• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bir gun varmış canım senınle aramızda...
Doğum günü ne zaman canım senin kuzunun? mlbstnc nın bebeği ile benimkinin arasında da bir gün var.
Diş hazırlığından bahsetmişsin. Daha erken değil mi sence... ? Dişlerinin çıkmasından korkuyorum açıkcası, Daha şimdiden diş etleriyle ısırıyor çünkü...:53::18:

Kızlar bugün sağlıkocağına gittik.Kuzum aşılarını oldu Tartıldı falan işte bide şu kan damlasından bahsetti almamız şartmı onu.Hiç tahlil yapmadan bebeğin kan değerlerine bakmadan kan damlası dayanmazki.Ben çok gıcık oldum bu duruma.Bide yan etkileri varmış. Kabız yaparmış.Dişlere çıkmayan lekeler yaparmış.Hiçistemiyoruöm vermeyi.Bebeğim çok kilo alamamış o yüzdenmi verdi acaba.Bilgisi olan varsa yazsın lütfen neden alıcaz o damlayı şartmı????

Kızlar bugün sağlıkocağına gittik.Kuzum aşılarını oldu Tartıldı falan işte bide şu kan damlasından bahsetti almamız şartmı onu.Hiç tahlil yapmadan bebeğin kan değerlerine bakmadan kan damlası dayanmazki.Ben çok gıcık oldum bu duruma.Bide yan etkileri varmış. Kabız yaparmış.Dişlere çıkmayan lekeler yaparmış.Hiçistemiyoruöm vermeyi.Bebeğim çok kilo alamamış o yüzdenmi verdi acaba.Bilgisi olan varsa yazsın lütfen neden alıcaz o damlayı şartmı????

Kan damlasına biz de 4. ayımızı bitirince başladık, sağlık ocağından ücretsiz veriyorlar. Sağlık bakanlğı izni ile. Doğuma kadar bebeğin demir stokları dolmuş oluyor, doğum sonrası da yaklaşık 4 aylık süre yetecek kadar demir rezervi olduğu için herhangi bir destekleyici gerekmiyor, 4. aydan sonra ise anne sütü ile az miktarda alınan demir bebeğe yeterli gelmiyor. Bu yüzden damla veriliyor. Ben böyle okumuştum kullanmaya başladığımda.

Bebeğinizde kabızlık varsa önce o sorunu haletmeniz gerekiyor, çünkü damla ciddi kabızlık riski taşıyor. Ben sadece anne sütü veriyordum ve 15 gün boyunca 4-5 günde bir yaptı kakasını, yemeklerimi ıspanak ve pırasa ağırlıklı olarak düzenledim. Çok şükür düzeldi kabızlık sorunumuz, sonra da damlalara başladım.

Kakanın rengini siyaha boyuyor ama dişlerde kalıcı bir hasar bıraktığını ilk defa duyuyorum. Bizim hamileyken kullandığımız demir ilacının damla versiyonu, tadına bakmanızı hiç tavsiye etmem, ben denedim ve midemi yerine oturtmak için bayaa bi vakit harcamak zorunda kldım :50:

hemşire kontrol ederken yanlış duymadıysam 3*2 dedi ne demek bilmiyorum

Parmaklarıyla kontrol ediyolar ya, ben onu cm. olarak algıladım tahmini, genişliği*uzunluğu sanırım.
Bizim geçen ay 2*2ydi, bu ay 1*1 demişlerdi bi 15 gün kadar önce, ama o zamandan beri daha da küçüldü, 0.5*1 gibi bişey oldu. Sağlık ocağında sordum erken kapanmaya başlamış ama yapılabilecek birşey yok D vitaminini bırak başka da bişey yapamazsın, takip edecez başının büyümesini dediler.

bizim bıngıldak az kapanmıs d vitamini 4 damla ver demişlerdi geçen ay

bizim doktor bıngıldakla alakalı hiçbirşey söylemedi. ama bir terslik olursa söylerdi. ben d vit i epey bi aksatmıştım. son zamanlarda düzenli veriyorum. bakalım nolicik. 20 si gibi 4. ay sonu kontrolümüz var. umarım her şey iyidir.

bu arada benim kızı yüzü koyun üzerime yatırıyorum, elleriyle yüzümü yoluyor, dudaklarımı çekiştiriyor. galiba yüzümüzü tanımaya çalışıyor. babaya da yapıyor aynısını.
bu arada oturtma konusunda doktorlarınız ne diyor. bazı sitelerde yarım saat kadar oturabilir diyor. ama ben çekiniyorum, kaka yeşile dönüveriyor hemen.

bizim bıngıldak az kapanmıs d vitamini 4 damla ver demişlerdi geçen ay

guzelim 4 damla eminmisin canim
d vitamini bingildak kapanmasi ve kireclenmesi yapiyor fazlasi bizim arkadasin basina grelmisdi
ondan yaziyim dedim.kan damlasida cok sacma geliyor trde bana kan testi olmadan bebelere veriyorlar mecburi diye bir olay yok(bebek kansiz degilse) heryerin saglik kuralli farkli tabiii

buarada disleri cikan bebisleriniz varmiiiiiiii

guzelim 4 damla eminmisin canim
d vitamini bingildak kapanmasi ve kireclenmesi yapiyor fazlasi bizim arkadasin basina grelmisdi
ondan yaziyim dedim.kan damlasida cok sacma geliyor trde bana kan testi olmadan bebelere veriyorlar mecburi diye bir olay yok(bebek kansiz degilse) heryerin saglik kuralli farkli tabiii

buarada disleri cikan bebisleriniz varmiiiiiiii

benim kızımında bıngıldağı erken kapanmış geçen ay d vitaminini kestiler 6 ay sonra yada hiç vermeyiz dediler sağlık ocağında

benim kızımında bıngıldağı erken kapanmış geçen ay d vitaminini kestiler 6 ay sonra yada hiç vermeyiz dediler sağlık ocağında

Ya bu bıngıldak meselesi korkutuyor beni benim son sağlık ocağına gittiğimdede doktora gittiğimde de başına dokunup buna baktıklarını görmedim

gerçi ben baktım henüz kapanmamış erken kapanırsa ne oluyomuş ki

kızlar bu arada bıngıldak büyüklükleriniz ne kadar oldu? Bizimki bayaa bi küçüldü de?

gecen ay doktorumuz gec kapanıyor dedı ama ben dvıtı baya aksatmıstım sımdı duzenlı kullanıyorum 1 yasına kadar kapanması lazım dedı kafa olcusu normal sımdılık sorun yok dedı doktorumuz sanırım erken ve gec kapanması zıhınsel soruna yol acıyormus yanlıs bılmıyorsam bende cok korkuyorum

bizim doktor bıngıldakla alakalı hiçbirşey söylemedi. ama bir terslik olursa söylerdi. ben d vit i epey bi aksatmıştım. son zamanlarda düzenli veriyorum. bakalım nolicik. 20 si gibi 4. ay sonu kontrolümüz var. umarım her şey iyidir.

bu arada benim kızı yüzü koyun üzerime yatırıyorum, elleriyle yüzümü yoluyor, dudaklarımı çekiştiriyor. galiba yüzümüzü tanımaya çalışıyor. babaya da yapıyor aynısını.
bu arada oturtma konusunda doktorlarınız ne diyor. bazı sitelerde yarım saat kadar oturabilir diyor. ama ben çekiniyorum, kaka yeşile dönüveriyor hemen.

Bende oğlumu oturtuyorum ama kakası hiç yeşil olmadı. Böle bişey var mı gerçkten ? Tesadüf olmasın.
Ben ayaklarının üzerine de bastırmıyordum ama artık bastırıyorum. Geçenlerde eşim yurtdışında bi toplantıya gitti orada bi arkadaşının oğlu 6.5 aylıkken yürüdüğünden bahsetmiş gerçi çok zorlandıklarını bebeğin henüz sıcak soğuk zararlıyı bilmediği için hiç tavsiye etmemiş ama düşünsene 6.5 aylıkken yürüyenler bile varken bence biz biraz korumacıyız galiba. Bunu duyduktan sonra artık bence basmasına izin veriyorum o yorulana kadar basıyoruz :)

Bebekler 4. Ayda Oturmaya Hazır
Dördüncü ayda oturmaya hazır

Bazı bebekler dördüncü aydan itibaren destekle oturmaya hazır hale gelebiliyor

Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekiyor. Doktorlar dördüncü aya kadar çocuğu zorlayıcı herhangi bir hareket yapılmamasını öneriyor. Çünkü bebeğin kafasını tutabilmesi, sırtını düz tutabilmesi en erken dört aylıkken mümkün oluyor. Altı aylıkken de yanına destekler koyulduğunda yarı oturur vaziyette birkaç dakika geçirebiliyor. Sekizinci ayda ise tamamen desteksiz oturabiliyor.
Klinilk Bebek, Çocuk ve Genç Sağlığı Merkezi’nden çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, çok yaygın mitlerden biri olan “Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” inanışının bebekte yol açabileceği sorunlar ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi:
“Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” lafını çok sık duyuyoruz. Bu nedenle bebeklerin oturması engelleniyor ve dolayısıyla da bebeğin gelişimine bazı engeller konulmuş oluyor.
Beli eğrilmez
Başını iyi tutan, kafasını iyi kaldıran, kendini öne getirmeye çalışan ya da ana kucağından atmaya çalışan, yarı yatar pozisyonda bile rahatsız olduğunu belli eden bebekleri destekleyerek kucağımızda oturtmanın hiçbir sakıncası yok, beli eğrilmez. Bu durumdaki bebekler genellikle dört aylıktır. Bebekler yaşamlarının her döneminde yeni kademelere geçiyorlar. Bu oturmayla ilgili dönem, bebeklikte üçüncü dördüncü ayda başlayan bir gelişimsel nokta. O nedenle bebeğin oturmasını yedinci ve sekizinci ayına kadar bekletmek, bebeklerin gelişimini engelleyici bir davranış oluyor.
Bebeğin oturması neden önemli? Oturmaya kadarki dönemde bebekler hep tavana bakıyor. Tavana bakarken aldıkları stimülasyon çok az, renk az sadece ışık var, hareket yok ve bu, bebeğin görsel ve sosyal gelişimi için yeterli değil. Bebek büyümeye başladığı zaman bir iki ayını geçirdikten sonra kendini öne doğru kaldırmaya başlayan hareketler yapar. Yüzükoyun koyduğunuz zaman kafasını dirseklerinin üzerine çıkacak kadar yükseltmeye başlar. Bu demektir ki boyun kasları ve sırt kasları artık hazırlanıyor. Bu durumda bebeklerin mutlaka ve mutlaka oturur ve etrafına bakar pozisyonlara getirilmeleri lazım. Kendi kendine oturamayan bir bebeği oturtursanız pat diye düşer. O nedenle ilk üç-dört ayında oturur pozisyona getirirken her zaman için destek verip arkasının dik olduğundan emin olunmalı. Ama dik de olsa oturur tarzda annenin kucağında kalabilir. Daha sonraki beşinci ve altıncı aylar içinde bebek desteklendiği zaman, mesela bir koltuk kenarına konulduğunda durabiliyorsa destekli şekilde oturtulabilir.
Oturuyorsa ek besine hazırdır

Bebek en erken yedinci ve sekizinci ayında desteksiz bir şekilde oturabiliyor. Yine bu oturma durumuna göre de ek besinlere geçiyoruz. Altıncı ve yedinci aya gelip de sırt kaslarını iyi koruyup, destekli bir şekilde tuttuğunuz zaman iyi oturabilir bir durumdaysa o zaman bebek artık yemeye de hazır demektir.

Bebeklere oturur pozisyonda dünya çok daha enteresan geliyor. Bebek, dışarıya çıkarıldığında arabaları seyredebilir, etrafta yürüyen insanları takip edebilir. Bebek oturduğu zaman çevresindeki kişilerle göz göze gelecektir. Bu göz göze gelmesi çok önemli, çünkü o gözlerden çok fazla mesaj alacaktır.

Yine oturan çocuk başka şeylere daha kolay ilgi gösterebiliyor. Yakalaması için, eline alması için merak edebilmesi için bir şekilde uzanıp etrafındakileri elde etme çabası daha erken başlamış oluyor.
Oturtulmaması sorun yaratabilir

Oturtulmayan, yatırılan bebeklerde bakış anomalileri olabiliyor. Mesela çok yatırılmış ve bir nedenle tek tarafa bakmayı tercih etmiş bebeklerde görme odaklanması bile değişebiliyor.

Back