sağol cnm :)))
aman cnm dikkat et kendine hasta olma
kolay gelsin şekercim
cnm hem iştahsızlık hemde kabız geçer inş. yakında, şiiri merakla bekliyorumm :))))
Kolay gelsin canım a.s.
Allah Allah bu kadar sık kabız olmasının sebebi ne acaba :uhm: Bence muz yapıyor tatlım bi süre vermemeye çalış bakalım :uhm:
a.s.
Günaydın canım çok sevindim güzel uyumana. Ahsen'imde daha iyi sanırım a.s.
selam kızlar
Pınarcım doğum günün kutlu olsunopuyorumnanaktan
Filizcim belki denemişsindir ama kuru kayısıyı kaynatıp ezip versen iyi geliyo kabıza...
Masal uyuyo bugün ne sebze yapsam acaba diye düşünüyorum...
Doğum günü çocuğu geldiiiii hihoyyyt
Canlarım, hem burdan hemde faceden doğum günümü kutlayan tüm arkadaşlarıma çok tşk ederim. Allah razı olsun bacılar. Öpüyorum hepinizi kocaman Şeniz
Bana gelince dün akşam yaptık doğum günü kutlamalarımızı alkisalkisalkis Şİmdi evimize geldik a.s.
Önce 7 gibi Defdef'i kayınvalideme bıraktık. Ordan ilk olarak nargile içmeye gittik. Karnımız pek acıkmamıştı çünkü. Neyse 2 saat kadar oyalandıktan sonra yemeğe gittik Beylerbeyi'ne. Güzel bi yemek yedikten sonra da eğlenmek için bi mekana gittik. Kocişle başbaşa eğlenmemiştik ne zamandır. Çok güzel vakit geçirdik. Eve geldiğimizde saat 3'e geliyordu. Bi baktım Defdef hala ayakta :1shok: Saat 11'de uyanmış bi dahada uyutamamışlar. Ama keyfi yerinde. Beni görünce çıldırdı delikafadulden Bi emdi uyudu hemen aşkım benim Şeniz
Bugünde eşim pasta almış ben uyurken. Kahvaltıdan sonra pastamızı kesip kutlamamızı da yaptık. Gerizekalı fotoğraf makinamın pili bitecek zamanı bulmuş. Kızımla şöyle bi poz çektiremedim doğum günümde gıcık oldumklava:
Bu arada eşimde siyah güzel bi trençkot almış hediye olarak pek mutlu oldum opuyorumnanaktan
Bende böyle yani bacılar güzel bi doğum günü geçirdim. En önemlisi ise geçen sene kızım karnımdayken bu sene yanımdaydı. En büyük mutluluğum oydu opuyorumnanaktan
Amma sessiz he bugün burası :uhm:
Defdef erken uyudu bugün uyandı şimdi. Babası ile oynuyor. Havada fena ya nasıl gök gürüldüyor öyle. Bende akşam akşam 2 makina çamaşır yıkadım. Bi makinada sabah yıkarım artık hiç bitmiyo zaten kafamçokkarıştı
Aaaa bu arada Defdef'ime babanesi dün sebze çorbası yaptı. Kabak, havuç, kereviz, patates, bulgur ve kavrulmuş kıymalı. Cadı 2 gündür 1 kaseye yakın püre halinde yiyor. Ay nasıl sevindik anlatamam. 3 günlük çıktı yarında yerse süper olucak ya zemuszemus
selam
pınar ve sibel heniyeniz gelmiş dün bakkala bırakmışlar bugun aldım çok teşekkür ederiz çok begendik.. kesenize bereket...
kızlar bahsetmiştim bugun kalktıgımız gibi dışarı çıktık kahvaltı ettik ve eşimin ark. ve eşleriyle tanışacaktım 3 çift olduk bi çifti tanıyordum 1çiftle yeni tanıştık 1senelik evliler kız mükemmel derecede güzel ve evlenmeden önce çıragın sarayında falan kuaförlük yapmış fenada bakımlıymış düşünün.. ama allahın mardinlisiyle evlenmiş(mardinliler kızmasın :)) kızı ailesi vermemiş 2 hafta tanıdıgı çocuga kaçmiş evlenmişler k.validsiyle yaşamış kadın kıza elinde çam.bile yıkatmış vs.ssonra ayrı eve çıkmışlar ama kocası acayip kıskanç kızı resmen eve kapamış kızda öcü gibi korkuyo kocasından acayıp bunalmış garıbim konuştukta konuşştuk bayagı akıl verdim eşi anladı kıza akıl verdigimi rahatsız oldu düşünün... ayyyyyyyy anlatmakla bitmezz ama bi şunu söylim kıza diyomşki sen hamile kalırsan ben senle yatmam,igrenirmiş eger çok kilo alırsa ayyy burdan dedikodu gibi oluyo ama çok ama çok üzüldümmm o yüzden paylaşmak istedim ve allah kocamı başımdan eksik etmesin deyıp şükrettim yani kızlar neler vaaaaaaarrrrr neleeeerrrrr.. yatıp kalkıp şükredelim bacılar...
geçmişe çok bakamıyorum, son birkaç sayfayı okuyabildim, kızım uyurken ders çalışıyorum, diğer zamanlarda da kızımın yemeğiydi, meyvesiydi, oydu buydu derken zaman hızla geçiyor. Bir de misafir eksik olmuyor, Allah eksikliklerini vermesin ama bazıları çok düşüncesiz oluyor. Dün akşam eşimin arkadaşı ve eşi gelmişti, bir de 3 yaşında oğulları var. Annesi oğlanı 3 kez tuvalete götürdü. Kadın her seferinde tuvalete ev terlikleriyle girdi çocuğunu da patikleriyle soktu. Klozet olsa sorun değil ama alaturka tuvalete girdi. ben kadına temiz havlu çıkardım, kadın havluyu kullanmadı elini ıslak mendille sildi. sorsan kendini çok temiz görüyodur. sonra çocuk o ayaklarla koltuğun üstünde...ben çıldırdım tabi.ama ses çıkarmadım. bunlar 11 gibi kalktılar, ben temizliğe giriştim gece 2,5 'a kadar halıları ve koltukları sildim, ne kadar düşüncesiz insanlar var ya.
Doğum günü çocuğu geldiiiii hihoyyyt
Canlarım, hem burdan hemde faceden doğum günümü kutlayan tüm arkadaşlarıma çok tşk ederim. Allah razı olsun bacılar. Öpüyorum hepinizi kocaman Şeniz
Bana gelince dün akşam yaptık doğum günü kutlamalarımızı alkisalkisalkis Şİmdi evimize geldik a.s.
Önce 7 gibi Defdef'i kayınvalideme bıraktık. Ordan ilk olarak nargile içmeye gittik. Karnımız pek acıkmamıştı çünkü. Neyse 2 saat kadar oyalandıktan sonra yemeğe gittik Beylerbeyi'ne. Güzel bi yemek yedikten sonra da eğlenmek için bi mekana gittik. Kocişle başbaşa eğlenmemiştik ne zamandır. Çok güzel vakit geçirdik. Eve geldiğimizde saat 3'e geliyordu. Bi baktım Defdef hala ayakta :1shok: Saat 11'de uyanmış bi dahada uyutamamışlar. Ama keyfi yerinde. Beni görünce çıldırdı delikafadulden Bi emdi uyudu hemen aşkım benim Şeniz
Bugünde eşim pasta almış ben uyurken. Kahvaltıdan sonra pastamızı kesip kutlamamızı da yaptık. Gerizekalı fotoğraf makinamın pili bitecek zamanı bulmuş. Kızımla şöyle bi poz çektiremedim doğum günümde gıcık oldumklava:
Bu arada eşimde siyah güzel bi trençkot almış hediye olarak pek mutlu oldum opuyorumnanaktan
Bende böyle yani bacılar güzel bi doğum günü geçirdim. En önemlisi ise geçen sene kızım karnımdayken bu sene yanımdaydı. En büyük mutluluğum oydu opuyorumnanaktan
Defdef erken uyudu bugün uyandı şimdi. Babası ile oynuyor. Havada fena ya nasıl gök gürüldüyor öyle. Bende akşam akşam 2 makina çamaşır yıkadım. Bi makinada sabah yıkarım artık hiç bitmiyo zaten kafamçokkarıştı
Aaaa bu arada Defdef'ime babanesi dün sebze çorbası yaptı. Kabak, havuç, kereviz, patates, bulgur ve kavrulmuş kıymalı. Cadı 2 gündür 1 kaseye yakın püre halinde yiyor. Ay nasıl sevindik anlatamam. 3 günlük çıktı yarında yerse süper olucak ya zemuszemus
geçmişe çok bakamıyorum, son birkaç sayfayı okuyabildim, kızım uyurken ders çalışıyorum, diğer zamanlarda da kızımın yemeğiydi, meyvesiydi, oydu buydu derken zaman hızla geçiyor. Bir de misafir eksik olmuyor, Allah eksikliklerini vermesin ama bazıları çok düşüncesiz oluyor. Dün akşam eşimin arkadaşı ve eşi gelmişti, bir de 3 yaşında oğulları var. Annesi oğlanı 3 kez tuvalete götürdü. Kadın her seferinde tuvalete ev terlikleriyle girdi çocuğunu da patikleriyle soktu. Klozet olsa sorun değil ama alaturka tuvalete girdi. ben kadına temiz havlu çıkardım, kadın havluyu kullanmadı elini ıslak mendille sildi. sorsan kendini çok temiz görüyodur. sonra çocuk o ayaklarla koltuğun üstünde...ben çıldırdım tabi.ama ses çıkarmadım. bunlar 11 gibi kalktılar, ben temizliğe giriştim gece 2,5 'a kadar halıları ve koltukları sildim, ne kadar düşüncesiz insanlar var ya.
selam
pınar ve sibel heniyeniz gelmiş dün bakkala bırakmışlar bugun aldım çok teşekkür ederiz çok begendik.. kesenize bereket...
kızlar bahsetmiştim bugun kalktıgımız gibi dışarı çıktık kahvaltı ettik ve eşimin ark. ve eşleriyle tanışacaktım 3 çift olduk bi çifti tanıyordum 1çiftle yeni tanıştık 1senelik evliler kız mükemmel derecede güzel ve evlenmeden önce çıragın sarayında falan kuaförlük yapmış fenada bakımlıymış düşünün.. ama allahın mardinlisiyle evlenmiş(mardinliler kızmasın :)) kızı ailesi vermemiş 2 hafta tanıdıgı çocuga kaçmiş evlenmişler k.validsiyle yaşamış kadın kıza elinde çam.bile yıkatmış vs.ssonra ayrı eve çıkmışlar ama kocası acayip kıskanç kızı resmen eve kapamış kızda öcü gibi korkuyo kocasından acayıp bunalmış garıbim konuştukta konuşştuk bayagı akıl verdim eşi anladı kıza akıl verdigimi rahatsız oldu düşünün... ayyyyyyyy anlatmakla bitmezz ama bi şunu söylim kıza diyomşki sen hamile kalırsan ben senle yatmam,igrenirmiş eger çok kilo alırsa ayyy burdan dedikodu gibi oluyo ama çok ama çok üzüldümmm o yüzden paylaşmak istedim ve allah kocamı başımdan eksik etmesin deyıp şükrettim yani kızlar neler vaaaaaaarrrrr neleeeerrrrr.. yatıp kalkıp şükredelim bacılar...
gunaydınlarrrrrrr
ben baya gerı kaldım konulardan oncelıkle tugbacım basın saolsun canım.mevlam ne ederse guzel eyler dıye bısey varya ona canı gonulden ınanıyorum allah cektırmedı almıs yanına kalanlara sabır versın
pınarcım nıce yıllara gecıkmelı olarak dogum gununun guzel gecmesıne sevındım sanada morel olmustur defnelı kocişli daha guzel yıllara ınsallah
meles aslı senınde dogumgunundu ama yazamadım bı turlu senınde yenı yasın kutlu olsun canım
hafta sonum super gectı kızımla babamızım semınerı vardı cmt duruyla bende bı arkadasıma gıttım ordan babamız aldı bıız optımuma bebegıme bırsuru alısverıs yaptım yemegımızı yedık donduk evımıze ayy nezamndır üçümüz basbasa olmamıştık öle ıyı geldıkıııı anlatamam hele kuzum öle mutluydukı bı babasına sarılıyo donup bıde bana bu zıllı boyle pervane ettı bızı kendıneeeopuyorumnanaktan
opuyorum hepınızı kolay gelsın sekerlerrr
Aaa ne kadar küstahca bir davranis:jeyyar:Insan cekinipte söylemiyor ama bence böylelerine haddini bildirmek gerek. Annemlere de gecenlerde halamin oglu ve gelini gelmisler selamsiz bandosuz. Banyo ve tuvalet ayri ayri degil, beraber annemlerin evinde. Kiz kardesim dus alirken, kadin(halamin gelini) oglunu tuvalete sokmus. Normalinde kapi kilitlenmeli ama aliskanliktan aklina bile gelmemis kizin. Kardesim gözlerine actiginda bir ciglik atiyor, kadinda ona: "O daha 3 yasinda, birsey anlamiyor. Sen dusuna devam et demis." Cocukta pür dikkat kardesime bakiyormus bu arada. Benim kizkardesim feci sinirli, zaten bilgisayarinida bozduklari icin doluymus. Dustan cikinca bir kavga cikiyor, bunlar apar topar evlerine gidiyorlar. Babamla da bu yüzden arasi acilmis ama kavga cikmasa daha birkac hafta kalirlardi ve evi resmen talan ederlerdi diyor.
Günaydin Kizlar,
Burasi feci soguk, kar 2 gündür araliksiz yagiyor ve dün resmen tipi vardi. Sabah panjurlari bile acamadim, ipler donmus, düsünün artik. Bizim arabada kardan görünmez bir haldeydi, esim gece 03:00'de gitti, nasil kari temizledide gitti zavallim bilmiyorum. Bunun disinda Dorugun kabizligi biraz kirildi ama kakasi cok kati geliyor hala. Böyle giderse, doktora götürmek gerek. Burcu'cugum, gecen bahsettigim siiri merak etmissin. Bu siir, günümüzden takriben 5.000 yil önce Sümerli sair Ludingirra tarafindan Annesine ithafen yazilmis. Muazzez Ilmiye Cig'in, Sümerli Ludingirra adli kitabinda tercümesi var. Ben o kitabi gecen yil okumustum ve siiri edebi olarak cok begenmistim. Ama tabi o zamanlar henüz Anneligi tam anlamiyla tadmamistim. Gecen gecede bir Anne gözüyle yeniden okudum ve cok hosuma gitti. Bakalim begenecek misiniz kizlar?
SEVGILI ANNEME
Yola cikan kralin habercisi,
Seni Nippur’a gönderecegim, bu haberi götür!
Uzun bir yolculuk yaptim,
Annem üzüntüde, uyuyamiyor,
Odasina sIkIntili bir söz girmeyen o,
Bütün yolculara sagligimi soruyor,
Benim selam mektubumu eline ver!
Eger annemi bilmiyorsan, onu sana tanitayim:
Onun adi Şatiştar’dir.
Pırıl pırıl görünüsü ile
Bir tanrica hoslugu, tatli bir gelindir o,
Gencliginden beri kutsanmistir o,
Kaynatasinin evini gayretle yöneten,
Kocasinin Tanrisina hizmet eden,
Tanrica Inanna’nin yerine bakmayi bilen,
Kralin sözünü yabana atmayan,
Sevilen, sevgi ile yasayan,
Kuzu, iyi kaymak, bal, kalpten akan tereyagidir o?
Annemin ikinci tanimini vereyim:
Annem ufukta parlayan bir isik, bir dag geyigi,
Isildayan bir sabah yildizir o.
Degerli bir akik, Marhaşi’den bir topaz,
Cazibe dolu bir prens mücevheri,
Nese yaratan bir akik,
Bir kalay yüzük, demir bilezik,
Bir altin cubuk, parildayan bir gümüs,
Ici ceken bir fildisi heykelcik,
Mavi tastan bir taban üzerinde duran alabastar bir melektir o.
Annemin ücüncü tanimini vereyim:
Annem mevsiminde yagmur, ilk tohum icin su,
Zengin bir bahce, meyveyle dolu.
Kozalaklarla süslü, bakimli bir köknar agaci,
Yeni yilda ayin ilk ürünü,
Sulama yerlerine bereket getiren bir kanal,
Aranan en tatli Dilmun hurmasidir o.
Annemin dördüncü tanimini vereyim:
Annem bir bayram, nese dolu bir kurban,
Prenseslerin olgusu, bir bolluk sarkisi,
Nesesi tükenmeyen, seven, sevilen bir kalp,
Annesine dönen bir esirin müjdecisidir o.
Annemin besinci tanimini vereyim:
Annem cam agacindan bir araba, şimşirden bir tahtirevan,
Parfümle kokulandirilmis güzel bir giysi,
Kendisine tam uyan, cicekten bir tactir o.
Sana verdigim bu tariflere göre annemi taniyacaksin,
lamalara sahip olan hos bir kadin iste o benim annemdir.
Benden haber icin kulak kesilen ona,
Haberi nese ile götür,
„Sevgili oglun Ludingirra’dan selam“ de ona!
merhaba arkadaşlarrrr
pınarcığım ve sibelciğim hediyeler geldi teşk.ederiz canlar çok sağolunn
selam
gunaydınlarrrrrrr
ben baya gerı kaldım konulardan oncelıkle tugbacım basın saolsun canım.mevlam ne ederse guzel eyler dıye bısey varya ona canı gonulden ınanıyorum allah cektırmedı almıs yanına kalanlara sabır versın
pınarcım nıce yıllara gecıkmelı olarak dogum gununun guzel gecmesıne sevındım sanada morel olmustur defnelı kocişli daha guzel yıllara ınsallah
meles aslı senınde dogumgunundu ama yazamadım bı turlu senınde yenı yasın kutlu olsun canım
hafta sonum super gectı kızımla babamızım semınerı vardı cmt duruyla bende bı arkadasıma gıttım ordan babamız aldı bıız optımuma bebegıme bırsuru alısverıs yaptım yemegımızı yedık donduk evımıze ayy nezamndır üçümüz basbasa olmamıştık öle ıyı geldıkıııı anlatamam hele kuzum öle mutluydukı bı babasına sarılıyo donup bıde bana bu zıllı boyle pervane ettı bızı kendıneeeopuyorumnanaktan
opuyorum hepınızı kolay gelsın sekerlerrr
Selam Canlar,
Umarım iyisinizdir meleklerinizle bırlıkte.Yıne bır hafta bası.Ya bu zaman nasıl su gıbı akıyor hıç anlamıyorum.Haftasonu hava bı fecıydı.Eve hapsolduk.Ama cumartesı Borayı 2 saatlığıne anneme bırakıp.Koçışle dolastık iyi geldi valla.
Sımdıde annem geliyormuş.Ben bı cay koyup geleyım.
kızlar bende ders çalışıyorum aöf
GÜlŞahcım ayŞecİm gÜlhancım gÜnaydınlar.
kızlar bende ders çalışıyorum aöf