2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam geldim hemen gidicem net yok annemlerde...Kızkardeşimdeyim.Sonucum için dün aradım kliniği ama kapanmış açan olmadı telefonu.Öğrenemedim yani ama yarın mutlaka öğrenicem burya girer yazarım ben yine bir şekilde...[Herkes kendine ve bebişlerine iyi baksın öpüyorum:)))))/B]

çisemcim senin sonucunu öğrenmek için geldim ama belli olmamaış hayırlısıyla güzel haberlerini bekliyoruz

merhaba tatlı annişler nasılsınız?
Dicemm ama h.sonu nedeniyle kimse yok sanırım:KK43:

Rahatsız olan arkadaşlarım çok geçmiş olsun. Allah ım hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
Serdem cim çok sevindm güle güle kullansın masal bebek:)

Kötü bi hafta geçirdik çok ağladım üzüldüm ve bebeğimde benimle üzüldü biliyorum çok üzgünüm ama işte...

Yarın kontrol var 2.düzey usg de bol bol izleriz bebişimizi inş :) kocaman olmuştur oğlum:)
hayırdır canımm niye ağladıınn. rabbim herkesinn hayırla kucağına almaya nasip etsin bebekleriniiii:emir_bebek:

Günaydın anneler. geçmişi okudum birçok arkadaşın alışveriş konusunda kafası karışmış. ben bu konuda 2 yıl önce doğum yaptığım için biraz daha tecrübeliyim sanırım. aklımdaki şeyleri sizlerle paylaşmak istedim.

1-önce yatak konusu. biz hem bambu beşik hem park yatak hem de büyüyen yataklı oda takımı aldık. ilk 4 ay kesinlikle sallanan birşeyde yanınızda olması önemli. sık sık emzirmek için uyancağınızdan ve arada bebek mızıkladığında hafifçe sallamak onu sakinleştireceğinden yanınızda olması önemli. biz bunun için beşik almıştık ama dediğim gibi bunu 4 kullandık çünkü bebek dönmeye başlayınca beşik yan yattı. sonra park yatağı kurduk yanımıza yaklaşık 10 ayda bu şekilde yanımda kaldı. ben 23 ay emzirdiğim için uzun süre yanımda olmasını tercih ettim.kendi rahatım için :)
sonra odasına aldık. şu anda büyüyen karyolasında yatıyor. karyolayıda en büyük boy almak lazım biz tepe mobilyadan 80-180 boyutlarda almıştık (küçük hali 80-145) yatak içinde çok döndükleri için kafasını çarpıp kolay uyanıyor. yatak ne kadar büyük olursa içinde o kadar rahat ediyor.

2- biberon emzik sorunu. biberon olarak kesinlikle dr browns tercih edin. akış hızı çok yavaş ve gaz yapmadığı için anne memesini bırakmasına engel oluyor. ben 40ım çıkmadan işe döndüğüm için sağılmış sütümü içti oğlum dr. brownsla ama beni de bırakmada dediğim gibi 23 ay 1 hafta emzirdim.
süt sağma makinesi mutlaka edinin ama elektrikli olsun. doğumdan sonra ani süt inmeleri oluyor.onu boşlatmak lazım. yoksa ağrı ve ateş yapar. ayrıca bazen özgür kalmak istediğinizde sütünüzü sizin yerinize başkası verebilsin. manuel pompa kesinlikle tavsiye etmem. ben o hataya düşüp avente dünya para verip acılarıma acı kattım.

emzik konusu biraz bebeğe bağlı benim oğlum pek kullanmadı ama bu sefer gerekirse bantla yapıştırıcam emziği. kolikli bebekler sadece emerken susuyor. emzik kısmen de olsa rahtlatır. oğlumun kısa süre tuutğu tek emzik aventinki oldu. anne memesinin ağızdaki hali gibi şekli biraz basık bir ucu var.

3- göğüs kalkanı ve çatlak kremi. göğüs yaraları hepimizin kapısını çalacak bunu önlemek için göğüslarin hava alması çok önemli. çamaşıra temas ederken bu mümkün olmayacağı için kapak gibi göğüs kalkanları var. ben aventinkini almıştım. lanolinli kremi sürüp kalkanı takınca 4 ayda iyileşmeyen yaralarım 1 haftada iyileşti. kesinlike başucu ürünü olmalı bunlar. ben çok çektim. kan emzirdim 4 ay.

4-kıyafet konsunda hastaneye en az 3 takım götürün. kusuyor ve çiş kaçıyor çünkü. ayrıca ben alt üst takım yerine şiddetle tulum tavsiye ediyorum. bebeğin sırtı açılmıyor. bide bez deiştirmek daha kolay. hem de daha sevimli oluyorlar. ayrıca hastnaeler çıtçıtlı body yerine göbek bağı düşene kadar gömlek zıbın istiyor genelde.

5- nevresim konusunda en az 3 takım olmalı . aynı gün 2 kere değiştirdiğim bile oldu.

6-sakın alt açma minderi denen şeyden almayın. ben 3 takım almıştım. hepsi aynı gün kirlenebiliyor ilk zamanlar. sonra canbebenin alt açma bezini aldım. içinde 12 tane oluyor. oğlum 25 aylık 3. paketei geçen ay aldık. çok kullanışlı ve katlayınca yer de kaplamadığı iç,n de rahat oluyor.

Aklıma şimdilik gelenler bunlar sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

çok tesekür ederiz ben bu bilgileri herkesin bilmesi gerektigini düşünüyorum sen ne kadar bilirsen bil tecrübe süper bişey bide üşenmeyip hepsini yazmıssınız ya cok tesekür ederim..

Kızlar hepinize güzel bir hafta diliyorum.

Kızlar çok mutlu ve huzurluyum (Allah bozmasın inşallah):Saruboceq:

Cumartesi günü Detaylı Usg'ye girdik. Kuzumun herşeyi normalmiş, bütün organlarına tek tek bakıldı, en ufak bi sorun çıkmadı :nazar: Doktor sağolsun benimle hiç muhattap olmadı :roflol: Ama umrumda bile olmadı, sürekli asistanına durumu bildiriyodu, asistan da yazıyordu. Herşeye normal, normal ... diyordu, ama bu normal lafı hiç bu kadar tatlı gelmemişti bana.
Kuzum bi ara hıçkırmaya başladı. Doktor dedi ki "kız sus, işimi yapamıyorum" gülüştük orda,asistan ben ve eşim; ama adam da tık yok :roflol:
Ama ağlicam nerdeyse, herşeyin bu denli yolunda olması inanılmaz güzeldi. Çünkü ikili testimden sonra bi dünya stres yaşamıştık. Doktorum detaylı'da sorun çıkarsa amniyosentez isticem demişti. Onun gerginliği vardı bi de üzerimde. Ama amniyosentezlik bi durum yok dediler.
Hatta doktor dedi ki; "çok akıllı bu bebek, 20 dk da tamamladık tüm herşeyi", saatlerce süren kontroller olmuş.Sanki doktoru duyuyo da ona göre dönüyo gibiydi, çok ilginçti ya. Yandan yüzünü gösterdi doktor, ekran kadar. Ağzından ve burnundan su çıkarıp alıyodu. "Ayy napıyo öyle" dedim şaşkınlıkla. Ama dudaklarını görmeniz lazımdı yavrum yerim onu yaa..Ağzını açıp kapatıyodu sositososito Doktor dediki; "ciğerlerini temizliyo,bu şekilde" Detaylının her saniyesi gözümün önünde. Allah herkese böyle güzel sonuçlar almak nasip etsin. Sağlıkla kucağımıza alsak bi :Saruboceq:

Yarın sabah;sonuçlarımı kendi doktoruma göstericem. Size ve bebiklerinize güzel bir gün diliyorum.

Herkese iyi haftalar kızlar,

Süper bir haftasonu geçirdik biz. Odamızı aldık okumuşsunuzdur aşırı mutluyuz.

Gurbetcim çok sevindim tatalım artık bebişlerden tek tek haberler alıyrouz ne güzel.
Çiğdemcim hala sonucun çıkmamış sanırım neyse bugün iyi haberlerini bekliyorum tatlım.

Hepinizi öpüyorum.ışleri toparlayıp gelirim

Herkese iyi haftalar kızlar,

Süper bir haftasonu geçirdik biz. Odamızı aldık okumuşsunuzdur aşırı mutluyuz.

Gurbetcim çok sevindim tatalım artık bebişlerden tek tek haberler alıyrouz ne güzel.
Çiğdemcim hala sonucun çıkmamış sanırım neyse bugün iyi haberlerini bekliyorum tatlım.

Hepinizi öpüyorum.İşleri toparlayıp gelirim

Canım benim çok sağol, bu arada geçmişi okuyamadım, odanın resimlerini de koydun mu? Biz de başlicaz bakalım. Süper bi duygu ya, minik bi patik bile beni innaılmaz mutlu ediyo. Öpüyom cancan
Şeniz

Kızlar hepinize güzel bir hafta diliyorum.

Kızlar çok mutlu ve huzurluyum (Allah bozmasın inşallah):Saruboceq:

Cumartesi günü Detaylı Usg'ye girdik. Kuzumun herşeyi normalmiş, bütün organlarına tek tek bakıldı, en ufak bi sorun çıkmadı :nazar: Doktor sağolsun benimle hiç muhattap olmadı :roflol: Ama umrumda bile olmadı, sürekli asistanına durumu bildiriyodu, asistan da yazıyordu. Herşeye normal, normal ... diyordu, ama bu normal lafı hiç bu kadar tatlı gelmemişti bana.
Kuzum bi ara hıçkırmaya başladı. Doktor dedi ki "kız sus, işimi yapamıyorum" gülüştük orda,asistan ben ve eşim; ama adam da tık yok :roflol:
Ama ağlicam nerdeyse, herşeyin bu denli yolunda olması inanılmaz güzeldi. Çünkü ikili testimden sonra bi dünya stres yaşamıştık. Doktorum detaylı'da sorun çıkarsa amniyosentez isticem demişti. Onun gerginliği vardı bi de üzerimde. Ama amniyosentezlik bi durum yok dediler.
Hatta doktor dedi ki; "çok akıllı bu bebek, 20 dk da tamamladık tüm herşeyi", saatlerce süren kontroller olmuş.Sanki doktoru duyuyo da ona göre dönüyo gibiydi, çok ilginçti ya. Yandan yüzünü gösterdi doktor, ekran kadar. Ağzından ve burnundan su çıkarıp alıyodu. "Ayy napıyo öyle" dedim şaşkınlıkla. Ama dudaklarını görmeniz lazımdı yavrum yerim onu yaa..Ağzını açıp kapatıyodu sositososito Doktor dediki; "ciğerlerini temizliyo,bu şekilde" Detaylının her saniyesi gözümün önünde. Allah herkese böyle güzel sonuçlar almak nasip etsin. Sağlıkla kucağımıza alsak bi :Saruboceq:

Yarın sabah;sonuçlarımı kendi doktoruma göstericem. Size ve bebiklerinize güzel bir gün diliyorum.

ayyy canım benim darısı başımıza gözleri dolu dolu okudum. rabbimm hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsinnnnn inşaallah. gözün aydnnnnn:emir_bebek:

ayyy canım benim darısı başımıza gözleri dolu dolu okudum. rabbimm hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsinnnnn inşaallah. gözün aydnnnnn:emir_bebek:

Canımmm, çok sağol.. Ben hala etkisindeyim, ilk kez bu kadar uzun süre gördük bebikimizi.:nazar: Çok hoştu gerçekten. Allah sağlıkla bebiklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :Saruboceq:

Canım benim çok sağol, bu arada geçmişi okuyamadım, odanın resimlerini de koydun mu? Biz de başlicaz bakalım. Süper bi duygu ya, minik bi patik bile beni innaılmaz mutlu ediyo. Öpüyom cancan
Şeniz

Canım daha eve gelmedi 27sinde gelicek siparişi verdim ben aşırı mutlu oldum zaten her hafta maskoya gidip bakıyordum eşim alalım bari evinde bak dedi:):dance:
Her şeyi tamam odasında perdesine kadar aynı yerden aldım. Bir tek boyası kaldı

Canım daha eve gelmedi 27sinde gelicek siparişi verdim ben aşırı mutlu oldum zaten her hafta maskoya gidip bakıyordum eşim alalım bari evinde bak dedi:):dance:
Her şeyi tamam odasında perdesine kadar aynı yerden aldım. Bir tek boyası kaldı

Hadi bakalım kuzum, darısı başımıza. Biz de başlicaz bakalım mayıs-haziran gibi. Allah güle güle kullanmayı nasip ettin. Gelince resmini çekersin artık opuyorumnanaktan

Günaydın kızlaaarr!
Geçmişi çok okuyamadım ama umarım herkes iyidir.
Gurbetçim çok sevindim herşeyin yolunda olmasına, detaylı ultrason gerçekten çok iyi geliyor insana sonuçlar iyi çıkınca acaip ferahlamıştım ben de...
Serdemcim odanızı aldınız demek ne güzel, güle güle kullansın bebiş inşallah. Biz de haftasonu bakındık biraz ama tam istediğimiz gibi bulamadık. Bizim çocuk odası olacak odada bir de kütüphane var şu an ona şirin kapaklar falan yaptırmamız lazım ahşap renklerini takımla tutturmamız lazım biraz daha zor işimiz...
Ama ben de bu haftasonu ilk defa kızıma birşeyler aldım, chicco'nun hastane çıkışı seti ve penye battaniyesi :))) pembiş pembiş çoookk şekeeerr :))
Buarada cuma da dr kontrolüm vardı, son bir ayda yarım kilo vermişim kilo almam gerekirken, doktor çok kızdı :KK43: Bir önceki ay 3 kilo aldım diye kızmıştı, kızım vur dedik öldürmüşsün böyle de olmaz ki ye azcık dedi şimdi yiyorum bakalım önümüzdeki ay dengeyi tutturabilecek miyiz...

Günaydın Kıslarr :)) Hepinize hayırlı bir hafta dilerim...

Gurbetcim gözün aydınn.... bebişini görmüşsün sağlıklı olduğunu öğrenmişsin maşallah :)))

Didemcim odanız hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz içinde mis gibi yatsın :) maskodan hangi mağazadan aldınız? ben de dün Çileğinkilere baktım fiyatları da uygun ama eşim beğenmedi şifonyeri bile yok dedi :)) bakalım nerden nasıl bişey alıcaz...

gunaydınn kızlarrr..nasılsınzı . hersey yolundadır ınsallah.. ben kotu bı haftasonu gecırdım mutlu degılım canım sıkılıyor:KK43:( bebegımıde hıssedemıyorumm. tekme fılan atmıyor hhenuzz:KK43:(( ınsallah bı sorun yoktur..

Günaydın kızlaaarr!
Gurbetçim çok sevindim herşeyin yolunda olmasına, detaylı ultrason gerçekten çok iyi geliyor insana sonuçlar iyi çıkınca acaip ferahlamıştım ben de...
Serdemcim odanızı aldınız demek ne güzel, güle güle kullansın bebiş inşallah. Biz de haftasonu bakındık biraz ama tam istediğimiz gibi bulamadık. Bizim çocuk odası olacak odada bir de kütüphane var şu an ona şirin kapaklar falan yaptırmamız lazım ahşap renklerini takımla tutturmamız lazım biraz daha zor işimiz...
Ama ben de bu haftasonu ilk defa kızıma birşeyler aldım, chicco'nun hastane çıkışı seti ve penye battaniyesi :))) pembiş pembiş çoookk şekeeerr :))
Buarada cuma da dr kontrolüm vardı, son bir ayda yarım kilo vermişim kilo almam gerekirken, doktor çok kızdı :KK43: Bir önceki ay 3 kilo aldım diye kızmıştı, kızım vur dedik öldürmüşsün böyle de olmaz ki ye azcık dedi şimdi yiyorum bakalım önümüzdeki ay dengeyi tutturabilecek miyiz...

Sağol canım benim, gerçekten de çok rahatladım. Aldıklarını da güle güle kullanın inşallah canımcım. Ben henüz bişi almadım, ama alma heyecanı var fena halde. Bakalım artıkŞeniz

Gurbetcim gözün aydınn.... bebişini görmüşsün sağlıklı olduğunu öğrenmişsin maşallah :)))

Didemcim odanız hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz içinde mis gibi yatsın :) maskodan hangi mağazadan aldınız? ben de dün Çileğinkilere baktım fiyatları da uygun ama eşim beğenmedi şifonyeri bile yok dedi :)) bakalım nerden nasıl bişey alıcaz...

Sağol cancan, her ultasondan sonra daha bi rahatlımış hissediyorum kendimi gerçekten. :lepi:

herkese iyi haftalar...

Günaydın canım, sana da bebikine de iyi haftalar. :ecrin_bebek:

Hadi bakalım kuzum, darısı başımıza. Biz de başlicaz bakalım mayıs-haziran gibi. Allah güle güle kullanmayı nasip ettin. Gelince resmini çekersin artık opuyorumnanaktan

Çekerim canım daha iyileri sizin bebişlerinize işallah...

Günaydın kızlaaarr!

İnsan bir şeyler alınca çok mutlu oluyor di mi?Ben her hafta sonu mutlaka 1 çorap da olsa alıyorum çok mutlu oluyorum o zaman napıyım:sm_cool:

Canım tavsiye etmem çileği ben de baktım ama onlar sunta ve benim aldığımla aynı fiyat ben daha büyük ve mdfsini aldım. Maskoda şeker çocuk yazıyor tabelada asıl ismi ismet mobilya. Adam zaten kendisi imalatçı büyüyen yatağı 3 kapılı dolabı avizesi perdesi şifonyeri oyun sepeti ve rafını hee bir de halısını (nevresim yatak cibinlik de var) hepsini 2250ye aldım ama nakit fiyatı bu ve bayağı pazarlık ettik. Annemler de aynı yerden bambu beşik ve nevresimini cibinlik vs 250tlye aldılar. Fiyat çok iyiydi ve herşeyi düşünmüşler kapağı şak diye kapanmıyor kuzunun eli sıkışmasın diye ses yapmıyor vs benim çok içime sindi. Ana kapısından girince hemen çileğin karşısında(maskoda) git bak. Ben tüm maskoyu gezdim en uygun va kaliteli burası. Ayrıca bu en pahalı takımıydı daha ucuzları da var

gunaydınn kızlarrr..nasılsınzı . hersey yolundadır ınsallah.. ben kotu bı haftasonu gecırdım mutlu degılım canım sıkılıyor:KK43:( bebegımıde hıssedemıyorumm. tekme fılan atmıyor hhenuzz:KK43:(( ınsallah bı sorun yoktur..

Yoktur canım rahat ol sen bizden 3 hafta geridesin çok normal içini ferah tut sen. Neden kötüydü haftasonu işallah önemli bir şey yoktur

herkese günaydın geçmişi okuyunca cok mutlu oldum mobilyalar alınmaya başlanmış okurken ben almış gibi cok sevindim umarım iyi bir gün ve iyi hafta geciririz

Çekerim canım daha iyileri sizin bebişlerinize işallah...
Canım tavsiye etmem çileği ben de baktım ama onlar sunta ve benim aldığımla aynı fiyat ben daha büyük ve mdfsini aldım. Maskoda şeker çocuk yazıyor tabelada asıl ismi ismet mobilya. Adam zaten kendisi imalatçı büyüyen yatağı 3 kapılı dolabı avizesi perdesi şifonyeri oyun sepeti ve rafını hee bir de halısını (nevresim yatak cibinlik de var) hepsini 2250ye aldım ama nakit fiyatı bu ve bayağı pazarlık ettik. Annemler de aynı yerden bambu beşik ve nevresimini cibinlik vs 250tlye aldılar. Fiyat çok iyiydi ve herşeyi düşünmüşler kapağı şak diye kapanmıyor kuzunun eli sıkışmasın diye ses yapmıyor vs benim çok içime sindi. Ana kapısından girince hemen çileğin karşısında(maskoda) git bak. Ben tüm maskoyu gezdim en uygun va kaliteli burası. Ayrıca bu en pahalı takımıydı daha ucuzları da var

hmmm anladım canım bakalım... daha vaktimiz var nasılsa ben de bir gider bakarım... biz de buluruz heralde kesemize uygun bişeyler :)))

X