- 18 Ocak 2010
- 5.910
- 0
kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5
Fikirlerine aynen katılıyorum. Hem epiduralin en iyi yanlarından biri de, şayet anne ya da bebekte ağır komplikasyonlar oluşursa (örneğin kordon dolanması vs), narkoz verilmeden, vakit kaybetmeden kesip bebeği kurtarabiliyorlar.
Digiturk'te zone reality kanalında "doğum hikayeleri" diye bir program var. Kocama izlettim bir bölümde kadın epiduralle normal doğum yaptı. O kadar rahattı ki. Kocamın kaşları kalktı, çok bakamadı; içi kalktı ama aklına yattığını anladım.
Düşünsene ağrısız sızısız ilk olarak biz kucağımıza alıcaz e nekadar güzel bir duygu hem benim eşimde istiyor anestezisiz olmaz diyor bakalım zaman ne göstericek ki eğer sezeryan olmak zorunda kalırsam aynı anestezi yöntemini seçerim heralde bir de benim aklıma hep normal doğumda orayı kesiyorlar yaa onun acısı geliyor düşünsene elimizi uyuşturmadan kestiğimizi o zaman daha beter korkuyorum ama arkadaşımın yengesi de güldü bana böyle diyince sen kesicekler de acıyacak diye mi korkuyorsun dedi kestiklerini hiiç anlamıyorsun doğum sancısı bin beter kesik acısından dedi ben de güldüm kendime o zaman doğum sancısı daha beter tabiiki dedim...