• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Yettim kızlaaaaaar :3::3:
Anlatıvereyim sinirliyim hala. Eşim her hafta maça gidiyor, dün yine maçı vardı ve çok hasta. O hasta olunca ister istemez bana benden de oğluma geçiyor. Yazık küçücük yavrum iyileşemiyor sonra. Dün dedim ki arkadaşlarına söyle bu hafta gitme iyileşince gidersin dedim. Bu bana aksilendi neyse anlattım güzel güzel en son bak gidersen yemin ettim evenalmam dedim beni ciddiye alsın diye. Arkadasları benim saf kocamı kandırmış akşam oldu ben gitmeyecek zannediyorm başladı hazırlanmaya öyle sinir oldum ki bak yemin ettim eve almam dışarda kalırsın gideceksen eşyalarını algit dedim ama beni dinlemedi. Neyse maçtan geldi ben kapıyı kilitledim sürgüsünü çektim içeri giremedi deli oldu yazık acıdım ama yemin ettim bi kere hiç düşünmüyor oğlunu. Saat 3 tü baktım gelmiş çok yorgun açtım artık girdi hala küsüz benden gizli yemek yedi ben yaptım da yemek istemiyor ama acıktı ben de çaktırmadım :44:bugün pek görüşmedik yani şimdi de ayrı yatıyor kocam benim ya kızıyorum sonra acıyorum. Neyse optüm kızlar

Bende oğlumu oturtuyorum ama kakası hiç yeşil olmadı. Böle bişey var mı gerçkten ? Tesadüf olmasın.
Ben ayaklarının üzerine de bastırmıyordum ama artık bastırıyorum. Geçenlerde eşim yurtdışında bi toplantıya gitti orada bi arkadaşının oğlu 6.5 aylıkken yürüdüğünden bahsetmiş gerçi çok zorlandıklarını bebeğin henüz sıcak soğuk zararlıyı bilmediği için hiç tavsiye etmemiş ama düşünsene 6.5 aylıkken yürüyenler bile varken bence biz biraz korumacıyız galiba. Bunu duyduktan sonra artık bence basmasına izin veriyorum o yorulana kadar basıyoruz :)

dün denedim de, artık kakası yeşile dönmüyor. ama oturunca bu seferde kusuyor. :S
senin öteki yazındaki gibi hakikaten kalkmaya çalışıyor başını öne kaldırıyor. oturmak istiyor besbelli, ve basınca adım atıyor. :D

Ya bu bıngıldak meselesi korkutuyor beni benim son sağlık ocağına gittiğimdede doktora gittiğimde de başına dokunup buna baktıklarını görmedim

gerçi ben baktım henüz kapanmamış erken kapanırsa ne oluyomuş ki

erken kapanırsa bazı bebeklerde kafa büyümezmiş beyin gelişmezmiş baana dr götür dedi test yaparlar 100/70 felen sorun çıkmaz dedi bende götürmedim boşuna kan alacaklar yavrumu ağlatacaklar ben baktım eşimde baktı kapanmamış bana kapanmış dediler

bugün kontrole gittik oğlum ishal kakası yeşil demiştim ya bagırsak enfeksiyonu geçiriyormuş bide doktor besin alerjisi var mı diye baktı sonuç yarın çıkacak. Bu doktora yeni başladık Allah razı olsun çok bilgili. Çocugum yaklaşık 2 aydır böyle diger doktora 2 defadır da söylüyorum ishal oldugunu çocuk bu olur diyordu gerizekalı . Kan damlasını bize de verdi anne sütünde yeterli demir yokmuş. Bide kendisi bi damla yazdı s.ocagının verdiği dişlerde leke yapıyor dedi. D vitaminini 4 damla ver dedi yine. Metsili de kesti

Kızlar bu arada bıngıldak büyüklükleriniz ne kadar oldu? Bizimki bayaa bi küçüldü de?
Beyin gelişimi le i lgili olduğunu biliyorum. Bizimki daha kapanmadı ama ayına göre normal boyutta mı bilemiyorum tabi. Ne kadar olması gerekiyor acaba?

bizim doktor bıngıldakla alakalı hiçbirşey söylemedi. ama bir terslik olursa söylerdi. ben d vit i epey bi aksatmıştım. son zamanlarda düzenli veriyorum. bakalım nolicik. 20 si gibi 4. ay sonu kontrolümüz var. umarım her şey iyidir.

bu arada benim kızı yüzü koyun üzerime yatırıyorum, elleriyle yüzümü yoluyor, dudaklarımı çekiştiriyor. galiba yüzümüzü tanımaya çalışıyor. babaya da yapıyor aynısını.
bu arada oturtma konusunda doktorlarınız ne diyor. bazı sitelerde yarım saat kadar oturabilir diyor. ama ben çekiniyorum, kaka yeşile dönüveriyor hemen.

Ben de elleriyle yüzüme cici yaptırıyorum çok hoşuna gidiyor, hem de çok şaşırıyor. Saçlarımı görünce deli oluyor. Tutuyor zor bıraktırıyorum.
Ben de oturtmaya cesaret edemiyorum. Ama galiba kendi oturmak istiyor. Koltuğuna yatırıyorum oradan doğrulup kalkmak istiyor. Ikınıp ıkınıp kalkmaya çalışıyor yarı yatar pozisyonda olunca.:emir_bebek:

guzelim 4 damla eminmisin canim
d vitamini bingildak kapanmasi ve kireclenmesi yapiyor fazlasi bizim arkadasin basina grelmisdi
ondan yaziyim dedim.kan damlasida cok sacma geliyor trde bana kan testi olmadan bebelere veriyorlar mecburi diye bir olay yok(bebek kansiz degilse) heryerin saglik kuralli farkli tabiii

buarada disleri cikan bebisleriniz varmiiiiiiii

Ben de dört damla kullanıyorum canım. Öyle tavsiye etti doktor ve eczacı. Kan damlasını iyice bir araştırırz, gerekiyorsa kullanırız, kullanırsak da iyi bir tane alır kullanırız. Belki sağlıkocağının verdiğini almayız, bakalım.
Dişlerimizde henüz bir aktivite yok canım.

kızlar bebeğim çok kusuyordu doktora götürdüm şükür birşeyi yok dedi doktor.7700 gr geldi.4.ay bitince ek gıdaya gecebilirsiniz dedi.sizinkilerde kusuyormu.benimki sütü içtikten sonra baya kusuyor.
Biz de kusma yok da bazen gaz çıkarırken bir parçacık süt de çıkarıyor. O da zararsızmış zaten.

Bende oğlumu oturtuyorum ama kakası hiç yeşil olmadı. Böle bişey var mı gerçkten ? Tesadüf olmasın.
Ben ayaklarının üzerine de bastırmıyordum ama artık bastırıyorum. Geçenlerde eşim yurtdışında bi toplantıya gitti orada bi arkadaşının oğlu 6.5 aylıkken yürüdüğünden bahsetmiş gerçi çok zorlandıklarını bebeğin henüz sıcak soğuk zararlıyı bilmediği için hiç tavsiye etmemiş ama düşünsene 6.5 aylıkken yürüyenler bile varken bence biz biraz korumacıyız galiba. Bunu duyduktan sonra artık bence basmasına izin veriyorum o yorulana kadar basıyoruz :)

Yarı yattığı yerden kalkmaya çalışan oğlum oturmak mı istiyor acaba??

akşamdan beri sayfaya giriyorum her defasında ne görüyorum; sekerdelisi ve 3 ziyaretçi, sekerdelisi 1 ziyaretçi. Anam herkes nerde? Yakında 2010 eylül anneleri topiğini zimmetime geçirip kendim sorup kendim cevap vereceğim kimsecikler yooook:27::1::43::32::33::65::35: karşık duygular içindeyim yani aaaaaa iki laf edemiyoruz ya

akşamdan beri sayfaya giriyorum her defasında ne görüyorum; sekerdelisi ve 3 ziyaretçi, sekerdelisi 1 ziyaretçi. Anam herkes nerde? Yakında 2010 eylül anneleri topiğini zimmetime geçirip kendim sorup kendim cevap vereceğim kimsecikler yooook:27::1::43::32::33::65::35: karşık duygular içindeyim yani aaaaaa iki laf edemiyoruz ya

Ben de de aynı durum oluyor nedense.. Hayalet başlık oldu burası...
:53:

Ama ortada konuşacak şey yok ki? Sen laf at ben cevap yazarım ;)

Bak ben bi kaç soru sorayım gündem olsun.

Ankarakiler doktora nereye götürüyorsunuz?
Haftasonu nerelere gidiyorsunuz?
Nereleden alışveriş yapıyorsunuz?

Güzel kaliteli indirimde bişeyler bulduğumuzda burada paylaşabiliriz.

Mesela ben dün mama sandalyesi aldım :)))
Üzerinde 6 aydan sonra diyo ama ben içine otuttum :) Şaşırdı Ellerini tepsiye koydu, içinde küçücük kaldı. Daha kullanmadım ama çok hoşuma gitti bu sandalye zaten yılın en iyi sandalyesi seçilmiş.;)

Selam kizlar.. Bi suredir nette sorun vardi giremedim baya cok sey birikmis :) bizim uyku duzeni yani duzensizligi ayni ikiyi buluyoruz yine artik alismaya basladim ev islerini gece uc te dortte yapiyorum yoksa ev aldi basini gidiyo gunduz ben hic is felan yapamiyorum bununla zar zor yemek yapiyorum gerisi hep cadiyla ilgilenme sizde oylemisiniz bi sey daha daniscam sozlere milupanin gece cayini aldim bebegim rahat uyusun diye uzerinde 100ml verebilirsiniz yaziyo ama ben cekindim biraz cok olmazmi ? Sizden veren var mi bu tarz caylar ?

Bizde ankaradayiz :))
Ben keciorende bi polikliniK var oraya goturuyorum aslinda cok arastirdim iyi bi doktor bi kac tane vardi ama fiyatlar 180 200 lira arasi her ay vermek yuklu olucakti hem uygun hem iyi bi dr bulamadim :(( burda doktorumuzda uzman ama biraz aceleci cok sira var daha soracaklarimi bitirmeden tamm tamm diyip yolluyo gibi geliyo..alisverise gelince ben fazla disari cikmiyorum arada ozelcan bebeye gidiyoruz genelde acil ihtiyavlari ordan aliyorum kiyafetlerde alisveros merkezlerinden malum cocokla bi tek oralara gidiyoruz.. Bebek magazasi gezmekten kendime kiyafet alamiyorum ya :s

Bizde ankaradayiz :))
Ben keciorende bi polikliniK var oraya goturuyorum aslinda cok arastirdim iyi bi doktor bi kac tane vardi ama fiyatlar 180 200 lira arasi her ay vermek yuklu olucakti hem uygun hem iyi bi dr bulamadim :(( burda doktorumuzda uzman ama biraz aceleci cok sira var daha soracaklarimi bitirmeden tamm tamm diyip yolluyo gibi geliyo..alisverise gelince ben fazla disari cikmiyorum arada ozelcan bebeye gidiyoruz genelde acil ihtiyavlari ordan aliyorum kiyafetlerde alisveros merkezlerinden malum cocokla bi tek oralara gidiyoruz.. Bebek magazasi gezmekten kendime kiyafet alamiyorum ya :s

Bende Keçiörendeyim. Lokman Hekim mi yoksa orası? Ben Gazide Doç Dr. Canan Hanım var onu çok sevdim ama dediğin gibi her gitmende 185 lira ödüyosun. Bizim özel sağlık sigortamız var ama Gazi üni fatura vermediği için sağlık sigortamızı kullanamıyoruz. Güven hastanesine gidiyorduk ama ordada doktora ulaşamıyosun. Bi kere tam 4 saat doktora ulaşamadım. En sonunda vazgeçtim. Şimdi Balgatta Koru hastanesine gidiyoruz. Yeni açıldı. Orada Gülcan Hanım var çok tatlı biri. Telefonla her zaman ulaşabiliyorum. Üstelik SGK'da geçerli Tam emin değilim ama sanırım 20 lira fark veriyosun Bi de katılım payı alıyolar. Tek sıkıntı yolun uzak olması ama Keçiörende 1 milyon insan var ve doğru dürüst hastane yok. O yüzden mecbur uzaklara gitmek gerekiyor.

Bizde biçok hazırlığı hamileyken Özelcandan aldık :) Ulustakinden ama artık orayada gidemem park yerine uzak :( Oğlum üşür orada.
Joker Bebe var Ankamall'da. Oraya gidiyoruz şimdilik.

Son düzenleme:
Back