• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Benim kızım ben odadan çıkıp uzun süre gelmezsem ve o başkasının kucağındaysa öyle yapıyor,bir tek babasındaysa pek yapmıyor. Bir de bir yere bırakmışsam,o 5 dakikadan fazladır alayım diye söyleniyorsa ve almazsam yapıyor bunu.Çok hırçın,bir başlarsa ağlamaya korkuyorum,bakıyorum kesin bir yerine birşey oldu diye .aten çok ağlak benim kız ve çooook sinirli bir şekilde çığlık atarak ağlıyor.

İlk kez kayınvalidemlere bırakıp geri geldiğimiz zaman böyle yapmıştı dün de annemler vardı annem oynuyordu ana kucagına koyup alıyordu yatmayı hiç sevmez ona mı sinir oldu ki ya? Ben okula gidince ne yapacak benim kuzum tabi ki annem de. Hiç kolay değil susturmak ben bile ne yapacagımı şaşırıyorum. Şu doğum iznini daha uzun yapsalar ne var sanki ya Allah kahretmesin doğumdan beri nasıl bırakacagımı sütümü nasıl verecegimi düşünüyorum. Annem gecen gün tarhana verelim diyor kayınvalidem de aşure. Allah ım anlamıyorlar ben nasıl anlatacagım. Annem yine bakabiliyor ablamın kızına baktı az da olsa annem anlattım mı dinliyor tamam kızım diyor ama kayınvalidem bez baglanasını bile bilmiyor onların zamanında hazır bez yokmuş. Öğreteyim diye uğrasıyorum hiç oralı degil. Çocuk alışsın sık sık gelin diyorum 15 günde ancak geliyorlar biz de her zaman gidemiyoruz havalar çok kötü gidiyor Allah ım sen yardım et

[C

Benimki hala emiyor da sütüm yetiyor mu yetmiyor mu tereddütteyim. Mızırdanmıyor , keyfi yerinde, aç olsa böyle olmaz diyorum ama bilemiyorum yine de. 8 dakikacık emiyor. Bir ay önce doktora götürmüştük, bugün tam bir ay oldu. Kontrole gideceğiz, ama pazartesiye kaldı... Bakalım ne kadar kilo almış... Tavsiye alacağım doktordan...

Öyle deme canım, sonuçta eşini o doğurdu büyüttü, çilesini çekti. Nasıl biz şimdi bebeklerimizin çilesini çekiyorsak, emin ol onlar daha kısıtlı şartlarda daha fazla çileyle büyüttüler... Malesef kayınvalidelerle ilgili genel bir inanaış var, kötüdür diye, buna kapılıp gitmeyelim bence.. Kötü insan yoktur diyorum.

ben önce kendimi emzirdim sonra mama hazırladım doyup doymadığını anlamak için sonra mamayı hepsini içti bir kaçkere böyle yaptım ara ara şimdide gece yatarken bazen gündüz tek öğün mama pirinçli meyveli mamalar var kavanoz meyfe kürleri böyle şeylerde veriyorum

benide annem büyüttü onu anası doğurup büyüttüyse neden hep biz fedekarlık gösterelimki neden hep gelinler suçlu onlar kötü davranmasın bende kötü davranmayayım bana demediği kalmadı sen neyaparasın bu durum daha anne diye boynunamı atılacağım eşimle benim huzurumu kaçıran kadının tırnağımkadar sevgi kalmadı doğumumda oda gitti yanımdaydı sanki ben çağırdım istemey istemeye geldi eşimle aramı açtı gitti

İyi gene seninkine görmek yetiyor,benimki illa kucakta olacak yoksa bir bağırıyor ki ses borazan gibi!
Kucağa alıştırmamak için elimden geleni yaptım. O yüzden de genelde koltuğunda oturuyor uyanıkken. Bazen camdan dışarı baktırmak için alıyorum kucağıma, bir de emzirmek için. Kucağı çok seviyor, biliyorum uzun süre tutsam hemen alışacak o yüzden tutmuyorum...

günaydınnnnnnnnnn
Tünaydın diyelim artık... :1:

İlk kez kayınvalidemlere bırakıp geri geldiğimiz zaman böyle yapmıştı dün de annemler vardı annem oynuyordu ana kucagına koyup alıyordu yatmayı hiç sevmez ona mı sinir oldu ki ya? Ben okula gidince ne yapacak benim kuzum tabi ki annem de. Hiç kolay değil susturmak ben bile ne yapacagımı şaşırıyorum. Şu doğum iznini daha uzun yapsalar ne var sanki ya Allah kahretmesin doğumdan beri nasıl bırakacagımı sütümü nasıl verecegimi düşünüyorum. Annem gecen gün tarhana verelim diyor kayınvalidem de aşure. Allah ım anlamıyorlar ben nasıl anlatacagım. Annem yine bakabiliyor ablamın kızına baktı az da olsa annem anlattım mı dinliyor tamam kızım diyor ama kayınvalidem bez baglanasını bile bilmiyor onların zamanında hazır bez yokmuş. Öğreteyim diye uğrasıyorum hiç oralı degil. Çocuk alışsın sık sık gelin diyorum 15 günde ancak geliyorlar biz de her zaman gidemiyoruz havalar çok kötü gidiyor Allah ım sen yardım et
Ay evet ya eskiler neden böyle. Benim annem de öyledir. Kayınvaldemin tutumunu bilmiyorum hiç... Umarım öyle değildir... Zaten yaşına kadar ben bakacağım, nasipse... Sonrası daha kolay...
Canım ücretsiz izne ayrıl istersen durumunuz müsaitse. Bir dilekçeyle bir günde halloluyor. Şubat 15 den haziran 15 e kadar ayrılsan beş ay yapar. Seminer dönemi için de rapor alırsın ya da bebeğinle birlikte gidersin... Tabi durumunuz nedir bilmiyorum. Maddi olarak. Ben ayrıldım. 5 aylığına... Bu arada öğretmenler için yazdım durumu ama sen öğretim görevlisiydin galiba... :52:

ben önce kendimi emzirdim sonra mama hazırladım doyup doymadığını anlamak için sonra mamayı hepsini içti bir kaçkere böyle yaptım ara ara şimdide gece yatarken bazen gündüz tek öğün mama pirinçli meyveli mamalar var kavanoz meyfe kürleri böyle şeylerde veriyorum

benide annem büyüttü onu anası doğurup büyüttüyse neden hep biz fedekarlık gösterelimki neden hep gelinler suçlu onlar kötü davranmasın bende kötü davranmayayım bana demediği kalmadı sen neyaparasın bu durum daha anne diye boynunamı atılacağım eşimle benim huzurumu kaçıran kadının tırnağımkadar sevgi kalmadı doğumumda oda gitti yanımdaydı sanki ben çağırdım istemey istemeye geldi eşimle aramı açtı gitti

Benim bebeğim de bu günlerde çok sık emmek istiyor. Ne zaman versem alacak o derece. PAzartesi bi gelse de bir baksak gelişimine. Doyup doymadığına...

Onlar kötü davranmasın ben de kötü davranmayayım demişsin, Eğer onlar da böyle düşünüyorsa aranız hiç bir zaman iyi olamayacak ne yazık ki. Belli ki herkes birbirinden birşey bekliyor. Aslında ortada kötü kimse yok. Davranış, anlayış farkı var bu da bir çok problemi beraberinde getiriyor. Doğumumda benim kayınvaldem de geldi. Hatta beklenen günden bir gün önce geldi bebeğim.Kayın valdem başka şehirde 3 buçuk saatlik yoldan gelecekti. Hastaneye gitmeye karar verince gecenin bir yarısı da olsa aradık, yetişemezse üzülmesin diye... Gerçi yetişemedi o geldiğinde oğlum çoktan doğmuştu ama gönlünü aldık fena mı?
Doğumdan sonra bana öyle iyi baktı ki. Hem de annemin evinde. Ben gece uyuyup dinleneyim diye gece torununu yanına aldı. daha bir sürü şey...
N eyse bunları neden yazdım bilmiyorum ama iyiler de var... kayınvaldenin senin ya da sizin için yaptığı iyilikler de vardır. Onları getirmelisin aklına.Küçük de olsa. Teşekkür etmelisin ki devamı gelsin...

kızlar bide bişey soracagım bu aksam yine oldu önceden bi kere daha olmuştu. Benim oğlan sebepsiz durduk yere ağlamaya bi baslıyor sanırsınız ki bi yeri kesiliyor 15-20 dk ağladıktan sonra yavas yavas susuyor. Sizin bebeklerde hiç oldu mu ya ne yapacagımızı şaşırıyoruz

gecen gün ben de yazmıştım hatırlarsan canım, ota moka ağlıyor bizim kız :D bence dış dünyaya adapte olmaya başlayınca işler karıştı :D bu da geçecek. özellikle uyumadan evvel çok ağlıyor bir de uykusu gelince. kucağa almayınca da dudak büzüyor kaşları kıpkırmızı oluyor gözleri doluyor. bizde de var anlayacağın.:62:

gecen gün ben de yazmıştım hatırlarsan canım, ota moka ağlıyor bizim kız :D bence dış dünyaya adapte olmaya başlayınca işler karıştı :D bu da geçecek. özellikle uyumadan evvel çok ağlıyor bir de uykusu gelince. kucağa almayınca da dudak büzüyor kaşları kıpkırmızı oluyor gözleri doluyor. bizde de var anlayacağın.:62:

Hoşgeldin mlbstnc ,
Benim oğlum dudak büzmeyi bilmiyor. Her şeye gülüyor... Bu arada mesajına cevap yazdım canım okudun mu?
:52:

Son düzenleme:
Kucağa alıştırmamak için elimden geleni yaptım. O yüzden de genelde koltuğunda oturuyor uyanıkken. Bazen camdan dışarı baktırmak için alıyorum kucağıma, bir de emzirmek için. Kucağı çok seviyor, biliyorum uzun süre tutsam hemen alışacak o yüzden tutmuyorum...

Tünaydın diyelim artık... :1:

Ay evet ya eskiler neden böyle. Benim annem de öyledir. Kayınvaldemin tutumunu bilmiyorum hiç... Umarım öyle değildir... Zaten yaşına kadar ben bakacağım, nasipse... Sonrası daha kolay...
Canım ücretsiz izne ayrıl istersen durumunuz müsaitse. Bir dilekçeyle bir günde halloluyor. Şubat 15 den haziran 15 e kadar ayrılsan beş ay yapar. Seminer dönemi için de rapor alırsın ya da bebeğinle birlikte gidersin... Tabi durumunuz nedir bilmiyorum. Maddi olarak. Ben ayrıldım. 5 aylığına... Bu arada öğretmenler için yazdım durumu ama sen öğretim görevlisiydin galiba... :52:

Şu anda zaten ücretsiz izindeyim canım rapor hakkımı hamileyken kullanmak zorunda kaldım o yüzden doğum izni bitince aldık ücretsiz izni. başlamam lazım çooooooooooooooooooooooook kelimesinin anlatamayacagı kadar çok borç var. Başlama dilekçesini verdim 14 Şubatta başlayacağm yaaaaaaaaaa bu arada bi ara üniversitede çalıştım ama şu anda öğretim görevlisi değilim canım kayıt olurken yanlışlık olmuştu öyle kalmış sen deyince düşünüyorum ben mi öğretim görelisiyim diye:1:

Hoşgeldin mlbstnc ,
Benim oğlum dudak büzmeyi bilmiyor. Her şeye gülüyor... Bu arada mesajına cevap yazdım canım okudun mu?
:52:

hoşbulduk emine, emel dersen memnun olurum :))) cevabını okuyup ekledim, çok teşekkürler.
bizim kız dudak büzmeyi 1 ay önce öğrendi, öyle şirin ki,:25: bazen kızdırıyorum öyle yapsın diye :D ıslak kedilere benziyor.:76::87:

Bizim albümümz yok facebook ta. Hazırlamıştı babası ilk doğduğunda da nazar değer diye korkuttu büyükler, yayından kaldırdık :1:
ben sana gönderirim bilahare:3:

Damaklarıyla ilgili bir keşfim yok henüz
Yarın gündüz gözüyle kontrol edeyim.
Bu akşam farkettim sağ elinin orta parmağında irin oluşmuş. Tırnak batığı olmuş önce turnağın battığı yer irin toplamış. parmağının tepesi kıpkırmızı olmuş. Çok canım sıkıldı.Ne yapmam lazım ki. :50:Dokununca acıyor.:50::14:

hoşbulduk emine, emel dersen memnun olurum :))) cevabını okuyup ekledim, çok teşekkürler.
bizim kız dudak büzmeyi 1 ay önce öğrendi, öyle şirin ki,:25: bazen kızdırıyorum öyle yapsın diye :D ıslak kedilere benziyor.:76::87:

bnm cadımda aynı tarif ettiğin gibi yapıo cnm...bağırarak hayıııırrr diyoum baslıo dudak büzmeye....
bu arada h.g demişlr yeni mi geldn...öyleyse hoşgeldin...:62:

Back