- 24 Şubat 2010
- 1.615
- 594
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tatlım belinden iğne vurulmaktan korkma bence iyi ve tecrübeli bir anestezi uzmanıyla narkozun sende yaratacağı zorluklardan kurtulmanı sağlayacaktır. Narkozun yan etkileri oldukça fazla çünkü... Kuzenime narkoz verildi fakat sonradan tansyonu hiç düşmedi ve şu an tansyon hastası oldu..
selam canım hoşgeldin o bir kişi ben miyim yoksaeyvahedigeldismile
ohh şekerim yarasın:)))
bende iyiyim eklem ağrılarım var
kızımda iyidir inş teyzesi bende ne kilo alımı var nede göbüş
neden böle anlamadım gitti
20.haftaya gircem önümüzdeki hafta daha bakan anlamıyor hamişliğimi???
Belki haklısın Şeymacım ama çok yakınımdaki örnek beni bu fikre itti.. Eltim 2 gün hastanede kaldı ertesi gün birlikte eve geldik hiç yatağa falan yatmayı istemedi ben iyiyim dedi ve bebğini kucağına alıp oturarak emzirmeye başladı tabi biz hayretler içinde kaldık... her zaman soruyorum ağrın olmuyor mu diye hiç olmuyor diyor. Sonuçta kıymetimizi bilen bayanlarız eskidenmiş o kızlarrr her işe koşmak ağır kaldırmak şimdi kim yapıyor bu işleri öyle değil mi ama evinde hala sobası olan kömür taşımak zorunda kalan insanlar var onlar 2 kere düşünmeli sezeryanı... Haksızmıyım Şeymacım
Zaten artık yasaklandı, kendi kafalarına göre doktorların sezaryen yapmaları. Gerekmedikçe kesip biçilir mi insan? Bazıları cidden kasap oluyor boshayallersmile . Allah herkesi öyle kasaplardan korusun.
Kız bi ekmeği nasıl yedin ? Ben artık fazla ekmek yemiyorum, bi ara hiç yemiyodum, baktım zayıflıyorum, yemeye başladım az az. kaydirigubbakcemile3
bu forumda ilk defa epidural sezeryan isteyen birini duydum:) şaşırım vallahi.
ben normal doğumdan çok korktuğum beceremeeceğimi düşündüğüm ve tansiyon problemim olduğu içinde sezeryan istiyorum. ama kendi kendime de kızıyorum şimdiden kendimi şartlandırdığım için.doktorumla henüz bu konuyu konuşmadık çünkü o bana 32.haftada konuşalım dedi.
canım sen nekadar bilgilisin ve çok ta araştırmacısın anladığım kadarıyla:)))
Gerçekten yaaa mış mış mış herşeyde böyle bizim milletimizde biraz yeniliklere kapalı zor kabul eden bir millet hani o zaman riskliymiş anesteziler ok en küçük bir ameliyatta bile anestezi alıyoruz peki neden o riske girmeyelim ozaman anestezisiz acılı sızılı ameliyat olalım doktorlar sormuyor bile anesteziyi hastaya.
Yurtdışında birçok avrupa ülkesinde annelerin 100 de 99 na epidural anestezi uygulanıyor ister normal olsun ister sezeryan yavvv geçen gün Uğur dündar bile çıktı' haberler de sezeryanla doğuma yönelmeyin bizim toplumumuzun ağrısız doğumdan haberi yok falan diye haber yapmışlar adamlar ne kadar da güzel anlatmışlar daha bunun bilmemkimin şeysinin şeysi böyle yapmışta böyle olmuşta falan filan boş bunlar.
2 yıl önce babannemle birlikte Tekirdağ da kadın doğum bölümünde yattık babannemin rahimini aldılar ilk gün yaklaşık 13 14 tane kadın doğuma girdi ve içlerinden sadece birtanesi normal doğum yaptı ve çıktı gitti.Diğerlerinin hepsi epidural anesteziyle sezeryan oldular nereden biliyorum çünkü doğumhaneye gözleri açık girip açık çıktılar hepsi de belden uyuşturmalıydı.2 gün falan yattılar ama dikiş falan çok zor oluyor gördüm e bunlara da birşey olmadı yani artık hemen hemen bütün sezeryanlar epidural anesteziyle oluyor.Ben anlamıyorum iş normal doğumla epidural sezeryana gelince mi ayakları tutmuyor oluyor anlamıyorum yani.....
Bende normal İstİyorum ama olmazsa epİdural sezeryanı hİÇ ama hİÇ İstemİyorum bİr de epİduralda kİİĞne bİraz can acıtıcıymıŞ bİrde 5cm acılması beklenİyormus yoksa yapmıyorlarmıs o kadar acılma beklendİkten sonra 2 ıkınmada gelİr gİbİ gelİyo cocuk ama yİne de bİlemİyorum kısmet yeterkİ mİnİk kelebeĞİm kızım gelsİn yeter eeeee cennet annelerİn ayakları altında boŞuna deĞİl dİmİ
gecmıs olsun datlım masa bası olunca yoruluyosundur farkında olmadan... benımde yedıgım gobusume gıddıyo ınan gobusum benden 2 metre onde gıdıyooo:)
tatlısım sadece o degılkı komsumuz vardı sezeryanlı ruzgar etkılıyodu dıyodu ya... dusun sadece ruzgar... burda var bı arkadas sezeryanlı 1.5 yıl olmus egılemıyo hala rahat rhat... canım sonucta tenıne bıcak degıyo... ınan kolay degıl sezeyan... tatlım bıetk işe kosturmak degılkı senın bebgın 2 yasına geldımı yaklasık 10-15 belkıde 20 kılo olcak onuda kaldırman gerekecek... ben egır kaldıramam dıyemezsın kı bencede ıkı kez dusunmek lazım tatlım sezeryanı...
O zaman şöyle desem daha iyi olur belki, doktorum herşey yolunda normal doğum yapmak için ideal durumdasın derse düşünebilirim ama imkansız gözükürse sezaryan olucağım..
öledir belki bilmiyorum ki
hani şimdilik tahmini konuşuyoruz
bu arada ben geçen sene narkoz aldım tamamen bayıldım 2,5 saat kadar ama yan etkisi olmadı çok şükür
haa 2.olurmu bilmiyorum ama korkuyorum yani
Allah tan hayırlısı
hoşbulduk canım
naber nasılsın olumunekankayizsmile
Canım çok iyi araştırmamışsın sanırım 4cm de katateri takıyorlar beline sonrasını hiiç anlamıyorsu zaten ama anestezisiz normal doğuranlara bir sor bakalım son 5 cm nasıl açılıyormuş.Ben çok kişiden duydum hastaneye kontrole gitmiş son haftalarında 4cm açıklık olduğunu görüyor doktor doğum başlamış diyor ama sonrası daha da zor açılıyor yani...
hmmm bu arada epiduraldeki iğne kıl gibi birşey videolarını seyredebilirsin netten çok ince bir iğne...
tatlım hala bıldıgını okuyan doktorlar mevcut ınan... dedıgın gıbı alah ellerıne dusurmesın...
hehe canım ben artık devamlı aclık hıssedıyorum agzımda devamlı bısıler oluyo durmıyorum... ama yemezsemde saat 4 gıbı falan kan şekerım dusuyo galba basım donuyo elım ayagım tıtrıyoo... ben devalı yıyorum yanı... merak edıyom acaba kac kılo aldım dıye... ama kımse kılo lammaıssın sadece gobus var dıyo
Bizim toplumumuzun tek sorunu, çok iyi kalpli olması. Yani, sorgulamıyor, araştırmıyoruz. Birisi bir bilgi verince, "bunun doğruluğu nedir" demeden alıp cebimize koyuyoruz. Oysa, araştırmak için olanaklarımız sayısız. Sonuçta sağlığımız üzerinde tasarruf sahibiyiz.
Sezaryen cidden çok zor olur yaw. Kaç kat kesiyorlar: deri, karın zarı, barsakları yukarı çek, rahmi kes, bebeği al; sonra kestiklerini aynen dik, yalnız karın olsa hadi neyse akannehir . Yok mikrop mu kapar, yok dikiş mi patlar, onlarla uğraş bir de. Gerekli olmadıkça cerrahların neşterle sağı solu dürtüklemesine ne gerek var?
Bence dogumdan korkmanın cok da bir anlami yok,anlatilanlarla yasananlar cok farkli...
birinci agizdan dinledigim tum tanidiklarim aciyor ama korkacak kadar degilidayanilmayacak bir sey degil diyor...
herkes dogurabiliyorsa biz de dogururuz Allah in izniyle :)
Korkutmasana kız bizi . eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile kaydirigubbakcemile3 Ben epiduralli normal doğumdan korkmuyorumda eşim bana bişey olur diye korkuyo .kaydirigubbakcemile3
Bence dogumdan korkmanın cok da bir anlami yok,anlatilanlarla yasananlar cok farkli...
birinci agizdan dinledigim tum tanidiklarim aciyor ama korkacak kadar degilidayanilmayacak bir sey degil diyor...
Eyvah eyvah, Allah muhafaza şeker mi var sende? Doktorun postprandial glikoz için gün vermedi mi?
hakılısınız kızlar ne guzel yazmıssınız