çaresi vardır. eczanelerde horlamaya karşı bantlar filan satılıyor ama en iyisi doktora bir görünmek.

Kartopum diyorum papatyam diyorum pırlantam Rabbimin hediyesi diyorum bide Yasemin'in soytarısı diyorum:64::emir_bebek: Allah nazardan saklasın evlat çok farklıymış :nazar::nazar::nazar::nazar: :nazar:Rabbim isteyen bakabilecek olan herkese nasip etsin

hangi birini sayayım. ben de Allahın lütfu, bebeğim, meleğim, biricik,minicik, kara kızım :D aşkımm, bitanemm, akıllı bıdığım, hiperaktif kızım :D hokka murunlu kızım, kara kaşlı kara saçlı kızım :D annesinin güzeli, gülüm vs. :D ne kadar söylenebilecek söz varsa söylüyorum. e tabi ismini de söylüyorum eceeeeeeeeeee :D

:7:
Mama derken yiyebileceği ek besinler demek istediğim. Sebzeli çorba, yoğurt, meyve suyu ve püreleri gibi... Bebekler için birsürü tarifler var...
Üyelik uygulaması güzelmiş de nasıl güvenebiliriz, Gözümüzün gördüğü doktorlara bilel zor güveniyoruz...

canım benim sütüm kesildi 1 ay oluyor emiyor ama fazla yok bende mama yediriyorum geceleri herzman değil bide bazen doymassa gündüz
evet başka şeylerde var pirinöli meyveli tahıllı mamamda var onuda veriyorum kavanozlardanda ben ek gıdaya geçtim baya oldu

Bebeklerinizi ne diye seviyorsunuz kızlar? sekerdelisi "kartopum" diye seviyor galiba...
Benim oğlum da benim pamuğum...
:61:

oho saysam baş olmaz neler diyorum neler
eşim de sus görmemişler gibi seviyorsun diyor bende ben gördümmü kaçsenedir bekliyorum diyorum görmedim işte diyom:emir_bebek::emir_bebek::69:

hangi birini sayayım. ben de Allahın lütfu, bebeğim, meleğim, biricik,minicik, kara kızım :D aşkımm, bitanemm, akıllı bıdığım, hiperaktif kızım :D hokka murunlu kızım, kara kaşlı kara saçlı kızım :D annesinin güzeli, gülüm vs. :D ne kadar söylenebilecek söz varsa söylüyorum. e tabi ismini de söylüyorum eceeeeeeeeeee :D

oho saysam baş olmaz neler diyorum neler
eşim de sus görmemişler gibi seviyorsun diyor bende ben gördümmü kaçsenedir bekliyorum diyorum görmedim işte diyom:emir_bebek::emir_bebek::69:

Anneler bebek sevme konusunda çok yratıcı oluyor. Eşimle oğlumuz doğmadan önce bir karar almıştık; düzgün bir türkçeyle konuşacağız diye, ama bebek severken insanın sesi kelimeleri ister istemez bebekleşip komikleşiyor. Düzgün Türkçe kullanamıyoruz.:57:
Siz nasıl yapıyorsunuz?

benim eşim de çok horluyor, bir süre salonda yattı :D artık beraber yatıyoruz, o horlayınca dürtüyorum yan dönüyor. mutlaka çaresi vardır. eczanelerde horlamaya karşı bantlar filan satılıyor ama en iyisi doktora bir görünmek.
Benim eşim de çoook nadir, az şiddetli horlar. Uyandırırım hemen "horluyorsun" diye, cevap: "kim, ben mi?" :1:

:7:

canım benim sütüm kesildi 1 ay oluyor emiyor ama fazla yok bende mama yediriyorum geceleri herzman değil bide bazen doymassa gündüz
evet başka şeylerde var pirinöli meyveli tahıllı mamamda var onuda veriyorum kavanozlardanda ben ek gıdaya geçtim baya oldu

Benimki hala emiyor da sütüm yetiyor mu yetmiyor mu tereddütteyim. Mızırdanmıyor , keyfi yerinde, aç olsa böyle olmaz diyorum ama bilemiyorum yine de. 8 dakikacık emiyor. Bir ay önce doktora götürmüştük, bugün tam bir ay oldu. Kontrole gideceğiz, ama pazartesiye kaldı... Bakalım ne kadar kilo almış... Tavsiye alacağım doktordan...

kayın validemi aman aman benden uzak allaha yakın olsun

Öyle deme canım, sonuçta eşini o doğurdu büyüttü, çilesini çekti. Nasıl biz şimdi bebeklerimizin çilesini çekiyorsak, emin ol onlar daha kısıtlı şartlarda daha fazla çileyle büyüttüler... Malesef kayınvalidelerle ilgili genel bir inanaış var, kötüdür diye, buna kapılıp gitmeyelim bence.. Kötü insan yoktur diyorum.

Bu arada kızlar oğlum dün bir yaramazlık yaptı. Yaramazlığı boyu kadar.
Önce emzirdim, sonra da altını açtım , bakımını yaptım. Bir baktım ki ağzında bir beyazlık. Dedim yine kustu. (emince bazen bir miktar kusuyor. kusunca kusmuğu ağzında bekletiyor) Temiz bir mendil aldım ve ağzındaki kusmuğu temizlemeye çalışıyorum, ağzındaki beyazlığı aldım, bir de ne göreyim. Bisimki iki arada bir derede bir parça pamuk almış ağzına koymuş... Kusmamış meğerse...
:emir_bebek::55:

ayeser canım Rabbim karsılaştırmasın ama kötü insan vardır. Bizi de annemiz el bebek gül bebek büyüttü ama bazı kaynanalar hiç de öyle demiyor resmen eziyet etmek için fırsat kolluyorlar yani çeken bilir. Ben çok gördüm geçirdim insanların neler yapabileceklerini çok iyi biliyorum artık

Bu arada kızlar oğlum dün bir yaramazlık yaptı. Yaramazlığı boyu kadar.
Önce emzirdim, sonra da altını açtım , bakımını yaptım. Bir baktım ki ağzında bir beyazlık. Dedim yine kustu. (emince bazen bir miktar kusuyor. kusunca kusmuğu ağzında bekletiyor) Temiz bir mendil aldım ve ağzındaki kusmuğu temizlemeye çalışıyorum, ağzındaki beyazlığı aldım, bir de ne göreyim. Bisimki iki arada bir derede bir parça pamuk almış ağzına koymuş... Kusmamış meğerse...
:emir_bebek::55:

canım evet benimki de yapıyor bazen öyle şeyler, yüreğimi ağzıma getiriyor. geçenlerde elinin ulaşabileceği alanda pişik kremi varmışş, sen eline bulaştır tam ağzına götürüyordu ki yettim :D artık dikkat etmek lazım, ellerine ne geçirirlerse ağızlarına gidiyor. bir de her şeyi almak istiyorlar. :D yandık biz yandıkkk, eskiden pek hareket edemiyorlardı, peşlerinde divane olacağız :D
bu arada horlama konusunda benim eşim de, "yürü git ya ben horlamam" diyor. kesinlikle kabul etmiyor.
bebeklerle düzgün türkçe konuşmak mümkün değil, hem insanın içinden bebekçe konuşmak geliyor hem de düzgün konuşunca pek tepki vermiyorlar. biraz aşırılık katmak gerekiyor :D

Bebekleri yatak üzerine bırakında düşemeyecekleri kadar ortaya bırakalım. Hergün yeni birşey öğreniyorlar,dönmeyi öğrenmiş olabilirler. çok dikkatli olmak lazım...
Bebim bebiş bensiz durmuyor ille beni görecek , evde iş yaparken , koltuğuyla birlikte peşimde. Çok fena alıştı. Ne yapacağım bilmem...

Bir de danışacağım birşey. Bizim evimiz çok sıcak oluyor ve oğlum hala şapka takıyor uyurken. Yoksa dönüp kulağının üstüne yatıyor, kulağı kıvrılıyor ve bir bakıyoruz ki kepçe kulaklı olmuş:emir_bebek:
Kulaklarının kepçe olmasını engellemek için takıyorum şapkayı. Siz bunun için birşey yapıyor musunuz?

Back