- 8 Kasım 2007
- 3.234
- 5
- 41
Iyi Haftasonlari Kizlar,
Basim felaket agriyor, hap aldim biraz önce, insallah etki eder. Fazla uyumakta insani bozuyor galiba. Dün, cok uykusuz oldugum icin, koltukta 2 saat kadar sizmisim Doruk hazir babasiylayken. Sonrada, 23:00'de uyuduk. Doruk tam tamina 11 saat uyuyarak ve sabah 07:45'de kalkarak, yeni bir rekor denemesi yapti. Günlerdir, gecenin bir yarisi kalkip, sabaha karsi yatiyordu. Sanirim acigini kapadi. Simdi yine uyudu ve artik süt icebiliyor cok sükür. Sabahta bir bardak portakal suyu icirdim. Istah yine öyle dandini ama en azindan sivi alimi artti biraz.
Memet erkek kuaförüne gitti, bende sözüm ona dus alip hazirlanacagim ama basim biraz gecsin öyle. Birde Doruga yemek hazirlamam gerek, of ki ne off...
Nurten'cigim, annenin telini yazarsin özelden canim. Ararim, orada oldugun müsait bir zamaninda. Ayrica, görümcem yeni yildan önce gelemez, bu kesin. Sonrasi icinde, takmiyorum kafama.
Ferda'cigim, "inziva" ya cekilirken, merak etme burayi boslamam. Burasi benim icin terapi gibi oluyor. Arada haber almadan ya da ucurmadan, rahat etmem merak etme. Ayrica, Daghan'in kilosuna takilma canim. Hasta olmasinlar yeter ki! Doruk'da kilo alamiyor bu aralar yemedigi icin. Aylardir, 11.600-11.700 arasi gidip geliyor. Boyuda uzun oldugu icin, pek kilosunu göstermiyor. 86 cm suanda ve sürekli boy atiyor, kilo almasi daha zor. Ben pek takmiyorum kilosuna ama yemedigi zaman cok strese giriyor insan. Vitaminsiz kalmasindan korkuyorum. Emzirme konusunda da, sana doktoru dinleme diyecegim. Ben bu tarihlere, zamanlamalara artik pek itibar etmiyorum. Bu genel bir dogru ve herkes icin gecerli olmuyor. Sen artik istemiyorsan emzirmeyi, kesmek daha dogru bence. Emzirmek benim icinde eziyet olmustu, gece kurulu saat gibi kalkiyordu ve cok yipraniyordum. Kesmeyi daha dogru buldum. Ayrica, 1 yasindan sonra, anne uygun gördügü bir zaman diliminde kesebilir deniliyor burada genellikle. 2 yasina kadar bir kaide koymuyorlar...
Sibel'cigim, ne güzel fit gördüm seni. Tatil yaramis...Öykülerimide mutlaka paylasirim, su anda daha kafamda konular ve kisiler tasarliyorum. Telinide atarsin özelden. Seninle görüsmeyi ve sesli tanismayi cok isterim.
Tuba'cigim, neyseki ucuz atlatmis Serros senin üstün cabalarinla. Otrivin'in, ben bebek ve cocuklar icin olanini kullaniyorum ve dogal birsey tamamen. Bagimlilik yapar mi bilmem, kullanma kilavuzunda öyle birsey yazmiyor. Gerci, yapsa bile Doruga islemez, daha kutusunu görür görmez kacacak delik ariyor. Dün eczaneye gittim, baska bir alternatif sunarlar mi diye. "En iyisi bu" dediler. "Ama kutusundan taniyor, görünce firlatip atiyor hatta yatagin altina saklamis gecenlerde" dedim. Bilgisayardan yasina baktilar, gülme krizine girdiler. Nivea'nin bebek kremleri var ya, burun tikanikligi icin o da iyi geliyormus. Burnuna onu koyabilirsiniz dediler. Ya sorun burnuna dokundurtmamasi aslinda.Neyse, bugün daha iyi gibi. Sanirim yarindan sonra atlatacagiz bu badireyide...
cok gecmiş olsun canim..dorugun toparlanmasina sevindim ya..inşaAllah biran önce iştahida tamamen düzelir..bencede en iyisi otrivine..acaip güzel aciyor burnu..ama dedigim gibi acaip bagimlilik yapiyor..ben bi ara alerji gibi bişey olmustum..1 sene kadar sürdü..o ara cok kullandim..3-4ay sonrasinda da bi gazetede okumustum otrivine bagimlilari diye bi yazi..hakketen ben de de öyle oldu..onsuz burnum acilmiyordu felan filan..otrivine diyince aklima bu geliyor..oyuzden bu sefer first defence kullandim :)
tubacım canım nasılsın ayşe serra nasıl canım? biz şuan kırıkkladeyiz
iyiyim cok sukur canim..serrosta iyi cok sukur..eşinin yanina gitmişsin okudum..sevindim valla senin için..nasil geciyor orda günlerin? alpişim nasil? minikimiz nasil? kaç haftalik oldun? nasilgeciyor hamilelik :) amma soru sordum :))) tamam sustum:)
tubacım ne kadar güzel yazmışssın valla,ellerine yüreğine sağlık,aynen benn,sanırım bu aralar hepimiz böyleyiz,bunun da üstesinden geliriz eminim
aynurcum tebrik ederim cnm,geçen gün okumuştum,unutmuşum yazmayı kusuruma bakma cnm,çok sevindiim senin adına,Allah kucağına almayı nasip etsin cnmm
yarın kpss ye giricem ben tekrar offf bana şans dileyin kızlar hadi bakalım hayırlısı,erkenden yataım uykumu alamıycam ya neysee,iyi geceler
valla üstesinden gelmek zorundayiz..yoksa hep birlikte bakirkoyde bi grup acacaz :)))) catlak 2009 mayis anneleri deli kogusu diye
Aşkolsun Tubacım özeür dilicek bişey yok,aslında demogoji yapmış gibi hissettim kendimi ama tamamen günlerimi yalnız geçiriyor olmamdan kaynaklı sanırım,sizleride çok yakın bulduğum için kendime sanki her zaman görüşebilir,paylaşımlarımız olabilir gibi düşünüyorum.Dediğin gibi aslında hepimiz bu furyanın içindeyiz,inanki bende tüm kızlar gibi yetiştiremiyorum bazı şeyleri,ama arada böyle sevdiğim arkadaşlarımla dostlarımla olunca dahada kolaylaşıyor herşey,moral depoluyorum sanırım bomba etkisi yaratıyor ve hiç gocunmadan üşenmeden yapıyorum her işimi..Tabiki gelip gitme şartları zor kimseye bu konuda ısrar edemem ama ben herzaman arabam olduğunu ve daha kolay gelip gidebileceğimi söyledim,övünmek için değil tabikii..yani daha kolay gelip gidebilirim diye ama kimseyede ben geliyorum aç kapıyı diyemedim diyememde...Zaten bundan sonra bende işe başlarım heralde artık,birazda ben kur yapcam size görürsünüz siz
z:umursamaz:
Şaka bi yana cidden özür filan dileneecek bişey değil bu kırmak istemem kimseyi,zaten sende benim ne demek istediğimi anlamışsın..En kısa sürede görüşmek üzere diyim o zaman...olumunekankayizsmile
Başın geçmiştir umarım cnm..Aferin Doruk'a bak aşmış kendini sütler,meyve suları,uyku daha ne olsun
Dediğin gibi kiloyu bizde önemsemiyoruz şu saatten sonra sağlık önemli olan..
Emzirme işinde kafam hala karışık...
Bizi anlatmaışsın sen bizi...hepimiz mi aynıyız yaa???
Allah kolaylık versin cnm ..
ya cok haklisin hayatim..aynen bende dedigin gibiyim..benim için dinlenmek mutlu olabilcegim şeyler yapmaktir..yoksa uzanip yatmakla insan dinlenmiyor..buluşalim kız ozaman en kisasürede..ister bana gel..istersen dişarida bulusalim..maltepe carrefouru ben cok seviyorum..optimumda güzel..kozyatagi carrefourda olur..bu c.tesi bulusma olmassa da muhakkak sen gitmeden görüşelim tamammi?
İyi Geceler ..
Yine yoğun tempolu bi gündü..Sağolsun oğlum sabah 8 buçukta kaldırdı bizi,onları ekemk almaya gönderdim babasıyla bende kahvaltı hazırladım,kahvaltıdan sonrada Şeymayla temizliğe giriştik..Belki temizlikten sonra yine kendimizi sokaklara atardık ama telefon gelince kayınvalidemden evde kaldık.Onlar haftasonu için kayınpederimle Ankara'ya gitmişlerdi,meslekte 40.yılını doldurduğu için plaket aldı kayınpederim,bugünde neyaplım diye düşünmüşler çıkıp geldiler...İyi de oldu Dağhan çok özlemiş hiç yabancılamadı...Bizde onlar gelmeden kurabiye ve börek yaptık Şeymayla..Onlar gelincede çay,kahvaltılık filan hallettik yemek işini.Eltimlerde geldi.Kayınvalidem onlarla gitti,kayınpederim bende,oğluyla oturuyorlar..Bizde burda takılıyoruz işte...ama birazdan yatıcam inşalalh size bakmadan yatamadım yine...
Neyse ben kaçıyım pcyi sevgili kardeşime devrediyim...İyi geceler....[/B]
kayinpederine tebriklermi desek hayirli olsunmu desek karar veremedim :)ama güzel bişey olmustur eminim onun için..daghanin yabancilamamasi cok iyi olmus ya..eşimin babasida karamürselde kaliyor ne zamandir..enson gecen bayramda gördük..bu bayrama kadar görmedi serra..bakalim nolcak bu bayramda..
iyi hafta sonları canlar..
defne dün akşam beridir öksürmeye başşladı!!!
cok icten gelmiyor, gıcık tutar ya sanki öyle. pınar söylemişti zencefille bal gecenlerde dendim cok iyi gelmişti ama bu defa hicccc işe yaramadı..
bugunde doktorumuza gittik ama cok kalabalıktı adamcagız zaten 1e kadar ordaydı, bizde 12 de ordaydı 5 cıksa dr anacak okadar hasta bakar millet niyeyse bekledi biz de cıktık! ve pazartesi,salıda tüm randevular doluymuş!!!
pazartesi 1den sonra gideriz cok yoğunolmuyo alırlar arada,
bugun baksaydı iyi olacaktı aşılarını yapmazdı ama en azından ialc verir geciridi..
bu akşam biraz daha kötüleşti mecburen ilaca başladım sekrol ve soguk algınlıgı icin bi şurup verdim inş. pazartesiye kadar gecer!!!!
bizden böyle.. hayırlısı olsun....
birsencim misafirliğe gidiyormuşsun cumartesi, ne cok geziyon beee hadi baklaım öyle olsun :)
ferdacım daghan boyu iyi uzamış maş. pazar yolculuk var demek, cumartesi uğrarsın azda görürüz seni.
sibelinde düğün işleri varmış bide yol mesafesi seni haklı görüyorum ama işin olmasaydıda gelemye calışırdın eminim cnm..
tubacım senin halini okuyunca üzüldüm inan!!! sonradan kendime dedim aynı ben işte :) burdaki herkes aynı yogunlukta aynı sorunlar aynı dertler zaten ondan bukadar iyi anlaşabiliyor ve bibirimizi anlıyoruz...
ben alıştım bu tempoyo gidiyor işte allah sıhhat versin de yetişelim.. ben cok sıkıldıgımda nedense birsen geliyor aklıma kücücük şeylerden mutlu oluyor bizim derdiimiz 1se onunki 2, ama haftada 1gün bile olsa dışarı cıktımı yetiyor ona ki kaldıki bunun icin firsat yaratıyor bu cok önemli! bencede senin tek sorunun bu kendine fırsat tanımıyorsun,
bak şimdi bu hafta sonu icin kendine fırsat tanı ve cık gel! hatta mümkümse serrasız gel :) bak bakalaım nasıl dönüyosun eve :)
ayy aynur hamilemiymiş ay cnm cok sevindim sen zaten cok istiyordun allah gönlüne göre verdi.. tebrik ederim aynurcum :)
kızlar gözkapaklarım kapanıyo ama suandaki sessizliği ve huzuruda hic bişeye degişmem birazdaha otur birazdaha miskinleş falan diyorum kendi kendime :)
ama enerji bile kalmıyor..
hadi kactım ben öptüm kocamannnnnnnn
oyyy bu kiz genemi hasta oldu yaaa..ay valla şiştim..adapazarina gitmek yasak anacim sana bundan sonra :) anasi 2göbek atacak diye
valla canim haklisin..böyle kacamaklar aslinda süper oluyor..ay ben sana yazmayi unuttum dimi :)))) gelirim canim inşaAllah..vallabişey demeye korkar oldum gecen haftaki bulusmadan sonra..gelirim dedim puset gitti..o geldi annemin işi cikti..o hallolmadi hala..hadi onu gectim bu sefer grip oldum..oyuzden gene gelirim diyip gelememekten korkuyorum acikcasi..ama inşaAllah cok cok istiyorum gelmek :)
günaydın kızlarrr
ya saatlerin alındıgını unutmusum tabi kızım hiç bilmiyor sabah 7 de uyandı bende kızdım pazar pazar erken uyanılırmı diye neyse saat 9da kahvaltı yaptırırken calliou yu izler Allahım neden başlamadı diyorum tv nin saatine baktımkiiii saat 8 aman yarabbi bu cocuk o durumda 6 da uyanmıs oldu nolcak şimdi uykusu azcık düzenen girdi diyorum bugun iyice sapıtcak heralde
eşim hala uyuyor kız odasını dagıtıyor bende dün gelemedim bi bakim hatunlar napmıs dedim
bugun annemlerin evlilik yıldönümü olmasından dolayı dışarıda kahvaltıyla birlikte geciricez havada gecen günlerin aksine süper güneşli eminim soguktur ama güneş muhtesem
dün gezmem vardı saat11 gibi cıktım evden hanzadeye patik ve bot bakmayan şüm heralde içim agrıdı küçük sırları izlerken uyumusum
gecmiş kız rahat verirse bakıcam inşallah
suan resmen yazmak için savas veriyorum pcyi kapatmayı ögrendi kapatıyor ben yazarken yaaaaa görüşürüz kızlar savası kaybettimmmmmmmmmmmbhsfhdfb xfsrhnzfcb n
annenlrin evlilik yildönümü kutlu olsun canim a.s. nice mutlu huzurlu saglikli yillaraaa a.s.
ay sorma serrada 8.30da kalkti..daha dogrusu ben anca kalktim..serra daha önce kalkmiştir muhtemelen..ama yeni saatle 7.30 oluyor..hadi onu gec..h.içi eşimin calar saatine uyaniyor 6.30da..oyy bakalim napicaz ozaman...