2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

GEBELiK TANISI

Gebeliğin ilk belirtisi adet gecikmesidir. Bugün duyarlı gebelik testleri ile adet gecikmesi olmadan bile gebelik saptanabilmektedir. Gebelik tanısı kan veya idrarda koryonik gonadotropin hormonunun belirlenmesine dayanır (Beta HCG). ilk olarak yumurtlamadan 8 Gün sonra bile kanda bu Hormonun yükseldiği saptanabilir. Hormon düzeyinin 25 IU/L üzerinde olması gebelik olduğunu gösterir. Hormon düzeyinin 5 IU/L altında olması ise gebelik olmadığını gösterir, ara değerlerde testin iki gün sonra tekrarı gerekir. çoğu idrar testleri de bu düzeyde Pozitif çıkmaktadır.

Gebeliğin rahim içinde ve Sağlıklı olup olmadığı ancak ultrasonografi ile belirlenebilir. Gebeliğin rahim dışında olduğu dış gebelik durumlarında da gebelik testi pozitif çıkar. Normal, sağlıklı gebelikte yaklaşık 2 gün ara ile koryonik gonadotropin düzeyi iki katına çıkarken, dış gebelik veya düşük durumlarında hormonun artışı daha yavaş olur.

Vaginal yoldan yapılan ultrasonografi ile son adet tarihinden 5 hafta sonra rahimiçinde gebelik kesesi görülebilir. Bunun için koryonik gonadotropin düzeyinin en az 1500 mIU/ml olması gerekir. Hormon düzeyi 5000 mIU/ml düzeyine çıktığında embryo, 15000 mIU/ml düzeyine çıktığında ise kalb atışları görülebilir. Bu yaklaşık 6 haftalık gebeliğe karşılıktır. Karından yapılan ultrasonografide bebeğin kalb atışlarının görülebilmesi için gebeliğin en az 7 haftalık olması gerekir.

Erken gebelik döneminde yapılan ultrasonografinin gebelik yaşının belirlenmesi açısından da önemi büyüktür. Daha sonra ultrasonografinin hata payı artacağından, özellikle Günü geçen gebelerde kesin gebelik yaşını belirlemek için erken gebelikte yapılmış olan ultrasonografilerden yararlanılır.

Olası doğum tarihini belirlerken Naegele formülü kullanılır. Buna göre son adet tarihinin ilk gününe 7 gün ekleyip 3 ay geriye gidilir. örneğin son adet tarihi 15 Nisan olan bir gebenin olası doğum tarihi 22 Ocak olacaktır.

Ahan da sana förmül buldum. Bu da doktorunun kullandığı değilse yapacak fazla bir şey yok.

3 aydan kastı 84 gün yani 3 ay geriye gidilir dediği tam olarak 84 gün geriye gitmiş ve 22 ocağı bulmuş formulde.(yani bu senin dediğin gibi 4 hfta1ydır diye kabul ediyor) 84 gün geriye gittiğimde 13 ağustos mu çıkması gerekiyor e iyide bununla ne alakası var benim aylarımın bebeğin doğum tarihini buluyor bu formul...ööffff neyse benim gibi olan yok sanırım ben de doktorun dediği tarihi hiç kurcalamıyorum napiym hehe diyip geçiyorum kendi hesabıma göre de aylarımı sayıyorum....

slm kzılar
nasılsınız? geçmişi okudum ama tek tek cevap yazamayacağım zeynebi şimdi uyuttum
anca bir sinir harbinden sonra
içimden hiçbişey yapmak gelmiyo valla artık
bensiz 1 sn geçirmiyo yanımda otururken bile kucağıma gelip ayağa kalkmak istiyo nasıl uyukusu var anlatamam sabahtan beri kaç kere götürdüm uyutmaya uyumuyo uyumuyooooo
mızmız oluyo o zamnada hep ne oynuyo ne bişey
bıraktım odasına çıktım geldim en sonunda işlerimi yapmaya başladım gelmiş emeklemiş banyoya girmeye çalışıyo çık dışarı dedim başladı ağlamaya
dişten dedim huysuzluğu ağrı kesici vermiştim zaten yok banamısın demiyo ne yapıcam ben uyku problemini ya
dün dr.a gitttim aklımdayekn yazayım soran sormayan herkese teşekkürler
aslında sormayan demek lazımmış kimse merak etmemiş çünkü neyse ben yine de yazayım
enfeksiyonum varmış o yüzden kanamam oluyormuş fitil verdi bunu kullan tekrar gel dedi
bebişte iyimiş ben göremedim ama
neyse 2 hafta sonra kontrolüm var zaten
o zaman görürüm kuzumu
bizden bu kadar
aklımda ne çok şey vardı herkese yazacaktım ama uçtu gitti hepsi,
zeynep yatarken bende yatayım biraz
sonra çocuğa eziyet ediyorum

Son düzenleme:
slm kzılar
nasılsınız? geçmişi okudum ama tek tek cevap yazamayacağım zeynebi şimdi uyuttum
bensiz 1 sn geçirmiyo yanımda otururken bile kucağıma gelip ayağa kalkmak istiyo nasıl uyukusu var anlatamam sabahtan beri kaç kere götürdüm uyutmaya uyumuyo uyumuyooooo
bıraktım odasına çıktım geldim en sonunda işlerimi yapmaya başladım gelmiş emeklemiş banyoya girmeye çalışıyo çık dışarı dedim başladı ağlamaya
dişten dedim huysuzluğu ağrı kesici vermiştim zaten yok banamısın demiyo ne yapıcam ben uyku problemini ya
enfeksiyonum varmış o yüzden kanamam oluyormuş fitil verdi bunu kullan tekrar gel dedi
o zaman görürüm kuzumu
bizden bu kadar

Hoşgeldin canımmm yat dinlen valla senin kıs uyanana kadar....

canım cok guzelmıs gulerek kullanın. markası nedir ???bende alıcam ınsallah arastırma yapıyorum

canim benimkisinin markasi abc 3 tec ama ben turkiyede yasamiyorumm orada varmi bilmiyorum..ama maxi cose markasi var ona bakmistim vardi turkiyede biraz pahalii amaa bakarsinn,,ben indirimde aldimm bunuu

Didemciiiim senin ay hesabın doktorununkiyle tutuyormu canım?

Canım tabloyu en son doktor kontrolünden sonra yaptım ben. Ayrıca benim doktorum sadece 11 temmuzdan sonra her an doğabilir sorun olmaz diyor 36+5'e denk geliyor normal doğum olmadığı için 40. haftayı beklemeyiz dedi tek dediği bu ben de herhalde 20sinde filan alır diyorum o da 38+0 yani ay hesabıma göre 9 ayın bitmesine 3 gün kala.

Biraz dolandırdım galiba işallah anlamışınızdır

slm kzılar
aslında sormayan demek lazımmış kimse merak etmemiş çünkü neyse ben yine de yazayım
o zaman görürüm kuzumu
bizden bu kadar

Canım benim halini görünce korkuyorum valla neyse hadi dinlen yat kuzum yat

Canım tabloyu en son doktor kontrolünden sonra yaptım ben. Ayrıca benim doktorum sadece 11 temmuzdan sonra her an doğabilir sorun olmaz diyor 36+5'e denk geliyor normal doğum olmadığı için 40. haftayı beklemeyiz dedi tek dediği bu ben de herhalde 20sinde filan alır diyorum o da 38+0 yani ay hesabıma göre 9 ayın bitmesine 3 gün kala.

Biraz dolandırdım galiba işallah anlamışınızdır

Canım anladım seninkinin doğum tarihi aşağı yukarı belli zaten de.
Benim doktorumla hesabım tutmuyor bir türlü yani ay olarak ben 5.ayımı
4 nisanda dolduruyorum hesabıma göre o 13 nisan diyor anlayamadım
bir türlü:uhm:sen tam olarak ne zaman dolduruyorsun 6.ayını sen onu söyle
bana ben anlarım benim gibi mi hesapıyorsun diye?

kizlar bu oglumunn dun aldigimiz bebek arabasii fikirleriniizi soylerseniz sevinirimmm ilk bebegimm oyuzden iyimi bilmiyorumm:nazar::nazar:

güle güle iyi günlerde kullanın canım bende bu modellerden düşünüyorum maxi-cosi de 3 model var bide concord neo var maxi-cosi 1000 tl civarında concordsa 1700 tl çok pahalı guclubacismile

bizde iii çok şükür kıpır kıpır oynuyo oğluşum içerde onatcım sanada ayrı kolay gelsin bir an önce biter inşallah okullarınız kızlar

Hoşgeldin canımmm yat dinlen valla senin kıs uyanana kadar....

Canım benim halini görünce korkuyorum valla neyse hadi dinlen yat kuzum yat
sağolun kzılar arada böyel sabrım taşıyo siz bana bakmayın sonra da üzülüyorum işte
canim benimkisinin markasi abc 3 tec ama ben turkiyede yasamiyorumm orada varmi bilmiyorum..ama maxi cose markasi var ona bakmistim vardi turkiyede biraz pahalii amaa bakarsinn,,ben indirimde aldimm bunuu
cnm çok güzelmiş bebek arabanız güle güle kullanın hemde çok kullanışlı

Canım anladım seninkinin doğum tarihi aşağı yukarı belli zaten de.
Benim doktorumla hesabım tutmuyor bir türlü yani ay olarak ben 5.ayımı
4 nisanda dolduruyorum hesabıma göre o 13 nisan diyor anlayamadım
bir türlü:uhm:sen tam olarak ne zaman dolduruyorsun 6.ayını sen onu söyle
bana ben anlarım benim gibi mi hesapıyorsun diye?

25 Martta 5. ayı doldurdum 24 nisanda da 6. ay dolucak tabii bu benim hesabım

güle güle iyi günlerde kullanın canım bende bu modellerden düşünüyorum maxi-cosi de 3 model var bide concord neo var maxi-cosi 1000 tl civarında concordsa 1700 tl çok pahalı guclubacismile

evt burdada 600 euro maxi coseler ama ben ana kucagini o marka almayi dusunuyorum cunki digerlerini bebek icin tavsiye etmiyor doktorlarr

25 Martta 5. ayı doldurdum 24 nisanda da 6. ay dolucak tabii bu benim hesabım

tamam ayyynneenn benim gibi hesaplıyorsun sen ok?
Benim doktorda bir garip bişiler yapıyor sonra da diyor ayın
her 13 nde ay dönümün diyor.Ben 4 nisnda dolduruyorum 5.
ayımı aynen senin hesabına göre ama doktorum 13 nisanda
dolacak diyor neyse sizde benim gibi hesaplıyorsunuz yani
sonuçta....

slmn kızlar biz geldik yatıyoruz bol bol şükür ki ağrılarım azaldı yarın da tekrar kontrole gitcez bakalım ne diycek doktorumuz
sizler nasılsınız?

tamam ayyynneenn benim gibi hesaplıyorsun sen ok?
Benim doktorda bir garip bişiler yapıyor sonra da diyor ayın
her 13 nde ay dönümün diyor.Ben 4 nisnda dolduruyorum 5.
ayımı aynen senin hesabına göre ama doktorum 13 nisanda
dolacak diyor neyse sizde benim gibi hesaplıyorsunuz yani
sonuçta....

Boşver be canım senin doktor bilmiyor biz bu kadar hamile ondan iyi biliriz de mi alkisalkisalkis

slmn kızlar biz geldik yatıyoruz bol bol şükür ki ağrılarım azaldı yarın da tekrar kontrole gitcez bakalım ne diycek doktorumuz
sizler nasılsınız?

Aman canım sen yat Aslıcım kaçta randevun?İşallah iyi haberler ile gelirsin canım senin dr. c.tesi çalışmıyor di mi?Hiç göremedim kendisini

Selam kızlar. Bugün 1 nisan , şakalanan var mı ? :dance: alkisalkisalkis
BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM:)))
kizlar bu oglumunn dun aldigimiz bebek arabasii fikirleriniizi soylerseniz sevinirimmm ilk bebegimm oyuzden iyimi bilmiyorumm:nazar::nazar:
çok güzel iyi günlerde kullansınnn
sizler nasılsınız?

inş çok güel haberlerle gelirsinnnn

X