2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bahsettiğiniz aşı ne aşısı benim doktorum hiç aşıdan falan bahsetmedi.

tetanoz aşısı canım 20. haftadan sonra sağlık ocağında yapılıyor zaten doktorlar bu konuda pek bişe söylemiyorlar sağlık ocağındaki takip eden ebe yönlendiriyor...

Kızlar bu ne yaaa hiçbirşey yapamıyorum ben zaten heryerim ağrıyor bütün kemiklerim şimdide odayı bir süpürdüm kesildim kaldım.4 gündür bu kemiklerimin ağrıından zaten hiç birşey yapmıyyordum buünde devam ediyor ama çokkkk kötü yoruluyorumm:KK43:(((((

Kızlar bu ne yaaa hiçbirşey yapamıyorum ben zaten heryerim ağrıyor bütün kemiklerim şimdide odayı bir süpürdüm kesildim kaldım.4 gündür bu kemiklerimin ağrıından zaten hiç birşey yapmıyyordum buünde devam ediyor ama çokkkk kötü yoruluyorumm:KK43:(((((

Normaldir, yakında ayakkabılarımızı bağlayamayacak duruma geleceğiz. Dün doktordan sonra gezelim dedik annemle. Her zamanki yolu yürüdüm çok değil, bacaklarım nasıl ağrıdı (bir de popişim) anlatamam.

yorma kendini sütünü yogurdunu ihmal etme benimde sırt bel ve bacak ağrılarım çok fena artı bende skolyoz denilen omurilik eğriliği var yük bindikçe çok fena ağrılar oluşuyor... her sabah 3 bardak süt içiyorum kemiklerimizin güçlü olması lazım... ve yavaş yavaş yap işlerini zaten hiç bitmiyorki ev işi

hadi bakalım cnm sana kolay gelsin o zaman çokta yorma kendini
sağol canımm
mafoldumben mafoldumben mafoldumben Tabi gitmek en büyük hakkın. Hareketlerin kısıtlanmadan daha fazla, git gör memleketini. Bak bizi merakta bırakma tamam mı?? Ya ben artık çoraplarımı giyemiyorum, göbeğim için "belli olmuyor pek" diyorlar ama eğilemiyorum artık.

Bilgili olarak görmüyorum kendimi, meraklıyım sadece. Sanırım annecim beni dünyaya getirirken kafamdaki tek düşünce "neden?" sorusuymuş kaydirigubbakcemile3
Benim şu 10 günde acayip derecede çıktı karnım.Ama ondan önce benim de hiçbirşey
belli değildi.Bende 2.5 kilo aldım şu ana kadar..ama ben zaten uzun zamandır eğilmekte zorlanıyorum ayakkabılarımı giymekte zoranıyorum belli olmasa da orada neler oluyor neler...

Ya 1 kilo dert mi ben toplamda 8 kilo aldım ama 2 haftadır almıyorum. Hedefim 25. haftaya 10 kilodan az girmek. Arkadaşlar haftada yarım kilo alıcaz artık unutmayın. Şimdi 25e 10 ile girersem 37ye 16 ile girer o haftada da doğururum(sezeryan) yani NORMALLLL

Ya bak sonucu alırsan kesin yaz yoksa:eek:klava:
Tabiki de yazarım yazmaz olur muyum...
bana sağlık ocagından sonucunu alalım aşını öle yaparız dediler :uhm:
o ne demek deseydin aşı boşa gitmesin diye mi alla alla....ama s.ocağı nerden biliyor sen mi söylemiştin amniyosentez olduğunu bizimkilerin haberi yok bişdenkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 asıl sorun almayanlarda zaten. Bazen satıcılar ya da akrabalar soruyorlar "kaç aylık oldu?" diye. "5 bitti, 6'nın içindeyim" deyince, "hiç belli olmuyor, için geniş senin (için geniş!!!!) herhalde" diyorlar. Belki senin karnın normal görünüyordur da sen gözünde büyütüyorsundur. Ayrıca o hormonlar bende de delirmiş durumda. Sürekli bir şeyler kuruyorum kendi kafamdan. Kafamı meşgul etmem gerekiyor paso.

yaaa birşey soracağım benim 6 kasım son adet tarihim bebişin tah.doğ.tarihide 13 ağustos.Şimdi ben 6 kasımdan itibaren 30 gün 30 gün sayınca hesap tam olarak tutyor yani tam 9 ay 10 günde doğuruyorum.Yani şimdi yine bu hesabıma göre 4 nisanda 5.ayım doluyor 6 ya başlıyorum.Ama doktorumun hesabına göre (başından beri)her ayın 13 ünü ay dönümü olarak kabul edicez dedi ve sen 13 nisan da 5.ayını doldurmuş olacaksın dedi ben de onun dediğini hiç takmıyorum kendi hesabıma bakıyorum.Yani doktorun hesabına bakarsam ben tam olarak 9.ayın bitiminde doğuruyorum yani o 10 günü hiç saymıyor sizin doktorlarınızda böyle mi hesaplıyor?Peki siz nasıl hesaplıyorsunuz 5.ayım bitiyor derken benimki gibi mi????

ben evlenmeden önce 48 dim bak 72 gördüm kaydirigubbakcemile3 daha kaç görcem acaba boshayallersmile

Eh ben de evlediğimde 48'dim. Hamile kaldığımda da 48'dim. 100 kilo olsam da hiç farketmez, yeter ki oğluşum sağlıkla doğsun, nasılsa veririm.

o ne demek deseydin aşı boşa gitmesin diye mi alla alla....ama s.ocağı nerden biliyor sen mi söylemiştin amniyosentez olduğunu bizimkilerin haberi yok bişdenkaydirigubbakcemile3

ben söledim beni takip eden ebe haftada bir arıyor telefonla varmı problem diye tavsiyelerde bulunuyor bugün gene aradı hatta sonucunu ne zaman alıcaktın 9 undamı habersiz bırakma beni falan dedi

Normaldir, yakında ayakkabılarımızı bağlayamayacak duruma geleceğiz. Dün doktordan sonra gezelim dedik annemle. Her zamanki yolu yürüdüm çok değil, bacaklarım nasıl ağrıdı (bir de popişim) anlatamam.
o popiş ağrısı var canım bende de yani popmun arka tarafları belime doğru çok feci gece öldürüyor beni bu ağrılar..
yorma kendini sütünü yogurdunu ihmal etme benimde sırt bel ve bacak ağrılarım çok fena artı bende skolyoz denilen omurilik eğriliği var yük bindikçe çok fena ağrılar oluşuyor... her sabah 3 bardak süt içiyorum kemiklerimizin güçlü olması lazım... ve yavaş yavaş yap işlerini zaten hiç bitmiyorki ev işi

Süt hiçiçemiyorum peynir yoğurt yemeğe gayret ediyorum ama
yetersizmi geliyor ne dün doktora söyledim hem de dayanılmayacak
derecede dedim siz anlayın artık sabahları kalkarken utanmasam
ağlayacağım o derece yani sırtım kollarım bacaklarım belim bileklerim
bile çok berbat.Doktor bana yok kalsiyum eksikliğinden değildir dedi.
Toz magnezyum verdi rahatlatır dedi ben de bugün içitim ilk birtane..
bakalım geçirecek mi?
Bu arada sana da geçmiş olsun canım...dediğin doğru ev işi hiç
bitmiyor ama yapmadan da olmuyor...

yaaa birşey soracağım benim 6 kasım son adet tarihim bebişin tah.doğ.tarihide 13 ağustos.Şimdi ben 6 kasımdan itibaren 30 gün 30 gün sayınca hesap tam olarak tutyor yani tam 9 ay 10 günde doğuruyorum.Yani şimdi yine bu hesabıma göre 4 nisanda 5.ayım doluyor 6 ya başlıyorum.Ama doktorumun hesabına göre (başından beri)her ayın 13 ünü ay dönümü olarak kabul edicez dedi ve sen 13 nisan da 5.ayını doldurmuş olacaksın dedi ben de onun dediğini hiç takmıyorum kendi hesabıma bakıyorum.Yani doktorun hesabına bakarsam ben tam olarak 9.ayın bitiminde doğuruyorum yani o 10 günü hiç saymıyor sizin doktorlarınızda böyle mi hesaplıyor?Peki siz nasıl hesaplıyorsunuz 5.ayım bitiyor derken benimki gibi mi????

Benim ay dönümüm 15'inden 15'ine. 24. haftam 15 nisanda doluyor. Doktorlar son adet tarihinden çok yumurtlama dönemine bakalar, hamile kaldığın dönemi bulmak için. Mesela benim sat'ım 29 ekim. Ama hamile kaldığım yaklaşık zaman 11 kasım. Buna göre 29-31 arası 3 gün (29 dahil); 11 kasıma 14 gün eder. Ayın 14'ü ay dönümü, 15'i sıfırlanıyor. Bu da demektir ki ben nisanın 15'inde 6. ayı doldurmuş, 7. aydan gün alıyor olacağım. Sorana da 6 aylık diyeceğim.

o popiş ağrısı var canım bende de yani popmun arka tarafları belime doğru çok feci gece öldürüyor beni bu ağrılar..

Süt hiçiçemiyorum peynir yoğurt yemeğe gayret ediyorum ama
yetersizmi geliyor ne dün doktora söyledim hem de dayanılmayacak
derecede dedim siz anlayın artık sabahları kalkarken utanmasam
ağlayacağım o derece yani sırtım kollarım bacaklarım belim bileklerim
bile çok berbat.Doktor bana yok kalsiyum eksikliğinden değildir dedi.
Toz magnezyum verdi rahatlatır dedi ben de bugün içitim ilk birtane..
bakalım geçirecek mi?
Bu arada sana da geçmiş olsun canım...dediğin doğru ev işi hiç
bitmiyor ama yapmadan da olmuyor...

Ben bir öksürük şurubu yazdıramadım doktora :eek:klava:

anladım canım,herkes yaptırıyor mu peki?aşıdan felaket korkuyorum yaptırmasam olmaz mı:)

Yaptırmazsan olmaz, 3 doz olacak, 2 si hamileyken, 1'i doğumdan sonra. En erken ben yemişim benim canım yok mu? 15'inde hem şeker yükleme, hem 2. doz aşım var. :kızgın:
Hem bu kadar korkuyorsan, doğumdan sonra yapılan aşıları hiç açmayalım??

(ah minnoşum tekmeledi :asigim: )

Benim ay dönümüm 15'inden 15'ine. 24. haftam 15 nisanda doluyor. Doktorlar son adet tarihinden çok yumurtlama dönemine bakalar, hamile kaldığın dönemi bulmak için. Mesela benim sat'ım 29 ekim. Ama hamile kaldığım yaklaşık zaman 11 kasım. Buna göre 29-31 arası 3 gün (29 dahil); 11 kasıma 14 gün eder. Ayın 14'ü ay dönümü, 15'i sıfırlanıyor. Bu da demektir ki ben nisanın 15'inde 6. ayı doldurmuş, 7. aydan gün alıyor olacağım. Sorana da 6 aylık diyeceğim.

aaaaaaa kafam karışşştııııı :uhm:yumurtlama gününü tam olarak bilemediklerinden hamile kaldığın günüde bilemiyorlar yani böylece tahmin ediyorlar yani demi..Neyse yani sen bana kısaca sen de benim gibi mi hesaplayıp söylüyorsun millete onu de bana he kuşum:)))))

canım o bendede var ve senı cok ıyı anlıyorum sadece bı bulasık yıkadım bı oturdugumuz odyı supuerdum inan agrıda sagımdam soluma donemedım... agladım hatta agrıdannn cok berbat oluyo ınsan... bende acaba yeterınce hareket etmıyorum ondan mı oluyo dıye dusunmeye basladım... olmazsa gunluk yarım saat yuruyus yapayım dıyorum belkı toparlarım...

aaaaaaa kafam karışşştııııı :uhm:yumurtlama gününü tam olarak bilemediklerinden hamile kaldığın günüde bilemiyorlar yani böylece tahmin ediyorlar yani demi..Neyse yani sen bana kısaca sen de benim gibi mi hesaplayıp söylüyorsun millete onu de bana he kuşum:)))))

Otomatik hesaplayıcıdan hesaplamıştım, doktorla aynı çıkmıştı. Oto hesaplayıcıya göre söylüyorum. Hesap etmiyorum öyle.

http://www.gebelik.org/dosyalar/hesapla.html

Burada hesaplatıver, günlerini sayıver haftan hangi güne atıyor bakıver. Ay da öyle çıkar zaten.

Öksürmeyi saymazsak, bir şeyim yok fazla. Yarın toparlanırım büyük ihtimalle.
Dün gece kuzum kıprış kıprıştı :emir_bebek: , bu sabah pek bir uslu; hayırdır inşallah?
Sen de iyisin değil mi??

bende ıyıyım canım ıste eşim bugun erken gelde erkenden kahvaltı yaptık falan... anca gelebıldım... bı uykum var sorma ya bende bu uykuyu napcam bılmıyorum...

Neyse kızlar ben çıkıyorum, oğluşum acıktı tekmeliyor. Biraz da oyun oynamak istedi canım. Hadi kendinize iyi bakın. Hepinizi yanaklarınızdan öptüm, bebeklerinizi de gıdıkladım...

X