2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bende geldim kızlarrr.. Konumuz sanırım normal mi epidural mi? Kesinlikle epidural sezeryan, yapamam ben öyle normal doğum ya...Çooook aıyomuş kızlaaar o kadar ağrıyı çekip de sezaryana dönmektense hemen karnımı kestirmeyi terih ediyoum.. En yakınım eltim geçen yazın doğum yaptı sonuna kadar normal istedi ama olmadı doktor daha fazla bekletemem seni dedi.. Meburen sezeryan oldu ama bizi de boşu boşuna 6 saat bekletti.. Sezaryena girirp çıkması çouğunu kuağına alması 1 saat sürdü sadece... Ne dersiniz bu fikrime katlınlanlar var mı?

tatlım belkı ozman 6-7 sattlık bı sancıdan kacıyosun ama hayatının bundan sonrasında hep karnında bı sancı olcak... bellı bı sure ayaga bıle kalkamıcaksın sonra en ufak bı ruzgarda bıle dıkıs yerlerın sızlıcak... isedıgın gıbı kosamıcaksın... egılıp dogrulamıyacaksın... bunları ıyı dusunmek lazım...

tatlım belkı ozman 6-7 sattlık bı sancıdan kacıyosun ama hayatının bundan sonrasında hep karnında bı sancı olcak... bellı bı sure ayaga bıle kalkamıcaksın sonra en ufak bı ruzgarda bıle dıkıs yerlerın sızlıcak... isedıgın gıbı kosamıcaksın... egılıp dogrulamıyacaksın... bunları ıyı dusunmek lazım...

Epidural sezaryen yerine, epidural normal doğum daha kolay değil mi??

Bende geldim kızlarrr.. Konumuz sanırım normal mi epidural mi? Kesinlikle epidural sezeryan, yapamam ben öyle normal doğum ya...Çooook aıyomuş kızlaaar o kadar ağrıyı çekip de sezaryana dönmektense hemen karnımı kestirmeyi terih ediyoum.. En yakınım eltim geçen yazın doğum yaptı sonuna kadar normal istedi ama olmadı doktor daha fazla bekletemem seni dedi.. Meburen sezeryan oldu ama bizi de boşu boşuna 6 saat bekletti.. Sezaryena girirp çıkması çouğunu kuağına alması 1 saat sürdü sadece... Ne dersiniz bu fikrime katlınlanlar var mı?

merhaba canım
hoşgeldinn
ben ameliyat olduğumdan dolayı %70 gibi sezeryan olucam ama epidüral hiç istemiyorum bayıltsınlar tamamen beni
normal doğum olursada nasıl olcağını bilmiyorum ama belimden iğne olmak istemiyorum hayırlısı hakkımızda

Hoşgeldiin şekerim...

hoşbulduk datlım
naber nasılsın

Epidural sezaryen yerine, epidural normal doğum daha kolay değil mi??

tabıkı tatlım ona dıcek bı lafım yok zaten bu bı trcıh meselesı sonucta ... sana sorsalar epidural normal dersın ben normal derım... ama sezeryan gercekten bebegın anenın hayatı tehlıkeye gırmedıgı surece yapılmaması lazım... hakıszmıyım canım?? am bızım doktorlarımzda daha kolay oldugu ıcın hep nedense sezeryan yapıyolar... ya cok yakından tanıdıgım bırı doguma gıttı doktorla tartısmaya basladılar kadın normal dogurcam dıyodu doktor hayır sezeryana alcam... kadında en sonunda hayır ben normal dogurcam baska hastaneye gıdıyorum degınce doktor oyle normale aldı dusunsene kadın ertesı gun ayakta dolasabılıyodu gayet rahat sezeryan olsaydı omur boyu onu cekcektii

Bende normal ıstıyorum ama olmazsa epıdural sezeryanı hıÇ ama hıÇ ıstemıyorum bır de epıduralda kııĞne bıraz can acıtıcıymıŞ bırde 5cm acılması beklenıyormus yoksa yapmıyorlarmıs o kadar acılma beklendıkten sonra 2 ıkınmada gelır gıbı gelıyo cocuk ama yıne de bılemıyorum kısmet yeterkı mınık kelebeĞım kızım gelsın yeter eeeee cennet annelerın ayakları altında boŞuna deĞıl dımı

ıyıyım bıdenem.... yemegımızı yedık sımdı patlıcam... nerdeyse bı ekmek yedım akannehir sen nasılın bebiş kısımız nasıl??

ohh şekerim yarasın:)))
bende iyiyim eklem ağrılarım var
kızımda iyidir inş teyzesi bende ne kilo alımı var nede göbüş
neden böle anlamadım gitti
20.haftaya gircem önümüzdeki hafta daha bakan anlamıyor hamişliğimi???

Belki haklısın Şeymacım ama çok yakınımdaki örnek beni bu fikre itti.. Eltim 2 gün hastanede kaldı ertesi gün birlikte eve geldik hiç yatağa falan yatmayı istemedi ben iyiyim dedi ve bebğini kucağına alıp oturarak emzirmeye başladı tabi biz hayretler içinde kaldık... her zaman soruyorum ağrın olmuyor mu diye hiç olmuyor diyor. Sonuçta kıymetimizi bilen bayanlarız eskidenmiş o kızlarrr her işe koşmak ağır kaldırmak şimdi kim yapıyor bu işleri öyle değil mi ama evinde hala sobası olan kömür taşımak zorunda kalan insanlar var onlar 2 kere düşünmeli sezeryanı... Haksızmıyım Şeymacım

Hamİlelİk trİplerİnİ bİrbİrmİze yapmayalım ya hepİmİz hassas dÖnemdeyİz

Ay birbirimize nazımız geçmeyecek mi? Arkadaşız şurada...

hoşbulduk datlım
naber nasılsın

İyiyim kuzum, ne olsun, yaşayıp gidiyoz. Nesle olmuşum biraz :sinifsinif: Durup dururken genzim dolmuş, öksürüp duruyorum. Ihlamurla halletmeye çalışıyorum. İlerlerse yarın doktora görüneyim diyorum. Sen nasılsın görüşmeyeli?

tabıkı tatlım ona dıcek bı lafım yok zaten bu bı trcıh meselesı sonucta ... sana sorsalar epidural normal dersın ben normal derım... ama sezeryan gercekten bebegın anenın hayatı tehlıkeye gırmedıgı surece yapılmaması lazım... hakıszmıyım canım?? am bızım doktorlarımzda daha kolay oldugu ıcın hep nedense sezeryan yapıyolar... ya cok yakından tanıdıgım bırı doguma gıttı doktorla tartısmaya basladılar kadın normal dogurcam dıyodu doktor hayır sezeryana alcam... kadında en sonunda hayır ben normal dogurcam baska hastaneye gıdıyorum degınce doktor oyle normale aldı dusunsene kadın ertesı gun ayakta dolasabılıyodu gayet rahat sezeryan olsaydı omur boyu onu cekcektii

Zaten artık yasaklandı, kendi kafalarına göre doktorların sezaryen yapmaları. Gerekmedikçe kesip biçilir mi insan? Bazıları cidden kasap oluyor boshayallersmile . Allah herkesi öyle kasaplardan korusun.

ne yaptım ki ben onaa mirmirmirmir

Ciddi ciddi soruyomuşsun, ben dalga geçiyosun sandım kız .kaydirigubbakcemile3

iyiyim canım bende
sırt ağrıları ile uğraşıyorum
yemek yedim geldim ama midem fena oldu:KK43:
sen nasılsın

İyiyim bende canım, dün gece benimde belime bi ağrı girdi,2-3 dk sonra geçti.

Epidural normal doğumu da bi kaç santim açılmadan yapmıyolarmış, yani yine sancı çekiyosun. Ama bebek çıkarken acı olmuyomuş sanırım. ohaoldumsmile

canım ya bişey yapmasanda bazen öle oluyor
benimde verdiğim selamlar bi kişi tarafından alınmıyor ama nedenini bilmiyorum
ve ilgilnmiyorum ilk başta bozuluyodum ama artık umursamıyorum yaniii
görmezden geliyorum
şakkıdı[/QUOTE]

Ben hiç dikkat etmedim kim alıyo selamımı kim almıyo . kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ıyıyım bıdenem.... yemegımızı yedık sımdı patlıcam... nerdeyse bı ekmek yedım akannehir sen nasılın bebiş kısımız nasıl??

Kız bi ekmeği nasıl yedin ? Ben artık fazla ekmek yemiyorum, bi ara hiç yemiyodum, baktım zayıflıyorum, yemeye başladım az az. kaydirigubbakcemile3

Yok canım ne tribi.. kime neden trip yapalım... benimki sadece merak....

Senin adın tripcan olsun . :roflol:

O hikayelere bakınız: kaç kişi anlatırsa anlatsın hepsinin başı; "bir tanıdığımın tanıdığı/akrabası/arkadaşı/komşusu..."vs oluyor. Bir kişi de çıkıp "ahan da ben doğurdum başıma bunlar geldi" demiyor.
Bu konuda en iyisi şunu yapmak olur: Hastaneyi araştırın. Kaç doğuma girilmiş, kaçında başarılı, kaçı normal, kaçı epidural olmuş? Hiç ölen hastası olmuş mu vs vs. Bilgi alabilirsiniz. Hastanelerin soru şikayet bölümlerine mail atarak.

canım sen nekadar bilgilisin ve çok ta araştırmacısın anladığım kadarıyla:)))
Gerçekten yaaa mış mış mış herşeyde böyle bizim milletimizde biraz yeniliklere kapalı zor kabul eden bir millet hani o zaman riskliymiş anesteziler ok en küçük bir ameliyatta bile anestezi alıyoruz peki neden o riske girmeyelim ozaman anestezisiz acılı sızılı ameliyat olalım doktorlar sormuyor bile anesteziyi hastaya.

Yurtdışında birçok avrupa ülkesinde annelerin 100 de 99 na epidural anestezi uygulanıyor ister normal olsun ister sezeryan yavvv geçen gün Uğur dündar bile çıktı' haberler de sezeryanla doğuma yönelmeyin bizim toplumumuzun ağrısız doğumdan haberi yok falan diye haber yapmışlar adamlar ne kadar da güzel anlatmışlar daha bunun bilmemkimin şeysinin şeysi böyle yapmışta böyle olmuşta falan filan boş bunlar.

2 yıl önce babannemle birlikte Tekirdağ da kadın doğum bölümünde yattık babannemin rahimini aldılar ilk gün yaklaşık 13 14 tane kadın doğuma girdi ve içlerinden sadece birtanesi normal doğum yaptı ve çıktı gitti.Diğerlerinin hepsi epidural anesteziyle sezeryan oldular nereden biliyorum çünkü doğumhaneye gözleri açık girip açık çıktılar hepsi de belden uyuşturmalıydı.2 gün falan yattılar ama dikiş falan çok zor oluyor gördüm e bunlara da birşey olmadı yani artık hemen hemen bütün sezeryanlar epidural anesteziyle oluyor.Ben anlamıyorum iş normal doğumla epidural sezeryana gelince mi ayakları tutmuyor oluyor anlamıyorum yani.....

merhaba canım
hoşgeldinn
ben ameliyat olduğumdan dolayı %70 gibi sezeryan olucam ama epidüral hiç istemiyorum bayıltsınlar tamamen beni
normal doğum olursada nasıl olcağını bilmiyorum ama belimden iğne olmak istemiyorum hayırlısı hakkımızda

hoşbulduk datlım
naber nasılsın

Tatlım belinden iğne vurulmaktan korkma bence iyi ve tecrübeli bir anestezi uzmanıyla narkozun sende yaratacağı zorluklardan kurtulmanı sağlayacaktır. Narkozun yan etkileri oldukça fazla çünkü... Kuzenime narkoz verildi fakat sonradan tansyonu hiç düşmedi ve şu an tansyon hastası oldu..

Ay birbirimize nazımız geçmeyecek mi? Arkadaşız şurada...

İyiyim kuzum, ne olsun, yaşayıp gidiyoz. Nesle olmuşum biraz :sinifsinif: Durup dururken genzim dolmuş, öksürüp duruyorum. Ihlamurla halletmeye çalışıyorum. İlerlerse yarın doktora görüneyim diyorum. Sen nasılsın görüşmeyeli?

öle tabi canım trip falan değildi zaten ama neyse uzatmayalım.....

geçmiş olsun canım yollardamı üşüttün :sinifsinif:
iç ıhlamur ama az :eek:lmaz: doktora git en iyisi artmadan canımın içi
bende iyiyim 2-3 gündür yoğunluk vardı pek giremedim :hulya:

hoşbulduk canım
nasılsınn

canım ya bişey yapmasanda bazen öle oluyor
benimde verdiğim selamlar bi kişi tarafından alınmıyor ama nedenini bilmiyorum
ve ilgilnmiyorum ilk başta bozuluyodum ama artık umursamıyorum yaniii
görmezden geliyorum
şakkıdı

selam canım hoşgeldin o bir kişi ben miyim yoksaeyvahedigeldismile

bu forumda ilk defa epidural sezeryan isteyen birini duydum:) şaşırım vallahi.
ben normal doğumdan çok korktuğum beceremeeceğimi düşündüğüm ve tansiyon problemim olduğu içinde sezeryan istiyorum. ama kendi kendime de kızıyorum şimdiden kendimi şartlandırdığım için.doktorumla henüz bu konuyu konuşmadık çünkü o bana 32.haftada konuşalım dedi.

Bu arada epidural uygulanması için 4cm bekliyorlar ama o 4 cm çoğu kişi hiç anlamadan açılıyormuş asıl iş geriye kalan 5 cm de asıl o 5 cm giderek daha zor açılıyormuş e bence tam yerinde uygalnıyor anestezi okadar da çekeriz canım sancıyı:))))

X